Huis, Tuin en Keuken
Anneque
05-11-2010 om 10:29
Gerookte tofu, wat doe ik ermee?
Voor het eerst gekocht, geróókte tofu. Ik kan hem (haar) vanavond door de zuurkool mikken, analoog aan uitgebakken spekjes. Maar er kan vast méér.
Iemand een idee?
Esther Wieringa
06-11-2010 om 14:30
Ons succesrecept
Smoked tofu à la King:
Tofu in blokjes snijden.
Een rode paprika in stukjes.
Champignons in plakjes.
Champignons bakken, als ze een beetje zacht worden tofu en paprika toevoegen.
Ondertussen een roux (witte saus) maken (moet ik dat ook uitleggen, of lukt dat wel?).
Alles door elkaar gooien en serveren op geroosterd brood. Genoeg peper en zout toevoegen.
Vinden we allemaal heerlijk.
Mijn zus maakt ook wel eens gerookte tofu met spinazie en tagliatelle, maar daar weet ik het precieze recept niet van.
margje van dijk
06-11-2010 om 14:39
Saté
Mijn man maakt graag satésaus met die tofu erin.
Hij snijdt een uitje, bakt dit in wat olie, blokjes tofu erbij, flinke scheut lekker ketjap erbij (moet van hem persé uit de toko komen en vooral geen conimex), eetlepel sambal badjak, 3 eetlepels pindakaas (of meer), melk.
De pindakaas en de melk doe je pas op het laatst, als de rest al een beetje gesudderd heeft, zodat de smaken nog wat in de tofublokjes zijn getrokken.
Het moet een beetje pittig zijn.
Eten ze hier bij gekookte andijve of bij rode biet of zo. (Altijd zeer hollands, mijn man, qua groenten en aardappelpuree).
Margje