Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Anne

Anne

01-06-2009 om 21:38

De badkamer laten verbouwen, hoe ga ik a/h werk?

Ik woon sinds een jaar (gescheiden) in een rijtjeshuis (koopwoning). De badkamer is een verschrikking want erg klein. Buren van mij hebben een kast op de overloop en in de slaapkamer bij de badkamer getrokken. Dat betekent dus: muur opzij, nieuwe tegels, wc verplaatsen, nieuw meubel/kastruimte. Ook de douchecabine is slecht en moet vervangen worden. Ik heb niet zoveel geld maar wil dit wel laten doen. Familie is niet handig, kennissen die dat kunnen heb ik niet. Hoe ga ik aan de gang? Kan ik bijvoorbeeld zelf ergens goedkoop inventaris kopen (marktplaats? ikea?) en dat door een erkend bedrijf laten plaatsen ofzo? Of moet ik dan een klusbedrijf benaderen? Ik ben benieuwd of er mensen zijn die dit ook hebben laten doen en tips hebben (wat wel doen en wat vooral niet).
Bedankt alvast!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Even wat tips

het zal niet goedkoop worden. Ik heb een tijd bij de vereniging eigen huis gewerkt, ik kan me herinneren dat mijn collega's aanraadden om altijd met een erkend bedrijf in zee te gaan dat aangesloten is bij een of andere geschillenregeling. Je zou even op geschillencommissie.nl moeten kijken hoe of wat, ik weet die keurmerken niet meer uit mijn hoofd.

Een klusbedrijf is goedkoper maar de garantie ligt een stuk moeilijker. Er zijn tegenwoordig wel redelijke algemene voorwaarden en een branchevereniging, maar ook hier geldt weer kijk goed uit en laat je van te voren informeren.

Als mijn bouwkundige of juridische collega's zelf gingen verbouwen namen ze altijd een erkend bedrijf zoals de Baderie ofzo, echt nooit los onderdelen en een klusser erop. Dat is me echt opgevallen, waarschijnlijk vanwege het risico op gevolgschade door lekkage en dat soort ellende.

In jouw situatie, met beperkte middelen en een uitgeputte noodpot door een recente huisaankoop kan het heel verleidelijk zijn om een gok te nemen, maar je hebt ook weinig buffer om een klap op te vangen. Dat is een lastige situatie.

Echt, je wilt niet weten hoe vaak wij leden aan de lijn hadden met een verbouwingsnachtmerrie. Het ene moment heb je je hele leven op de rit en het volgende moment kun je niet meer douchen of naar de WC in je eigen huis, de aannemer laat zijn gezicht niet meer zien, je hebt geen rechtsbijstandverzekering (of te laat afgesloten, het is misschien wel een goede tip voor jou om het noodgeval af te dekken) en als je om raad vraagt blijkt je contract niet te deugen en moet je de aannemer nog een kans geven om de boel te herstellen terwijl je hem niet meer over de vloer wilt hebben.

Heb je hier wat aan? Mijn advies is
1. zsm rechtsbijstandverzekering inschakelen
2. goed controleren of het bedrijf is aangesloten bij geschillencommissie.

Het stomme is namelijk dat je vaak wel gelijk hebt als consument maar het afdwingen daarvan is een heel kostbaar verhaal. Dat is echt een lacune in ons rechtssysteem. Je staat met je gelijk maar verder met lege handen.

Klusbedrijf

wij hadden een klusbedrijf dat aangesloten was bij de VLOK.

Wij zijn erg tevreden! Hadden (bijna) alles zelf aangeschaft bij Hornbach/Praxis enz en zij hebben de badkamer geplaatst (wij/zij zitten in Groningen)

Nasha 1st

Nasha 1st

02-06-2009 om 12:57

Anne

wij hebben net een badkamer/wc-klus achter de rug....Wij hebben het laten doen en die kosten zijn niet misselijk....daarvoor hebben we dan 2 weken in de rotzooi gezeten (en omdat ik dat niet wilde zijn we dus naar de camping vertrokken, het was mei-vakantie)....Het is een behoorlijke klus hoor....en alleen als je echt Handige Harries in je naaste omgeving hebt, is het op een goedkopere manier te doen....

ayla

ayla

02-06-2009 om 14:57

Nachtmerrie

wij hebben de badkamer een jaar geleden laten doen. We hadden een 'bevriende' klusser ingeschakeld, hij zou alles regelen, tegels, stucadoor, tegelzetter. Wel samen met hem alles uitgezocht bij een speciaalzaak. Het werd een nachtmerrie, hij ging zelf de boel betegelen, wat betekende dat de helft scheefzat, de stucadoor was geen echte stucadoor maar een klusjesman die zichzelf het stucadoren had geleerd. Pas toen we een aangetekende brief naar de klusser hadden gestuurd en dreigde met een advocaat werden de oude tegels eruit gehaald en vervangen door nieuwe gezet door een echte tegelzetter . Het stucadoren is niet meer goed gekomen en we hebben geen geld om het opnieuw te laten doen.Ik erger mij nog steeds iedere dag eraan, vooral omdat het echt veel geld gekost heeft.
Mijn tips, schakel een vertrouwd bedrijf in, bespaar liever op het materiaal dan op de uitvoering. De spullen van de praxis en gamma zijn ook goed en mooi en goedkoper dan de spullen uit een dure speciaalzaak..Zorg dat je dingen op papier hebt staan zodat je als er iets mis gaat daarop terug kunt vallen

