Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op

Het leed dat slapen heet


Eveandkids

Eveandkids

05-07-2024 om 13:41 Topicstarter

ToetieToover schreef op 04-07-2024 om 22:01:

Wat is er overdag anders dan ‘s nachts? En slapen jullie bij haar? Heb je al eens een flesje water geprobeerd?

Ja, dat is een hele goede vraag. Ik heb alles al een keer opgeschreven en vergeleken. Ja, water werkt als ze bijvoorbeeld een half uur na de fles wakker wordt en weer niet te kalmeren is. Maar niet als er daarvoor geen fles is gegeven. En waag het niet om koud water te geven 🤪

 Het doet me denken aan mijn twee oudste kinderen die pas door gingen slapen toen ze samen een slaapkamer kregen. Sommige kinderen doen het nachts nu eenmaal niet zo goed in hun eentje. Dus als je bij jullie op de kamer slapen nog niet geprobeerd hebt, dan zou ik dat gaan doen.

Eveandkids

Eveandkids

05-07-2024 om 13:46 Topicstarter

Gsleutel schreef op 04-07-2024 om 22:25:

Onze jongste (nummer 3) is inmiddels bijna twee en tot nu toe hebben we met al mijn kinderen een hoop gedoe gehad met slapen. Ik zit as we speak op de trap terwijl jongste voor de tweede keer vanavond wakker is en oudste (8) maar niet in slaap kan vallen. Zodra het licht uit gaat, gaan de koppies aan...

Vaak hielp (en helpt) bij ons in bed nemen wel. En dat hebben we dan ook veelvuldig gedaan. Mijn motto was altijd: we doen het zo, dat de meeste van ons het meeste slaap krijgen. Dus kind bij ons in bed doorslapen? Doen! Een van ons met klaarwakker kind naar beneden zodat de rest kan slapen? Doen! Flessen, spenen, midden in de nacht een boterham? Ja hoor, als ze maar slapen!

Uiteindelijk hebben we ook ervaren dat het over gaat, of tenminste: dat het verandert. Maar ik zat je vanavond toch weer hardop af te vragen waarom wij altijd 3 uur bezig zijn met de kinderen in slaap krijgen en dat ik eigenlijk ook écht behoefte heb aan gewoon nog even op de bank zitten (wat ik dan dus alsnog ga doen waardoor ik veel te laat in bed lig en ik dus sowieso niet genoeg slaap krijg...).

Hmm, jammer genoeg weet jij dus hoe het echt is.

En ik snap je hoor met alle mogelijke oplossingen die je in zet. Als je echt moe bent wil je maar een ding; zoveel mogelijk slapen waar kan.

Ik ken het wanhopige gevoel. De ene dag denk ik ‘ooit gaat ze slapen, ze is nog zo klein’ en de volgende dag is de koffie niet aan te slepen en vraag ik het universum waarom we niet gewoon een baby hebben die beter slaapt. 

Ooit. Maar dat duurt soms zo ongelooflijk lang. ♥️



Eveandkids

Eveandkids

05-07-2024 om 13:47 Topicstarter

AnnaPollewop schreef op 04-07-2024 om 22:57:

Ik zou die flessen lekker geven, kennelijk heeft ze daar behoefte aan. Onze nr 3 wilde ook elke nacht 1 of twee flessen, dus die gaven we ook want overdag wilde madam absoluut niet drinken op de crèche. Dus moest dat ‘s nachts ingehaald. En dat bleef nog lange tijd zo. We moesten er toch uit voor de jongste baby, en zodoende zaten we samen te voeden, ik de jongste en mijn man haar.
Ja, je kunt veel moeite steken in je kind aanpassen maar het makkelijkste is toch om jezelf aan je kind aan te passen en ze blijven echt niet tot hun 18de ‘s nachts om een fles vragen. Alles gaat voorbij en kijk vooral naar hoe je het zo makkelijk mogelijk doorkomt. Van de hele nacht eenzaam brullen van de honger leert een kind vast niet wat je wil dat ze leert.

♥️

Eveandkids

Eveandkids

05-07-2024 om 13:48 Topicstarter

Saartjepoes schreef op 04-07-2024 om 23:05:

O die nachten, die mis ik niet nee.... herkenbaar verhaal behalve dat wij eigenlijk niets geprobeerd hebben....

Ze lag bij ons op de kamer en als ze wakker werd mocht degene die het snelst was de fles halen.... de ander moest achter blijven in het gekrijs en de luier checken. Ons motto was altijd: we doen wat het snelst weer rust brengt. Dus dametje heeft tot 2,5 heel wat tussen ons in gelegen en daar maakte we geen punt van waardoor het ook niet zo'n probleem was. Het zwaarste vond ik als ze vroeger dan vroeg wakker werd en man had nachtdienst gehad. Dan zat ik echt heel vroeg beneden. Tis goed gekomen. Ze slaapt in haar eigen bed en we zetten het ontbijt vast klaar voor onze vroege vogel.

