Weet jij welke voedingsstoffen je extra nodig hebt tijdens de zwangerschap? Deze vitamines zorgen voor een gezonde zwangerschap
Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op

Stress van ex


Tickel schreef op 21-12-2022 om 16:03:

[..]

Uitstel? Dat zou ik echt niet vragen. Via Juridisch loket of rechtsbijstand kan ze laten weten dat ze niet akkoord gaat en dat Veilig Thuis betrokken is.

Niet akkoord en een beslissing uitstellen komt op dit moment op hetzelfde neer. Het is maar net hoe het juridisch het handigst geformuleerd is. Ik zou daar toch even advies over inwinnen. Of het moet zijn dat Temet hier een snel antwoord op heeft!

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

21-12-2022 om 16:32

Mija schreef op 21-12-2022 om 16:20:

[..]

Niet akkoord en een beslissing uitstellen komt op dit moment op hetzelfde neer. Het is maar net hoe het juridisch het handigst geformuleerd is. Ik zou daar toch even advies over inwinnen. Of het moet zijn dat Temet hier een snel antwoord op heeft!

Niet helemaal want VT heeft geen oordeel gegeven of het veilig is om kind alleen te laten bij vader. Er kan een heel andere, al dan niet definitief, omgangsregeling uitkomen, zoals begeleid, met behulp van omgangshuis of anders.

Ik denk bij het juridisch loket een advocaat vragen die werkt op basis van toevoeging. Daar kennis gaan maken en als je er een goed gevoel bij hebt samen een plan van aanpak bedenken. 
Je advocaat stuurt dan een keurig briefje terug dat jij niet akkoord bent omdat je advies van veilig thuis wil afwachten.
Zo'n brief betekend weinig, en er gebeurt niets als je over 10 dagen antwoord. Hoogstens dat er een brief achteraan komt dat hij naar de rechtbank gaat. Daar zal hij weinig sympathie van de rechter krijgen als hij het op die manier doordrukt.

Ik zou een kort mailtje of briefje (handig voor de dossieropbouw) terugsturen en daarin aangeven dat je niet akkoord gaat, dat VT betrokken is, dat je het advies van VT afwacht en dat tot die tijd omgang eens per week (was het toch?) mogelijk is, mits onder begeleiding van een vertrouwde persoon. Met vriendelijke groet.

Dan ligt de bal weer bij hem. Ik vermoed dat ook die advocaat het advies van VT nu wel wil afwachten. Of misschien ook niet, want de doorlooptijden bij de rechtbank zijn best lang, dus misschien begint die advocaat wel snel een procedure omdat het toch nog maanden duurt voordat die zaak door de rechtbank wordt behandeld. In de tussentijd kan altijd nog gekeken worden of jullie er in onderling overleg uitkomen. 

In een omgangszaak kan je nog tot op de zitting verweer voeren. Dat betekent dat je niet per se nu al een advocaat in de arm hoeft te nemen. Het kan wel, maar je kan ook rustig even het advies van VT afwachten. Je kan zelfs besluiten helemaal geen advocaat in de arm te nemen, maar dat raad ik af. Als de procedure daadwerkelijk wordt ingezet en ook doorgezet dan is advocatenbijstand nuttig. Vooral voor je gemoedsrust. 

Of je in aanmerking komt voor een toevoeging vind je hier: 

Eigen bijdrage - Rechtsbijstand 

Ik kan niet zien of de eigen bijdragen stijgen per 2023, maar die stijgingen zijn iha niet enorm (tientjeswerk).
Als je een inkomen op minimumniveau hebt is voor de kosten ook nog vaak bijzondere bijstand mogelijk.

Mijn advies: schrijf dat berichtje zoals hierboven aangegeven, en ga je eens oriënteren over welke advocaat je wilt. Nogmaals, er is geen gierende haast bij. Maar oriënteren kan geen kwaad.

zie je nu watje ex doet? Dit is zijn lezing van het verhaal en jou inderdaad weer onder druk zetten. Je kunt die advocaat het voorstel van veilig thuis mailen en dat het sneu is dat vader dat zelf niet aan zijn eigen advocaat laat weten. Of je doet niets. 
En ja als ze info willen van wie dan ook was ik ook op de hoogte van welke info waar naartoe gaat. En een verslag kan gewoon ongezien of niet geakkoordeerd je leven lang na komen. Als ik het niet eens was werd er niets gewijzigd maar hooguit toegevoegd aan hun verslag van dit is de reactie van moeder. 
Ik zou inderdaad echt oppassen. Niet alleen sinds meisje nulde maar meer zaken hebben de boel op scherp gezet. En nog sijpelen moeders als die in Hoogeveen en ruinerwold er gewoon door. Waar ze grip krijgen valt op te treden en doen ze wat ze mogen. Ik heb er wel tegen gevochten en ja heeft me veel narigheid gekost. 
Weet je wat het probleem is? Waar het kind woont gaan ze alles uitpluizen. Maar ligt probleem aan de ouder die zijn zin niet krijgt en ook kind niet verzorgd dan krijgen ze daar geen grip op en lossen ze heel niks op. Jouw ex moet dan eerst toegeven dat hij een probleem heeft en akkoord gaan voor hulp voor zichzelf. Zolang dat niet gebeurt zijn alle ogen op de verzorgende ouder gericht. En pas ver in een ots komt misschien de aap uit de mouw. En dan kunnen ze nog niks. Ja omgang stopzetten tegen alle praatjes van jarenlang kind heeft twee ouders in, hebben ze dus totaal geen oog voor het kind zelf. Eerst kind dwingen en dan abrupt zaken stoppen zonder fatsoenlijke uitleg. Of adequaat handelen. Want dat moest ik dan maar weer oplossen. Toen was ik zeker ineens wondermother. 
Ik zou zelf de huisarts bellen en het consultatiebureau en de informatie zelf overdragen. En vraag goed wat ze willen zien en waarvoor ze dat nodig hebben. 

