Huis, Tuin en Keuken
koentje
05-01-2011 om 09:28
Aardappels
met vage zwarte vlekken had ik gisteren. Kan dit kwaad? Ik heb ze gebruikt in de stamppot maar op een of andere man9ier smaakte het ons niet.
Alle aardappels hadden van die vage zwartige vlekken. Niet weg te snijden. Misschien toch maar weg doen?
Minet
05-01-2011 om 09:51
Bah
Het lijkt me een schimmel, en dat proef je in de hele aardappel. Snel wegmikken en lekker verse kopen!
albana
05-01-2011 om 09:58
Bevroren geweest?
Zijn ze soms bevroren geweest? Dan krijg je dat ook.
is overigens geen schimmel, maar ziet er wel onsmakelijk uit.
groeten albana
Puck
05-01-2011 om 10:00
Weg
Het is volgens mij geen schimmel. Ik denk dat de aardappels te koud bewaard zijn en gevroren zijn geweest. Daardoor wordt de zetmeel omgezet en worden de aardappelen heel vies. Volgens mij is het niet echt schadelijk voor de gezondheid maar het is gewoon niet lekker.
Dus wat dat betreft ben ik het met Minet een: wegmikken.
koentje
05-01-2011 om 10:11
Ik doe
ze inderdaad weg. Misschien zijn ze door de buitenkou ergens bevroren geweest voor ik ze kocht, want ik heb ze binnen liggen.
ilsepilse
06-01-2011 om 16:35
Aardappelboerendochter
ben ik ...
en ik herinner me nog van vroeger dat als ze bevroren zijn geweest en idd wat glazig zijn je ze kan wegmikken, tis niet meer lekker, als het geen oogjes zijn (zeg maar zwarte puntjes - die moet je wegsnijden en niet opeten!