Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Dani

Dani

28-08-2009 om 22:25

Definitief ontharen

Wie heeft er ervaring met het definitief laten ontharen met behulp van laser? Is dat fijn? Ik wilde het voor mijn kin laten doen (daar scheren of harsen is echt niet fijn). Misschien mijn onderbenen.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Minet

Minet

29-08-2009 om 09:03

Vriendin

Een vriendin is momenteel bezig met laserbehandelingen op bovenlip en kin. Ze moet hiervoor een keer of 8 (dacht ik) behandelt worden. Wat ik weet is dat de behandelingen zeker niet pijnloos zijn. Het zijn venijnige prikachtige pijnscheutjes.
Wat zij zelf het vervelendste vindt is dat je niet mag ontharen tussen de behandelingen. Je mag alleen scheren, en vlak voor de behandeling 2 of 3 dagen zelfs dat niet. Je moet er dus wel wat voor over hebben, maar bent dat voorlopig gegarandeert van een glad gezicht.
Ik geloof dat je wel jaarlijks terugmoet voor nabehandeling.

Dani

Kijk even in je ziektekostenverzekering bij het vergoedingenoverzicht: bij de IZA waar ik bij ben wordt elektrisch ontharen / laserepilatie tot een bepaald maximumbedrag vergoed (iets van 450 euro per jaar). Dat kan je elk jaar opnieuw doen dus. Daarvoor moet je wel een verwijzing hebben van een huisarts/huidarts. Ik heb ongeveer 4 jaar geleden dit laten doen met kin/bakkebaarden en het was daarna al wel minder, maar zeker niet weg, dus ik ga binnenkort weer opnieuw. Ik moet zeggen dat ik laseren veel dragelijker vind dan electrisch epileren, maar laser werkt helaas alleen op donkere haren dus misschien moet ik ooit de blonde haren wel laten epileren om het echt allemaal weg te krijgen.
Benen zou ook mooi zijn, maar dat is veel duurder en wordt voor zover ik weet niet vergoed. Gezicht dus wel.

Groetjes,
Vonda

Doorverwijzing iza

Vonda,

ik ben ook verzekerd bij Iza en heb best veel last van haartjes op mijn kin, bovenlip en wangen. Kun je me vertellen wie of welke arts die machtiging moet afgeven om voor vergoeding in aanmerking te komen. Ik word nu echt helemaal suf van het epileren en scheren.

Clicks

Ik was al onder behandeling bij mijn huidarts voor eczeem, en toen heb ik van die huidarts (zelf dus een specialist) een doorverwijzing gevraagd en gekregen gekregen in verband met hirsutisme (=overmatige beharing).
Ik zou denken dat jij een dergelijke verwijzing gewoon kunt vragen bij je huisarts. Die verwijzing moet je dan opsturen naar de IZA (ik stuurde een kort briefje met verzoek tot machtiging met de verwijzing naar hen op), dan krijg je van hen de machtiging voor een bepaald maximumbedrag per jaar, te gebruiken voor laserepilatie, maar bv. ook voor aanvullend electrisch ontharen, bv als je veel blonde haartjes op je kin hebt, want laser werkt niet op blonde haren.
Als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust.
Wat betreft pijnlijkheid: ik heb best een lage pijndrempel (voel dus snel pijn) maar vind laserepilatie goed te doen. Pijn zou nooit een reden moeten zijn om het niet te doen. Electrisch epileren vind ik persoonlijk veel pijnlijker.

Groetjes,
Vonda

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.