Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

mama2

mama2

15-05-2014 om 08:37

Vit D3, hoe snel merk je verbetering?

Vanwege een vit D3 tekort slik ik nu sinds 40 dagen op recept 800ie vit D3, maar ik merk nog geen verschil helaas. Nog steeds pijnlijke spieren, ernstig moe etc.. Nu hoor ik om mij heen dat mensen met hetzelfde tekort (38nmol) injectie krijgen of substentie met een hogere dosis. Mijn huisarts is niet zo meegaand en eigenlijk wil ik mijn bloed opnieuw laten onderzoeken of het uberhaupt iets doet deze dosis. Moet ik wel met een verhaal komen bij haar.....Dus is mijn vraag, hoe hebben jullie het ervaren, hoe snel merkte je iets?

Alvast bedankt!


ijsvogeltje

ijsvogeltje

15-05-2014 om 09:23

Mama2

Stel je probleem centraal, en niet de oplossing. Daar houden artsen niet zo van, is mijn ervaring tenminste. En jouw probleem is volgens mij dat je na bijna 1,5 maand nog niet van je klachten af bent. Reden te over dus om weer bij de huisarts te gaan praten.
Ik heb een paar 'shots' vitamine D gehad (was geen injectie maar een soort drankje). Ik weet de dosering niet meer, 2500 ofzo? De klachten verdwenen ook niet, maar bleken uiteindelijk ook helemaal niet samen te hangen met het vitamine tekort. Wat ik toen heb geleerd: vrijwel alle volwassenen die een bloedtest krijgen, scoren te laag op vitamine D. Zo vaak, dat artsen er meestal helemaal niets mee doen. Een vitamine D tekort kan voor flinke klachten zorgen, maar blijkbaar hebben heel veel mensen er ook helemaal geen last van. Misschien is bij jou de dosering te laag, maar de kans lijkt mij ook heel aanwezig dat er wat anders aan de hand is en er dus verder gezocht moet worden. In mijn geval bleken de SI-gewrichten (zitten achter in je bekken) niet lekker te functioneren, en dat zorgde voor allerhande lichamelijke klachten (ook spierpijn en zware vermoeidheid). Een mechanisch probleem dus, waar de fysiotherapeut mij vanaf kon helpen.

mama2

mama2

15-05-2014 om 09:37

ijsvogeltje

Dank je voor je reactie. De afgelopen jaren ben ik al aan het dokteren wegens deze klachten en pas nu is het vit D3 tekort ontdekt. reumatologen gehad, internisten, scan's etc. Nouja, het komt er op neer dat ik verder niets (gelukkig!) mankeer. Ik heb dus echt de klachten vanaf het vit D3 tekort.

mama2

mama2

15-05-2014 om 09:39

en...

geen van de artsen was zo slim om hierop te testen....had de gezondheidzorg een hoop centen gescheeld....

Hombre

Hombre

15-05-2014 om 09:49

Irrationeel

Even wachten. Iemand komt met een diagnose en een remedie. Je neemt de remedie die (voorlopig) niet werkt en toch weet je zeker dat dat het probleem was?

Ik zou een afwachtende houding aanraden. Misschien is dat het probleem en misschien is een D3 suppletie de oplossing.

Mensen kunnen soms/vaak zo irrationeel met hun eigen gezondheid omgaan. Ik ben daar overigens ook geen uitzondering op, maar ik weet het van mezelf

Hombre

Hombre

15-05-2014 om 09:51

Repelsteeltje efect

Ken je het repelsteeltje-effect?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Repelsteeltje-effect

Om over na te denken...

tegenhanger?

En wat is de tegenhanger van het Repelsteeltje-effect?
(dwz dat als er geen 'naam' voor is, bestaan de klachten niet volgens de arts of zeker "psychisch". Tja.).

