Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Miky

Miky

10-12-2020 om 00:04

Corona gehad, welke regels

Ik vraag me af hoe de regels gelden voor mensen die corona hebben gehad. Vlgs van Dissel en ook andere virologen is de kans om het twee keer te krijgen binnen een half jaar heel klein is, net zo klein als bij vaccinatie. Mijn hele gezin heeft het gehad, man vrouw 2 volwassen studerende kinderen.
Vlgs de ggd arts en mijn huisarts die ik sprak is de kans om het weer te krijgen dus minimaal en je kan dus ook niemand besmetten vlgs hem als je zoals wij al weer weken genezen bent. Alle regels zijn voor ons dus niet erg nuttig. Natuurlijk wil ik niemand verwarren en zal me aan mindkapje en 1,5 m houden. Maar ik ben van plan mijn zus en haar gezin (6 (bijna) volwassenen) en ga ook geen 1,5 meter aanhouden met hun. Hoor nergens in de pers of internet over regels voor mensen die corona gehad hebben. Dit krijgen we straks natuurlijk ook als een deel van Nederland het vaccin heeft. Hoe zal dat gaan?


Yuria

Yuria

10-12-2020 om 07:06

Terechte vraag

Volgens Van Dissel zijn ongeveer twee miljoen Nederlanders op dit moment beschermd tegen het coronavirus, omdat zij al eerder besmet zijn geweest. Geen idee waar hij dit op baseert, maar toch.

Je kunt trouwens nog wel drager zijn van virusdeeltjes en zo je zus en haar gezin besmetten.

Hangkous

Hangkous

10-12-2020 om 07:07

Hou je aan alle regels

Doordat er zoveel mensen constant de randen opzoeken van wat nog net kan óf op hun eigen manier interpreteren zitten we nog steeds in deze shit.
Volg de regels en denk niet dat je het beter weet of dat "dit zal wel kunnen" eigen idee.
Ik wil terug naar een situatie die lijkt op het oordeel normaal. Dat we dan de dokter geen hand meer geven; prima! Maar dat ik mijn vrienden niet kan omhelzen als ze een dierbare verliezen voelt zo $@!£! dat wil ik wel weer kunnen doen.

Allemaal, iedereen nog even doorbijten en hoe meer mensen daar aan meedoen hoe eerder we er uit komen.

Yuria

Yuria

10-12-2020 om 07:21

Tja Hangkous

'Doordat er zoveel mensen constant de randen opzoeken van wat nog net kan óf op hun eigen manier interpreteren zitten we nog steeds in deze shit.'

Ik vind Amalia met haar 7 dagen durende verjaardag een groter probleem dan mensen die al immuun zijn.

Hangkous

Hangkous

10-12-2020 om 07:25

Inderdaad

Dat het ik maar niet aan mijn pubers vertelt. Hier geen verjaardagen, geen feestje bij het behalen van het examen, niks nada noppes.
Heel raar dat WA en Max dit goed vinden EN uit laten lekken naar de pers.

Yuria

Yuria

10-12-2020 om 07:36

Ach

'Heel raar dat WA en Max dit goed vinden'

Het past wel in een patroon.

Hangkous

Hangkous

10-12-2020 om 07:38

Normale mensen

Leren toch van hun fouten? 😅

Yuria

Yuria

10-12-2020 om 07:45

Hahaha

Vandaar dat ze het nu vóóraf aan de pers hebben gelekt, in plaats van toen ze al in het vliegtuig zaten 😂

vlinder72

vlinder72

10-12-2020 om 08:17

Hangkous

Dat is jullie keuze geweest. Amalia mag vrienden thuis uitnodigen. Misschien nodigt ze er elke dag drie uit en dat mag ook.

Mijn zoon werd 18 in de zomer en heeft dat ook gevierd met 4 vrienden bij ons thuis. En dat mocht toen ook.

Er staat toch nergens dat ze een knalfeest geeft met 100 man in een partytent gedurende 7 dagen. Dat mag niet namelijk.