Ja hier ook. De eerste die wakker wordt rent naar beneden voor die fles en dan is de ander meestal ook al wakker om haar vast uit bed te halen 😅

Eveandkids

Eveandkids

05-07-2024 om 13:50 Topicstarter

Ysenda schreef op 05-07-2024 om 07:22:

ik zou ook de fles geven maar de hoeveelheid melk afbouwen door aanlengen zodat je met een week of 2 -3 alleen nog water geeft.

Ook tussen jullie in leggen of als ze weer wat groter is en het speelt nog steeds een matrasje met dekbed/slaapzak naast jullie bed leggen.

Ja ook al eens aan gedacht, maar ik vermoed dat zodra we eenmaal bij het water zijn aangekomen ze het niet meer pikt. 

Eveandkids

Eveandkids

05-07-2024 om 13:54 Topicstarter

Mischa83 schreef op 05-07-2024 om 07:29:

Even laten huilen al geprobeerd?

Ja, wat is even? Het is dan in onze situatie even laten krijsen. En ik wil dat ze nooit het gevoel heeft dat papa of mama niet komt op het moment dat ze ons nodig heeft. Ik kan me voorstellen dat het bij sommige kindjes kan werken, maar niet bij ons. Ze is echt overstuur als ze wakker wordt.

Eveandkids

Eveandkids

05-07-2024 om 13:56 Topicstarter

Aviendha schreef op 05-07-2024 om 08:23:

Herkenbaar. Maar uiteindelijk gaat het over!
Bij ons mannetje duurde het ongeveer 1,5 jaar dat hij echt elke nacht wakker werd en een fles (soms zelfs meerdere) kreeg. Daarna een poosje af en aan, maar nog steeds regelmatig snachts huilen. (Maar dus vanag 1,5 jaar ook regelmatig een goedr nacht!) Vanaf 2,5 kunnen we zeggen dat het echt goed gaat.

We hebben van alles geprobeerd (geen slaapcoach). Laten huilen, fles verminderen/verdunnen/alleen water. Speen. Troosten. Bij ons in bed. Etc. Maar hij moest en zou melk en trok altijd aan het langste eind. Zelfs als hij ziek was hielp melk beter dan paracetamol. Uiteindelijk hebben we ons er volledig bij neergelegd. Als die wakker werd flesje maken en weer verder slapen. Ik denk dat hij het nodig had, ook al at ie overdag goed. En uiteindelijk is het dus vanzelf over gegaan.

Ik zou zeggen doe die slaapcoach de deur uit en accepteer de situatie. Door mijn eigen ervaring en door mensen om mij heen ben ik gaan geloven (voordat ik kinderen had dacht ik er anders over) dat slaaptrainen etc allemaal niks helpt. Het kind kiest zn eigen pad en uiteindelijk komt het wel goed.

Ja hier dus precies zo. Ze wint hoor, met volle overtuiging. 😅 Fijn om te horen dat er vergelijkbare situaties zijn waarbij het uiteindelijk wel beter gaat. Dat geeft toch hoop!

Eveandkids

Eveandkids

05-07-2024 om 13:59 Topicstarter

Waterfles schreef op 05-07-2024 om 09:56:

Het is dus niet het in slaap vallen maar ze wordt hysterisch wakker.
Kindjes zijn erg gevoelig voor energieen. Energieen die overal om ons heen zijn en hangen. En misschien pikt je dochtertje dit op.
Ik zou een bergkristal op haar kamertje leggen. Deze steen houdt de ruimte zuiver. Zie link.
https://www.bloominghome.nl/top-5-edelstenen-voor-de-babykamer-kinderkamer/

Verder zou je haar ook wat Rescue druppels voor kids kunnen geven in een flesje met melk/water als ze zo hysterisch is en ontroostbaar.
https://www.hollandandbarrett.nl/shop/product/bach-rescue-kids-druppels-60058336

Als ze wat gekalmeerd is kun je even je hand op haar buik leggen. Het kan kalmerend werken en rustgevend zijn.
Peutermassage kan helpen om een kindje lekker in z’n vel te laten voelen. Een half uurtje voor het naar bed gaan. Het kan de prikkels van de dag verwerken en een plaatsje geven.

Ja, dit spookt wel eens door mijn hoofd. Ik heb ook al meerdere artikelen gelezen. Ik wist niet dat je ook stenen kunt inzetten bij hele jonge kinderen. Ik ga me er eens in verdiepen dus bedankt voor je tips! 

Edit; heb jij zelf ook verstand van stenen? Ik lees namelijk ook over de gouden driehoek. En dat ruwe stenen beter zouden werken dan geslepen. 

Eveandkids

Eveandkids

05-07-2024 om 14:01 Topicstarter

MamaE schreef op 05-07-2024 om 10:11:

Eet en drinkt ze overdag wel voldoende? Want als een kind, zoals iemand hier schreef, overdag weigert te drinken dan is het logisch dat ze dat in de nacht inhalen.

