Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op
Samen sterk

Samen sterk

09-09-2017 om 16:58

Saamhorigheid verbeteren

Hoi andere vaders of moeders,
Ik ben een aantal jaar gescheiden en heb twee dochters van 8 en 12. Ze zijn om de week bij mij de andere week bij hun vader. Ik vraag mij af hoe anderen de avonden of weekenden met elkaar doorbrengen. Bij ons doen we eigenlijk weinig echt samen. De kinderen zijn moe savonds en willen liefst even een serie kijken via Netflix oid. Hun smaak is niet mijn smaak. Dus ik doe meestal wat anders. Lezen huishoudelijke klusjes eten koken internetten even wandelen. Of zelf een andere serie kijken later op de avond. Wat we wel vaak doen is na het eten even samen naar buiten. Daarna gaan we ieder weer onze eigen gang. Ik mis de saamhorigheid. Een poging om samen een film uit te kiezen is vaak teleurstellend. Dat doen ze meer voor mij. Zelf haken ze dan snel af. Kortom ik ben op zoek naar tips om meer saamhorigheid te kweken. Groetjes mama van twee en kinderen die graag uren tv kijken

Beertje37

Beertje37

09-09-2017 om 17:14

Bordspelletjes?

Zie titel.

Toch samen netflix

Dan kijk je toch een paar keer per week mee naar die series? Je komt vanzelf in het verhaal.
En tuurlijk is het je smaak niet, maar je kan je er prima mee vermaken. En je hebt een simpel gespreksonderwerp om even over te keuvelen

Ideeen

Ik herken het deels. Hier ook een kind van 12 die om de week bij mij is. En die graag achter d'r iPad hangt. Ik vind het prima. Soms hangen we gezamelijk op de bank. Zij achter d'r iPad en ik achter de krant. Van mij hoeven we ook niet elke avond iets gezamenlijks te doen maar ik probeer wel met regelmaat wat kwaliteitstijd in te bouwen.

We gaan eens per maand samen uit eten. We doen samen boodschappen, koken eens per week samen (avondeten maar ook wel een taartje bakken). We gaan in het weekend soms ergens koffie drinken. We hebben allebei een museumjaarkaart en gaan best vaak even een uurtje naar het museum. Ze gaat ook wel eens mee als ik een rondje door het park ren, zij op de fiets of skateboard naast me. Ik lees trouwens ook nog iedere avond voor. Daar is ze wellicht wat oud voor maar dat vinden we echt dikke pret. Knutselen doen we ook nog steeds. Oude shirts verknippen en iets nieuws van naaien bv. Thuis een bios bouwen door alle gordijnen dicht te doen, lampjes uit en een bak popcorn er bij. En dan struggle ik me meestal door de film heen

Misschien dat je daar iets mee kan?

@Emma

@Emma

10-09-2017 om 23:14

Samen koken

Laat je dochters recepten uitzoeken en ga gezellig samen boodschappen doen en koken. Taarten en gebak vinden ook veel kinderen leuk. Maak iets wat zij lekker en leuk vinden.

Een hond

Ik weet niet of je woonsituatie/werk het toelaat, maar sinds we een hond hebben doe ik met puber (15) vee meer. We gaan s avonds nog samen de hond uitlaten, in het weekend wordt er niet meer geprotesteerd als ik een lange strandwandeling opper want de pup gaat mee en het is heel erg leuk.
Averder deed ik met mijn dichter veel aan knutselen (breien/haken) en dit samen op de bank leverde leuke momenten, ook al was de serie niet te pruimen. Spelletjes inderdaad. Leer ze koken!
Sini

Vesta

Vesta

11-09-2017 om 15:13

ontbijten

Sinds wij geen tijd meer hebben voor een fatsoenlijke avondmaaltijd zijn we weer samen gaan ontbijten.

Ik herken het wel en dus worstel ik me ook door films heen die ik niet zo leuk vind. Hoewel we samen wel heel graag NCIS of CSI Mogen kijken net als het foute 'say yes to the dress'

Wat we wel echt samen doen is badminton, zij traint en speelt en ik begeleid haar team en coach bij toernooien. Daar heeft ze liever mij dan haar vader bij.

En met 4-6x per week badminton doen we best veel samen

Samen sterk

Samen sterk

11-09-2017 om 17:55

Bedankt tot zover!

Hoi allen bedankt tot zover voor jullie reacties. Een hond is helaas geen optie. Ik werk vier dagen en we zijn nogal allergisch. Woensdag ben ik jarig dus ik heb bedacht dat we dinsdag samen een Monchou taart bakken. Samen koken zal ik idd ook weer inplannen voor het weekend. Ze vinden het leuk om zelf iets uit te kiezen boodschappen te doen en dan hup aan de slag. Ik heb wel een kleine keuken dus dat wordt even goed organiseren en ook de eettafel erbij betrekken.
Spelletjes doen we nog niet zoveel. Soms Kwartetten. Soms ook lastig door het leeftijdsverschil tussen de meisjes.
Welke bordspellen kunnen jullie aanbevelen voor meisjes tussen 8&12 jaar?

Klassiekers

Spelletjes: pictionnary, levensweg, jenga, cluedo, regenworm.

Niki73

Niki73

12-09-2017 om 09:43

Spelletjeswinkel

Als je naar een gespecialiseerde spelletjeswinkel gaat, krijg je advies op maat. Welke onderwerpen, wat voor soort spel, welke leeftijden: kiest u maar!

Vesta

Vesta

12-09-2017 om 10:49

spelletjes

de spelletjes die wij doen: Uno, al jaren en steeds fanatieker.
Geharewar in de sushi bar
Een echte topper: Kakkerlakken soep of kakkerlakken salade (of bij een grote groep die twee gemengd)
Halli Galli
Twister, niet echt een bordspel maar wel erg leuk.

Vorige week bij de kringloop gescoord: zeeslag

Wie ben ik, monopoly (vooral in de kerst en zomervakantie als je een potje van 3 dagen of meer kunt doen, steeds een uurtje), Cluedo,

We doen echt wel regelmatig spelletjes idd: kast vol.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.