Hangkous

Hangkous

10-12-2020 om 08:29

Kom op zeg

Als je de persconferenties goed beluisterd wordt er nog steeds gezegd dat je het aantal contacten lag moet houden. Maximaal drie gasten per dag is toegestaan.
Is het dan verstandig om 7 dagen lang iedere dag 3 gasten te ontvangen?
Ik denk van niet en na die vakantie had ik het zeker uit de pers gehouden als ik de koningin was of hoofd van de RVD.

Dat geen verjaardag vieren en geen examenfeestje was onze keus maar niet geheel vrijwillig. Binnen de toen geldende maatregelen was het gewoon geen optie. Opa en oma zijn even geweest buiten en een tante en dag later. Er was wel aandacht voor de mijlpaal maar een feestje kon je het niet noemen.

Niki73

Niki73

10-12-2020 om 08:34

5 weken

Ik heb al twee keer corona gehad. Mijn huisarts vertelde me dat de kortste periode tussen herinfectie met twee verschillende coronastammen bekend in de medische literatuur 5 weken is. Na mijn tweede keer zei hij: de meeste mensen zijn 3 tot 6 maanden immuun nadat ze corona hebben gehad. Maar hou voor de zekerheid maar 5 weken aan. En oh ja: je moet je aan alle maatregelen blijven houden. Die immuniteit is enkel en alleen voor je eigen gemoedsrust.
Maar nogmaals: 5 weken immuun kan ook. 6 maanden is wel heel optimistisch.

Piep

Piep

10-12-2020 om 08:41

Van Dissel

Van Dissel zei gisteren in de tweede kamer dat immuniteit lange tijd aanhoudt en dat herbesmetting zelden voorkomt. Hoe lang weet hij natuurlijk ook niet maar wel al vanaf maart en dus minimaal 9 maanden.

Het blijft wel wat onduidelijk of je nog wel anderen kan besmetten. Ook na het vaccin. Het is onwaarschijnlijk, zeggen de wetenschappers, maar ze kunnen dat nu nog niet zeker weten.

Amalia

Ik ga er vanuit dat een aardig deel van dat verjaardagsbezoek uit vriendinnen en vrienden zal bestaan. Als die bij haar op school zitten brengen die sowieso al een uur of 25 per week op minimale afstand met klaar door. In de klas. De kantine. Giebelend op de toiletten. Dat ze dan in clubjes v 3 een film komen kijken, gourmetten of weet ik veel wat Koninklijke 17 jarigen op een feestje doen, dat maakt voor de Corona risico’s niet zo vreselijk veel uit lijkt me.

Triva

Triva

10-12-2020 om 09:36

gatverdamme

Ze houden zich keurig aan de regels en inderdaad die vriendinnen en vrienden zitten al de hele dag bij elkaar op de lip in de klas. Oma blijft keurig op 1,5 m afstand. Dat jullie er niet voor kiezen zegt niet dat zij nu iets doen wat tegen de regels in. Ga eens iemand anders bashen.

Pennestreek

Pennestreek

10-12-2020 om 09:42

Niki

Met een tussentijd van 5 weken denk ik eerder aan nog niet uitgeziekt zijn. Het is hier (ouderenzorg) onder collega's een herkenbaar ziekteverloop, dat mensen denken hersteld te zijn en dan na een paar weken toch weer 'instorten' en dan vaak zieker zijn dan in eerste instantie.

Hier houden we inderdaad aan dat mensen na een besmetting toch zeker 8 weken immuun zijn. Deze mensen worden dan ook eventueel ingezet op andere afdelingen of locaties als er een uitbraak zou zijn. Die kunnen dan zorgen voor besmette bewoners. Uiteraard doen ze dat dan wel met alle beschermende middelen en volgens protocol, want we willen alsnog zo min mogelijk risico's nemen.

