Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

notje

notje

16-06-2014 om 09:43

aangifte doen of niet?

Ik zet het maar even hier,
Gisteren was zoon (7) met vriendjes aan het voetballen en vloog de bal bij iemand in de achtertuin.De jongens gaan netjes voor aanbellen om te vragen of ze de bal mochten pakken.De man zegt ja dat mag en de jongens lopen weer naar de achtertuin.Zoon doet de poort open en wordt gebeten door de hond in zijn been,klein wondje en een blauwe kaak afdruk.
Zoon was helemaal in paniek en rent naar huis.Mijn man gaat mee met zoon naar de desbetreffende buurman die na 4 x bellen eindelijk open doet.De man doet of er niets aan de hand is,en er kunnen geen excuses vanaf.Hij zei na veel vijven en zessen dat hij de hond toch geroepen had.
Mijn man was behoorlijk over de rooie en wil aangifte doen,ik heb nog mijn twijfels.Wat is wijsheid?


ik zou

Mijn zoon zeggen nooit meer bij die man de tuin in te gaan en hem adviseren voortaan ergens anders te voetballen. Ik zou geen aangifte doen, omdat ik niet zie hoe dat iets positiefs op gaat leveren.
Zulke types (als de eigenaar van deze hond) worden er over het algemeen namelijk niet aangenamer op naarmate je de strijd met ze aanknoopt. Het beste wat je volgens mij met zulke mensen kunt doen is 'er omheen leven' en er zo weinig mogelijk mee te maken zien te krijgen.

tetanus

Ik zou er even mee naar de huisarts gaan en overleggen of zoon een tetanusinjectie nodig heeft. Dit soort beten kunnen lelijk gaan ontsteken.
Verder zou ik er inderdaad omheen leven maar ook andere ouders waarschuwen door je verhaal te vertellen.
En je kind uitleggen dat er mensen zijn die niet altijd goede keuzes maken en dat je daar voorzichtig mee moet zijn en daar rekening mee moet houden zodra je dit weet. Door op afstand te blijven. En situaties te vermijden die op problemen kunnen uitlopen zoals een bal in de tuin. Bal in de tuin, vraag je vader dan maar die bal terug te halen.

Katniss

Katniss

16-06-2014 om 10:25

Oh echt?

Ik zou wel aangifte doen, maar ben dan blijkbaar de enige.

Wijkrechercheur

Zou het zin hebben om dit te bespreken met de wijkrechercheur? Die kan dan in de gaten houden of het vaker voorkomt en op bezoek gaan bij die man om aan te geven dat het niet ongezien gebeurt. Soms zijn mensen wel gevoelig voor die controle van iemand die sterker is dan zij, terwijl ze zwakkere mensen te pakken nemen omdat ze dat kunnen.

patrica1966

patrica1966

16-06-2014 om 12:26

tetanus

wanneer het kind het normale vaccinatie programma heeft gevolgd dan is het voldoende beschermd tegen een tetanus infectie. (dktp vaccinatie)

Dalarna

Dalarna

16-06-2014 om 12:57

precies patricia

annej weet blijkbaar niet waar de t van de dktp voor staat

Dalarna

Dalarna

16-06-2014 om 13:03

aangifte

Ik zou ook geen aangifte doen maar mijn zoon instrueren nooit meer zelf een poortdeur open te maken.

Als je aangifte doet loop je de kans dat je buurman gaat zeggen dat je zoon de poortdeur zelf open deed (wat nog waar is ook) zodat de hond er uit kon.

Je krijgt hier alleen maar ellende van met bepaalde types en dat zou het mij niet waard zijn als je er nog niet eens mee naar de dokter hebt gehoeven.

Mussie

Mussie

16-06-2014 om 21:55

Klein wondje

Wat sneu voor je zoon. Maar ik zou ook geen aangifte doen. Ik vraag me af wat je ermee zult bereiken en het wordt volgens mij een lastig verhaal als je zoon zelf de poort open deed. Ik snap alleen de beet niet zo, als er maar een klein wondje is, hoe kan er dan een blauwe kaakafdruk zichtbaar zijn? Dan verwacht je toch meer wonden? Nou ja, ik ben nooit gebeten dus misschien zit ik ernaast. Laat hem in ieder geval uit de buurt van die hond blijven!

blauwe plek

Mijn hond heeft mij een keer per ongeluk gebeten (gevecht met andere hond, uit elkaar halen); ik had geen wond, maar de dag erna wel een grote blauwe plek. De beet voelde ik overigens nauwelijks.

Ik vind het erg kwalijk dat die man zijn excuses niet aanbood. Ik zou het heel erg vinden wanneer mijn hond iemand zou bijten. En helemaal als ik zelf dat risico had genomen door iemand bij ons op het erf had laten komen terwijl de hond los liep. Maar aangifte, ik denk niet dat ik dat zou doen.

