Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Terugkerende blaasontsteking, wie heeft tips?

Sinds 7 weken heb ik eigenlijk constant blaasontstekingen. Heb al drie kuren achter de rug en vandaag is het weer zover. Heb vanmiddag een afspraak bij de huisarts om weer urine te laten testen en ws weer een kuur. Ik ga natuurlijk met haar bespreken hoe dit nu kan en hoe ik het kan voorkomen maar ik doe volgens mij alles al...

Ik heb sinds 5 maanden een vriend en we hebben een goed sexleven Maar het nadeel is dus wel dat ik hierdoor (denk ik) dus steeds blaasontstekingen krijg en/of schimmelinfecties. Ik word er echt doodmoe van om steeds naar de huisarts te moeten! Heb het ook op vakantie gehad en dus vorige maand in Canada... zucht.

Ik heb alle huismiddeltjes al gebruikt:
- Cranberry capsules
- vitamine C
- liters drinken per dag
- D-mannose capsules
- plassen na gemeenschap
- douchen/wassen voor gemeenschap

Kortom, ik weet het niet meer.... De optie om dan maar geen sex meer te hebben trekt me niet echt aan.... De gedachte om dan maar de relatie te verbreken doet me enorm verdriet maar ook de gedachte dat we wel bij elkaar blijven maar niet meer gemeenschap kunnen hebben, doet me ook verdriet... Ik weet wel dat je ook op andere manieren intiem kunt zijn maar ik was er eigenlijk pas net van aan het genieten. Na een vrij zwaar huwelijk van 23 jaar waarin het nooit fijn was, was ik net aan het leren om van sex te gaan genieten en nu dit. Baal er enorm van en ben dus wanhopig op zoek naar een oplossing.

Heeft iemand van jullie deze ervaringen ook en wat is er aan gedaan? Is er iets aan te doen of moet ik hier mee leren leven???? Ik hoop echt dat iemand me hoop kan geven


Triva

Triva

03-10-2016 om 09:25

misschien

heb je dat al gedaan maar heeft je partner ook een behandeling gehad? Zeker voor schimmels lijkt me dat handig.

Anoniempje

Anoniempje

03-10-2016 om 09:34

hygiëne

Ik ken het uit een ver verleden. Kreeg toen van de huisarts de volgende tips:
• Binnen een kwartier plassen om in de plasbuis binnengedrongen bacteriën er uit te spoelen
• Indien je condooms gebruikt is dit zeker heel belangrijk!
Een echte blaasontsteking heb ik, nu ik deze adviezen al jarenlang toepas, niet meer gehad.

Blaasontsteking

Blaasontsteking

03-10-2016 om 09:41

Ik ook

Ik heb het lange tijd gehad bij een bijzonder goed sexleven met vriend. Dat raakte uit en nu, een aantal jaren later, heb ik weer zo'n spetterend sexleven maar nergens last van. Ik kan je niet veel tips geven, ik heb alles gedaan wat jij ook doet om ervanaf te komen. Het lijkt bij mij een soort periode geweest waarin ik weinig weerstand had. Ik had in die tijd ook vaak keelontstekingen.
Vraag aan de huisarts of je kunt worden doorverwezen naar een gynaecoloog of andere specialist.

Niki73

Niki73

03-10-2016 om 09:45

Gezond leven

Het lijkt alsof je weerstand niet optimaal is. Gezond eten, veel groenten en fruit, op tijd naar bed (en dan wel slapen he!!), matig met alcohol, heb je dat soort dingen al geprobeerd?

Niki73

Niki73

03-10-2016 om 09:50

Schimmels

Als jullie last hebben van terugkerende candida: allebei (!) een kuur diflucan-pillen! Minimaal 3 dagen, liefst langer. Verder ondergoed minimaal op 60 graden wassen, anders overleeft de schimmel daarin en besmet je jezelf weer.
Heb je ook voet/nagelschimmel: dat ook grondig behandelen, inclusief sokken en schoenen. Voor schimmelnagels kun je een kuur van 90 dagen diflucan krijgen. Dan ben je er geheid van af, ook down there!

