Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Huisvesting vrijgelaten pedoseksuelen

Ben heel erg benieuwd naar jullie mening en reactie op een vrijgelaten veroordeelde pedofiel in je wijk.

Hoe zou je reageren?
Welke gevaren zou je dan zien, waar je anders aan voorbij ging?

Een opmerking als: Dan kunnen mijn kinderen niet alleen meer in de speeltuin spelen...verbaasd mij enorm.
Je zou als ouder beter moeten weten, dat je je kinderen altijd in het oog moet houden.

Mijn mening:
Beter een beruchte/bekende pedofiel, waar alle ogen op gericht zijn, in de achtertuin, dan een anonieme, o zo nette mijnheer/vader aan de overkant van de straat.

paar dingen

Ik vind het een lastige. Aan de ene kant vind ik dat iedereen nieuwe kansen moet krijgen, aan de andere kant is nou eenmaal bekend dat er nogal groot risico van recidive is bij dit soort gevallen.
Kortom, ik weet het niet eigenlijk...

Wat het 'altijd' in de gaten moeten houden van je kinderen ben ik het volstrekt oneens. Uiteraard komt er ook een leeftijd dat ze zonder continu toezicht spelen (op straat of in een speeltuin). Het zou erg ongezond zijn voor kinderen om altijd en eeuwig een volwassene in hun nek hebben om toezicht te houden.

Jasam

Jasam

18-02-2014 om 11:23 Topicstarter

@Jippox

Het valt mij op hier in onze speeltuin/buurt dat er rustig kinderen van 3-4 jaar zonder enig toezicht rond lopen/fietsen.

En uiteraard is er op een gegeven ogenblik geen constante toezicht meer nodig, maar zijn ze oud en wijs genoeg voor heel gerichte waarschuwingen, wat bij een bekende pedofiel beslist zou gebeuren.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

18-02-2014 om 12:03

Jasam

Dat ligt heel erg aan hoe de wijk in elkaar steekt en hoe het kind is. Mijn kinderen speelden met 3 jaar ook al buiten rondom het huis. Ik had daar wel een half oog op, maar de wijk is autoluw, de straat achter ons autovrij en ik vind lekker buiten spelen met buurtkinderen héél goed voor de ontwikkeling.

En natuurlijk hebben ze altijd heel gerichte waarschuwingen gekregen over viespeuken zoals we ze hier noemen. Zonder ze bang te maken hebben wij altijd duidelijk gezegt hoe een kinderlokker werkt en wat hij vervolgens met kleine kindjes kan doen.

Maarrrr.... hoe je een kind ook waarschuwd, als iemand een kind wil meenemen dan gaat dat vrij makkelijk. Auto open en je sleurt een kind zo naar binnen. Dat zal pas bij een tiener niet meer zo makkelijk gaan. Het is bijna niet te doen een kind hiervoor te behoeden, je kan ze hoogstens waarschuwen nooit mee te gaan met mensen en dan ook allerlei scenarios bedenken hoe dat zou kunnen gaan.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

18-02-2014 om 12:05

En over de vraag

Ik vrees dat als hier een pedofiel zou komen te wonen, dat hij het heel slecht zou hebben. Ook met mij vrees ik. Wat diegene heeft gedaan is toch wel zo;n beetje het ergste wat je kan doen en daar kan ik niet mee overweg.

Evanlyn

Evanlyn

18-02-2014 om 12:22

nou

een moord is nog erger. En niemand lijkt zich er druk over te maken als er een moordenaar in de wijk komt wonen. Of een pedofiel die niet in het nieuws is geweest. Of iemand die elke keer weer met een slok op achter het stuur kruipt. Als je al die mensen uit de wijken waar kinderen wonen zou weren, zou het er nogal leeg worden.

Ik zelf heb regelmatig de neiging mensen te wurgen die keihard om de hoek door ons straatje scheuren en daarbij regelmatig bijna een kind van de sokken rijden. Dat lijkt mee een vele malen groter gevaar.

