Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Kiki

Kiki

04-11-2010 om 23:03

Even slikken Kadootjes met de kerst

Mijn schoonmoeder heeft het ongoddelijke idee in haar hoofd gehaald lootjes te willen trekken voor KERST!!
en daar dan surprises voor te gaan maken.

Ik sta zo ongelooflijk negatief in het idee, dat ik gewoon schrik van mezelf.

Ik ben helemaal niet van het knutselen (zij wel) en het idee om in de drukke decembermaand zoiets te gaan doen staat me echt tegen. Ik krijg al stress van het idee. Had ik in mijn hoofd dat ik nog vele rustige jaren zonder surpiseperikelen zou zitten (en mocht zoonlief lootjes moeten trekken stuur ik ze wel naar oma) begint mijn schoonmoeder hier ineens mee.

Kom op, wat is dat nou weer voor zottigheid. Lootjes trekken voor Kerst, dat doet toch niemand. En ok, als je lootjes trekt (economisch een stuk beter voor alle partijen) doe dan geen surprises. Dat hoort bij Sinterklaas (en wat mij betreft liever ook niet)

Ik schrijf het hier maar op, dan ben ik het kwijt anders vergeet ik mezelf en zeg ik het morgen misschien tegen haar en kwets ik haar mee en dat wil ik natuurlijk ook niet.

Nee, wat ik moet hebben is een fabuleus tegenidee, want kennelijk is het liefdevol cadeautjes met elkaar uitwisselen niet meer voldoende. Wie helpt mij dus aan een wedervoorstel, zo geweldig, zodat iedereen zegt 'Wow, Kiek wat een geweldig idee, dat gaan we doen'

Dobbelstenenspel doen we al een tijdje, dus dat valt af.

Ik hoop dat jullie kunnen helpen, want ik krijg acuut stress bij het idee (zoals, hoe vind ik hier in vredesnaam tijd voor)

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
fladder

fladder

05-11-2010 om 07:47

Kiki

Wat voor verschrikkelijke straf heeft schoonma in petto als je simpelweg nee zegt? En jouw partner, wat vindt die ervan?

Kiki

Kiki

05-11-2010 om 08:05

Lol fladder

Geen straf hoor, ze is dan alleen enorm gekwetst en dat vind ik sneu.
Coby, mondig ben ik inderdaad wel, maar volgens mij is dat juist het probleem

Mijn man ziet zichzelf ook niet knutselen, maar heeft ten opzichte van zijn ouders momenteel niet de beste verhouding om dit op te lossen.

Kijk, ik kan zeggen. "Sorry schoonmoeder, dat vind ik echt een afgrijselijk idee en ik krijg acute hartkloppingen bij het idee alleen al" (of welke tactvolle variant dan ook) of ik kan zeggen "mmm interessant idee schoonmamma, maar wat dacht je van dit idee"
Schoonmoeder blij, Kiki blij

Schoonmoeder neemt haar Kerst uitermate serieus, alsof het een religie is zeg maar (alleen dan zonder het religieuze6 aspect), als je baalt van Kerst door de verregaande commercialisering, de tijd van de kitsch en de valse emoties kijk dan maar eens bij haar naar binnen. Dan word je helemaal gesterkt in je mening.

Bij haar staat 1 december (liefst nog eerder) de kerstboom al klaar die ze optuigt met een liniaal zodat de ballen een gelijke afstand tot elkaar en de slingers hebben. (man heeft daar nog een trauma van en hij wil nog steeds niet helpen de boom op te tuigen. Hoewel mijn boom meer standje chaos is en ik volgens mij niet eens een liniaal in huis heb)
Haar kerstdiner en gedekte tafel is een vorm van perfectie die ik in mijn stoutste dromen niet niet zal kunnen (en willen) evenaren.
Maar goed, dit was even een situatieschets om aan te geven hoe belangrijk en serieus dit voor haar is. Kom niet aan haar Kerst

Ik schiet prima met haar op verder en ik heb ook (veel) mijn eigenaardigheden, dus ik vind het verder prima.
Alleen dat lootjes trekken dus niet. Maar voor ik het idee afschiet en vergis je niet een dikke streep zet ik er sowieso onder of ik nou met een fabuleus idee kom of niet.
Maar ik zou het gewoon fijn vinden als ik dit kon doen zonder haar te kwetsen

Tijd

Maar Kiki, waarom kun je niet gewoon zeggen: "Wat een leuk/mooi/apart/origineel idee, schoonmama. Maar ik wil het dan ook graag echt goed uitvoeren en ik heb géén idee waar ik de tijd vandaan zou moeten halen" (evt. geïllustreerd met een aantal van je bezigheden).
Je hoeft haar idee niet af te kraken om het af te wijzen.