Mama2, ik zou niet weten hoe snel je effect zou moeten zien. Mijn verwachting zou zijn binnen een paar dagen of een week. Zou het bij een groot tekort, langer zijn? Vraag anders de assistente of vraag om een telefonisch consult. Je voelt je nog steeds slecht en hebt pijn, het zijn logische vragen die je hebt.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

15-05-2014 om 10:14

Mama2

Ik ben het wel een beetje met Hombre eens... Hoe kun je er nu zo zeker van zijn dat dit ook echt het probleem is? Wat ik al schreef: half Nederland heeft een vitamine D tekort - zonder klachten. Je zit na 1,5 maand extra vitaminen nog met dezelfde problemen. Ik herken het hoor. Wat was ik blij dat er eindelijk wat was gevonden! Zeker toen de lab-medewerker in het ziekenhuis vertelde hoeveel last zij had gehad van het vitamine D tekort, en hoe snel ze was opgeknapt na een 'shot'. Dat klonk mij als muziek in de oren. En verder was er niets gevonden, dit moest het dus wel zijn. Maar het was het niet. Later werd een darmparasiet gevonden. Zelfde verhaal.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

15-05-2014 om 10:17

aanvulling

Over hoe snel de vitamine D tabletten zouden moeten werken, hoor ik wat verschillende verhalen. Ik heb van diverse mensen gehoord dat zij binnen 1 of 2 weken een enorm effect merkten. Mijn huisarts benadrukte juist dat het zich slechts heel langzaam opbouwt en het veel langer duurt. Zelf lijkt mij 1,5 maand wel erg lang. Ben je alweer bij de arts geweest?

mama2

mama2

15-05-2014 om 10:18

beetje een rare Hombre

reactie Hombre, sorry. Er is wel degelijk vast gesteld dat ik een tekort heb aan vit D3. De normale hormoongrens is 125, 80 is de ondergrens en 38 dus echt wel een tekort. lijkt me geen geval van tussen de oren toch? Ik ben wel een persoon van blijven zoeken, niet zo raar ook als je van een zeer sportief iemand die geregeld een halve marathon liep en nooit iets mankeerde veranderd in iemand die geen 500 meter kan lopen, halve dagen moet gaan werken en het gevoel hebben je kinderen te verwaarlozen omdat je te kapot bent om wat te doen.....Irrationeel ben ik iig zeker niet.

Hombre

Hombre

15-05-2014 om 10:39

mama2

Irrationeel zijn we allemaal, zeker als het over onszelf gaat. Een huisarts behandelt zichzelf ook niet.

Maar het punt is dat je wel degelijk een D3-tekort kunt hebben zonder dat dat de oorzaak van je problemen is.

Hombre

Hombre

15-05-2014 om 10:47

Judth-T

"En wat is de tegenhanger van het Repelsteeltje-effect?
(dwz dat als er geen 'naam' voor is, bestaan de klachten niet volgens de arts of zeker "psychisch". Tja.)."

Dat bestaat natuurlijk ook. Maar een verstandige arts zal nooit zeggen dat de klachten niet bestaan. Als jij hoofdpijn hebt of je moe voelt dan is dat gewoon zo. Dat klachten een psychishe

Wat hij wel zal zeggen en ook *moet* zeggen is dat hij er geen oorzaak of erkende ziekte kan vinden. En zonder dat kan hij natuurlijk geen diagnose stellen.

Een onverstandige patient gaat net zolang zoeken naar iemand die hem een diagnose wil geven tot hij er een vindt. Er is nl. altijd wel iemand bereid uit goede of slechte motieven om een diagnose te geven. Is het geen electrosmog, vaccinatiesyndroom of kwik in je vullingen dan is het wel D3 tekort.

Voordeel van het D3-tekort is dat je er op een moment vanzelf achterkomt of het wel of niet helpt. (placebo-effecten even daargelaten)

Hombre

Hombre

15-05-2014 om 10:50

Erratum

"Dat klachten een psychishe"

Dat klachten een psychische oorzaak kunnen hebben staat natuurlijk buiten kijf. Maar...

- Dat wil niet zeggen dat de klachten niet bestaan of niet ernstig zijn.
- Dat wil nog niet zeggen dat alle klachten waarvoor geen verklaring kan worden gevonden dus psychisch zijn.

Maar het kan ook niet worden uitgesloten. Zeker is dat je als patient met zogenaamde 'vage klachten' een zeer groot risico loopt op foute diagnoses.

vitamientje

vitamientje

15-05-2014 om 11:03

Ik had ook een tekort

Mijn waarde was 31. Dat werd eerst niet eens als tekort gezien, omdat het lab een ondergrens van 25 aanhoudt hier. Dus ben ik daar zelf maar mee aan de slag gegaan.

Maar ik had naast D tekort ook andere tekorten. Iets in mijn spijsvertering neemt de vitamines niet goed op. D tekort gaat vaak samen met B12 tekort omdat hetzelfde stukje darm dit zou moeten opnemen (is mij verteld). Ook magnesium was vrij laag.
Dan kun je wel D bij slikken, maar dan los je maar een deel van het probleem op.

