Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

ander nikje

ander nikje

15-08-2009 om 08:54

Bleh... allemaal weer naar school

Waar zijn toch de 6 weken gebeleven....vanaf maandag alles weer naar school (mijn jongste nu ook hele dagen) zal weer stil worden in huis! Ik werk maar 2 dgn.... Nu begint het geregel weer, sporten, vriendjes halen en brengen, scouting etc.....
Ik hoor zoveel moeders roepen, ben blij dat de vakantie weer achter de rug is, ik voel het totaal niet! Wie heeft dit ook?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
liora

liora

15-08-2009 om 09:05

Ahum

Hoi,

Zie mijn draadje in ouders en school. Ik ben erg blij dat school weer begint en alles weer normaal wordt.

Maar misschien kun je er een extra dagje bij gaan werken als al je kinderen toch op school zijn en je het stil in huis vindt.

Liora

Ikke

Ik heb het altijd. De vakantie is voor ons gewoon veel te kort om 'alles'te doen wat we van plan zijn te doen. Ik had het ook al toen ze jonger waren. Het enige voordeel dat ik aan weer naar school zie is dat je wat meer tijd alleen in huis hebt en wat vlotter er doorheen kan poetsen.Misschien heeft het ermee te maken dat mijn kinderen zich zelden of eigenlijk nooit vervelen. Die verzinnen wel wat. En ook al moet ik allang al weer werken...zij keutelen lekker aan. De tafel dekken ze voor als ik terug ben en dan maken we plannen voor de middag (of ze hebben zelf al plannen gemaakt), we doen makkelijk met eten. Geen gedoe met clubjes en huiswerk. Soms doe ik ook gewoon maar alsof ik ook nog vakantie heb. We kuieren een beetje in het centrum, eten wat vaker een ijsje of pakken een terrasje. Of we gaan zwemmen of koekjes bakken. Dat soort dingen. Dat komt er 'normaal' toch door de week zelden of nooit van...
Hier nog 1 week, maar eigenlijk baal ik nu al dat het zó snel alweer voorbij is.
groeten albana

Brianna F

Brianna F

15-08-2009 om 09:54

Nog 3 weken

maar van mij mogen het er ook nog 6 zijn.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-08-2009 om 11:45

Nog een reden waarom ik het jammer vind

Een beetje een zure: het is nu zo heerlijk rustig op straat als ik naar het station fiets en ik kan mijn fiets zo makkelijk kwijt bij het station... Nou ja die drukte begint pas over een week als het VO ook weer begint hier. Ik vind de vakanties heerlijk, nooit last van de kinderen gehad om eerlijk te zijn.

Minet

Minet

15-08-2009 om 11:47

Dubbel

Ik vind het heerlijk als de kinderen gewoon thuis zijn, heerlijk aankeutelen. Dat kon me nooit lang genoeg duren, weer naar school betekende ook weer vliegen van sport naar hobby en weer terug.
Maar kinderen worden groot, krijgen baantjes, die veel onregelmatigheid met zich meebrengen. Dit houdt praktisch in dat wij bijna geen avond meer samen eten, ook het ontbijt wordt door iedereen op een andere tijd gegeten.
Ik ben elk overzicht kwijt, elke dag verloopt voor mijn gevoel per uur. Elke dag informeer ik naar hun geplande aktiviteiten, die ook zomaar weer kunnen veranderen.
Als de heren niet werken gaan ze naar vrienden muziek maken, of er komen een paar vrienden hierheen om samen iets te doen, of gewoon om te chillen op mijn bank.
Daarbij komt dat zowel mijn man als ikzelf momenteel (tijdelijk) niet werken, dus ook hele dagen thuiszijn.
Ik vind het een zootje ongeregeld momenteel, dus ben om die reden blij dat de heren over een week weer naar school gaan. Ik maak dan weer een weekschema met daarin precies ieders vaste aktiviteiten buiten school om. Ik weet dan op welke dagen we vroeg of laat gezamelijk kunnen eten, of juist niet. Enige grip vind ik zelf erg prettig.

Jammer, vakantie is bijna voorbij

Zo lekker, geen wekker zetten. Hier zijn de 6 weken omgevlogen. Wij, ouders dus, nemen altijd minimaal 4 weken vakantie. 't Is zo gezellig. Het weer 'in het gareel lopen' duurt bij mij een week of 2 voordat het weer lekker voelt.

Janitha

Tirza G.

Tirza G.