Tegenvoorstel: kerstliedjes zingen?

Ha Kiki,

Leuke case leg je OO voor met je verhaal!
Hier mijn tip...ik hoop dat je er wat mee kan...
Vertel schoonmoeder dat je al haar moeite om zo'n mooie Kerst te organiseren met schitterende kerstboom en prachtig gedekte tafel bewondert, maar dat je denkt dat dat mengen met lootjes van Sinterklaas het cachet van de Kerstviering afhaalt...dat je daar juist mooi ingepakte kadootjes onder de kerstboom bij vindt passen en dat je het nog specialer zou vinden voordat de kadootjes worden uitgepakt gezamelijk een aantal kerstliedjes te zingen...hier en daar een kaars aan (op kindvriendelijke hoogte?)...en daarbij laat je terloops vallen dat je surprises zooo uit de tijd vindt...dat is echt iets voor Sint op school. Maak je schoonmoeder blij met het vooruitzicht dat over een paar jaar zij gezellig met haar kleinkinderen surprises voor school kan knutselen Oh en als je kadoos wil beperken...dan stel je voor dat je lootjes trekt zodat ieder 1 mooi ingepakt kerstkadootje koopt...

Groet,
mamsofie

Ach

maak nou gewoon een surprise. Ik wil wel iets verzinnen wat super simpel en snel te maken is en er toch nog leuk uit ziet als je verteld voor wie en wat.

Petr@

Petr@

05-11-2010 om 10:11

Eerlijk zijn

Wat is er mis met eerlijk zijn en zeggen dat je het niet ziet zitten? Als je haar niet wilt kwetsen, maar een tegenvoorstel wilt doen, is lootjes met Sinterklaas een goed alternatief.

Heb al iets verzonnen

je koopt bij de kringloopwinkel het goedkoopste dikste boek wat je kan vinden. Dan snij je met een stanleymes er een gat in (door de bladzijden) je doet daar een kadootje in en dan smeer je aan de buitenkant (boek dicht) op de bladzijden een dikke laag lak of lijm of iets anders waardoor die bladzijden op elkaar zitten.

minuutje of 10 werk als je er meer tijd aan wil besteden maak je er een zelf gemaakte kaft om heen.

Wandeling

ok ok je wil niet knutselen, nou dat zou ik voorstellen, samen een kilometertje of 2 gaan wandelen, mooie route buiten de stad, thuis warme drankjes en lekkere hapjes en kadootjes uitpakken (gewoon onder de boom leggen en verder niets mee doen).

"weet je waar ik zo'n zin in heb na al die hectiek van 5/12 ? In een gezellig rustige dag met elkaar zonder gedoe".

Nee manda, nee

Althans, nee tegen jouw eerste twee postings. Niet meewerken aan dit idee, hellend vlak, van kwaad tot erger etc. Kiki heeft helemaal gelijk, meteen Een Grens trekken.

Met je derde posting kan ik het dan wel weer eens zijn. Het idee van Mamsofie is ook niet slecht trouwens.

Kiki, sterkte!

Temet

Wat ik zou doen

Kiki ik snap je gevoel best dat je je schoonmoeder niet wil kwetsen en toch duidelijk wil zijn. Ik zou dan ook doen wat mamsofie voorstelt.

Kiki

Kiki

05-11-2010 om 17:00

Mamsofie,

dat is een leuk idee. Ik ga dalijk toch de kinderen halen (zit echt te vaak op OOL, terwijl ik aan het werk ben, tssss) dan ga ik eens kijken of ik dat tactvol over kan brengen.