Overigens is 800 ie niet een erg hoge dosering, kijk eens op http://www.vitamined-forum.nl/ daar kun je vragen stellen en krijg je goede antwoorden.
Ik bleek ook te weinig te nemen. Nu slik ik 1200 ie als onderhoudsdosering en in combinatie met andere aanvullingen voel ik me erg veel opgeknapt. Ik ben dus met een hogere dosering begonnen. En het duurde bij mij wel even voor ik iets merkte, maargoed ik had nog meer ernstiger tekorten.

Oja mijn (ex) huisarts vond inderdaad dat het tussen mijn oren zat en vond het vitamine gebeuren maar gehypet gedoe. Ik was dus al in de afgelopen 5 jaar bij deze arts geweest met vage klachten. Ik heb antidepressiva aangeboden gekregen en een psycholoog. Allemaal (achteraf) overbodig! En duur! Dit had uitgespaard kunnen worden met een bloedtest. Dat was erg veel goedkoper en sneller geweest.

Hij dacht ook als ik maar een diagnose had dat ik wel op zou rotten. Hij heeft mij Pfeiffer gegeven als diagnose. Dat is later door een specialist weerlegd (heb ik wel ooit gehad maar dat kan zomaar 20 jaar geleden zijn).
Oja prikkelbare darmsyndroom is ook zo'n kul- diagnose die ik kreeg.
Oftewel patiënt heeft darmklachten en arts vindt zo snel niks bijzonders dus geven we die maar.

Maar ik vermoed wel dat als die darmproblemen de tekorten veroorzaken. Niet gek als je bedenkt dat ik soms 4 dagen per week diarree heb.

Ik weet natuurlijk niet hoe dat bij jou zit, maar een vitamine tekort heb je niet zomaar. Daar zit vaak wel een probleem achter.
Bij een D tekort zou het ook kunnen dat je te weinig buiten komt of je te drastisch insmeert. D maakt je lichaam aan in de zon.

mama2

mama2

15-05-2014 om 13:00

tekort

Ik kan mij compleet niet vinden in je reactie Hombre, dat geeft niet, we hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar je voegt verder niets toe

Ik kreeg de diagnose Fibromyalgie. We kunnen niets vinden dus we geven deze diagnose. Hoewel ik mij hier niet in kon vinden heb de afgelopen maanden mij hier wel op gericht om het zo goed mogelijk te verbeteren. Ergotherapie, fysio etc.. De klachten gingen niet over en zodoende ben ik gaan vragen wat er allemaal is onderzocht. Toen pas bleek dat de vit D3 niet was getest. B12 overigens wel en die waarde was goed.

Ik ben zeker geen persoon die naarstig een diagnose moet hebben om zich vervolgens beter te kunnen voelen. daarom wrangt de reactie van Hombre mij waarschijnlijk ook. Ik loop al 7 jaar met deze klachten en ondanks deze klachten ben ik zelf altijd verder gegaan met optimaliseren en verbeteren. Gezonde voeding, voldoende beweging etc. Ik ga niet voor het 1e pijntje naar de huisarts, sterker nog, dat doe ik 5 jaar later pas. Ook in dit geval ga ik niet op de bank zitten, het pilletje nemen en afwachten tot ik iets merk.

Dank je Vitamientje voor je link!

Hombre

Hombre

15-05-2014 om 13:12

mama2

"Ik kan mij compleet niet vinden in je reactie Hombre, dat geeft niet, we hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar je voegt verder niets toe "

Oh nee, meid. Ik voeg heel veel toe, maar je staat er niet 'voor open'. (om een softe term te gebruiken) Je bent niet op zoek naar een diagnose, maar naar erkenning. En die meen je niet te vinden bij mij, maar wel bij de D3 diagnose.

En echt, ik hoop voor je dat dit het was en dat de remedie je helpt maar voorlopig lijkt het er niet echt op. Dat geef je zelf al toe in je startpost.

Ben je ook getest op

Magnesium
Calcium
Chondroïtine
Glucosamine

Een tekort aan deze stoffen hebben ook het effect van pijnlijke spieren en gewrichten.

Zou toch een uitgebreid bloedonderzoek laten doen als Vitamine D3 geen effect heeft.

vitamientje

vitamientje

15-05-2014 om 14:17

Hombre doe eens niet zo onaardig zeg!

