Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

verhuizertje

verhuizertje

24-04-2010 om 10:45

En alweer een vraag - badkamers

We willen in ons nieuwe huis toch maar gelijk de badkamer aanpakken, oude spul eruit laten slopen en compleet opnieuw inrichten. Tussen overdracht nieuwe huis en overdracht oude huis hebben we 4 weken, als we die benutten dan kan de badkamerverbouwing plaatsvinden in een leeg huis en dat is wel zo handig.
Maar dan. Snel op zoek dus, en zijn zoveel bomen in dat bos!
Ik ben er al achter dat badkamerboeren flinke prijzen rekenen voor sanitair, wastafelmeubels enzo. Die kun je goedkoper zelf op internet vinden b.v. bij de badkamerconcurrent of bij de sanidump (http://www.sanidump.com/). Heeft iemand daar ervaring mee? Zelf daar spullen bestellen die de badkamerverbouwer dan inbouwt? Komt dat goed?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Zelf

als je zelf alles koopt zorg dan dat je ook alles op tijd hebt, levertijden kunnen flink oplopen. Een nieuwe badkamer in 4 weken moet wel te realiseren zijn. Je kan ook gewoon onderhandelen met de aannemer, als hij dezelfde sanitair en tegels voor een vergelijkende prijs kan inkopen (en dat kan hij) dan is dat makkelijker, dan moet je dus wel duidelijk weten wat je wil hebben.

Neem altijd sanitair met een extra harde laag.

Methode

Wat ik laatst begreep van een vriendin is dat als je zelf alle materialen inkoopt en daar dan een aannemer bij zoekt die het voor je plaatst, je soms of heel lang moet zoeken of in totaal heel veel geld kwijt bent.
Dus aannemer contacteren en via hem alles proberen te bestellen en laten plaatsen.
Ik kende dus een hoog zwangere vriendin die in 6 weken tijd nog geen badkamer afgebouwd kreeg.
Nadeel van een alles-in-één plaatje is dat de aannemer misschien niet precies die wastafel kan regelen die jij wil. Of daar dus afspraken over maken.

Dorry

verhuizertje

verhuizertje

25-04-2010 om 07:48

Manda en dorry en andere vraag

Wat ik hoopte was een mix van badkamerboer en deels zelf spullen aanleveren. Als ik zelf op zoek moet naar een aannemer dan moet ik ook zelf tekeningen maken? Zo'n aannemer maakt geen ontwerpen toch, die voert uit wat je hem vertelt te doen lijkt me.
Ik ben gister een paar badkamerzaken langsgeweest en ik heb de indruk dat er bij badkamers niet echt onderhandelingsruimte is, zoals bij keukens. Klopt dat?
Dorry, wat ging er mis dat er in geen 6 weken nog afgebouwd werd?
Andere vraag, een van de mensen van gister heeft een heel leuke tekening gemaakt. Een inloopdouche in de hoek met een schuine wand ervoor. Begint op de ene muur 1.30 uit de hoek, loopt dan schuin naar de muur 90 graden daarop met een schuinewand-lengte van ook 1.30, een doorgang openlatend van 60 cm. De lenge op de andere muur komt dan zo op 1.10. De rest van de indeling kan dan heel speels. Maar ik vraag me af of 60 cm doorgang niet erg krap is? Heeft iemand daar ervaring mee?

Hillary

Hillary

25-04-2010 om 10:14

Mandemakers en sconsorten

Vorig jaar in juni een badkamer besteld bij Wooning, dit blijkt onderdeel van Mandemakers, Brugman, badenman etc. Ze lijken welhaast een monopolie te hebben en hoeven daarom ook geen service te leveren. In september is mijn badkamer opgeleverd en hij is nog steeds niet klaar, ben inmiddels ca. 10x ofzo thuis gebleven omdat er iets werd gewisseld of gerepareerd. Heb weinig hoop dat het nog goed komt. De enige tegemoetkoming die ik heb gekregen is een bos bloemen en 37,50 voor die ene keer dat ik de hele dag heb zitten wachten en er niemand kwam en ze ook niet gebeld hadden. De overige keren hoeven ze volgens de wet niet te vergoeden. Inmiddels ben ik dat stadium ook voorbij hoop alleen nog dat het ooit nog goed komt. Ze hebben ook een webwinkel saniweb dacht ik.

Wij

hebben alles zelf besteld en bedacht voor de badkamer en vervolgens een klusbedrijf (aangesloten bij de VLOK) de badkamer laten plaatsen.
Bij de volgende klus (nieuwe cv ketel) had ik me op het www georiënteerd wat dat mocht kosten en gewoon gevraagd of het klusbedrijf het voor hetzelfde bedrag kon doen, inclusief de verwarmingsketel en toebehoren en dat kon.