Puck

Puck

03-10-2016 om 10:46

schimmel

Door de antibitica-kuurtjes hebben schimmelinfecties meer kans om aan te slaan. Om dat tegen te gaan kun je ondersteunend probiotica gebruiken.

Alleen_vlindertje

Alleen_vlindertje

03-10-2016 om 10:56 Topicstarter

Thx!

Hallo,

Iedereen bedankt voor de reacties! Even reageren...ik plas inderdaad al meteen na de gemeenschap dus die tip werkt helaas nog niet goed genoeg... Ik weet ook dat schimmelinfecties kunnen ontstaan door antibiotica dus al drie weken aan de probiotica.

Dat ik weinig weerstand heb, dat zou kunnen kloppen. Heb te weinig vitamine B12 en daar ben ik vorige week voor begonnen met injecties. Dus dat zou ook mijn weerstand moeten verhogen maar dat duurt waarschijnlijk nog even.

Ik ga in ieder geval overleggen over die medicijnen tegen schimmel. Ik smeer me al gek dus wellicht is de aanpak van binnenuit nu wel een goede.

En ik hoop natuurlijk nog op DE tip tegen de blaasontstekingen

Pirata

Pirata

03-10-2016 om 11:01

douchen

Is het misschien een idee om eerst te douchen voor je "het" doet? Samen natuurlijk

Sukke

Sukke

03-10-2016 om 16:15

Smeer je

Smeer je nadat je schimmelinfectie voorbij is nog een aantal dagen door?

Alleen_vlindertje

Alleen_vlindertje

03-10-2016 om 16:43 Topicstarter

Huisarts bezocht

En ja hoor, dikke ontsteking, zelfs nierbekkenontsteking al... Voel me ook heel erg beroerd dus dat klopt op zich wel. Ook dikke schimmelinfectie. Heb nu dus pil gekregen tegen de schimmelinfectie en creme. Dan morgenochtend een urinekweek afnemen en starten met de antibiotica.

Natuurlijk ook besproken hoe dit verder moet. Zij dacht dat ik ws moest wennen aan de flora van mijn partner en dat als deze ontsteking over is, het een idee is om te gaan beginnen met preventieve antibiotica. Nou ja, eerst maar deze kuur weer nemen en dan over 10 dagen retour naar de huisarts. Alle huismiddeltjes ga ik maar de deur uit kieperen want die helpen dus echt niet!

bieb63

bieb63

03-10-2016 om 22:05

tip

Zonder nu even een hele uiteenzetting te doen over het blaasontstekingprobleem van mijn dochter. Wat bij haar al járen perfect werkt: Cranberola met OPC (de Tuinen en online). Poeder in groot glas water zodra je iets voelt opkomen. Bij dochter (wel 50 blaasontstekingen achter de rug) is dit hét middel.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-10-2016 om 00:10

Op kweek laten zetten

Misschien kan de huisarts je urine eens op kweek laten zetten. Ik heb soms ook periodes met steeds weer optredende blaasontstekingen en de laatste keer is het wederom op kweek gezet en kreeg ik vanwege de 'positieve' uitslag een kuur die in plaats van 5 dagen 10 dagen duurde. Het was vorige week schoon, maar ik moet over een kleine twee weken opnieuw urine wegbrengen om te kijken of het nog steeds schoon is.

Als ik zo lees weet je al dat je na seks meteen moet plassen, het is ook zaak dat je geen bacteriën die uit je ontlasting komen richting je urinebuis veegt. Het lijkt mij ook belangrijk dat je vriend een goede hygiëne nastreeft. Handen wassen na de toiletgang. De schimmelinfectie ook bij hem behandelen en... ik noem het toch maar... tijdens seks niet met zijn handen de bacteriën naar de verkeerde plek overbrengen.

Van de voorlaatste antibioticakuur heb ik helaas ook een schimmelinfectie gekregen. Iets wat me sinds mijn 20+ leeftijd niet meer was overkomen. Waardeloos. Het heeft bijna een week geduurd tot ik zeker wist dat het over was. Eerst met een tablet en daarna met crème. Maar ja, daarna dus toch weer opnieuw een blaasontsteking, of nog steeds... ik weet het ondertussen niet meer en daar is dus die kweek van gemaakt.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-10-2016 om 00:12

Ik zie dat het een beetje mosterd na de maaltijd is, haha. Ik had het nog klaarstaan van rond 7 uur . Sterkte.

