Huis, Tuin en Keuken
Nasha 1st
24-01-2010 om 17:04
Cake bakken
geheel geinspireerd door het ontbufferdraadje zelf een cake gebakken vandaag.....ging goed, maar ik vraag me altijd 1 ding af.....Waarom komt die cake in het midden altijd zo'n eind omhoog en de zijkanten dus niet.....Nu een cake met in het midden enorme plakken en aan de zijkant mini-plakjes....wat kun je eraan doen?
Oh, en dit keer voor het eerst een siliconenvorm gebruikt. Ging op zich prima, alleen, bij het eruithalen ging het bijna mis....daar nog tips voor?
reina
24-01-2010 om 17:29
Nasha
Leg de volgende keer aluminiumfolie op de bakvorm en haal die er het laatste kwartier vanaf, grote kans dat je cake niet zo omhoog komt in het midden. Als je een cakt uit een siliconen bakvorm haalt, moet je 'm iiets af laten koelen, dan omdraaien boven een schaal ( of vetvrij papier) en hen er langzaam uit laten glijden, dat zie je vanzelf gebeuren, niet gaan schudden oid. Succes!
Witje
24-01-2010 om 19:37
Vreemd misschien?
Maar ik vind het juist een mooie vorm, zo bol in het midden!
Witje
Rembrand
25-01-2010 om 09:24
Kontjes.
Die eet ik altijd zelf op. Je kunt het niet maken om je gasten zo'n klein stukje cake te geven
M.
rodebeuk
25-01-2010 om 13:22
Tulbandvorm
Kijk,
en daarom heb ik me van Sinterklaas een tulbandvorm gewenst. Ik was die graaiende handjes naar de middenstukken zo zat
De warmte komt van buiten de vorm in, dat strookt gewoon niet met een baksteenvorm. Een ronde vorm is dan veel beter, zeker als het midden eruit gehaald is waardoro hij gewoon overal even hoog is en overal tegelijk klaar...
Je moet even wennen, maar inmiddels wordt ie hier net zo graag opgepeuzeld.
PS Mocht je toch aan de cakebaksteen hechten dan moet je denken aan temperatuurverlagen en minder bakpoeder, dat soort dingen.
Silone
25-01-2010 om 14:49
Tulbandvorm
Ik heb gisteren van mijn pasverworven siliconentulbandvorm een cake proberen te maken. Helaas rees hij niet echt lekker, bruin aan de buitenkant ongaar aan de binnenkant. En ik had 'm maar op 160 graden gezet. Nu ben ik niet zo'n bakwonder, maar dacht toch stiekem dat het misschien aan de siliconenvorm lag? Zo jammer, hij was ander heerlijk geworden met dadels, rozijnen en chinees 5 kruidenpoeder.
Nasha 1st
25-01-2010 om 21:09
Op zich
ging het met die siliconenvorm wel goed, de cake was prima (nee, niet voor gasten, lekker voor onszelf )....maar de tip met het folie kan ik wel proberen....met de oven op een lagere stand beginnen ook....meer of minder bloem.....ik ben een luie huisvrouw, voor die het nog niet wist, en ik had dus een kant en klaar pak ))
Nick de vierde
26-01-2010 om 12:51
Wat ik doe
In het midden zo weinig mogelijk cakebeslag. En zoveel mogelijk cakebeslag tegen de zijkanten van de "baksteen" opmetselen. Het helpt echt. Het beslag zakt recht door de ovenwarmte, maar doet daar lang genoeg over om een al te hoog middenstuk te vermijden. En let ook op hoe je de cake in de oven zet ten opzichte van de bovenelementen. In sommige modellen ovens staat het midden op de warmste plek, dan komt het extra omhoog.