Mussie

Mussie

16-06-2014 om 22:25

Dank voor uitleg

Piano, dank voor toelichting. MIsschien zijn die tanden en kiezen gewoon minder scherp dan ik verwacht. Het was ook niet zo dat ik je verhaal in twijfel trok hoor Notje, maar ik vroeg het me gewoon af. Afijn, doet er ook niet toe.

lange broek

Volgens mij had ik toen een lange broek aan. En het is maar niet hoe hard er gebeten wordt, de tanden zijn op zich wel scherp.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

17-06-2014 om 11:25

geen aangifte

Hier is de keiharde regel: je gaat NOOIT bij vreemden zomaar in huis of tuin. Om geen enkele reden. Je weet nl. nooit wat voor idioot er woont.
Ook als er in een tuin van een buurkind wordt gespeeld, wordt dit eerst thuis gezegt. Daar hamer ik altijd op.

Ik zou zelf geen aangifte doen en mijn kind heel duidelijk maken dat hij dit niet meer moet doen.

Hanne.

Hanne.

17-06-2014 om 12:40

zomaar

Ze gingen toch niet zomaar bij een vreemde in de tuin. Het was de buurman, ze hebben het eerst netjes gevraagd en er werd gezegd dat het mocht.

Mijn kinderen moeten het ook melden als ze bij een (buur)kind in de tuin/huis gaan spelen. Maar als de bal bij dat zelfde buurkind in de tuin komt mogen ze die bal best gaan halen.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

17-06-2014 om 13:49

nou

Zoals ik het lees ging het om iemand die in de buurt woont, niet een goede bekende buurman die ze kennen en waarvan bekend is dat er een hond is.

Hanne.

Hanne.

17-06-2014 om 14:16

een of de buurman

Misschien heb je wel gelijk een buurman of de buurman kan verschil maken.

Dalarna

Dalarna

17-06-2014 om 16:13

tja

Ik zie nu ook dat ze vroegen of ze de bal mochten pakken uit de tuin. Dat mocht dus ze lopen om en doen de tuindeur open maar ja wist de hond dat ze de tuin in kwamen en wie is er nu schuldig? Ze waren misschien sneller dan de buurman dacht, buurman had misschien begrepen dat hij de bal zou pakken en teruggeven. Je kunt niet afgaan op wat de kinderen zeiden want dan nog weet je niet of de buurman het begrepen heeft. Zomaar een tuin in lopen waar een hond is is gewoon niet slim en ik zie niet in waarom je aangifte moet doen voor een wondje waarvoor je niet eens naar de huisarts hoeft?

Monique D*

Monique D*

17-06-2014 om 19:19

Aangifte doen geen zin..

..want als de buurman ontkent dat de jongen bij hem heeft aangebeld en gevraagd of hij de bal mocht hebben dan heeft dit geen zin. Hij kan het verhaal zo verdraaien dat de jongen de tuinpoort heeft opengemaakt zonder zijn toestemming. En dan kan het gebeuren dat die hond heb aanvalt. Er is geen bewijs dat die jongen het aan hem heeft gevraagd en dat hij toestemming gaf om die bal uit zijn tuin te halen.

En wat die wond betreft: ik zou er toch voor naar de huisarts gaan, al heeft hij een paar jaar geleden de dktp vaccinatie gehad. Een hondenbek zit eenmaal vol met bacteriën, wat in zijn bloed komt!

Hij heeft in elk geval een les geleerd: loop nooit zomaar een tuin in, ook niet na toestemming. Buurman had zelf de bal moeten pakken.

Monique D*

Monique D*

17-06-2014 om 19:22

Correctie:

"Een hondenbek zit eenmaal vol met bacteriën, wat in zijn bloed komt!"

"Een hondenbek zit eenmaal vol met bacteriën, die door die wond in zijn bloed kunnen komen.

Dalarna

Dalarna

17-06-2014 om 22:30

Nee Monique

Het kind is zeven!

De meeste mensen zijn als kind tegen tetanus gevaccineerd via het Rijksvaccinatieprogramma. Meestal voert het consultatiebureau de inenting uit.
Deze inenting vindt plaats op de leeftijd van 2, 3, 4 en 11 maanden, en bij 4 en 9 jaar. Na die laatste vaccinatie houdt de bescherming 10 jaar aan.