Madeleine

Madeleine

18-02-2014 om 12:25

Weet je dan ook

of er veroordeelde verkrachters, moordenaars, oplichters, dieven, wiettelers, drugshandelaars, mensensmokkelaars, loverboys in je wijk of stad of dorp zijn komen wonen nadat ze hun straf hebben uitgezeten?
En ik weet: onder pedoseksuelen is de recidive hoog, omdat het nou eenmaal in hun systeem zit, wat bij de meesten van de misdadigers hierboven niet direct zo is.
Daarom heeft Benno L. ook een enkelband en meldplicht en zal hij nooit ergens binnenkomen waar hij nog zonder toezicht met een kind kan praten.
Zolang er geen doodstraf is (gelukkig maar, wat mij betreft) zal zo iemand ergens moeten wonen. Volksopstanden, opruiende berichtgeving en ruim baan voor onderbuikoprispingen dragen niets aan een oplossing bij.
Voor elke bekende veroordeelde pedoseksueel zijn er tien verborgen exemplaren. Volledige veiligheid bestaat niet.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

18-02-2014 om 12:53

Evanlyn

Ik vind een moord niet perse erger.Een crimineel die een andere crimineel afschiet vind ik veel minder erg dan iemand die kinderen misbruikt.

Ik vind zo'n Benno L. echt eng. Hij heeft jarenlang het vertrouwen gekregen van ouders. Als ik het goed heb heeft hij zelfs hier op OO mensen adviezen gegeven. Als je je zo tussen de mensen kunt begeven en in de tussentijd zulke erge dingen kunt doen ben je echt ziek.

klm

klm

18-02-2014 om 16:10

een moord erger?

Ik heb vaak genoeg gedacht was ik maar vermoord ipv jarenlang vanaf mijn 3e misbruikt geweest te zijn door mijn vader. De psychische schade is enorm en blijft als een rode draad door je leven heenlopen. Het heeft uiteindelijk effect op je relaties, vriendschappen en zelfs je kinderen. Een moord plegen, daar kunnen zo ontzettend veel verhalen achter schuil gaan en is vaak eenmalig. Pedofielen hebben maar een drijfveer; hun eigen behoeften bevredigen, een behoefte die bijna niet te veranderen is met welke vorm van therapie dan ook.

Madeleine; ik heb toch liever een wietteler, oplichter of een moordenaar die hun straf hebben uitgezeten dan een pedo die zijn straf heeft uitgezeten in mijn wijk.
Jasam:

"Mijn mening:
Beter een beruchte/bekende pedofiel, waar alle ogen op gericht zijn, in de achtertuin, dan een anonieme, o zo nette mijnheer/vader aan de overkant van de straat." Daar ben ik het helemaal mee eens!

Madeleine

Wil jij dan over een paar jaar Robert M. als buurman?

Hoewel ik het deels met je eens ben, is het wel iets dat je niet in je eigen straat wilt zien gebeuren. Tuurlijk moet zo iemand ergens wonen, maar niet hier.

Bovendien geloof ik niet in 'genezing' van deze mensen. Het is echt een seksuele geaardheid. Lustremmende medicijnen (klinkt toch beter als chemische castratie) is geen slecht idee vind ik. Ik zou zeggen: doe iedereen een plezier en stuur 'm naar zijn familie in Duitsland.

Madeleine

Madeleine

18-02-2014 om 16:22

naar duitsland

want daar wonen geen kinderen?

Natuurlijk zou ik ook geen pedofiel als buurman willen. Ik wil natuurlijk dat mijn kind ongeschonden zijn jeugd doorkomt. Ik had klm ook een ongeschonden jeugd gewenst.
Die angst dat er iets met je kind gebeurt is reëel. Het voelt als een bezwering van die angst om "niet hier" te zeggen, te eisen. Maar het is al hier, ook zonder een bekende, veroordeelde, enkelband dragende pedofiel in de wijk.
"Niet hier" is een valse bezwering.

klm

klm

18-02-2014 om 16:40

gonniegans

"Lustremmende medicijnen (klinkt toch beter als chemische castratie) is geen slecht idee vind ik" Ook daar is al van bewezen dat het niet afdoende werkt. Daarnaast kunnen ze nog van alles zonder hun geslachtsdeel te gebruiken (lustremmers werken vooral tegen een erectie) De schade die kinderen oplopen van misbruik wordt er niet minder door.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

18-02-2014 om 16:41

viezerik

"En natuurlijk hebben ze altijd heel gerichte waarschuwingen gekregen over viespeuken zoals we ze hier noemen. "
"Maarrrr.... hoe je een kind ook waarschuwd, als iemand een kind wil meenemen dan gaat dat vrij makkelijk. Auto open en je sleurt een kind zo naar binnen."

Verreweg de meeste zedendelinquenten zien er helemaal niet uit als 'viezerik' en sleuren al helemaal geen kinderen in auto's. Het is de vriendelijke buurman, de o zo vriendelijke leerkracht en de altijd betrokken medewerker in het buurthuis.

Voor Benno L zou ik dus niet zo bang zijn. Maar ik zou mijn kind er niet binnen laten spelen, dat zal duidelijk zijn.