Verder ben ik inderdaad met jullie eens dat het bizar is dat ze er kennelijk geen bezwaar tegen heeft om Sint en Kerst te mengen.
Geen idee hoe ze er aan komt, maar ja Kerst is gezellig samenzijn met familie en gezien het feit dat man en zijn vader momenteel niet de beste verhouding hebben, denk ik dat ze iets nieuws wilde bedenken waar we dan met elkaar kunnen lachen om elkaars surprises.

Het lootjes trekken an sich vind ik dan niet zo vervelend hoor, want anders gaan de kinderen met zo'n berg cadeautjes weer mee naar huis en mijn huis slibt al zo dicht. Alleen dat knutselen erbij, brrrr

Kiki

Kiki

05-11-2010 om 21:01

Zo gezegd

Surprises maken is van de baan, god zij dank. Schoonvader mopperde nog wel iets sarcastisch van 'zulke belangrijke drukke levens' maar dat heb ik fijn genegeerd.

Ik heb mijn schoonmoeder getrokken en man zijn vader. Ik zit er aan te denken om maar te ruilen met hem
(te zot voor woorden, Sinterklaas moet nog binnenvaren en ik zit lootjes te trekken voor Kerst)
De kinderen doen helaas niet mee in het lootjesverhaal verhaal, zucht. Schoonouders vinden het natuurlijk zo leuk om presentjes voor ze te kopen.

Dus de komende weken even een aantal keer zeggen dat ze zo verwend worden en dat ons huis zo dichtslibt. Komt vanzelf goed.

Nu nog even anderhalve maand Kerst uit mijn hoofd zetten, ik heb er al te veel aan gedacht.

Laat ik eerst maar even bedenken wat ik in de schoen ga doen. Ik had stiekem de hoop dat ik Sint nog een jaartje over kon slaan, maar sinds de peuterspeelzaal is mijn oudste ineens goed op de hoogte van het bestaan van de goedheiligman

Annette

Annette

06-11-2010 om 12:29

Jammer

Wij deden dat vroeger altijd! Eerst inderdaad met sinterklaas, daarna sloegen we Sinterklaas helemaal over (middelbare schooltijd zeg maar) en vierden alleen kerst. In de kerstkvakantie waren we dus allemaal aan het surprises maken (en dan van die bordjes op slaapkamerdeuren, niet binnenkomen) of een pa die geheimzinnig in de schuur bezig was (nee niet met een konijn Ik vond het altijd heel leuk en zelf mijn moeder deed mee (geen knutsel talent)
Tot we schoonzussen kregen en de hele traditie omver werd geworpen, want die vonden het allemaal 'stom". Grrmpfs.
Nu hebben we onderling helemaal geen contact meer (broer en ik) maar heb ik vernomen dat zij nu wel onderling allemaal surprises doen, erg vreemd)

Maar goed, ik vind bovenstaande draadjes zelf dus nog al gauw zuur overkomen. Je kan inderdaad, net zoals Manda oppert heel snel iets leuks in elkaar flansen. Maar nee daar gaat het niet om... het gaat tegenwoordig om het p-r-i-c-i-p-e , dat je blijkbaar heel erg je grenzen moet stellen en dingen moeten gebeuren zoals JIJ dat wilt. (en dus niet iets doen omdat een ander dat leuk vindt)

Massi Nissa

Massi Nissa

06-11-2010 om 13:44

Annette

Ik heb Kiki's postings van het laatste jaar een beetje gevolgd en ik denk dat ze gewoon echt geen tijd heeft. Dat kan ook. Dan ben dus niet zuur, en sta je niet bol van de principes, je hebt het gewoon ontzettend druk.
Groetjes
Massi
PS: on topic: ik heb een bloedhekel aan een door anderen bedachte invulling van mijn schaarse vrije tijd onder het mom van 'het is zo gezellig' of 'dat wordt een nieuwe familietraditie'. Ik zou beleefd weigeren.

Schoenendoos

Waarom niet een geheel nieuwe Kersttraditie die ook wat meer van de Kerstgedachte uitstraalt?