Kinderen zijn zo vanaf 4 maanden tot ongeveer hun 19e jaar beschermd tegen tetanus.

notje

notje

18-06-2014 om 08:24

reactie

Aangifte hebben we niet gedaan,maar wel een melding.
Het is inderdaad een buurman iets verderop.De directe buurman van hem kwam naar buiten om tegen mijn man te zeggen dat ze inderdaad netjes hadden aangebeld en dat zijn dochter ook al eens was gebeten door deze hond.De man weet dus dat zijn hond niet te vertrouwen is,en hij had dus of de bal kunnen pakken of de hond binnen moeten houden.
de kinderen moesten trouwens een heel stuk omlopen om weer bij de poort te komen dus had de man zeker tijd om één van deze twee dingen te kunnen doen.
Zoon zal heus nooit meer in die tuin komen,daar ben ik niet bang voor.
Het ergste vonden wij dat die man niet eens zijn excuses kon aanbieden of vragen hoe het met zoon ging.

Wat

Wat

18-06-2014 om 13:05

de meeste

hondenbeten geven gekgenoeg meestal alleen kneuzingen. Gewoon de wond/het wondje in de gaten houden op vertoon van infecties en goed uitspoelen/schoonhouden.
Let wel: een klein ogend wondje kan dieper zijn dan het lijkt.
Bij twijfel dus altijd je huisarts raadplegen.

Opletten

je zoon werd op het terrein van de hond gebeten. dan is er weinig aan te doen. je zoon was immers ergens waar hij op dat moment (van de hond) niet mocht wezen! ik zou als eigenaar van de hond heel blij zijn dat hij zo waaks is!.

ECHTER zal ik goed opletten wat de hond buiten de poorten doe. als een hond eenmaal bloed geproefd heb . of iemand gebeten heeft KUNNEN ze valser worden..

je kan een melding doen en uitleggen aan wijkagent (zodat die een aantekening kan maken) maar aangifte zou niet helpen omdat je zoon op het terrein van de hond was!..

Beter lezen Johannatroel

De eigenaar van hond en tuin gaf de jongens toestemming om de bal uit zijn tuin te halen.

skik

Skik

Dat had ik gelezen! hoor .. de eigenaar had de hond bij zich moeten houden MAAR ook al had de zoon toestemming dan nog komt hij op het terrein van de hond!!

en tja hij schopt zelf de bal over de schutting!
iedereen fout dus geen aangifte alleen opletten voortaan!

Hadewich

Hadewich

23-06-2014 om 22:58

Maar...

Het kan wel zijn dat het kind op het terrein van de hond komt, maar de buurman heeft het kind toestemming gegeven om in de tuin te komen. De buurman had dus de hond bij zich moeten roepen of vast moeten houden. De hond is niet de baas! De buurman moet ervoor zorgen dat de hond niet bijt.

Hadewich

Hadewich

23-06-2014 om 23:04

Nog even...

Zoals jij het schrijft, Johannatroel, zou dus de hond altijd mogen bijten, als er iemand op zijn terrein (van de hond) komt? Ongeacht of zijn baas die persoon toestemming geeft? Lekker dan...

hadewich

wat ik zeg is dat beide fout zijn! eigenaar had hond vast moeten pakken en of zelf de bal geven. kind had de bal niet over erf moeten schoppen.

en ja mijn hond mag bijten als er iemand op mijn terrein komt!!
hond is niet de schuldige !!! die volgt zijn instinct en is waaks!

maar goed waar het omging aangifte of niet ..

ik zeg niet beide was fout!!

Dendy Pearson

Dendy Pearson

24-06-2014 om 11:56

Ho Johannatroel

Een hond hoort nooit een mens te bijten. Ook niet als het een waakse hond is. En het hoort zeker niet bij zijn instinct.
Een hond kan vanuit zijn instinct wel een andere hond corrigeren. Dat zijn hondenzaken. Maar een mens bijten doet alleen een hond die dit geleerd heeft.

Hadewich

Hadewich

24-06-2014 om 12:22

Kind fout?

Johannatroel, het kind is niet fout bezig, de bal kwam per ongeluk in de tuin van de buurman. Kan wel eens gebeuren en is niet fout. De kinderen hebben netjes gevraagd of ze de bal mochten pakken. Keurig toch? Het is wat anders als die bal om de haverklap in de verkeerde tuin terecht komt, maar ook dan moet die hond gewoon niet bijten. Dan zou de buurman hooguit moeten zeggen dat ze beter uit moeten kijken.

Ad Hombre

Ad Hombre

24-06-2014 om 15:54

Hondenlogica

"en ja mijn hond mag bijten als er iemand op mijn terrein komt!!
hond is niet de schuldige !!! die volgt zijn instinct en is waaks!"

Natuurlijk, al gaat het om een jochie van 8, of laten we zeggen 4 die zijn bal komt halen. Al gaat het om een pitbull die in een oogwenk iemand doodbijt of voor z'n leven verminkt.

Vinden jullie het gek dat ik zo tolerant ben tegenover (vecht) hondeneigenaren en hun lieve beestjes? Het aantal verknipte types zoals deze Johanna is angstwekkend hoog.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.