15-08-2009 om 12:32

Weet je wat raar is

Ik doe het zelf ook en lees het hier ook: makkelijk eten wánt het is vakantie. Kortom: je hebt de hele dag de tijd om verantwoord te koken, doe je het nog niet Ga je straks, als de dagen vol en druk zijn, weer heel verantwoord staan koken. Maf eigenlijk
Ik bedacht me van de week (dochter gaat volgende week op kamers) dat we voortaan in het weekend maar gezond en verantwoord moeten eten, als dochter er bij is. Dan kan ze doordeweeks aanrommelen. En wij ook
Aha! We doen het nu dus ook al, in het weekend, als je de hele dag de tijd hebt, eten we "makkelijk". Wat een rare gewoonte eigenlijk.

Tirza

angel3

angel3

15-08-2009 om 13:49

Eten zoals altijd

ja balen he?! ik heb ook echt genoten van de vakantie. We hebben nog 1 week. Met name het in de ochtend niet racen tegen de klok, heerlijk.
Wij eten in de vakanties iha net zo als anders. Ik probeer altijd redelijk 'makkelijk' en snel te koken maar wel gezond en een warme hap met de schijf van vijf zeg maar. Komt wel door de kinderen denk ik. Vind het belangrijk dat die fatsoenlijk eten aangezien er op de dag al zoveel rommel aanbod is. Heb op de camping ook gewoon gekookt.
Ik vind snel wat rijst met boontjes en een stukje vis echt goed en snel te fabrieken. Staat in een kwartier op tafel.
Wat is dan bij jullie makkelijk? snackbar? kant en klaar? soep met brood?
Ik denk dat ik altijd al makkelijk kook ha ha. Ben niet zo n keuken prinses.......

madelief

madelief

15-08-2009 om 14:14

En zoals altijd...

Wordt het weer schitterend weer als we naar schoolmoeten! Pfff 30 graden, alsof de kinderen daar opzitten te wachten...

Ik bedacht laatst ook dat het zo raar was om in de vakantie makkelijk te eten en anders niet! Idd onhandig eigenlijk. Wij skottelen op vakantie en thuis is het een snelle rijst of pasta. Van de week maar weer eens gekookte aardappelen gegeten. Maar met dat hete weer heb ik er nooit zin in terwijl het toch heel makkelijk kookt, hoef er niet steeds boven te roeren in die hitte. Tja een mens zit raar inelkaar!

Hier ook jammer hoor dat vakantie om is, alles is zo lekker ontspannen! Had best even met die griepepidimie de vakantie wat willen verlengen!

beer

beer

15-08-2009 om 16:58

Van mij mag de vakantie nog wel 6 weken duren!

Maandag gaan ze hier ook weer alle 3 naar school en idd...het wordt prachtig weer. Toch veel beter plan om lekker in het zwembadje te zitten, een ijsje te eten en lekker leuke dingen doen met elkaar?! Ik wordt juist altijd erg moe van al dat "moeten": op en neer naar school racen, boodschappen doen, sporten, vriendjes mee naar huis, zwemles, kinderfeestje hier en daar, mijn eigen werk enz!!!

Deze vakantie was super....De kids zijn eerst 2 weken met hun vader (mijn ex) naar het buitenland geweest en mijn man en ik hebben de rest van de dagen opgevuld met dagjes weg en gezellige dingen doen. En dat waren ook hele simpele dingen hoor! De andere dagen dat ze zelf iets moesten verzinnen hebben ze zich werkelijk geen moment verveeld. Het was gewoon heel gezellig en knus en ik had geen moment van "gingen ze maar weer naar school toe".

Over het eten.....makkelijk en gezond prefereer ik zowiezo altijd wel..vakantie of geen vakantie Maar pizza uit de oven is ook wel eens erg lekker hoor...

liora

liora

15-08-2009 om 17:08

Tirza

Tirza,

Makkelijk koken is niet tegengesteld aan verantwoord koken.
Intensief koken is dan wel weer iets anders dan makkelijk koken, misschien bedoel je dat?

Liora

Ja hoor, ik heb het ook

Eigenlijk voor het eerst, de afgelopen 3 jaar was ik blij dat zoon en (vorig jaar voor het eerst) dochter naar school konden. Omdat ze zich aan het eind van de vakantie zichtbaar verveelden, danwel ontzettend aan school toe waren. Maar dit jaar is de vakantie omgevlogen! We hebben lekker uitgeslapen, zelfs de jongste van 5 maanden bleef zonder morren tot 9 uur liggen, we hebben allemaal leuke dingen gedaan en het was gewoon gezellig in huis. Ze zijn het nog niet zat, alhoewel ze toch wel zin hebben om weer een groep verder te gaan en alle vriendjes uit de klas weer te zien.
Dus het is goed dat het maandag weer over is, maar van mij had het nog niet gehoeven!

