Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op
Redactie Ouders Online

Redactie Ouders Online

11-04-2018 om 14:32

Schrijftalent gezocht

Heb je ambities als kinderboekenschrijver? Uitgeverij Ploegsma wil "een spannende detective-serie voor kinderen van 9-12 jaar" opzetten, en zoekt daar een nieuwe auteur voor.

De hoofdprijs is een contract voor de uitgave van het eerste boek (met een voorschot van € 1250, (€ 500 bij ondertekening contract, € 750 bij inlevering manuscript). De tweede prijs bestaat uit een geldbedrag van € 500. De derde prijs is een boekenpakket t.w.v. € 250.

Wat ze vragen:
- een opzet voor de serie: setting, hoofdpersonen, het soort zaken waar de hoofdpersonen mee te maken (kunnen) krijgen
- een synopsis van het eerste deel
- de eerste 5000 woorden van het manuscript van het eerste deel

Inzenden vóór 1 juli 2018 naar:

Uitgeverij Ploegsma
Postbus 1050
1000 BB Amsterdam
o.v.v. ‘Schrijfwedstrijd’

of digitaal naar: [email protected]
subject: ‘Schrijfwedstrijd’

Meer informatie:
https://www.ploegsma.nl/nieuws/gezocht-schrijftalent/

NASCHRIFT VAN DE REDACTIE
Hartstikke leuk, deze wedstrijd! Vooral als je altijd al je schrijf-ei kwijt wilde. Maar het is natuurlijk wel heel zuur als je niet wint, en achteraf tot de ontdekking komt dat je ideeën alsnog verwerkt zijn in een serie van iemand anders. Kun je dat voorkomen?

Nee, dat valt niet te voorkomen. Maar je kunt wel een paar voorzorgsmaatregelen treffen om later ietsje sterker te staan, als het tot een rechtszaak mocht komen. Meer daarover lees je in het artikel Registreren van auteursrecht, van onze internet-jurist Arnoud Engelfriet.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.