Huis, Tuin en Keuken
Ayanna
31-08-2009 om 17:11
Aarrgghh..ik ben een keukenramp - mijn vlees blijft plakken!
Tsja, de titel zegt het al. Hoe kan dat toch?? Wat doe ik fout? Het gebeurt ook niet altijd. Soms blijven mijn gehaktballen plakken, soms niet. Het gebeurt me zowel in mijn braadpan als ook in mijn gietijzeren koekenpan met bijv. pannenkoeken. Ik ben nu boomstammetjes aan het bakken en je wilt het niet zien....ze blijven vastzitten, ik krijg ze niet los, veel wrikken en wroeten en ze zien er niet meer uit. Wat moet ik anders doen???
Oh ja, ik kan ook geen visstiscks bakken....
MaximeM
31-08-2009 om 17:29
Tefal
Hoi,
Heb je tefalpannen? Dat zijn voor mij de enige pannen waar niet alles aan de bodem kleeft, met de andere pannen altijd wel.
Maxime
Silone
31-08-2009 om 17:43
Kalmte alleen kan je redden
Als je goede pannen hebt en voldoende olie/boter is dat het halve werk. Daarnaast moet je voooral niet te snel willen omkeren. Laat maar lekker even aanbakken dan laat het vanzelf los.
Ayanna
31-08-2009 om 18:08
Geen tefal en geen geduld
Daar heben we dus al twee puntjes! En boter goed heet laten worden dus... I keep on trying!
(Janneke)
31-08-2009 om 18:56
Ayanna
Boter in de pan, wachten tot het schuim is weg getrokken, vlees in de pan, even laten aanbraden en
tijdens het bakken de pan een beetje heen en weer schuiven....
Dat kan niet mis gaan!!
En als het te snel gaat, vuur op half zetten.
Moppeke
31-08-2009 om 20:39
Tefal
Doe jezelf en je eetgenoten een groot plezier en schaf een pan met anti-aanbaklaag aan. Zijn helemaal niet zo duur en het maakt je het bakken zoveel stukken makkelijker.
Als je geen keukenprinses bent (en dat hoeft ook helemaal niet om iets lekkers op tafel te zetten) zijn dat wel de kleine dingetjes die het je gemakkelijk maken.
Guinevere
31-08-2009 om 20:44
Vissticks
Ik kan ook geen vissticks bakken in een pan. Dus ik schuif ze gewoon op een bakplaat in de oven, dat wordt perfect! Voor de gehaktballen sluit ik me geheel aan bij bovenstaande tips. Eventueel kun je ze eerst nog door de bloem rollen.
Guinevere
01-09-2009 om 20:44
Berber en izar
Echt, gooi ze in de oven die vissticks! Net zolang totdat ze een beetje beginnen in te zakken. Je hebt er geen omkijken naar en zelfs geen vet bij nodig. Zelfs omdraaien doe ik niet meer.
Temet
02-09-2009 om 10:15
Niet te veel afwassen
Niet-tefalpannen moeten vooral niet te intensief worden afgewassen. Ooit de fout gemaakt koekenpan in de vaatwasser te stoppen, die bleef daarna nog een hele tijd aanbakken.
En sommige vissticks plakken inderdaad geweldig.
Groeten,
Temet
IngridT
02-09-2009 om 10:33
Vissticks....
...die je moet frituren.
Ik doe het meestal niet, want olie die naar vis ruikt bsakt geen lekkere frietjes meer, maar als ik weet dat er toch nieuwe olie in de frituur moet dan doe ik het wel eens. Echt, 10 keer lekkerder dan in de koekenpan!
Ingrid
Silone
02-09-2009 om 14:29
Tja
vissticks vind ik persoonlijk geen voedsel, maar goed een gepaneerd schnitzeltje moet ook in de pan gebakken worden. Als je bovenstaande handelingen uitvoert lukt het zelfs om kaassoufflés in de pan te bakken (ipv frituren)
Ayanna
02-09-2009 om 15:59
Tefal en vissticks
Heb eens rondgeneusd op internet en idd vallen de prijzen van Tefal-pannen reuze mee. Misschien maar eens een goede investering gaan doen. Heb nu kook-, steel- en koekepannen die van ellende bijna uit elkaar vallen. Maar ja...zo vertrouwd... Wat ik alleen nog niet ontdekt heb (of misschien niet goed genoeg gekeken) is of Tefal ook braadpannen heeft. Ik heb zo'n lekker ouderwetse grote zwart met blauwe braadpan, die ik oa. gebruik voor het bakken van sausijsjes en gehaktballen. In wat voor Tefal-pan kun je dat dan doen???
En wat vissticks betreft, die bak ik alleen voor kind. tenminste...ik 'probeer' ze te bakken. Ga die tip van de oven eens proberen. Thnx!
Silone
02-09-2009 om 16:36
Ikea
Voor mij heeft tefal een te dunne bodem en de antiaanbaklaag is binnen anderhalf jaar aan het brokkelen. Geef mij maar een ikea-pan, de grootste koekepan met dikke bodem.
Silone
04-09-2009 om 08:27
Niks
Ik zou ook niet weten wat de toegevoege waarde van een hapjespan is. Ik heb drie koekepannen waarvan één met een vrij hoge opstaand rand (die van ikea)waar je prima paella in kunt maken bv. Verder gewone kookpannen, snelkookpan, grote stoompan, een gietijzeren grillpan en grote gietijzeren wok. Wat moet ik dan nog met een hapjespan?