Oh ja

Zo blij dat de scholen weer beginnen, oudste met autistische stoornis heeft echt weer ritme en regelmaat nodig. En ik heb zelf een enorm rottige zomervakantie achter de rug (slecht in mijn vel), dus ik vind het fijn om weer rust in huis te hebben, al is het maar voor mezelf. Dan kan ik het weer beter al als ze thuis komen.
Dat gesjees en vroeg op staan, ja dat is wel een ramp

Tirza G.

Tirza G.

15-08-2009 om 23:03

Liora

Ik weet niet wat anderen bedoelen met makkelijk koken, ik weet wel dat ik het vaak lees gerelateerd aan vakantie/vrij. Ik weet ook wat ík makkelijk koken vind: friet bakken of een diepvriespizza uit de oven.
Zodra ik pannen moet pakken verandert het verhaal

Intensief koken is voor mij een gerecht waaraan ik veel werk heb, veel snijwerk, dit doen, dat doen, dat verschuiven, omdraaien, bedruipen - dat soort gesnor. Nieuwe recepten vind ik altijd intensief, omdat ik ze dan nog niet in de vingers heb en telkens moet kijken.

Tirza

Ik versta wat heel anders onder makkelijk koken

Ik versta onder makkelijk koken iets heel anders dan jullie....Anders (in 't gewone dagelijkse leven dus) ben ik meer van: 'wat de pot schaft en anders eet je maar niks'. In vakanties heb ik geen zin in lange gezichten aan tafel. Ik warm (of laat ze het zelf doen) een restje op, laat ze i.p.v. een boterham pakken of kies juist dingen die iedereen lekker vindt. Dat zijn wel vaak dezelfde dingen (maar nu ook weer niet alleen pizza, pasta en patat en pannekoeken). Maar ach wat maakt dat uit? 't is toch vakantie? We eten ook vaak soep, weer wel zelfgemaakte, met behoorlijk wat groente en vlees, gewoon omdat iedereen daarvan hier smult....eten wat vaker 'lekkere' dingen die wat duurder zijn zoals zure besjes in vanille-vla of een biefstuk. Soms eten we allemaal met het bord voor de t.v. (moet het eten zich daarvoor wel lenen, ik houd niet van geknoei). Iets dat we normaal écht nooit doen. En we halen wel eens wat (varieert wel) of eten wat buiten de deur, maar dat is niet extreem, meer dan 1 keer in de 10 dagen wordt dat niet. We ontbijten 's morgens niet aan tafel. Dit omdat we allemaal op een andere tijd beneden verschijnen. We smeren dus al staande aan het aanrecht een boterham en dat is ons ontbijt. Een paar weken geleden heb ik op vezoek van de kinderen cornflakes gekocht, iets dat normaal hier ook nooit is. Dat aten ze als ontbijt. Maar nu het pak op is heeft er niemand meer naar gevraagd.
Kortom onze normale regels qua eten worden in de vakantie behoorlijk losgelaten. Is geen probleem. Na de vakantie pakken we draadloos ons gewone ritme en regels weer op. Wij doen al jaren wat makkelijker met de regels in de vakantie. Mijn kinderen zijn het gewend...
groeten albana

Tirza G.

Tirza G.

16-08-2009 om 16:48

Het is toch vakantie......

Dat is waar. Maar ja, dat is het 12 weken per jaar - althans, voor scholieren. Dan nog 40 weekenden erbij (de overige 12 zitten al in die vakanties), dan nog hier en daar een feestje. AI ai ai. Voor je het weet eet je nog maar een halfjaar gewoon

Tirza

Maylise

Maylise

16-08-2009 om 22:34

Jammer

Ik vind het altijd erg jammer als de vakantie weer is afgelopen. Mijn jongste zoon en mijn nichtje zaten vandaag ook al erg te mopperen Zin hebben ze er duidelijk nog niet in.

Wat ik van vakantie zo fijn is dat we minder vaak ergens op een bepaalde tijd hoeven te zijn. Ik vind het vooral heerlijk dat we ons 's ochtends niet te hoeven haasten en gewoon wat aan kunnen rommelen in en rond het huis. Verder vind ik betreffende de oudere kinderen het fijn dat we geen gedoe hebben rondom huiswerk, stress met proefwerken en andere schoolse problemen. Alles gaat gewoon veel relaxter.

