Herfstvakantie tip: deze avontuurlijke gezinscamping midden in de natuur is magisch
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Citro Nella

Citro Nella

04-07-2010 om 23:29

Andere oplossing dan kattenluikje

situatie: we gaan op vakantie en om de dag komt er iemand de poes eten en drinken geven. Er is nog geen kattenluikje. De buren zijn tegelijkertijd op vakantie dus kunnen geen oogje in het zeil houden.

Oplossing: kattenluikje maken in de nieuwe dikke deur. Dat wil ik liever niet maar ik kan geen andere oplossing vinden behalve:

Wij hebben een zijraampje in de keuken, is het een idee om dat 2 weken open te laten ? Een inbreker kan er zo wel erg makkelijk in. Verder kan ik ook een raam boven openzetten, dan kan de poes via de uitbouw wel omhoog en omlaag komen.

Iemand anders nog een idee of moet ik echt in de nieuwe deur een gat gaan zagen (ook weer zo'n klus waar ik geen zin in heb).

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Janeway

Janeway

05-07-2010 om 00:06

Kat

Binnenhouden? Hier 2 katten die normaal ook wel buiten lopen maar nu dan dus 2,5 week binnen blijven, of ze moeten ontsnappen als de buuf gaat kijken bij ze. Ze krijgen 2x per dag voer en een aai.

In raam?

Mijn vriendin heeft het katteluikje in een raam (keukenraam dat uitkomt in bijkeuken) laten zetten door de glaszetter....Moet je alleen een klein raampje hebben dat er geschikt voor is en geen dubbel glas in dat raam. Denk ook aan kleine muurtjes..van garage ofzo...Ook geen achterdeur? Zoek dus een plek waar dat katteluikje in kan zonder veel schade aan te richten...
groeten albana

guera

guera

05-07-2010 om 09:20

Hier ook binnen

Wij laten onze kat ook 2 weken binnen. Het is niet anders.
By the way ik ken mensen die hebben een luikje in de schuurdeur. Dan kan de kat toch droog zitten (staat ook mand en voer), als ie niet naar binnen gelaten wordt...(kan worden)

Binnen blijven

Ik zie het probleem niet zo
Maar goed, ik houd dan ook uberhaupt niet van kattenluikjes. Heb je mooi dubbel glas en een fraaie deur en dan ga je plotseling een warmtelek maken in de vorm van een lelijk, niet bij de deur passend luik...

ishtar

ishtar

05-07-2010 om 10:47

Binnen blijven

ik hou ook niet van kattenluikjes, zo jammer van je deur.
Katten blijven bij ons altijd binnen.

Citro Nella

Citro Nella

05-07-2010 om 11:40

Ja maar

op zich vind ik het wel zielig als de poes niet naar buiten kan, zeker 2 weken. We doen nu de deur hele tijd open en dicht voor haar en nu het warm is staat de deur veel open. En als deze poes dood gaat dan komen er ook weer kittens hier, dus het luikje zal nog wel jaren gebruikt gaan worden.

maar ja, die mooie nieuwe deur.... en zo'n 5cm dik dus daar ga ik niet snel met een simpele decoupeerzaag een luikje in krijgen. Ben benieuwd of het mij uberhaupt wel gaat lukken of dat ik dan zwaar materiaal moet gaan aanschaffen.

Kaaskopje

Kaaskopje

05-07-2010 om 11:49

Hier hetzelfde probleem

Niet vanwege vakantie maar gewoon standaard. Ik zou graag een luikje ergens willen, maar man wil er absoluut geen. Tja.... relatiedieptepunt? Nou nee dat ook weer niet, maar wel lastig. Ik moet namelijk altijd portier spelen voor de beesten. Bij ons kan het niet anders dan in het openslaande raam in de kamer (dubbel glas) of in het hout van de achterdeur (in de voordeur vind ik het geen gezicht).
Tijdens een paar dagen afwezigheid van ons hele gezin is de katten binnen houden geen optie. We hebben maar 1, van de 5, kat die daar tevreden mee is. Daarom vragen wij een vriendin van de kinderen altijd op te passen. Zij komt een paar keer per dag alles open en dicht zetten, voeren en gewoon aanwezig zijn. Ze krijgt daar een vergoeding voor. Misschien ook een idee voor jou Citro Nella?

Raampje naast de deur

Wij hadden vroeger, toen we nog buitenkatten hadden, het raampje naast de voordeur vervangen voor een houten plaat met kattenluikje.

En daarna (toen we binnenkatten "namen") andere plaat hout erin. Glasplaat had ook wel weer gekund, maar dit was makkelijker.

Investering van niks en een uurtje werk.

Kaaskopje

Kaaskopje

05-07-2010 om 14:13

Zucht

had ik maar zo´n raampje naast de voordeur

Maxime.M

Maxime.M

05-07-2010 om 16:32

Ook schuur

Hoi,

Hier hebben de buren verderop een kattenluikje in de schuur. Daar een lekker mandje ingezet en de bakjes met voer.
Ikzelf heb gewoon een gat in de achterdeur laten zagen hoor (door 'm vader) en het losse stuk bewaard. Mocht ik hier ooit weggaan, of geen katten meer hebben hoop ik de deur met behulp van dat stuk weer te kunnen repareren.

Maxime

n.b. Kattenluik is gewoon in de kleur van de deur geverfd dus staat niet eens zo heel erg lelijk.

Saskia

Saskia

05-07-2010 om 22:26

Konijnenhok

Wij hebben weliswaar een kattenluik, maar dat gaat 's nachts dicht omdat er anders een stuk of 5 katten 's ochtends in mijn huiskamer rondlopen. Onze kat heeft zelf de oplossing gevonden. Wij hebben een dubbel konijnenhok, 2 verdiepingen op elkaar. Konijn woont beneden, de bovenbuurman is helaas overleden. Kat heeft zijn intrek in het bovenste appartement genomen. Er ligt stro, het deurtje staat altijd open, het is droog en warm. Als ik ' s ochtends opsta, draai ik het kattenluik weer open en dan komt kat slaperig uit het konijnenhok gesprongen om te eten.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-07-2010 om 01:05

Saskia

Wij hebben 2 zwerfkatten. De jongste hiervan hebben we in het konijnenverblijf gevonden. Er stond een oud hokje in de ren en daar was hij in gekropen. Het was toen vreselijk koud en de kat erg mager. Eenmaal in huis vloog hij direct de wasmachine in en het heeft nog heel wat moeite gekost om hem daar weer vandaan te krijgen. Na dit avontuur heeft hij denk ik genoeg konijn gezien. Het is onze enige kat die meestal liever binnen dan buiten is.

Saskia

Saskia

06-07-2010 om 16:12

Kaaskopje

onze kat is ook een zwerfkat, ze kwam van een gesloten afdeling uit het asiel en wij hebben haar gesocialiseerd. Ze is gewoon niet graag binnen. In het begin hadden wij niet door dat ze in het konijnhok kroop, zodra het konijn los liep nam ze haar kans waar. Ze heeft dus onvrijwillig al een paar nachtjes samen met het konijn doorgebracht. Daarna hebben we de bovenste verdieping leeg gemaakt, stro erin en deurtje altijd open. Als het echt koud zit slaapt ze binnen, maar verder is het konijnenhok toch echt haar favoriete plekje!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.