Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Yvon Meijer

Yvon Meijer

15-10-2009 om 11:43

Asbest in woning

N.a.v. het draadje hierover en de opmerking van Temet over asbest leg ik mijn vraag toch ook maar aan jullie voor:
Een tijd geleden is in onze woning, en een heel aantal woningen in ons blok, asbest gevonden. Het zit redelijk hoog in de gang en als het niet kapot gaat dan is er geen gevaar. Het is een buis met daaromheen asbest en dan (oude) kranten en dan een gipslaag, het kan dus wel kapot gaan als er bijv. hard tegenaan gestoten wordt. Maar ik vroeg me toch af of de verhuurder niet verplicht is om dit te verwijderen. Stel dat er iets gebeurt, brand of lekkage waardoor het spul toch losgetrokken wordt. Of stel, vrienden van ons logeren hier als we weg zijn en er gebeurt iets waardoor het kapot gaat. Anyway, ik vroeg me af of daar regels over zijn. Ik kan inderdaad ook naar het huurteam hier gaan informeren maar het is niet zo dringend, misschien kan iemand van jullie hier zijn licht over laten schijnen. Groeten, Yvon.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Guinevere

Guinevere

15-10-2009 om 11:58

Weet niet

Ik weet het niet. Maar ik heb ook van die buizen. Zolang er niets mee gebeurt kan het gewoon blijven zitten. Slopen levert meer gevaar op dan laten zitten.

Ellen Wouters

Ellen Wouters

15-10-2009 om 13:25

Laten zitten

Voor zover ik weet kun je het laten zitten. Alleen áls je het ooit zou gaan verwijderen, dan moet iemand met verstand van zaken het doen.

Wij hebben ook zo'n buis in ons koophuis. Bij de bouwkundige keuring is er wel een opmerking over gemaakt, maar die opmerking kwam neer op wat ik in mijn vorige alinea zei.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

16-10-2009 om 12:41

Afblijven

Zo lang je er niet aankomt is er niets aan de hand, het gaat idd om de kleine deeltjes die vrijkomen als het asbest kapot gaat. Verwijderen moet volgens mij altijd door een gespecialiseerd bedrijf gedaan worden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.