Yuria

Yuria

10-12-2020 om 11:05

Triva

Als op de eerste dag iemand met corona op Amalia's feestje komt, heeft ze aan het eind van de week 20 mensen besmet. Waarom denk je dat Rutte de blokjesverjaardagen heeft verboden? Elk uur 3 mensen of elke dag 3 mensen maakt voor het virus geen verschil. De incubatietijd is namelijk langer dan 24 uur. Wat Amalia doet, is net zo fout als de blokjesverjaardag.

Triva

Triva

10-12-2020 om 11:09

nee

Dit zijn geen blokjesverjaardagen, dat ging om de hele dag door elk uur andere mensen. Lees nu eens de regels goed voor je tekeer gaat. Ze zit de hele dag met haar klasgenoten opgescheept en als ze thuis 1,5 m afstand houdt van die 3 personen per dag houdt ze zich aan de regels.

Yuria

Yuria

10-12-2020 om 11:21

Triva

'Dit zijn geen blokjesverjaardagen, dat ging om de hele dag door elk uur andere mensen. Lees nu eens de regels goed voor je tekeer gaat. '

Het is HETZELFDE als een blokjesverjaardag, vanuit de besmettingen gezien.

Hangkous

Hangkous

10-12-2020 om 11:24

Wie zegt dat alle vriendinnen in dezelfde klad zitten.
Ik heb hier altijd puberverjaardagen waar vrienden komen van school uit 2 jaarlagen. De vriendin die is blijven zitten is niet ineens vriendin af.
Er zijn pubers van het ballen en bij dochter ook nog een vriendin van de peuterspeelzaal heeft nooit bij dochter in de klas gezeten.
Dat zijn al drie groepen die gaan mengen.
Het is gewoon een beetje dom.

Triva

Triva

10-12-2020 om 11:32

nee hoor

Als die drie op 1,5 m afstand blijven is er niks aan de hand. Overdrijf niet zo.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

10-12-2020 om 11:51

Idd

Laat dat meisje gewoon haar verjaardag vieren.
Idd misschien een beetje dom om het aan de grote klok te hangen, maar wie weet staat er die week wel een klikfotograaf in de buurt te tellen en dan kan je dat maar beter voor zijn.
Die vakantie met hun eigen vliegtuig naar hun eigen villa bleek ook reden tot een hoop gezeur namelijk.

Flavia

Flavia

10-12-2020 om 11:53

tjonge jonge jonge

Ze zijn niet heiliger dan wij en de rest van Nederland.
Het is een meisje dat net als andere meisjes van 17 haar verjaardag viert en net zoals zo velen net het randje van wat mag mee neemt.

En dat mag.
Wij zijn hier blijkbaar allemaal o zo goed bezig, maar ook wij maken allemaal fouten in deze corona tijden.

Ik zeg ook zoek het randje niet steeds op maar ik heb ook mijn vader van 75+ een knuffel gegeven. Binnen en zonder mondkapje nog wel.

Irina

Irina

10-12-2020 om 12:09

Waarschijnlijk

vraagt ze clubjes die elkaar toch al zien. De ene dag van school, de andere dag van hockey, de volgende dag van paardrijden, daarna van koor, dan weer familie. En het voordeel is dat haar zusjes geen mensen mee mogen nemen. Als alledrie de meiden een vriend of vriendin meenemen is de kans op het mengen van bubbels veel groter.

vlinder72

vlinder72

10-12-2020 om 12:31

Juist

Mijn 16 jarige gaat overdag naar school. In de klas zitten ze echt niet op 1,5 meter afstand. 's avonds gaat hij trainen. Ook dan hoeft hij geen afstand te houden.

Ik zie geen enkele probleem als hij jarig zou zijn en hij op dag 1 drie klasgenoten uitnodigt en op dag 2 drie sportvrienden.

Ik vind het ontzettend flauw om nu zo te hakken op Amalia. Ze doen hun best. Hebben er duidelijk over nagedacht want ze geven zelf aan dat op die dagen de zussen niemand mogen uitnodigen. Ze is 17 jaar. Het mag op deze manier.