Ik vind dat je wel erg veroordelend over komt. En ja iemand die zich rot voelt staat daar niet voor open.

Ik vermoed sterk dat mama 2 niet een diagnose of herkenning wil hebben. Ze wil zich gewoon beter voelen!

Je wilt niet weten tegen hoeveel muren mensen met "vage" klachten lopen! Ik vond het bijna erger dan het ziek zijn op zich.

Helaas heb ik dat ervaren. En ik verdenk jou ook van er "een van dat soort mensen" te zijn. Dat is dan weer een vooroordeel van mij kant.

Het enige wat ik wilde is beter worden. Het enige dat ik kreeg op zijn hoogst was aan een kant medelijden en aan de andere kant moest ik me niet zo aanstellen.
Een middenweg nemen mensen nauwelijks. Maar iedereen heeft er wel een mening over! Je HOEFT er geen mening over te hebben hoor!

Als patiënt (van welke ziekte dan ook) wordt je eigenlijk nauwelijks meer als normaal mens behandeld.
Zucht...

ijsvogeltje

ijsvogeltje

15-05-2014 om 14:33

beter worden

"Het enige wat ik wilde is beter worden."
Dat herken ik heel goed. Wat ik vooral heel vervelend vond, is dat de omgeving vrijwel direct uitging van stress of zelfs een burnout. Dat was het niet, daar was ik zelf wel van overtuigd. "Maar dat ontkennen past in het plaatje", kreeg ik van veel mensen te horen. Ik was dus zeker blij met een diagnose (D-tekort), omdat dat perspectief geeft op genezing, maar ook als een soort bewijs dat het 'echt' was. Die behoefte had ik toch wel... Alleen bleven de klachten bestaan, ook na behandeling van dat vitamine-tekort. De diagnose klopte overduidelijk, maar was niet de veroorzaker van de klachten. Dat zou hier dus ook aan de hand kunnen zijn.
Mama2, was je nu alweer bij de arts geweest? Wat zegt de arts over de snelheid waarmee het zou moeten aanslaan? Zijn er verder nog onderzoeken gaande?
Iemand schreef iets over 'te weinig naar buiten gaan'. Ik heb mij laten vertellen dat je alleen voldoende vitamine D uit daglicht kan halen door dagelijks tussen 12 en 14 uur poedelnaakt in de zon te gaan zitten. Zonder zonnebrand. Dat lukt dus vrijwel niemand. Dus zul je het uit voeding (100 gram zalm per dag) moeten halen, of uit vitaminepillen.

onverstandig

Een onverstandige patient gaat net zolang zoeken naar iemand die hem een diagnose wil geven tot hij er een vindt. Er is nl. altijd wel iemand bereid uit goede of slechte motieven om een diagnose te geven. Is het geen electrosmog, vaccinatiesyndroom of kwik in je vullingen dan is het wel D3 tekort.

Zozo, dat is een interessante uitspraak. Gelukkig zijn er ook mensen wel beter weten (behalve dan de mensen in jouw buurt, waar jij naar refereert) en zoeken die wel door tot ze een antwoord. Dat je, na lang zoeken, uiteindelijk bij vage gasten belandt is jouw aanname. Volgens mij zegt dit vooral veel over jou.
Wat een onzin staat hier, zeg.

Hombre

Hombre

15-05-2014 om 14:42

Realistisch

Ja, als je een troostrijk verhaal wilt horen moet je (in dit geval) niet bij mij zijn, maar dat ik 'veroordelend' zou zijn, dat snap ik niet zo. Ik stel dat 'wij' (en daar reken ik nadrukkelijk mijzelf onder, lees maar even terug) niet rationeel zijn bij de evaluatie van onze eigen klachten en diagnoses. En dat de manier waar 'mama2' zich op het D3 tekort stort daar duidelijke tekenen van heeft. En die observatie is volledig on topic en begripvol.

"Je wilt niet weten tegen hoeveel muren mensen met "vage" klachten lopen! Ik vond het bijna erger dan het ziek zijn op zich."

En wat als ze je gewoon geen diagnose of oplossing kunnen bieden? Wat vind je dan dat ze moeten doen? Een potje met je gaan zitten grienen? Diagnoses uit het alternatieve circuit gaan aanrijken?