Makkelijk koken hoort hier niet bij de vakantie maar bij het hele jaar. Ik ben een specialist in de "eenvoudige doch voedzame maaltijd" en sta nooit lang in de keuken hoewel ik meestal een gezonde maaltijd met verse ingrediënten op tafel zet . Mijn man is iemand die altijd heel uitgebreid en ingewikkeld kookt met heel verschillende ingrediënten. Hij is ook altijd heel lang bezig.

Ons eetpatroon is niet echt anders in de vakantie behalve dat de zomervakantie natuurlijk in de zomer valt en dus vaker barbecuen en ijsjes eten maar dat is gerelateerd aan het feit dat het zomer is en niet dat het vakantie is.

Maylise

reina

reina

17-08-2009 om 12:36

Bah

Nog 3 dagen vrij, dan 'mag' ik weer (eerst 2 studiedagen de jeugd hoeft nog niet ). Ik vind mijn werk echt leuk, ga ook altijd met plezier, maar ik hou zo van de vrijheid van de vakantie. Opstaan wanneer je wilt ( en dat is meestal gewoon vroeg ), doen waar je zin in hebt en weten dat als je ergens vandaag niet aan toe komt dat morgen ook wel kan. Als het mooi weer is zomaar ergens een terrasje pakken, tijd zat, etc etc. Ik hou gewoon niet van sleur, dat heb ik altijd al gehad, toen de kinderen klein waren en nog steeds, zal wel niet meer overgaan

Bastet

Bastet

17-08-2009 om 19:38

Ik ook

Ben net terug van een paar dagen weg,en volgende maandag moet mijn jongste alweer naar school!Ik vind er niks an!
Groetjes,Bastet

kaatje43

kaatje43

24-08-2009 om 13:30

Ik ook hoor.

Ik vind het heeeeeeeeeeeelemaaaaaaaaaaaaaal niets dat de vakantie over is. We hebben 7 weken relaxed kunnen doen, ondanks dat ikzelf maar 3 weken vrij was. Ik werk 20 uur, maar de rest van de week voelde gewoon als vakantie.

Minerva

Minerva

24-08-2009 om 14:45

Ik vind het afschuwelijk!

Vanochtend moest mijn dochter weer naar school. Ik had er behoorlijk de pest in. Weer dat geregel,.. weer dat gezanik op school,. weer die pesterige jongetjes in de klas,... straks weer het geleuter dat mijn dochter niet mee kan komen met de rest,....

Maar buiten dat,. de vrijheid die wij hebben zonder school,.. ja die mis is de eerste dag al,.. kijk alweer uit naar de herfstvakantie.

Je zou denken van,. je hebt nu meer tijd voor jezelf,.. maar ik zit de hele dag op de klok te kijken en ik schiet geen bal op,.. zo moet ik haar alweer halen. Misschien als ik weer een baan zal vinden dat ik dan weer iets van vrijheid ga proeven. Maar wat eerst zo lang leek,. 6 weken is in een poep en een scheet alweer om.

Minerva

Hier

gaan ze voor de tweede week alweer. De kinderen vinden het wel prima maar ik ben het heen en weer brengen en het geleef naar de klok alweer zat. Zeker met dit mooie weer is er geen bal aan.

Minerva

Minerva

25-08-2009 om 12:54

Vooral dat geleef naar de klok dat breekt mij op

Ik ben namelijk helemaal geen ritme mens. Ook al weet ik dat het bij kids goed is. Mij moeten ze altijd meededelen wanneer het etenstijd is,.of slaaptijd. Ik voel dat zelf niet. Als ik wil slapen dan ga ik slapen als ik wil eten dan ga ik eten. Als ik 's ochtends een gehaktbal wil met mosterd dan neem ik die.

Natuurlijk willen mijn man en dochter dat niet en moet ik mij aanpassen. Het is maar goed dat de biologische klok bij hun wel draait want ik krijg vanzelf te horen wat ze op welk moment nodig hebben. haha. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik toen mijn dochter klein was een rooster had en een kookwekker bij de hand.

Ik denk dat ik maar weer allarmpjes ga zetten want ik word stapel van dat gestaar naar de klok. nog 20 minuten en ze moet alweer naar school. 2 uur later komt ze alweer thuis en is de dag alweer om. Dan nog even en er kan alweer eten worden gekookt. De dagen gaan op zo'n manier ook vreselijk hard om.

Minerva

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.