Ik weet wel een goed bedrijf als je in Groningen iemand zoekt

Verhuizertje

"Dorry, wat ging er mis dat er in geen 6 weken nog niet afgebouwd werd? "

Omdat de vrienden alles in huis hadden, zat er voor de aannemer te weinig marge op omdat tegen een leuke prijs nog te kunnen plaatsen. Mag een aannemer spullen leveren, verdient ie daar op, en bij het plaatsen kan ie ook nog eens uurloon vragen. Alleen plaatsen levert dus minder geld op en net zoveel werk . En zoek onder tijdsdruk dan maar eens iemand die het wil doen voor een redelijke prijs.
Ik denk dat er wel onderhandelingsruimte is, maar alleen als je de aanschaf van de spullen en het plaatsen bij hetzelfde bedrijf laat doen.
En bij 60 cm doorgangsruimte moet je niet veel dikker worden! Ik had 60 cm ruimte naast het bad voor in en uitstappen, ging wel.

Dorry
Onze aannemer had wel degelijk inzicht genoeg om tekeningen te maken een ideeen aan te leveren.
Als je alles zelf wil inkopen, zoek dan eerst een aannemer/klusser die het voor je plaatst en wordt het dan eens over de prijs. Dan pas je sanitair/tegels kopen.

Anoniempje2

Anoniempje2

25-04-2010 om 18:36

Onze badkamer(s)

Zo ging het bij ons:
Eerst heel veel georienteerd op Internet en zelf tekeningen gemaakt. Daarmee naar een badkamerwinkel/groothandel en een tekening laten maken. We gunden het onze installateur wel (had al eerder iets bij ons gedaan), maar de prijs was zoveel hoger dan we dachten dat we verder zijn gaan zoeken.

Ik heb uiteindelijk alles besteld via Internet (weet niet of ik site mag noemen). Ging uitstekend, zelfs twee keer iets moeten ruilen, en dat ging zonder problemen. Je moet wel tijd besteden aan het goed uitzoeken van allerlei zaken die je nodig hebt (inbouwdingen etc. maar daar hebben ze ook een telefonische helpdesk voor, die met jou de offerte doorloopt). Via werkspot een goede installateur gevonden die het voor een prima prijs heeft gedaan. Zeer tevreden en veeel lagere prijs dan via de badkamerboer.

Succes!

ijsvogeltje

ijsvogeltje

25-04-2010 om 18:41

Wat wij deden

1,5 jaar geleden hebben wij onze badkamer vernieuwd. Na wat googelen kwam wij uit bij een klein klusbedrijfje dat zich heeft gespecialiseerd in badkamers. We hebben wij een groothandel (met showroom voor particulieren) onze spullen uitgezocht en via onze klusser besteld. Hij krijgt daar flink korting én (en dat is echt het allerbelangrijkste) wist precies wat hij nodig had aan leidingwerk, verloopstukken, bevestigingsmateriaal etc. Houd daar echt rekening mee als je zelf gaat bestellen (zeker via internet): je bent er niet met een wc-pot, wastafel en douche! Reken je dus ook niet rijk met de internetprijzen, er komt meestal nog van alles bij.
Wij zijn erg tevreden met het resultaat en met hoe het allemaal is gelopen. Mocht je iemand zoeken in de provincie Utrecht, dan kan ik je dus wel iemand aanbevelen.

