Huis, Tuin en Keuken
Nasha 1st
21-09-2009 om 21:29
Composietsteen in de keuken
wij moeten een nieuw keukenblad. Ons huidige blad, hout, is helemaal verrot rond de kraan, slechte aansluiting, lekken, weet ik veel. Nu wil ik graag een composietsteen blad. Maar hoe hou je dat schoon? En geeft het vlekken van bijvoorbeeld water? Kalk dus?
angel3
21-09-2009 om 22:31
Perfect!
wij hebben het ook gehad en nemen het nu weer. Super handig dat composiet en prachtig!
Er is een verschil tussen mat (ongezoet) en glanzend (gezoet). De gezoete variant is 'harder' zegt men en daardoor minder bevattelijk voor vlekken (met name zuur geeft vlekken, water niet (nooit gemerkt in elk geval). Wij hadden mat maar zelfs daarop ook echt geen vlekken. We kregen er een spulletje bij om af en toe mee in te zepen maar ik heb geloof ik 5 jaar met een flesje gedaan. Nooit echt nodig geweest.
100%mama
22-09-2009 om 09:26
Helemaal super
ja hoor, hier ook helemaal super! Wij hebben glanzend en het enige waar ik het mee schoon maak is met keukenspray! Gene vlekje niets!
Nasha 1st
22-09-2009 om 14:16
Ok! en welk schoonmaakmiddel
gebruiken jullie dan precies? Want ik las wel iets over dat bepaalde zuren niet mogen ofzo? Ik moet eerlijk zeggen dat ik een bijzonder luie huisvrouw ben, dus het moet wel ergens tegen kunnen zeg maar
angel3
22-09-2009 om 18:36
Niks speciaals
gewoon afwasmidel of allesreiniger of als ik echt even het blad weer egaal wilde krijgen dat spulletje, maar dat was ook een kwestie van 1 keer per half jaar een doekje met dat spul. Dus nee niks bijzonders. MAAR als je echt allergisch bent voor elk oneffenheidje, kringetje, vlekje of weet ik veel dan moet je echt glanzend nemen.
Op ongezoet=mat zie je wel meer, maar wij hadden antraciet en tja ik zag er niks op maar ik erger me niet heel snel....