Evaluna schreef op 21-12-2022 om 16:35:

Ik denk bij het juridisch loket een advocaat vragen die werkt op basis van toevoeging. Daar kennis gaan maken en als je er een goed gevoel bij hebt samen een plan van aanpak bedenken.
Je advocaat stuurt dan een keurig briefje terug dat jij niet akkoord bent omdat je advies van veilig thuis wil afwachten.
Zo'n brief betekend weinig, en er gebeurt niets als je over 10 dagen antwoord. Hoogstens dat er een brief achteraan komt dat hij naar de rechtbank gaat. Daar zal hij weinig sympathie van de rechter krijgen als hij het op die manier doordrukt.

Je kan beter zelf een advocaat zoeken die gespecialiseerd is. Je zoekt namelijk iemand die gespecialiseerd is in familierecht en bij het juridisch loket werken mensen die eerder te generalistisch zijn. Ze kunnen je de weg duiden maar alle ins en out, alle voorgaande jurisprudentie, kennen ze niet. 

Bel eens rond naar een paar kantoren met specialisatie familierecht en vraag naar het togatarief. Je mag dan je zaak uitleggen, meestal gratis. Zie het als een kennismakingsgesprek. Zij helpen je met de toevoeging als dat nodig is. Als het ook nog een kantoor is met ervaring met VT, helemaal mooi, mocht je die ooit nodig hebben, weten ze jouw achtergrond al. Daarmee heb je al wat geestelijke rust geregeld voor later, mocht je ze nodig hebben.

Ik zou een kerstkaart kopen en een briefje erbij schrijven zoiets: 

Advocatenkantoor
T.a.v. Mr Hatseflats
Straat
etc

Betreft: uw schrijven van dd met nummer ..

Geachte heer/mevrouw, 

Alleereerst wens ik u fijne feestdagen en hoop ik dat u geniet van de bijgaande kaart. Ik reageer hierbij op uw schrijven. 

Omdat ik mij zorgen maak over het welzijn van onze baby heb ik voorlopig aan mijn ex voorgesteld dat hij onze baby ziet met een bekende erbij, zijn vader of zijn broer. Daarnaast voert Veilig Thuis momenteel een onderzoek uit. Ik wil dit niet doorkruisen. Ook is het telefonisch advies van Veilig Thuis tot op heden om onze baby niet aan mijn ex mee te geven wanneer hij alleen is. 

Ik volg kortom de adviezen van Veilig Thuis op en geef mijn ex gelegenheid om zijn kind te zien. Ik hoop dat u ook het belang inziet voor het afwachten van het onderzoek. 
Mocht u daar vragen over hebben, dan kunt u contact met mij opnemen via .....

Met vriendelijke groet, 

Catwoman. 

Bij het Juridisch Loket kunnen ze doorverwijzen naar een familierechtadvocaat. Dat doorverwijzen gebeurt echter bij mijn weten wel bij toerbeurt, dus je krijgt dan wel een advocaat die zich profileert op familierecht, maar over de kwaliteit zegt dat nog niet zo heel veel. Je bent niet verplicht om naar de advocaat te gaan die het JL voorstelt, en als je er wel heen gaat ben je ook niet verplicht daar te blijven. 

Ik zou in de omgeving rondvragen wie er een beetje geschikte familierechtadvocaat weet. Kies er niet eentje die erg aanvallend is naar de andere kant. Dat lijkt leuk, maar het maakt vaak meer kapot dan je lief is en rechters zijn ook geen fan van agressief optredende advocaten. 
Je hebt een kind samen met je ex en je moet nog geruime tijd een werkbare relatie met hem aangaan en onderhouden. Je wilt een advocaat die daaraan bijdraagt en dat niet tegenwerkt. 
Je kan trouwens best als je de VT medewerker weer spreekt eens daar vragen of die misschien namen weet van advocaten die goed bekend staan. Het verplicht tot niets. 

En neem bij voorkeur een advocaat die in hetzelfde arrondissement werkt waar de zaak wordt behandeld (dat is waar jij woont), want elke rechtbank heeft zijn eigenaardigheidjes en het werkt lekkerder als je advocaat die kent. 