Jaina

Jaina

18-02-2014 om 16:50

Niet fijn maar...

Natuurlijk wil het liefst niemand een buurman hebben die zulke neigingen heeft maar die man moet toch ergens wonen. Hij heeft zijn straf uitgezeten en hij heeft recht op een tweede kans. Ik heb een enorme hekel aan dit soort hetzes waarbij men iemand probeert weg te jagen. Dat vind ik minstens zo eng als een pedoseksueel in de buurt.
Wat kinderen betreft. De kans is groot dat er in elke wijk wel zo iemand woont (al dan niet veroordeelt). Je al dus altijd een zekere waakzaamheid moeten betrachten.

Het grootste deel van de mannen met deze neigingen zal overigens niet zo vlug een volkomen vreemd kind mee naar huis nemen om te misbruiken. Ze investeren vaak eerst in een vertrouwensband met het kind. Je ziet dat het vaak mensen zijn in een positie waarin ze veel en makkelijk contact kunnen hebben met kinderen.
De gevallen van kinderen die echt ontvoert en misbruikt worden zijn veel sporadischer en daar kun je een kind eigenlijk niet tegen beschermen want volwassenen zijn gewoon sterker.

En of verkrachting, moord of misbruik nou erger is dat is natuurlijk geen debat. Het is allemaal erg en zoveel hangt af van de context. Een afrekening in het criminele circuit is weer heel wat anders dan iemand die zijn vrouw vermoord of zo.
Het is in elk geval een zinloze discussie wat erger is.

Evanlyn

Evanlyn

18-02-2014 om 18:16

Precies, Jasam

Ik vind het gewoon een schijnveiligheid die hier gesuggereerd wordt. Let liever op de leraar, de trainer op de sportclub, de oppas, de familie of stieffamilie, enzovoorts. Want mensen met dit soort neigingen zoeken inderdaad plaatsen op waar ze een band met een kind opbouwen, vertrouwd worden. Het is echt een hele kleine minderheid die net als Dutroux een kind van de straat plukt, daarom is dat geval ook zo berucht. En Benno L. gaf kinderen zwemles, hij plukte ze nooit van de straat. Daarmee past hij precies in het beeld.

Niet dat ik sympathie voor die man heb, maar dat heb ik wel voor meer mensen niet (breek me de bek niet open). Bovendien zal hij toch ergens moeten wonen als de maatschappij besloten heeft dat hij vrij mag, we hebben tenslotte een rechtsstaat. Daar horen woedende menigtes niet te bepalen wat het beleid is. Wat nou als er straks een woedende menigte besluit dat er geen moslims in de wijk mogen wonen?

Madeleine

Naar Duitsland, omdat hij daar zelf graag heen wil (hij komt ervandaan). Prima toch? Hij blij, wij blij en hij kost ons geen geld meer. Geen idee of hij daar welkom is trouwens.

Het klopt zeer zeker dat zedendelinquenten vaak mensen zijn die kinderen vertrouwen, dit geldt zowel voor Benno als voor Robert. Dat maakt ze nog gevaarlijker.

Natuurlijk moet zo iemand ergens wonen, maar de hamvraag is: zou jij zo iemand in je straat dulden? Ik snap de reacties van die mensen wel, hoe onredelijk misschien ook. Deze meneer heeft sowieso geen leven meer want zijn achtergrond komt altijd uit. Juist daarom is Duitsland wellicht niet zo'n gekke optie.

Katniss

Katniss

18-02-2014 om 19:16

Nimby

Ik ben wel voor tweede kansen maar ik zou zo'n creep ook liever niet in mijn straat hebben. Datzelfde geldt voor ex-TBS'ers en andere engerds overigens. Ik ken iemand die twee keer is vrijgesproken 'wegens gebrek aan bewijs' van een zedendelict. Die persoon kan ik niet altijd ontlopen maar mijn kinderen houd ik dan wel heel goed in de gaten.

bibi63

bibi63

18-02-2014 om 21:45

Gevaarlijker

Zijn mensen van wie je het niet weet of nooit zijn 'gesnapt'. Kan zomaar je buurman of vader van vriendje zijn. Ik snap de emotie wel, maar het is niet echt reeel.
Bibi

ijsvogeltje

ijsvogeltje

18-02-2014 om 22:01

Precies

"Zijn mensen van wie je het niet weet of nooit zijn 'gesnapt'. Kan zomaar je buurman of vader van vriendje zijn."
Of een van je beste vrienden. Heb helaas ervaring

bibi63

Hoezo niet reëel? Robert M had ook al eerder toegeslagen en was hiervoor gepakt. En toch deed hij het weer. Ik zei al eerder, het is een geaardheid, deze mensen kunnen niet anders en zullen het niet afleren. Kijk maar naar die Sytze of die mensen van de pedo vereniging, die hebben dat zelf ook verklaard.

