Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Jasmijn

Jasmijn

31-10-2016 om 13:47

pijn zijkant voet

Ik heb sinds vorige week ineens pijn in mijn voet. Op zondag nog lekker hardgelopen en op maandag ineens halverwege de ochtend (was nog naar de supermarkt geweest) en vervolgens moet ik het hele parkeerterrein oversteken en ik krijg een soort kramp/pijn aan de zij/onderkant van mijn voet (niet bij mijn hak, niet bij mijn tenen maar ongeveer halverwege mijn voet) en dit is nog steeds zo. Dinsdag nog wel geprobeerd hard te lopen (het begon heel goed, maar na 10 minuten toch gestopt) Als ik kleine stukjes loop (zo door het huis) gaat het prima, maar langere stukken, dan gaat het weer pijn doen. Beetje rennen (vanochtend even getest,gaat prima) voelt zelfs prettiger als mijn hele voet afrollen en op mijn tenen lopen gaat ook prima.
Ben vanochtend bij de huisarts geweest maar hij heeft ook geen idee wat het zou kunnen zijn, het is in ieder geval geen hielspoor.

Nu zeggen vrienden en kennissen dat ik het moet koelen, maar ik voel juist verlichting bij warmte, en meer pijn bij kou (op een koude vloer lopen voelt naar, ben ook sinds deze week aldoor met sloffen in de weer, terwijl ik daar normaal geen last van heb)
Als ik op internet kijk zie ik ook verschillende adviezen over koelen of juist warmte geven en huisarts had het er helemaal niet over die zei dat ik het maar even aan moest kijken.
Wie heeft er een uitleg of visie op koelen of juist warmte geven?

Taruh

Taruh

31-10-2016 om 14:08

fysio

laat een podologisch gespecialiseerde of sport fysio (of als die er niet is, de gewone fysio) er eens naar kijken.

Die hebben vaak meer kaas van dit soort blessures gegeten dan de huisarts. Als het nodig is verwijzen zij naar de huisarts met gericht advies voor verder onderzoek.

Het kan ook een stressfractuurtje zijn waarbij je een scheurtje in een botje hebt opgelopen bv. Dan maakt het zelfs uit op welke schoen je loopt of je er wel of geen last van hebt.

Triva

Triva

31-10-2016 om 14:18

vraagje

Wat doet meer zeer: fietsen met je tenen op de trapper, met je hak op de trapper of met het midden van je voet op de trapper?

Marie

Marie

31-10-2016 om 15:17

peesplaatontsteking?

Wellicht peesplaatontsteking?

Jasmijn

Jasmijn

31-10-2016 om 16:04

net getest

Ik moest toch even naar de supermarkt dus heb alle 3 getest en geen van drieen doet pijn. Ik denk dat de pijn komt van de 'afrol'- loop beweging ofzo, want ik ben met mijn volle gewicht op de trapper gaan staan.

Triva

Triva

31-10-2016 om 16:34

dan kunnen we een gescheurde pees aan de zijkant van je voet wellicht uitsluiten

Zou best

Een stressfractuurtje (marsfractuur) kunnen zijn idd. Ik heb dat een paar keer gehad, was alleen pijnlijk bij hardlopen of gewoon lopen. Niet altijd, vaak wel. Fietsen was geen punt.
Ik zou naar een (gespecialiseerde) fysio gaan. Zoals Taruh al zei dus

Of afwachten, rust nemen en voorzichtig weer opbouwen als je pijnvrij bent.

Jasmijn

Jasmijn

31-10-2016 om 19:02

Anneque e.a.

Het stressfractuurtje, was dat zonder specieke aanleiding ontstaan? Geen misstap of zwik o.i.d. (bij mij is er dus niets speciaals gebeurd )

Bij mij

langdurige (over) belasting.

http://www.blessure-aanwijzer.nl/marsfractuur.htm

Jasmijn

Jasmijn

31-10-2016 om 20:36

hmm ik weet het niet

Ik denk het toch eigenlijk niet hoor, dat het een marsfractuur is. Heb op wat symptomen daarnet gezocht en ik heb geen drukpijn, geen zwelling en er staat pijn in de voorvoet, terwijl ik het zij/onder heb en dus alleen bij lopen, en dan ook nog alleen na een eindje lopen pas, niet hier rondom het huis.

Ik had vorige week precies hetzelfde.

En het is nu weer over.

Geen idee wat het was. Maar het voelde een dag of 2,3 echt vervelend.

Ik was t eigenlijk alweer vergeten. Tot ik de titel van jouw berichtje las.....

Ingrid

Ook last van gehad

En dan gaat het weer over en dan komt het weer eens op, geen pijl op te trekken... Soms heb ik het idee dat veel wisselen van schoenen helpt, maar dat kan ook toeval zijn.

Puck

Puck

01-11-2016 om 16:22

peesplaat

Ik denk eerder aan "iets" met je peesplaat. Een scheurtje of irritatie/ontsteking. Zou ook even naar de fysio gaan als ik jou was

Jasmijn

Jasmijn

01-11-2016 om 19:33

apart zeg

Weet je dat het ineens een stuk beter gaat? Zo apart, had al zo'n gevoel toen ik maandag bij de huisarts zat....van 'zal ik blijven zitten, of ga ik maar weer', maar had het al een week en die zondag had ik er nog last van...maandag bij de huisarts merkte ik niet zoveel (maar ja, ik was net wakker en had nog niet veel gelopen)...en nu ineens lijkt het beter te gaan.
Maar ik hou de tips in de gaten en hou het hardlopen nog even op een héél laag pitje en ga vanaf nu extra goed mijn best doen met warming up en cooling down.

zit je op je voet?

Zit je vaak met een been opgetrokken met de voet onder je andere knie op je stoel? Daar kan het ook door komen.

Jasmijn

Jasmijn

07-11-2016 om 17:10

Stoepkrijt

Klopt, zo zit ik wel vaak, en ook in kleermakerszit.
Maar tot nu toe (even afkloppen) heb ik er geen last meer van. Loop weer hard, maar doe vanaf nu heel secuur aan warming up en cooling down. Dat rekken en strekken deed ik wel een beetje, maar kon echt beter, dus vanaf nu realiseer ik me dat ik toch ouder wordt en voorzichtiger met mijn spieren om moet gaan

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.