Hombre

Hombre

15-05-2014 om 14:44

Judith-T

"Wat een onzin staat hier, zeg."

Ik vind dat je wel erg veroordelend over komt.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

15-05-2014 om 14:45

Vitamine D3

Zowel mijn moeder, zus als ik hadden een ernstig vitamine D tekort. Vooral mijn zus was erg verbaasd want zij werkt zes dagen per week buiten als zelfstandig hovenier. Wij kregen toen ook suppletie via onze huisartsen maar dit hielp niet. Ik ben me toen gaan verdiepen in dat hele Vitamine D tekort verhaal en leerde dat men hier in Europa nauwelijks kaas heeft gegeten van deze materie, zelfs veel zogenaamde "specialisten" niet en laat staan huisartsen. De normen van de labaratoria zijn veel te laag gesteld en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is ook te laag.

Wij kwamen bij een arts die hier wel verstand van heeft. We kregen eerst gedurende twee maanden een maandelijkse vitamine D3 injectie van 200.000ie als eerste "boost" om het tekort aan te vullen. Daarna werd weer bloedonderzoek gedaan. Mijn moeder en zus moesten nog 2 keer twee maanden maanden doorgaan met de boost injecties voordat hun waardes normaal waren; ik kon overgaan op dagelijkse suppletie van 2.000ie. Na een halfjaar werden onze waardes weer getest en konden ook mijn moeder en mijn zus overgaan op het nemen van dagelijkse capsules van 2.000ie. Een keer per jaar worden de vitamine D waardes en andere waardes getest. We zijn enorm opgeknapt; ongelooflijk wat zo'n tekort met je lichaam doet en wat een verschil als het tekort is opgelost. Je voelt je als herboren...

Om de vitamine D3 goed te laten opnemen en verwerken in je lichaam is het zaak dat je daarnaast voldoende suppleteert met Calciumcarbonaat, Magnesium, Zink en vitamine K1/K2. En heel belangrijk: eerst goed ontbijten en dan pas de vitamine D nemen; nooit op nuchtere maag slikken.

800ie is gewoonweg veel te weinig, zeker om een ernstig tekort aan te vullen. Minimaal dagelijks 5.000ie vitamine D3 samen met de andere benodigde mineralen en vitaminen gedurende enkele maanden zal als er verder niets aan de hand is met vitamine D3 absorptie en verwerking waarschijnlijk wel resultaat geven. Het kan even duren voordat je er iets van merkt omdat vitamine D3 eerst een aantal keer door je lichaam verwerkt moet worden om zijn werk te kunnen doen. En daarvoor moet het tekort eerst op peil zijn. Mocht je toch geen resultaat zien, zou je kunnen laten onderzoeken of een hogere dosering nodig is, of de vitamine D3 wel goed wordt opgenomen in je lichaam en of er wellicht toch iets anders aan de hand is. Vaak speelt ook een vitamine B12 tekort een rol.

http://www.vitamindcouncil.org/about-vitamin-d/how-do-i-get-the-vitamin-d-my-body-needs/

vitamientje

vitamientje

15-05-2014 om 14:56

Tje Hombre

Je zegt: "En wat als ze je gewoon geen diagnose of oplossing kunnen bieden? Wat vind je dan dat ze moeten doen? Een potje met je gaan zitten grienen? Diagnoses uit het alternatieve circuit gaan aanreiken?"

Maar wat als de dokter niet een serieus onderzoek wil doen? Maar meteen ervan uitgaat dat het stress is of een burnout? En je na een jaar antidepressiva en psycholoog alleen maar zieker wordt?

Tja als alle dokters nu eens gaan luisteren naar hun patiënten? Misschien worden we dan ook weer massaal echt beter.. Maarja dat levert geen geld op he...

Hombre

Hombre

15-05-2014 om 15:17

Vitamientje

Denk je dat er een medisch stelsel denkbaar is dat *en* kan voldoen aan al jullie diepgevoelde verlangens *en* waarvan de kosten nog een beetje binnen de perken blijven?

Ik vrees nl. van niet.

Mijntje

Mijntje

15-05-2014 om 15:23

verhaal

Als het niet blijkt te helpen moet je gewoon terug naar je huisarts. Daarvoor hoef je toch 'geen verhaal' te hebben? Het verhaal is dat je een tekort had en dat die pillen volgens jou onvoldoende helpen.

vitamientje

vitamientje

15-05-2014 om 15:47

Kosten laat me niet lachen!