Eten weigeren wil ik het niet noemen. Ze is een kieskeurige eter, maar over het algemeen zou ze voldoende moeten hebben aan wat ze binnenkrijgt. Ik ben ook wel zo’n mama die juist overdag zoveel mogelijk voedzame dingen erin wil proppen, maar zelfs als ze een dag de sterren van de hemel eet geeft dat geen garantie. Sowieso altijd nog een fles van 180 ml voor het slapengaan.

Eveandkids schreef op 05-07-2024 om 13:59:

[..]

Ja, dit spookt wel eens door mijn hoofd. Ik heb ook al meerdere artikelen gelezen. Ik wist niet dat je ook stenen kunt inzetten bij hele jonge kinderen. Ik ga me er eens in verdiepen dus bedankt voor je tips!

Edit; heb jij zelf ook verstand van stenen? Ik lees namelijk ook over de gouden driehoek. En dat ruwe stenen beter zouden werken dan geslepen.


Hoi, ja zeker doen! De gouden driehoek.

Ik heb het even nagekeken. Vroeger heb ik zelf een aantal edelstenen gehad en ik weet ook dat kindjes heel goed kunnen reageren op de natuurlijke kracht en eigenschappen van edelstenen. Leg ze op een plek in hun slaapkamer.

Ik ben geen expert in de stenen maar heb ook altijd ruwe steentjes gehad. Ik zou altijd ruwe steentjes kiezen inderdaad.

Ouderwets en heel voor de hand liggend: heb je warme papfles geprobeerd voor het gaan slapen? Dan voelt het voor dreumes als melk en blijft de buik langer gevuld.

In wat voor bed slaapt ze? Onze kinderen hadden een hekel aan de ledikant en kregen rond hun eerste verjaardag een eenpersoonsbed met rand. Dat hielp in ieder geval voor begin van de nacht. Dan kon ik er even bij blijven liggen en wegsluipen zodra ze sliepen.  

Wij deden wat werkte. En dat was: melk wanneer nodig (fles bij oudste, borst bij jongste twee). Tussen ons in wanneer nodig.
Ook wij waren regelmatig uitgeput want je slaapt zelf hoe dan ook te onderbroken en te weinig met slechte slapers, maar het ging wel beter toen we ons erbij neer hadden gelegd dat dit het was, dat het niet aan ons lag, en dat we het niet hoefden te veranderen (en ons ook niet hoefden te verantwoorden). Niks hielp, mensen met goede slapers hebben makkelijk praten, ze hebben geen idee.
Het moment dat je merkt dat je je kind iets kunt leren op dit gebied komt vanzelf. 
Onze middelste had met ruim 1,5 een fase dat het 's nachts willen drinken (borst) ineens weer enorm toenam, en voor het eerst hadden we de indruk dat hij zonder zou moeten kunnen. Toen zijn we begonnen met : als de gordijnen open zijn mag je melk, als de gordijnen dicht zijn mag je water. Hij begreep dit (dat was voor mij een voorwaarde). Toen hebben we doorgezet. We hebben zijn bedje in de woonkamer gezet omdat hij de oudste wakker gilde. We bleven erheen gaan, troosten en flesjes water aanbieden. Flesje water kreeg je naar je hoofd. Hij was zó boos, zó boos. Maar na 3 nachten was het over. Daarna nog regelmatig 's nachts wakker, maar hij werd troostbaar zonder melk, en ging steeds beter zelf weer inslapen. En overdag beter eten.
Ik had dit eerder niet gekund en gewild. Bij jongste en oudste was dit niet nodig, daar ging het geleidelijker.

Met alle drie tot een jaar of vier regelmatig nog slechte periodes gehad qua nachten, en daarna nog regelmatig problemen met inslapen. Maar overall werd het vanaf 1,5 bij alle drie echt beter.
Het zijn nu drie tieners, en niet wakker te krijgen. Het zijn wel temperamentvolle kinderen (mn oudste en jongste) en erg gevoelig (mn middelste en jongste). En oh ja, ze zijn heel leuk.

Eveandkids

Eveandkids

05-07-2024 om 20:04 Topicstarter

Waterfles schreef op 05-07-2024 om 14:27:

[..]


Hoi, ja zeker doen! De gouden driehoek.

Ik heb het even nagekeken. Vroeger heb ik zelf een aantal edelstenen gehad en ik weet ook dat kindjes heel goed kunnen reageren op de natuurlijke kracht en eigenschappen van edelstenen. Leg ze op een plek in hun slaapkamer.

Ik ben geen expert in de stenen maar heb ook altijd ruwe steentjes gehad. Ik zou altijd ruwe steentjes kiezen inderdaad.

Dit is iets wat ik in iedergeval nog ga proberen! Thanks ♥️

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.