Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

calien

calien

15-03-2011 om 15:45

Brood van zaterdag kan dat nog voor wentelteefjes?

Ik heb hier nog een brood liggen van zaterdag. Eigenlijk zou ik er morgen (woensdag) wel wentelteefjes van willen maken, maar kan dat nog wel? Is het brood daar nog wel goed genoeg voor, of loop ik risico op een of andere bacterie of zo.
Wat zou jij doen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Primavera

Primavera

15-03-2011 om 16:02

Waarom niet?

Zo snel bederft brood niet. Oud brood is wat harder en als je het te vochtig bewaard kan er schimmel op komen. Maar dat duurt een flinke tijd en zie je gelijk.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Gaat prima

Wentelteefjes moet je juist van oud brood maken, niet van vers.

Groeten,

Temet

koentje

koentje

15-03-2011 om 16:58

Wel ja, tenzij

er van die groene stoffige vlekjes op zitten☺

Yaron

Yaron

15-03-2011 om 17:24

Vandaag

Wij hebben vandaag nog gewoon van het brood van zaterdag gegeten en als het niet op was geweest, dan zou ik het morgen roosteren of er wentelteeftjes van maken. Geen probleem dus.

Tuurlijk

zou niet weten waarom niet. Vind je op dinsdag brood van zaterdag al zo oud dan?

Tenzij je schimmelplekjes aantreft natuurlijk.

Beter juist

oud brood geeft betere teefjes! (serieus)

Ruiken

Je moet er gewoon even aan ruiken. Als het muf en schimmelig ruikt niet opeten. Als er zichtbaar schimmel op zit natuurlijk al helemaal niet meer eten!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Puck

Puck

17-03-2011 om 09:40

Ach, en dan nog

Brood met pluisjes is niet lekker, maar in de meeste gevallen zijn het compleet onschuldige schimmels waar je niet ziek van wordt

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.