Hombre zegt:
"Denk je dat er een medisch stelsel denkbaar is dat *en* kan voldoen aan al jullie diepgevoelde verlangens *en* waarvan de kosten nog een beetje binnen de perken blijven?"

*proest*

Die twee jaar eerstelijns psycholoog en die antidepressiva hebben best wel iets meer gekost dan die een keer bloedprikken.
Die vitamines betaal ik grotendeels zelf. B12 (wel vergoed, maarja ik overschrijd hiermee geen eigen risico dus betaal ik het toch) kost 1,50 per week.

Ik denk dat luisteren in mijn (en vele anderen) geval een stuk goedkoper voor de zorg zou zijn geweest. Maar dat levert minder op.
Dus mensen met vage klachten krijgen dure antidepressiva en psychologische hulp waarvan eigenlijk helemaal niet bewezen zijn dat ze ook echt helpen.

Wat ook nog geld kost is het feit dat ik ook een poos niet heb kunnen werken heb gelopen hierdoor. Dat was echt niet nodig geweest!
Tel daarbij het stigma op wat je krijgt en uiteindelijk ontslag, want ja na ruim een jaar ziek hoeven ze je echt niet meer hoor!
En zo'n uitkering dat is duur voor de samenleving!
Gewoon echt luisteren naar patiënten is echt goedkoper.

Sinds ik vitamines neem kan ik weer werken en ben ik weer gezond.

Ik vind, Hombre, dat jij wel een erg kort door de bocht beeld hebt van anderen. Ik verbaas me daar nogal over. Je kwetst mensen enorm op dit forum.
Realiseer je je dat wel? Of vind je dat juist leuk en zit je te genieten van andermans leed?
Tja het is ook een bezigheid om op een forum te zieken geloof ik....

Hombre

Hombre

15-05-2014 om 15:59

Ad hominem

"Ik vind, Hombre, dat jij wel een erg kort door de bocht beeld hebt van anderen. Ik verbaas me daar nogal over. Je kwetst mensen enorm op dit forum.
Realiseer je je dat wel? Of vind je dat juist leuk en zit je te genieten van andermans leed?
Tja het is ook een bezigheid om op een forum te zieken geloof ik...."

Dat heet trollen, maar ik maak me daar persoonlijk nooit schuldig aan. Wat jij hier doet heet een 'ad hominem' en is niet veel beter.

Dat mensen zich gekwetst voelen door een 'ad hominem' kan ik me voorstellen, maar dan moet je me toch eens laten zien waar ik me daaraan schuldig heb gemaakt. Dat mensen zich gekwetst voelen door een afwijkende mening lijkt mij niet slim (van die mensen).

Ofwel ik heb ongelijk (in welk geval er geen reden is om gekwetst te zijn) of ik heb gelijk (en dan is het beter om dat onder ogen te zien).

Dus waar je je druk over maakt is mij niet duidelijk.

vitamientje

vitamientje

15-05-2014 om 16:21

Wat uitspraken van jou waar ik me aan stoor

"Een potje met je gaan zitten grienen?

Denk je dat er een medisch stelsel denkbaar is dat *en* kan voldoen aan al jullie diepgevoelde verlangens *en* waarvan de kosten nog een beetje binnen de perken blijven?

Oh nee, meid. Ik voeg heel veel toe, maar je staat er niet 'voor open'.

Is het geen electrosmog, vaccinatiesyndroom of kwik in je vullingen dan is het wel D3 tekort."

Je zet de draadstartster naar mij idee weg als een hypochonder en dat vind ik onbehoorlijk.
Je vergelijkt het op de valreep met iemand die last heeft van kwikvullingen (en we weten allemaal dat dat pas echt vage ziekzoekers zijn he).
Van een D3 tekort kun je gewoon erg ziek zijn. Maar ik lees in jouw tekst dat je dat maar aanstellerij vindt.
Je kent die persoon niet eens!

Je zal mij ongetwijfeld ook een dikke aansteller en een uitkeringstrekker vinden (je bent zelfs niet de enige dus je hebt vast gelijk!).
Want tja er was niks gevonden en ik nam er geen genoegen meer mee (ojee ik wilde de dokter niet geloven! Die arme man en zo'n lastige zeurpatiënte!).
Dat had ik veel eerder moeten doen, en me niet laten koeioneren door types als Hombre! Dan was ik gewoon nooit werkloos geworden! (wat natuurlijk gewoon mijn eigen schuld was want tja ik ben nogal lui he, die zogenaamde ziekte is een smoesje!)

