Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

ol3

ol3

16-06-2009 om 13:57

Bbq

joepie, onze tuin is klaar (woonde voorheen in een app. en nu dus in een heerlijk nieuwbouwhuis met tuin! nu wilde ik voor mijn man voor vaderdag een bbq kopen maar wie heeft er tips...ik zie overal van die zgn Webers...ook marktplaats staat er vol mee...kreeg net ook een folder van de Karwei met veel soorten...
wie heeft ervarings-tips?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Bbq

Zo'n weber is naar mijn idee een hoop geld voor een hoop onzin. Hoe vaak ga je nu een hele kip, of een lamsrack garen? Mijn ervaring dat je zulke stukken vlees niet voor bbq-en gebruikt. Wij hebben zelf zo'n betonnen bbq in de tuin staan. Vinden we ideaal. Hij staat in de tuin tegen het terras aan, en altijd gebruiksklaar. Alleen kost ook die nogal wat én je moet er ruimte voor hebben. Op de camping hebben we een rvs bbq op een zuil. Er valt dus op zithoogte en stahoogte te bbq-en en gegarandeerd geen roest. Wat wel makkelijk is als je het ding gewoon buiten wilt laten staan (of geen opbergruimte hebt).
Verder gewoon een rooster erop. Een vis-hamburgertang is trouwens wel makkelijk erbij.
Succes en veel bbq-plezier gewenst! (Moet ik nog weer op de proppen komen met de geweldige keukenschorttekst voor echte mannen?)

Minnie

Minnie

16-06-2009 om 14:09

Hier een..

..ronde Weber.

Hij staat al twee jaar in weer en wind buiten(!) en ziet er nog als nieuw uit. BBQ't ook perfect (zou ook niet weten waarom je er alleen een hele kip of lamsrack op zou kunnen garen, worstjes en sateetjes doen het ook prima :?).

Mijn idee: hij is z'n geld wel waard. Zeker als je niet elk jaar een doorgeroeste BBQ wilt vervangen (zoals wij hiervoor altijd deden ).

krin

krin

16-06-2009 om 14:36

Hangt ervanaf

Zo'n ronde Weber kan wel meer aan dan het gemiddelde barbecuepakket. Variëren in temperatuur, roken, stoven... Mijn BBQ-specialist zou je er een halve avond over kunnen onderhouden, hij wil niet meer anders. Maar die heeft me dan ook eens een vegetarische barbecue voorgezet die een gemiddelde vleesrijke BBQ-avond verre overtrof. En ook de onze staat al twee jaar probleemloos buiten.
Maar goed, voor rechttoe-rechtaan barbecuen zou ik hem denk ik wel te duur vinden.

Marit

Marit

16-06-2009 om 21:30

Ook weber

en dan wel voor "gewoon" barbecuen. Wij hebben em al 10 jaar, en hij werkt asl een trein.

Inge M

Inge M

16-06-2009 om 22:25

Ook weber

Behalve dat het een sterk ding is, zit er ook een deksel op. En dat vind ik het belangrijkste. Zo kun je vlees beter en sappiger laten garen. Dat lukt niet in een betonnen bbq.
Wij hebben een meeneemversie die we heel praktisch vinden. (rechthoekige vorm)

Ja hoor, ook hier weberfan

De truc met die deksel is dat er weinig zuurstof in de barbecue komt en dat de briketten daardoor alleen gloeien en er geen vlammen komen.
Bij een open barbecue drupt er altijd vet op de kooltjes dat vervolgens vlammen geeft die je vlees verbranden.

Een ander merk met deksel is vast ook prima, maar zoals hierboven al genoemd zijn die Webers behoorlijk roestvast!

Aanvullende vraag

want wij zijn ook op zoek naar vervanging voor onze doorgeroeste barbecue... Welke "ronde weber" hebben jullie dan, of zijn ze allemaal goed? hier: http://www.barbequeshop.nl/houtskool-bbq/weber-barbecue-houtskool-bbq/weber-barbecue-houtskool-bbq-cat-1145_25.htm staan er een aantal op.

krin

krin

17-06-2009 om 10:33

Egberdien

Wij hebben de One Touch Silver, denk ik.

Minnie

Minnie

17-06-2009 om 13:21

Wij hebben ook...

..de One Touch Silver. Ik heb geen ervaring met andere Webers.

One touch silver

Wij hebben ook de one touch silver en ook een go-anywhere. Die laatste voor vakanties enzo (is lekker compact). Bij de one touch silver komt de as vanuit de bol op het schaaltje dat eronder hangt. Bij de gold-variant komt de as in een soort pannetje dat je makkelijker kan legen. Wel praktisch, maar ik vond het de extra kosten nou ook weer niet waard.

jutter

jutter

22-06-2009 om 11:35

Afwijkend advies!

Niets mis met Weber, maar het haalt het niet bij een echte Barbecook! Wij hebben deze bbq en het aansteken is een eitje! Het houtskool is zo aan en het vuur is prima te managen dmv van de luchtgaten in de zuil. Voordeel van houtskool, dat je zo wat houtskool erbij kan doen en je vuur is 10 minuten later weer net zo groot als je het wil hebben.
Mocht je wel een weber willen hebben, dan heb ik nog een smokey joe te koop
groet, Jutter

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.