Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op
Weethetnietmeer

Weethetnietmeer

28-05-2017 om 21:03

Dreiging Jeugdzorg

Onze oudste heeft gedragsproblemen waarvoor wij in de hulpverlening terecht gekomen zijn. Mede door deze hulpverlening is de relatie tussen ons als ouders onder spanning komen te staan omdat zij ons tegen elkaar uitgespeeld hebben. Zij hebben ons zaken opgelegd welke wij niet aankonden en er zijn stevige ruzies en erger ontstaan waardoor Jeugdzorg in beeld gekomen is.

Het gaat weer steeds beter met ons en de kinderen maar nu heeft JZ ons toch een nieuw traject opgedwongen waar wij weer dezelfde gevoelens bij krijgen en waar wij mee willen stoppen.

Dit accepteren ze niet en dreigen ze met OTS, na ons hierin ingelezen te hebben zijn we er helemaal klaar mee.

Weet iemand wat de gevolgen kunnen zijn als we blijven weigeren?
We overwegen om dan toch maar te scheiden i.p.v. aan onze relatie verder te werken, kan dit een oplossing voor hun zijn?

Trek je eigen plan

Belangrijk is dat je je eigen plan blijft trekken. Je zult niet het eerste paar zijn dat na het opvolgen van relationele interventies door jeugdzorg, juist veroordeeld wordt op die ingreep.
Zorg dat je zelf goed in beeld hebt, samen, wat je wilt. En zoek daar passende deskundige hulpverlening bij. Mocht je voor de rechter komen, dan heb jij in elk geval zelf de regie en passende hulpverlening. Dat is een reden om onder een OTS uit te kunnen komen.
Een traject opvolgen waarvan je nu al weet dat het je energie verspilt en de relaties niet verbetert, mogelijk zelfs verslechtert, geeft je ook een zwakkere positie om zelf overeind te blijven in dit soort justitiële gedoe.
Probeer zo goed mogelijk in beeld te krijgen wat volgens jullie de belangrijkste problemen zijn en wat daarbij het beste kan helpen. Dat is soms juist niet aan je relatie werken, maar samen de schouders eronder zetten.

Stichting KOG

http://www.stichtingkog.info/

Je kunt lid worden van de stichting KOG en daar advies vragen. Zij zijn ook bekend met een echtpaar dat na advies van jeugdzorg een aangifte deed over elkaar bij politie, waarna de zaak verder geëscaleerd is. Ik kan de laatste uitspraak helaas niet vinden, maar doen wat jeugdzorg zegt is geen garantie op een goede afloop bij justitie. En het gaat uiteindelijk erom of het met je kind en je gezin goed gaat, dat zou je weleens vergeten als je zo afgeleid wordt door deze 'professionals'.

Weethetnietmeer

Weethetnietmeer

30-05-2017 om 09:01

Bedankt AnneJ

Jouw reacties helpen mij echt een stuk op weg.

Ik wil en kan nu verder niet teveel schrijven.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.