bibi63

bibi63

18-02-2014 om 22:50

Gonniegans

Natuurlijk heb je gelijk. Maar het feit is wel dat jij en je kind weet voor die man te moeten oppassen EN hij wordt in de gaten gehouden, niet alleen doir justitie of politie, maar ook door de buurt. Een niet veroordeelde, bekende pedo lijkt voor de buiten wereld onschuldig, je buurman, vader van een vriendje, iemand in het winkelcentrum enz. En mij lijkt dat een stuk gevaarlijker....
Bibi

Klopt

Maar alleen deze 'bekende' pedo's halen het nieuws, de anderen kunnen anoniem in een woonwijk wonen terwijl ze al een veroordeling op hun naam hebben staan. Ik snap dat ze recht op privacy hebben en een nieuw leven willen opbouwen, maar als het weer misgaat wie is er dan verantwoordelijk en durft dit op zich te nemen? Wiens belangen wegen zwaarder?

Stenna

Stenna

19-02-2014 om 08:38

huis tuin en keuken

Schijnveiligheid, dat is het goede woord inderdaad. Een veroordeelde pedo die volop in het nieuws is , wordt in de gaten gehouden en kun je kinderen gericht voor waarschuwen. Engerds die wildvreemde kinderen in hun auto sleuren zijn heel zeldzaam. Iets vaker zie je die typen als Robert M en Benno, die in een functie met kinderen werken en op grote schaal misbruiken, maar ook dat is nog relatief een uitzondering. Verreweg het meeste misbruik wordt gepleegd, naar het schijnt, door onverdachte mensen heel dicht bij een enkel kind: vader, buurman, opa, goede vriend, de pastoor. Zie maar het verhaal van klm. Te veel aandacht gaat uit naar uitzonderlijke en extremen pedofielen, in plaats van naar het huis, tuin, en keuken misbruik in de naaste omgeving. Hoe wapen je daar je kind voor? Bijv. goed en open vertellen wat er wel/niet normaal is aan lichamelijk contact, wat ze moeten doen als ze zich niet prettig meer voelen bij iets of iemand en waar ze dan terecht kunnen, en hoe om te gaan met dreigementen.

Monique D*

Monique D*

19-02-2014 om 18:19

Bekende en onbekende pedofielen

Een bekende pedofiel kan je in de gaten houden. Maar hoe ga je om met pedofielen die nooit gepakt of veroordeeld zijn? Dit is heel erg moeilijk, want het is niet op zijn voorhoofd geschreven dat hij pedofiele neigingen heeft. Vaak zijn het mannen die je sowieso al vertrouwt. Het enige is, wat Stenna al schreef, is de kinderen vertellen wat normaal is aan lichamelijk contact, niet zomaar meegaan met iemand (dat geldt ook bij een familielid of bekende, dat is juist het gevaar) zonder dat een van de ouders het weet en ze moeten slechte geheimpjes juist vertellen, want dat soort geheimpjes hebben te maken met hele nare dingen.

Ook vraag ik mij af of men een pedofiel echt kan genezen van zijn afwijking. In die tijd dat hij in de gevangenis zat heeft hij geen seks meer gehad. Nu hij in de wijde wereld is en de kinderen "voor het oprapen" zijn kunnen zijn lusten weer toenemen. Hij wordt wel gecontroleerd, maar door het verlangen naar seks kan het toch weer misgaan. Dit is een kwestie van tijd... denk maar aan een andere veroordeelde pedofiel die zijn straf had uitgezeten en toch in Bulgarije in de fout ging en daardoor in de bak is beland.
Het enorme verlangen naar seks blijft bestaan, daar helpt geen therapie tegen. Het enige waar ik in geloof is chemische castratie. Dan verdwijnt de lust en de behoefte om kinderen hiervoor te gebruiken. Ik begrijp niet waarom het dan toch weer mis kan gaan?

Benno L. wordt na de gevangenisstraf nog meer gestraft: iedereen weet wat hij heeft gedaan en waar hij woont. Hij durft niet naar buiten om de boodschappen te doen... als hij zich toch op straat vertoont zal zijn laatste uurtje geslagen zijn vrees ik... maar laat het een waarschuwing zijn voor pedofielen.