verhuizertje

verhuizertje

25-04-2010 om 19:37

Het denkwerk vordert

Fijn hoor, al die input hier. Dat helpt.
Anoniempje2, tuurlijk mag je die website noemen! En ijsvogeltje, wij wonen omgeving stad Utrecht dus graag een aanbeveling van je. Ook goed om te bedenken dat ik me niet blind moet staren op de prijzen die de discounts rekenen voor het sanitair e.d., dat daar sowieso nog bij moet voor allerlei aansluitmaterialen. Bij de badkamerboer zit dat al in de offerte.
Ik heb gister een offerte aangevraagd bij een Baderie, die wordt nu uitgewerkt voor ons. Ben benieuwd wat dat wordt. Ik moet zeggen dat ik daar heel prettig werd geholpen en dat ze goed meedachten. Bij Brugman ben ik ook geweest maar daar was ik heel snel weer weg, dat voelde echt niet goed. Dinsdag ga ik nog bij een ander praten.
Eeen installateur, kweenie. Er moet niet alleen worden geïnstalleerd maar ook verbouwd, halverwege de ruimte moeten muurtjes worden geplaatst waar toilet en douche achter komen enzo. Dat is toch echt wel meer aannemerswerk.
Omdat we een strak schema hebben (over 3 maanden hebben we de 4 weken overlap tussen de huizen waarin die badkamer moet zijn afgebroken en herbouwd, is nog in de bouwvak ook) vind ik het lastig om zelf te stroomlijnenen en te logistieken tussen uitdenken, uitrekenen, bestellen, afhalen/de bezorging in de gaten houden, klusser zoeken/aansturen etc. Als ik dat in 1 hand geef kan ik me richten op wat er verder nog allemaal bij de verhuizing komt kijken. Door omstandigheden moet ik dat eigenlijk alleen doen want partner is tijdelijk zeg maar off-line wegens gezondheid. Ik neig dus misschien toch wel naar de badkamerboer. Maar als die de prijzen echt te gek maakt zal ik die mening mogelijk herzien.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

25-04-2010 om 20:16

Verhuizertje

Dat was 'm: www.bovenkampbadkamers.nl.
Nadeel van die grote badkamerboeren is dat je in de winkel wel heel vriendelijk kan worden geholpen (goede verkopers!), maar de installatie besteden ze uit. Dus die aardige dame of man in de winkel zie je daarna nooit weer; en uiteindelijk komt het aan op de man (of vrouw) die bij jou thuis aan het werk gaat. Dat vonden wij zo fijn aan dit bedrijfje; hij doet echt alles van begin tot eind. En was bovendien erg flexibel.

Vic

Vic

25-04-2010 om 22:10

60 cm

Ik heb eens een badkamer gehad van 2.00 x 0.85 m. Er hing ook een wastafel van 35 cm diep, waardoor dus 50 cm overbleef om te staan. De inloop bij de douche was nog iets krapper. Dat was niet ruim (understatement!), maar best te doen. Nou zijn wij wel allemaal wat smal, je moet geen fors postuur hebben met zo'n badkamertje.

Jesse_1

Jesse_1

27-04-2010 om 08:59

Ijsvogeltje

Misschien is dat wel dezelfde die een kennis van mijn man ons aanbeveelde (hij gaat het even navragen).
Kun jij aangeven wat de badkamer jullie ongeveer heeft gekost en of hij daarbij ALLES heeft gedaan (dus ook het uitbreken van de oude badkamer), en hoe groot de badkamer is?
Wij zijn ons nl ook serieus aan het oriënteren, badkamer moet al heel lang gebeuren. *zucht*
Jesse

ijsvogeltje

ijsvogeltje

27-04-2010 om 21:02

Jesse

Onze badkamer is niet heel groot, 2 x 2,5 geloof ik. Onze badkamer kostte alles bij elkaar richting de 10.000 euro. Maar zo'n bedrag zegt niet alles, want je kunt het met je spullen zo duur of goedkoop maken als je wilt. Hoewel voor een badkamer een groot deel van je geld wel in de mankracht gaat zitten.
We hebben onze spullen gekocht via Plieger. Inbouwtoilet, wastafel, spiegel, kast, douchewand voor inloopdouche, kranen, grote douche, radiator. In de showroom hebben we zelf alles uitgezocht en laten noteren, en onze 'klusser' heeft het vervolgens besteld incl. alles wat hij nodig had voor de montage, leidingwerk, afvoer etc. Tegels voor vloer en muren en verlichting hebben we zelf bij de Praxis gehaald. Met de klusser hebben we ons ontwerp van te voren besproken en hij heeft nog wat tips gegeven on dingen anders te doen.
Hij heeft vervolgens alles gedaan. Spullen opgehaald bij Plieger, de oude badkamer gesloopt en afgevoerd, loodgieterswerk, elektra, tegels, echt alles dus. Inclusief wat stucwerk wat nog in de woonkamer moest gebeuren en de lekkende kraan in de keuken
Meestal was hij er zelf, soms de jongen die hij in dienst heeft, soms samen. Aardige mannen, dachten steeds heel goed mee of dingen anders/beter konden.

Jesse_1

Jesse_1

27-04-2010 om 22:53

Heel fijn ijsvogeltje

Dank je wel.
Ik dacht dat wij wel € 15.000 nodig hadden voor een badkamer, maar op deze manier zou het dus ook een stuk goedkoper kunnen. Dan ga ik maar vast dromen over een verbouwing volgend jaar. *zucht*
Jesse (wel zin in nieuwe badkamer, geen zin in verbouwing)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.