Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Hanny61

Hanny61

08-08-2010 om 11:47

Donzen slaapzakken wassen

Ik wil graag mijn donzen slaapzakken wassen. Ik weet nog van vroeger dat mijn moeder donzen slaapzakken liet stomen, maar dat ze daar niet beter van werden, vandaar dat ik de mijne zelf wil gaan wassen. Is dit wel verstandig en hoe kan ik dat het beste doen? Op welk programma en met welk wasmiddel?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Hoe zat het ook weer

Ik heb het wel gedaan maar alweer zo'n tijdgeleden.. was het nu juist wel met vloeibaarwasmiddel of juist niet.. ik geloof op fijne-was stand. Ik deed er wel 3 tennisballen bij.. die zorgen ervoor dat het dons luchtig blijft.

Kari1

Kari1

08-08-2010 om 19:52

Op de site van bever zwerfsport staat

"Slaapzakken kun je zelf wassen. Hiervoor bestaan speciale wasmiddelen. Het is echter raadzaam om (donzen) slaapzakken professioneel te laten reinigen. Ze worden hierdoor schoner en de isolerende werking wordt beter hersteld. Bever Zwerfsport laat slaapzakken reinigen door een gespecialiseerde wasserij. Deze wasserij behandelt ook dons- en GoreTex kleding."
Je kunt Bever bellen en eens vragen wat dat kost. Zal wel aan de prijs zijn, maar dat is een goede donzen slaapzak ook en wassen hoeft niet elk jaar.
Kari

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.