Wat ik mij ook afvraag: wat dan als je toch die seksuele gevoelens hebt voor kinderen en je hebt er (nog) niets mee gedaan? Er is toch pas een soort therapie voor deze mannen (en die paar vrouwen)? Ben benieuwd of dit succes heeft èn ze moeten toch over die drempel heen kunnen stappen. Liever dat, dan dat je je echt aan een kind vergrijpt. Dat is pas om ervoor te schamen!

klm

klm

19-02-2014 om 19:19

Monique

"Het enige waar ik in geloof is chemische castratie. Dan verdwijnt de lust en de behoefte om kinderen hiervoor te gebruiken. Ik begrijp niet waarom het dan toch weer mis kan gaan?"

Omdat chemische castratie niet werkt, behalve dan dat je moeilijk een erectie krijgt. De lust is vooral psychisch. Zonder een erectie hebben ze nog steeds mogelijkheden zat om een kind te molesteren en de rest van haar/zijn leven ondraaglijk zwaar te maken. Informatie, onderzoekresultaten en scripties wbt chemisch castreren zijn volop te vinden via google. Vergelijk het met een maagband; de verslaving aan eten is niet weg, voor degenen die willen vinden creatieve oplossingen om toch nog "verboden" middelen tot zich te nemen. Ik vind chemische castratie (laten we de koe bij de horens nemen) eerder een gfevaarlijk dan een doeltreffend middel.

Katniss

Katniss

19-02-2014 om 22:51

Nou ja zeg!

Waar ik toch vanavond achter ben gekomen! Ik bracht mijn jongste naar haar vader en toen ik weer terug reed stond er bij een flat, bij hen om de hoek, een hele massa mensen, politiebusjes en arrestantenwagens. De mensen zagen er een beetje uit als hangtuig, type tasjesrovers, dus ik was al bang dat ik in een of andere bende-oorlog terecht was gekomen (excuses voor de generalisaties). Op dat moment begon het radionieuws van 20.00 uur en ging het over opstootjes bij de flat van Benno L. En toen pas viel het kwartje.
Toch jammer dat ik geen baksteen heb gegooid

Mijntje

Mijntje

20-02-2014 om 07:02

australie

Vroeger hadden we daar Australie voor
Ik denk dat mensen een pedodorp willen, een beetje afgelegen, een waddeneiland reserveren? Dat je weet dat je daar niet met je kind moet komen.
Maar zo'n opstootje vind ik ook erg, die mensen zijn bijna net zo'n eng. Ik ben het eens met Jasam, de buren zijn gevaarlijker, die houd je niet zo in de gaten als een ex-delinquent.

Fiorucci

Fiorucci

20-02-2014 om 20:56

gonniegans

"het is een geaardheid, deze mensen kunnen niet anders". Ohjawel, er zijn zat pedo's die heel bewust de keuze maken niet toe te geven aan hun verlangen. Zij blijven van kinderen af, hoe moeilijk ze dat ook vinden.

Jasmijn

Jasmijn

21-02-2014 om 10:06

die facebooksite

Er is nu ook een facebooksite geopend door een amsterdamse vader die ondanks alles toch op een andere manier wil reageren. Door aan te geven dat Benno L. best in zijn straat zou mogen komen wonen (ook al is hij er huiverig voor). Als je de reacties leest van de mensen die daar reageren, zo ongefundeerd, zo primitief eigenlijk. Heel erg enge mensen. Nogmaals, ik zou ook niet zitten springen om zo'n man in mijn straat te krijgen maar je kunt hem moeilijk op een eiland zetten met een hek erom (zoals daar geschreven werd, en nog veel ergere dingen) maar je kan wel roepen wat je allemaal niet wilt, maar verzin zelf maar eens een goede oplossing. Lastig hoor.

Cijfers

Van de website no. kidding, misschien niet helemaal zeker maar toch: 80% van de slachtoffers van pedofielen worden misbruikt door daders uit de dagelijkse omgeving, veelal het gezin. Tussen 5 en 10% van de meisjes wordt in hun jeugd verkracht. Bij jongens is dat 1 tot 5%
Het aantal afnemers van kinderporno is in 13 jaar gestegen met 1500%.

Dus bang zijn voor je vader, schoonvader, broer, neef oom, zwanger, ander familie lid.

Overigens stond er in de laatste 'fabuleus mama' een artikel over vrouwelijke pedofielen. Gewoon moeders met kinderen. Het zou de moeder van een van de vriendjes van jouw kind maar zijn......
Ook vrouwen die niet uiten maar gevoelens wel hebben.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.