Als ik eerder naar mijn lijf en gevoel ipv de dokter had geluisterd (ow wat vaag!!) dan was ik gewoon veel eerder weer gezond geweest.
Maar dokters hebben natuurlijk altijd gelijk, luisteren prima naar patiënten.

Dat jij mij niet veel beter vindt moet je zelf weten. Ik vind dat je iemand niet mag veroordelen die zich ziek voelt en daarvoor een oplossing zoekt.
Dus neem ik het graag even daarvoor op.
Sorry hoor, maar het zit me een beetje hoog vandaag.

vitamientje

vitamientje

15-05-2014 om 16:32

Elisa: interessante info!

Dank voor deze site. Ik denk dat hier voor mama2 en voor mij ook wel wat nuttigs is te vinden.

Ik had al wel gemerkt dat artsen hier weinig van vitamines weten. Het wordt nauwelijks behandeld in hun opleiding, vandaar.
En veel artsen vinden vitamines een hype, heb ik gemerkt.

Zo jammer, want volgens mij zou goede voorlichting hierin nogal kostenbesparend werken op lange termijn. En veel ellende voorkomen.

Veel B12 patiënten lopen in ieder geval tegen muren aan en worden onnodig steeds zieker, helaas zelf ondervonden. Blijvende schade kan voorkomen worden. Met een opnamestoornis hoef je gewoon niet ziek te zijn, als je arts maar een behandeling wil geven!
Ik denk dat dit voor een D tekort ook aan de hand is.

Gelukkig heb ik nu wel een huisarts die dit serieus neemt. Niet dat ze er veel van weet helaas, maar ze staat er in ieder geval open voor, en ze weet ook dat ze er niet alles van weet.

Dus mama2, dring gewoon aan op verder onderzoek. Laat je bloed nakijken op andere waardes. En houd ook in gedachte dat de referentiewaardes voor D en B12 vaak veel te laag liggen. Met een B12 van onder de 300 is een tekort niet uitgesloten. Dus vraag die waarde ook eens na. Want de combi D tekort en B12 tekort komt erg vaak voor. En van beide wordt je moe, down, en krijg je spierklachten.

Veel te lage dosering.

Sorry hoor, maar wat een onzin wordt hier verkondigd.

Het is inderdaad een feit dat een groot deel to het merendeel van de mensen in Nederland vitamine-D3 deficient zijn. Dat hangt af van welke normwaarden je hanteert, maar die normwaarden zijn de laatste jaren steeds hogert e komen liggen. Dat kan leiden tot serieuze klachten, maar dat hoeft niet. Wel is aangetoond dat Vitamine D3 gecorreleerd wordt aan een lagere weerstand, algehele mortaliteit kans op kanker.

Het punt met vit.D is dat het een vetoplosbaar vitamine is. De hoogte van je vitamine-Dspiegel in je bloed is direct gecorreleerd met de hoeveelheid vitamine D3 in je vetweefsel.
Dat betekent dat als je een laag vitamin D gehalte hebt en wat vitamine D gaat bijslikken, het heel lang duurt voor hetgehalte omhoog gaat. Het extra ingenomen vitamine D verdwijnt nl. heel snel in je vetweefsel, net zolang tot daarde concentratie een stuk hoger is.

Om van een tekort van vitamine D3 af te komen moet je dus heel flink bijslikken. 800ie. is in dit perspectied helemaal niks. het is compleet onvoldoende om je vitamine D3 gehalte in je bloed op te krikken bij zulke tekorten. Dat je geen effect ondervidnt id dus volkomen logisch en zegt dus helemaal niks over of je klachten wel of neti door it-D tekort komen.

Zie ook deze link http://www.direct-ms.org/pdf/VitDGenScience/Heaney%20vit%20D%20requirement%202005.pdf

en de wikipedia pagina http://nl.wikipedia.org/wiki/Vitamine_D

In jouw geval zul je minstens 2200 i.e of 55 microgram vit-D moeten bijslikken per dag en zelfs dan gaat eht nog wel een tijdje duren.

Je kunt overigens gerust nog veel hogere doses gaan slikken voo bepertke tijd. Jezelf vergiftigen met vit.D is een nl. hele onderneming

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.