Niki73

Niki73

04-10-2016 om 15:09

Grondig behandelen

Een pil of pillen tegen schimmel? Die ene gaat het waarschijnlijk niet doen. En vraag ook pillen voor je partner, één partner behandelen helpt helemaal niets. Dan besmet hij je onmiddellijk weer.
Veel schimmels zijn resistent geworden. Mag je ook een creme met een andere werkzame stof gebruiken?

Kaaskopje

Kaaskopje

04-10-2016 om 16:22

Niki

Ik ben een beelddenker. Hoe wil je dat partner de pil toedient? (Of loop ik achter en neem je ze tegenwoordig met een glaasje water in?)

Alleen_vlindertje

Alleen_vlindertje

05-10-2016 om 09:53 Topicstarter

Pil

Hahahaha Kaaskopje, die pil gaat dus echt gewoon met een glaasje water

Ondertussen twee dagen verder maar het herstel gaat echt onwijs moeizaam!!! Ik voel me nog steeds erg beroerd en ook de pijn bij het plassen is horror! Het voelt bijna slechter dan toen ik bevallen was en toen had ik tenminste een kraamhulp die voor me zorgde.... Er zit maar heel langzaam vooruitgang in helaas... Maar goed, kwestie van doorademen en hopen dat het toch elke keer beter blijft gaan. Nu drie pillen antibiotica gehad, op naar de vierde!

Kaaskopje

Kaaskopje

05-10-2016 om 09:58

Langzaam

Oh gelukkig dat het met water kan, haha.

Ik herken dat het langzaam gaat. Het moet echt even aanslaan. Ik heb ook altijd een dag waarop ik me afvraag of ik ondanks de antibiotica gewoon weer méér blaasontsteking krijg en daarna gaat het dan de goede kant op. Ik snap nooit hoe vrouwen gewoon kunnen door werken met een verse blaasontsteking. Ik voel me er, zeker als het echt een stevige is, echt belabberd door.

Wilgenroosje

Wilgenroosje

05-10-2016 om 10:09

Monuril

Vraag volgende keer evt. eens naar Monuril. Is 1 zakje dat je moet oplossen in water en werkt bij mij veel sneller dan die 4x per dag pillen. Wordt niet helemaal vergoed door de verzekering. Ik geloof dat ik de laatste keer rond de 3 euro bij moest betalen, maar dan heb je ook wat.

Ik kreeg dat een keer van een vakantie-arts voorgeschreven. Heb het nu standaard in huis, voor het geval dat. Als ik het heb moeten gebruiken krijg ik weer een recept voor een nieuwe die ik in voorraad kan nemen. Wel na jarenlang getob met blaasontstekingen hoor. Ik weet niet of artsen dat standaard doen. Ik neem ook altijd zo'n zakje mee op vakantie.

Sterkte ermee. Ik hoop dat je je snel beter voelt.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-10-2016 om 12:32

Monuril

Ik heb dat ook een keer gehad. Misschien moet ik inderdaad ook maar eens om een preventief zakje vragen.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-10-2016 om 21:34

Update van mij

Afgelopen weekend is man met een potje urine van mij naar de hap gegaan en kwam terug met Monuril en een briefje dat de huisarts mij door moet sturen naar de gynaecoloog en zij de huisarts hier ook een mail over gestuurd hebben. Ze vinden blijkbaar dat er eindelijk eens verder gekeken moet worden. Ik moet nog een keer urine brengen om weer op kweek te laten zetten en breng het dan ter sprake. Ik ben wel benieuwd of hier iets uit gaat komen.

Alleen_vlindertje

Alleen_vlindertje

12-10-2016 om 08:07 Topicstarter

Update...

