Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Jollie

Jollie

28-09-2009 om 07:37

Badkamervraagjes

Hallo allemaal,
Wij hebben een huis gekocht waar een hele nieuwe badkamer in moet. We zijn ons nu dus aan het oriënteren en we zitten nu wel met wat vraagjes.
Wat is nu eigenlijk het verschil met het sanitair dat je bij de dure badkamerspecialisten koopt en wat je bij de bouwmarkt (Praxis, Karwei) koopt. Qua prijs scheelt het nogal. Is de kwaliteit uit de bouwmarkt echt stukken minder?
We zitten ook te denken aan een whirlpool. Je hebt dan watermassagejets die in de badwand zijn gemonteerd en luchtmassagejets, die zijn in de badbodem gemonteerd. Wat is daar het verschil in?
Alvast bedankt voor het meedenken!
Jollie

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
kaatje43

kaatje43

29-09-2009 om 19:56

Kwalitatief weet ik het niet

De experts zeggen dat het spul van de bouwmarkt minder van kwaliteit is. Ook diegene die er niets bij verdienen om dat te zeggen. Of het echt zo is, ik zou het niet weten. Wat betreft de bubbels vind ik zelf de jets aan de zijkant van het bad heel irritant, niet echt ontspannend. Wij hebben ze aan de onderkant, wel een paar extra bij laten maken. Helemaal lekker. Tweede tip, als je het kwijt kunt: koop een bad waar je echt helemaal lang uit in kan liggen. Ons bad is 2 meter lang bij 90 cm breed. Je kan er echt in drijven. Zelfs met z'n tweeën past.

Rosy

Rosy

29-09-2009 om 20:55

Kwaliteitsverschil

Er is wel degelijk kwaliteitsverschil. Het is alleen de vraag of je daar voor wilt betalen. Je kunt er ook voor kiezen om eens een ander badkamermeubel op te hangen/neer te zetten.

Ik zelf vind een whirlpool overbodige luxe. Een extra lang bad zou ik niet kiezen. Kost meer water en meer gas.

Whirlpool

Ik vind zo'n whirlpool echt vreselijk. Dat lawaai aan je hoofd als je in bad ligt! Ik vind het dus niet ontspannend, maar misschien heb ik alleen ervaring met een nogal lawaaiig type whirlpool.
Kwaliteitsverschil in sanitair van bouwmarkt en 'merk'leverancier is er vast maar ik zou ook niet weten wat dat dan precies is? Blijft de glazuurlaag mooier glanzen oid?

Jolliejol

Jolliejol

30-09-2009 om 18:56

Bedankt

Bedankt voor jullie reacties en het meedenken.
Ik snap zelf ook niet zo goed waar het kwaliteitsverschil in zou moeten zitten. Ik realiseerde me niet dat er zo ontzettend veel herrie uit een whirlpool komt. Is inderdaad niet bevorderlijk voor de ontspanning!
Rosy, ik snap jouw opmerking over het badmeubel niet zo goed. Hoe bedoel je dat we er voor kunnen kiezen om een ander badkamermeubel op te hangen?

Rosy

Rosy

30-09-2009 om 21:14

Jollie

Een goedkoop meubel zul je eerder willen/kunnen vervangen dan een meubel, wat een rib uit je lijf gekost heeft.

Tenminste, ik vind het makkelijker om spullen te vervangen als ze niet zo veel geld gekost hebben.

Jollie

Jollie

01-10-2009 om 19:21

Rosy

Nu snap ik je reactie. Bedankt! Je hebt gelijk, als het een rib uit je lijf heeft gekost vervang je iets niet zomaar.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.