Lekker eten met de familie, dan stapel schoenendozen, knutselspullen en nuttige inhoud in het midden en elk familielid maakt en vult ter plekke een schoenendoos voor een kindje ver weg. Kost thuis geen surprisegeknutsel en je deelt wat van je rijkdom met anderen.

Fiorucci

Fiorucci

07-11-2010 om 08:40

Schoenendoos

Ha, kijk maar uit met die schoenendoos, je weet niet half hoe de meningen verdeeld zijn alhier, mutsjes breien mag ook niet hoor!

Dozenpret

Er mogen toch best een paar flessen wijn bij geledigd worden? Die mogen toch niet in de schoenendoos.

Annette

Annette

07-11-2010 om 16:45

Beemer

Hoi Beemer,

Nu citeer je maar één stukje uit die zin, ik kopieer even het tweede stukje erbij: " dingen moeten gebeuren zoals JIJ dat wilt. (en dus niet iets doen omdat een ander dat leuk vindt)" . Is dat ook niet een beetje de kerst gedachte? Iets doen wat voor een ander leuk is? Misschien kunnen ze inderdaad een compromis sluiten, het ene jaar een surprise, dan weer eens een gedicht of gewoon alleen een kadootje. (ik heb bijv. een hekel aan gedichten maken maar flans er toch ieder jaar eentje in elkaar)
Ik zie deze draadjes ieder jaar voorbij komen, het gaat vaak over surprises maar soms ook alleen al een probleem over het bij elkaar komen. Ik snap dat nooit zo. Ik kan bij wijze van spreken 365 per jaar bij elkaar zijn (gezin onderling) dus vind het niet zo'n opgave om dan een of twee kerstdagen naar mijn (inmiddels bejaarde) ouders of schoonouders te gaan... of sint met ze te vieren.

Nasha 1st

Nasha 1st

07-11-2010 om 22:44

Knutselen

ach ja, en vooral surprises, zijn in huize Nas ook uit den boze! Nas roept altijd: "daarom gaan jullie altijd naar de BSO! om te knutselen" GRIJNZZZ...

Oudste is dol op knutselen, heeft al hele dorpen en schepen van schoenendozen gefrabriceerd (onherkenbaar, dat dan wel...). Dochter idem....Alleen zoon2 heeft de afschuw van zijn moeder geerfd! Dit weer tot ergernis van de kleuterjuffen Want de knutsels van zoon herkende ik uit duizenden! Compleet lege vellen of kerstballen met op 1 kluit wat versiersels! Da's mijn zoon!

Nasha 1st

Nasha 1st

08-11-2010 om 18:42

Echt?

is er nog zo'n exemplaar?

Fiorucci

Fiorucci

08-11-2010 om 19:14

Ja hoor nasha

Die zijn er zat, mijn zoon van 13 vindt het leuk, maar het resultaat is wat minder. Dus nu op het VO consequent vieren halen voor beeldende vorming. Ach ja, hij kan wel goed koken, denk ik dan maar..

Nasha 1st

Nasha 1st

08-11-2010 om 21:21

Perplex...

Maar gelukkig maar, zoon kan altijd nog bij de niet-knutselkinderen in de klas terecht komen, valt ie niet meer op

Nasha 1st

Nasha 1st

08-11-2010 om 21:22

Overigens

de kleuterjuf heeft de strijd in groep 2 maar opgegeven met zoon...De knutsels die hij maakte waren goed genoeg Zulke juffen zijn er gelukkig ook, anders zat ie nu nog bij de kleuters hahahahah

En hier

Wij zijn wél van de knutselige, compleet met lichtgevende en geluidmakende surprises, rijmen en dichten zorgt ook voor veel plezier, dus dat staat het niet in de weg. Maar door omstandigheden hebben we wel een keertje met het hele gezin (incl aanhang enzo) besloten om voor die ene keer de surprisetoestand naar Kerst te verschuiven. Wat viel dat tegen... De hele sfeer klopte totáál niet. Kerst is gewoon een heel erg ander feest bij ons. Kortom, hoe dol we ook op de hele Sinttraditie zijn, als het rond 5 december niet kan, dan maar helemaal niet. Maar nooit meer surprises of plagerige gedichten met Kerst. Er blijft nog niet een kwart van de pret over.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.