En wie zegt dat ze elkaar om de nek gaan hangen. misschien houden ze wel gewoon afstand van elkaar. Mijn zoon is ook niet zo knuffelig en gisteren kwam een vriend van oudste zoon bij ons voetbal kijken. Wij zaten toen ook niet samen bij elkaar op de bank. Niet eens bewust maar wij houden toch ook afstand omdat wij sowieso niet zo van die knuffelaars zijn.

Miky

Miky

10-12-2020 om 12:49

Herbesmettingen zijn zeer zeldzaam

De ggd arts die ik sprak vertelde dat echt hersmettingen zeer zeldzaam zijn en dat als je een aantal dagen klachtenvrij bent je niet meer besmettelijk bent. En dat je er van uit kan gaan dat je een flinke tijd immuun bent, net als na vaccinatie. Zelfde dus wat van Dissel zei: die zei 2 miljoen Nederlanders zijn immuun. En als we gaan vaccineren worden dat er als snel meer.
Ik wil me om onrust in de Appie of trein te voorkomen best in een mondkapje hullen. Maar prive ben ik niet van plan me aan voor ons gezin overbodiige regels te houden. Zeker als ook immunologen hier duidelijke in zijn: na besmetting ben je net als na een vaccinatie een flinke tijd immuun. Niet bij 100 % vd gevallen maar dat is bij vaccinatie ook nooit.
Er zullen toch wel nieuwe adviezen komen hoop ik. Met onderscheid van wel of niet gevaccineerd/immuun

Triva

Triva

10-12-2020 om 13:42

overigens

als op dag 1 gast A corona heeft geeft Amalia dat niet door op dag 2 aan gast D E en F hoor.... Juist daarom mogen er maar 3 tegelijk. En als Amalia klachten krijgt (of één van haar huisgenoten) bellen ze de gasten natuurlijk af. Echt ik vind het zo erg dat er sommigen hier maar blijven zoeken om ze aan te vallen. Ga eens vrijwilligerswerk doen ofzo...maak je nuttig.

Hangkous

Hangkous

10-12-2020 om 14:32

Niet alleen Amalia

Maar heel Nederland moet stoppen met het opzoeken van de grenzen van wat nog net kan.
Voor corona deed ik volop vrijwilligerswerk maar dat is nu alweer stilgelegd door de gemeente. Ik hoop dat we in februari weer kunnen starten maar zoals de cijfers nu zijn gaat die cursus ook niet door.

Balzaal

Nou heeft Amalia wel grotere kamers in haar huis dan een gemiddelde Nederlander.
Dus men kan zelfs anderhalve meter afstand houden.

Beetje luchten erbij, sowieso zijn de plafonds hoog, en men is zo goed als veilig.

Wel nog handen wassen, nadat je je mondkapje -van de autoreis- hebt afgedaan en weggegooid of veilig verpakt.

Die reis naar Griekenland was natuurlijk ook veilig, alleen niet zo leuk voor de rest van Nederland die niet met een privéjet /regeringsvliegtuig naar een privé vakantiehuis in het buitenland gaat.

Niki73

Niki73

10-12-2020 om 16:03

Pennestreek

Nee, het ging bij die 5 weken wel degelijk om een andere stam van het coronavirus.

Lange immuniteit is helaas helaas niet aan de orde bij corona. Dat is niet wat we willen horen, ik weet het.

Triva

Triva

10-12-2020 om 16:12

hangkous

Je vergeet constant dat alle jongeren onder de 18 voortdurend op elkaars lip zitten in de klas. Misschien moet je daar je kruistocht beginnen. Als ze elkaar ergens aansteken is dat daar wel, niet in dat gigantische huis van WA en MAX

Miky

Miky

10-12-2020 om 16:41

Niki73

Vlgs immunoloog Levie van het AMC en coordinator van de universiteitsziekenhuizen in Londen en vlgs internist/immunoloog van Egmond van de VU en van Dissel ontstaat er wel degelijk in 95% van de gevallen immuniteit voor langere tijd. Maanden/jaren. Hierop is ook de vaccinatie gebaseerd. Als er geen immuniteit zou ontstaan zou vaccinatie volstrekt zinloos zijn!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.