Al weer een week verder en toch ook een hoop ellende verder.... De enorme pijn die ik had in mijn vagina bleek nl een herpes-infectie te zijn... horror!!! Geen idee van wie of waar ik dit opgelopen heb maar de pijn was zo erg dat ik donderdag maar weer naar de huisarts ben gegaan om te laten kijken en voila, die diagnose. Was ik wel enorm van ondersteboven hoor, voel me enorm vies en een slet dat ik een soa heb opgelopen.... (((((

Ondertussen had ik dus virusremmers gekregen voor de herpes maar donderdagavond dus een enorme allergische reactie...De blaasontsteking bleek er ook nog te zijn maar uit de kweek kwam dus dat ik resistent ben voor de medicatie die ik er toen voor slikte. Dus moest ik zowel met de antibiotica stoppen als met de virusremmers. Was wel wanhopig toen ik dat hoorde want ik voelde me nog heel ziek en beroerd. Vrijdag dus nog een keer extra bij de huisarts geweest om te bespreken en ze wilde me eigenlijk al doorsturen naar het ziekenhuis want zij wist het ook niet meer.... Maar op dat moment leek de herpes al wat rustiger te worden en de blaasontsteking vrijwel niet meer aanwezig. Ben nog wel bloed gaan prikken om te kijken of daar iets in te zien is wat dit kan verklaren.

Dus met verdovende zalf en anti allergie-pillen (waar ik wel eindelijk eens heerlijk een paar nachten op heb doorgeslapen!) naar huis om te proberen het weekend door te komen. En dat is op zich gelukt... Maandag belde de huisarts me weer. Die virusremmers mag ik dus nooit meer hebben en ik heb wel een kuur heftige antibiotica gekregen met het dringende advies om het gebruik ervan zo lang mogelijk uit te stellen. Dus nu drink ik veel, neem toch maar weer cranberry, D-mannose en vitamine C om het te voorkomen. Door de herpes is sex nu absoluut niet aan de orde dus irritatie daardoor kan ook even niet.

Ik baal hier wel enorm van en duik het liefste ergens onder! Want als dit allemaal achter de rug is en uiteindelijk ga ik wel weer sex hebben (want is toch wel heel fijn...haha) en ik krijg toch weer een urineweginfectie... ZUCHT! Ben zelfs aan het overwegen om mijn relatie dan maar te verbreken en nooit meer een man aan me te laten komen maar dat is toch ook niet echt wat ik wil..................

Kortom, nog geen oplossing hier.

Kaaskopje, ben heel erg benieuwd of er iets uitkomt bij de gyn. Wellicht moet ik daar dan ook maar eens naar worden doorverwezen... Zal ik de volgende keer eens naar vragen.

Niki73

Niki73

12-10-2016 om 09:53

Oh nee

Dikke knuffel, dit wilde je dus echt niet. Ja, dikke kans dat je die herpes van je vriend gekregen hebt natuurlijk... Ook al heeft hij geen klachten, herpes kan heel goed op de achtergrond sluimeren (net als een koortslip, is ook herpes, maar andere). Het is behoorlijk besmettelijk en ik vermoed dat je in je prille relatie niet vreemdgegaan bent, toch? Het voordeel is dat jullie beiden nu al besmet zijn. Nu maar heel lang trouw aan elkaar blijven. Ik zou ook advies inwinnen over wat wel en niet te doen met deze soa.

Warm hemd

Zo ken ik een vrouw die vroeger als kind vaak blaasontsteking had en vanwege nierbekontsteking uiteindelijk in het ziekenhuis belandde. Daarna droeg ze altijd een warm aansluitend hemd om haar buik / kruis te beschermen tegen de kou. (ook dronk ze altijd blaas/nieren thee.)

Vervelend hoor, dat gezeur met een blaasontsteking. Je bent dan zo aan huis gebonden.
De huisarts legde eens uit dat iedere ontsteking gezien kan worden als een litteken. Hoe meer 'litteken' hoe langzamer het herstel van de zuurgraad in je blaas..
Zou toch maar even een tijd condoom gebruiken en preventief te werk gaan. Dus handelingen die het kunnen veroorzaken maar even vervangen door andere handelingen.
Je vriend heeft makkelijk praten; hij heeft schijnbaar geen branderig gevoel met plassen.