Nav rebmaavi: ik zou de advocaat van de wederpartij geen kerstkaart sturen. Dat is een tikje raar. 

Catwoman schreef op 20-12-2022 om 23:15:

[..]

Ja ik had ook als tip gekregen om het verslag dat veilig thuis maakt goed door te lezen om te kijken of alles goed opgeschreven is en als ze dingen verkeerd hebben neergezet dit wel te melden en niet akkoord te gaan. Want dat verslag word gebruikt door de andere instanties die we daarna krijgen

Mbt verslag VT. Je mag reageren op alles wat er in het verslag staat, zij zullen alleen jouw stuk aanpassen als er feitelijke onjuistheden in staan. Het stuk van je ex kan je op reageren.  Je kan zijn inhoudelijke stuk niet wijzigen. 

Temet schreef op 21-12-2022 om 17:02:

Nav rebmaavi: ik zou de advocaat van de wederpartij geen kerstkaart sturen. Dat is een tikje raar.

Ik ben ook een beetje vreemd. 

Weet je wat vreemd is? Een advocaat die geen vragen stelt. Aan zijn eigen client, om dus ook van het beste advies te kunnen voorzien. 
Heb prima advocaten gehad via het juridisch loket. Het is vaak wel duidelijk of een advocaat het redelijk aanpakt. 
Een advocaat die blindelings het verhaal van cliënt aanneemt en een briefje schrijft is alleen bezig met hoe maak ik hier een zaak van. Je kunt kort mailen maar je kunt het ook negeren. En ik zou ex ook even in cc meenemen. Uiteindelijk heb je met ex van doen en niet met de advocaat. Of gaat die kind ophalen? 
Dat ex nu juridisch begint verplicht jou tot niets. Je kunt een advies vragen bij JL en ook zelf eens rondbellen. Je kan in principe zonder dat er een procedure bij de rechtbank is gestart ook ex zelf antwoorden met leuk dat je een advocaat hebt. Dit is het nummer van veilig thuis, ik zou hun even bellen voor info. 
Je bent helemaal niks verplicht zolang je ex op de hoogte is via wie dan ook hoe het voorlopig gaat. 

Catwoman

Catwoman

21-12-2022 om 18:36 Topicstarter

Philou schreef op 21-12-2022 om 16:01:

[..]


Binnen een week is om de druk op te voeren. Dat kan je gewoon naast je neerleggen. Die doet dit om een duidelijk ja of nee van je te horen. Maar er is een heel grijs gebied dus dat kan helemaal niet zo. Doel is om jou in paniek toe te laten geven aan de zin van zijn client. Ach, ja.. zo gaan die dingen. Er worden honderd, duizenden van zulke briefjes per dag gestuurd door advocaten. Korreltje zout.

Een week is niet billijk en niet redelijk. Als je binnen een week niet reageert, kan hij rekening van de tweede brief al declareren aan jouw ex. Dan schrijft hij een scherpere brief wat nog niet veel zegt in z'n eentje.

Je hebt veel meer tijd dan een week, ook na de (eventuele) volgende brief. Ontspan.

Heb je zelf ook een advocaat of iemand in de familie die enige juridische kennis heeft? Kom je in aanmerking voor toevoeging? Waarschijnlijk wel. In dat geval zoek een advocaat in familierecht. En zoek er gelijk een die ook ervaring heeft en kennis over VT. Ik zou gaan voor een vrouw, omdat ik er zelf ook een ben, dat communiceert soms net wat lekkerder. Bovendien zijn de vrouwelijke advocaten die ik ken zonder uitzondering gehaaider en alerter dan de mannen die ik ken. Maar ik ken ze niet allemaal, natuurlijk.

Ik heb nog geen advocaat maar ik had er wel al een op het oog. Die ga ik morgen gelijk bellen 

rebmaaviv schreef op 21-12-2022 om 17:07:

[..]

Ik ben ook een beetje vreemd.

Ik zou eerder vader een kerstkaart sturen met fijne dagen namens kind. Dan heb je daar aan voldaan. 
Kreeg de vraag tijdje geleden nog of ik kind geen kaartje kon laten sturen met zijn verjaardag of de feestdagen. Van de rechter. In dit geval is de vader opgehouden met kind kaartjes sturen sinds omgang is stopgezet. En verder zal ik maar mijn mond houden😑 er is vaak een ouder die slachtoffer speelt. Moet je gauw klaar mee zijn.

Volg het advies op van Temet. Dit is gewoon intimidatie en vanuit paniek zullen sommige direct akkoord gaan en daarom probeert zo'n advocaat het.

Gewoon ontspannen kerst vieren. En daarna kort briefje sturen met de strekking van het bericht van Temet en gezellig het nieuwe jaar inluiden.

Zoals eerder gezegd jullie zoon is nog heel klein en kwetsbaar. Hoe langer je dit kan rekken hoe beter. En een zaak is echt niet van vandaag op morgen ingezet. In het nieuwe jaar eens voorzichtig rondvragen naar een goede advocaat en checken hoe dat financieel zit. Daar hoef je echt je kerst vakantie niet door te laten vergallen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.