Anne

Anne

02-06-2009 om 19:07

Wat een goede tips zeg, daar heb ik wat aan! (en vraag aan mien)

Ik ga allereerst een verzekering afsluiten, dat vond ik een goede tip (me ineens ook de horrorverhalen van een collega herinnerend).
En dan wil ik wel graag het bedrijf van Mien horen; ik woon namelijk vlakbij Groningen. Wat is de VLOK precies?? Geeft dat een bepaalde garantie?
Ook een goede tip om te vragen of hij nog materialen heeft! En langs de Praxis o.i.d.
Ik kan hier echt verder mee.
Maar ... meer tips of verhalen zijn nog steeds welkom!

Vlok inderdaad

..dat was de naam waar ik niet op kon komen. Zij hebben algemene voorwaarden die doorverwijzen naar een geschillencommissie.

Ook nog checken of het bedrijf nog steeds aangesloten is.. dus bellen met de brancheorganisatie!! Echt doen.
Leuker kunnen we het niet maken, wel veiliger.

Als je los onderdelen koopt en apart een geschillencommissiegecheckte klusser inhuurt, overweeg dan ook om te googlen naar spullen. Miepkniep bijvoorbeeld, dat soort sites heb je vast ook wel voor bouwmaterialen.

Beter antwoord op je vlok-vraag van vlok.nl

Welkom bij de VLOK, de Vereniging van Klussenbedrijven

De VLOK is er voor de leden :

als vereniging, als belangenorganisatie en als ondersteunende organisatie op velerlei gebied (technisch, bedrijfskundig, juridisch, kennis en opleiding, kwaliteitsdenken).

De VLOK is er voor de gehele branche :

als belangenbehartiger van de klussenbranche bij de overheid en de markt,

voor de promotie van het fenomeen klussenbedrijf in het algemeen

en voor kwaliteitsondersteuning van starters.

De VLOK is er voor de opdrachtgever :

als informatiepunt over de mogelijkheden van het klussenbedrijf (de klantgerichte specialist in veelzijdigheid) en als hulp bij het vinden van een klussenbedrijf.

de VLOK stimuleert het verstrekken van duidelijke opdrachten en bewerkstelligt dat gemaakte afspraken daadwerkelijk worden nagekomen, de VLOK staat hier tevens garant voor (zie geschillenregeling).

Even niet achter mijn computer

en de vraag over de VLOK is al beantwoord.

Het bedrijf wat wij hadden is http://www.henkvangils.nl

Wie weet heb je er wat aan?

bertje1

bertje1

03-06-2009 om 11:35

Materiaal? praxis of echt?

wat vinden jullie: wij moeten ook een nieuwe badkamer. maar is badkamermateriaal van een 'echte badkamerwinkel' nu echt zo veel beter dan de praxis spullen? Tja, ik kan het antwoord eigenlijk al raden. zal toch best.

Nasha 1st

Nasha 1st

03-06-2009 om 13:20

Denk

dat de kwaliteit echt niet zo heel veel zal verschillen hoor, ook Villeroy en Boch kan kapot uiteindelijk

Millenia

Millenia

03-06-2009 om 16:07

Ja maar

denk wel even na voor je koopt. Een aantal spullen van de gamma en de praxis zijn prima. Maar toen wij een toiletpot gingen uitzoeken, ging er een toiletpottenwereld voor mij open grijnzzzzz. De mijnheer van de "echte' badkamerwinkel sprak van 'projectpotten' en behoorlijke potten. Wij besloten een behoorlijke te nemen voor beneden en een 'projectpot' voor op de badkamer. Dat hebben we geweten. In die op de badkamer zat binnen no time de meest gemene (kalk)aanslag en het ding begon te verkleuren en zo. Die beneden bleef onberispelijk. Hier nooit meer een 'projectpot', maar een degelijk exemplaar van een echt badkamerwinkel.
O ja en neem er 1 met een plateau. Is je dokter ook weer blij. Als je kan zien wat je achter laat, is dat in sommige gevallen levensreddend.

Millenia - potten

Millenia, hier in huis 2 projectpotten, maar de ene heeft wel hardnekkige aanslag en de andere niet. Raadselachtig. Het lijkt eigenlijk op een soort glazuurfout ofzo. Nou ja, we gaan toch weg

Overigens: als je een hangend toilet neemt, dan wordt het - is mij uitgelegd - per definitie een diepspoeler, dus zonder plateautje.

Het gezondheidsargument is, begreep ik, ook de reden dat de vlakspoeler is uitgedacht. Maar het schijnt een typisch Nederlands verschijnsel te zijn.

Groeten,

Temet

freline

freline

03-06-2009 om 21:35

Hangpot ook met plateau

gezien bij vrienden, het bestaat dus wel.
freline

Nooit van gehoord (beetje o.t.)

Projectpotten... ik word hier met de dag wijzer .
Geen idee wat wij hebben, maar zowel boven als beneden hebben we wel eens last van hardnekkige kalkaanslag. Maar ik heb het wondermiddel nu gevonden: Glorix 100% antikalk heet het geloof ik, die zwarte flessen. Werkt echt als een tierelier! (Nee ik heb geen aandelen )

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.