Puck

Puck

12-10-2016 om 14:37

beschermen tegen kou is niet zinvol

Van kou krijg je geen infecties, je krijgt infecties van besmetting met bacteriën of virussen. Dat een warm hemd helpt is dus een fabeltje, net zoals dat je ziek wordt van op de tocht staan.

Alleen_vlindertje

Alleen_vlindertje

12-10-2016 om 15:36 Topicstarter

Condoom ter preventie?

In een reactie zie ik dat er aangeraden wordt het voorlopig met een condoom te doen, is dit dan ter preventie van de blaasontsteking? Want ik lees dan ook weer op internet dat dit juist weer een blaasontsteking zou kunnen opwekken...

Kortom, het is een gedoe hoor! Maar goed, voorlopig nog helemaal geen acties op dat gebied want nog pijnlijke plekken...

Anonymized User

Anonymized User

12-10-2016 om 16:13

Bij mij hielp

Een combinatie van cranberry capsules en colloidaal zilver heel goed. Zilver helpt tegen bacteriën virussen en schimmels.

Kaaskopje

Kaaskopje

12-10-2016 om 23:49

Vlindertje

Jee wat vervelend zeg! Ik hoop dat de ellende nu snel minder wordt.

Minder drinken & Bezoek een uroloog! 

Vanaf mijn 20e jarenlang elke maand blaasontsteking gehad. Soms kon ik het afremmen met veel cranberrysap, thee en zuur fruit. Zwieso dronk ik veel thee, van die grote mokken. Plassen na de sex was een must. Maar toch kreeg ik het vaak. Mijn huisarts wilde me preventief antibioticakuur geven. Maar bij een indicatie van minimaal 6-8 keer blaasontsteking kun je een urologisch onderzoek aanvragen. Doe dat! Ze doen dan een aantal testjes. Bij mij kwam eruit dat ik TEVEEL (thee) dronk en te weinig frequent plaste. Ik bleek door het vele drinken een enorme blaascapaciteit te hebben ontwikkeld (>1 L!). Dit noemen ze ook wel een verpleegstersblaas. Gevolg: bekkenbodemspieren rekken uit, aanspannen gaat daarom moeilijker, en beetjes plas blijven dan achter of kunnen lekken, met infecties tot gevolg. De oplossing was simpel: drink, maar niet niet teveel (dat 2L nodig is is een gezondheidsfabel) en plas regelmatig. Ik kreeg ook nog ontspanningsoefeningen van een bekkenfysio. Nu ben ik al jarenlang vrij van blaasontstekingen.

Ik heb ooit ergens gelezen dat het helpt om baking soda op te lossen in een glas water. Erg vies maar het schijnt wel te helpen.

---

---

14-11-2021 om 23:03

vrouw36 schreef op 14-11-2021 om 20:15:

Minder drinken & Bezoek een uroloog!

Vanaf mijn 20e jarenlang elke maand blaasontsteking gehad. Soms kon ik het afremmen met veel cranberrysap, thee en zuur fruit. Zwieso dronk ik veel thee, van die grote mokken. Plassen na de sex was een must. Maar toch kreeg ik het vaak. Mijn huisarts wilde me preventief antibioticakuur geven. Maar bij een indicatie van minimaal 6-8 keer blaasontsteking kun je een urologisch onderzoek aanvragen. Doe dat! Ze doen dan een aantal testjes. Bij mij kwam eruit dat ik TEVEEL (thee) dronk en te weinig frequent plaste. Ik bleek door het vele drinken een enorme blaascapaciteit te hebben ontwikkeld (>1 L!). Dit noemen ze ook wel een verpleegstersblaas. Gevolg: bekkenbodemspieren rekken uit, aanspannen gaat daarom moeilijker, en beetjes plas blijven dan achter of kunnen lekken, met infecties tot gevolg. De oplossing was simpel: drink, maar niet niet teveel (dat 2L nodig is is een gezondheidsfabel) en plas regelmatig. Ik kreeg ook nog ontspanningsoefeningen van een bekkenfysio. Nu ben ik al jarenlang vrij van blaasontstekingen.

Vreemd verhaal en al zou het kloppen dat je blaas te groot is, dan los je dat niet op met minder drinken maar met vaker plassen. Je drinkt niet snel te veel (thee).

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.