Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Vera*

Vera*

19-06-2013 om 21:19

Welke tent kopen?

Ik zoek een tent. Ik wil graag een nylon exemplaar, vierpersoons zodat er 2 of 3 goed kunnen slapen en een leefgedeelte plus makkelijk op te zetten. Oja, ik wil hier niet te veel geld aan uitgeven, het is maar een exemplaar voor af en toe.
Welk merk of model kunnen jullie aanbevelen?

amk

amk

19-06-2013 om 23:49

Eureka

ik vind de tunnelvision serie van Eureka een zeer goede tent.
Ik heb 'm nu 12 jaar. En de bodem van de kuip begint door te slaan door het gebruik. Dit jaar heb ik er voor het eerst de scheerlijnen aangeknoopt omdat er windkracht 7-8 op stond. Normaal staat hij met 6 haringen.

Ik zet 'm in mijn eentje in 10 minuten op. Meestal slapen we er met z'n 2-en in maar vorig jaar hebben we er met 2 volwassenen en 2 7 jarigen in geslapen.
Buiten de slaapcabine is er ook nog een behoorlijke leefruimte.

Vera*

Vera*

20-06-2013 om 18:47

Amk

Is jouw tent van nylon of van katoen?

amk

amk

20-06-2013 om 19:23

Ripstop polyester

de katoenen variant was er nog niet toen ik 'm kocht.
Ik zou nu ook niet voor de katoenen gaan, mij te kwetsbaar in de opslag.

Trix

Trix

20-06-2013 om 20:23

Amk is me voor!

Wij hebben ook een Eureka Tunnelvision. Absolute toptent, kwaliteit, ruimte, goede prijs, makkelijk op te zetten, geen aanhangwagen nodig om te vervoeren. Wil je nog meer redenen? 1 Of 2 jaar na aankoop tent hebben we een bijpassende tarp (luifel) gekocht, zodat je bij slecht weer toch buiten kunt zitten en regen niet naar binnen valt, als je de deur open ritst.
Wij slapen erin met z'n drieën, man en ik in de grote slaaptent, 1 kind in de zgn kidsroom. Maar we hebben de tent ook met z'n vijven gebruikt, toen we in 'bear country' kampeerden en we de 2 oudsten niet in een apart tentje wilden hebben.
Ook wij hebben de nylon versie, ik wil geen katoen...

Vera*

Vera*

20-06-2013 om 21:08

Zaterdag

Zaterdag gaan we maar bij De Wit kijken, die hebben ook Eureka tenten. Ik ben benieuwd maar waarschijnlijk zijn ze aan de dure kant voor gebruik voor af en toe.

Trix

Trix

20-06-2013 om 22:20

Deze hebben wij!

Ik keek net even op de website van Eureka!, maar onze tent verkopen ze tegenwoordig niet meer. Ze zien er iets anders uit nu. Op Marktplaats kwam ik onze tegen: http://link.marktplaats.nl/689047255.

Vera*

Vera*

23-06-2013 om 13:36

Geweest

Wat was het gisteren druk bij de kampeerwinkels! Gelukkig waren wij al op tijd bij de Wit.
Eigenlijk vonden wij deze het leukst en handigst:
http://www.dewitschijndel.nl/volano-al-tent/
Er zitten lekker veel ventilatieopeningen in plus een luifel en dat is voor mij wel handig (tegen het licht) om buiten te zitten. Het minpuntje is dat ik hem wel duur vindt. Voor mijn gevoel hebben de meeste polyester tenten maar bar weinig ventilatie.
Maarja, wij zijn dan ook erg verwend met een katoenen snel opzetbare klapkar.
Een alternatief met luifel is deze:
http://www.dewitschijndel.nl/freelander-tent/
of zonder luifel en flink goedkoper is deze:
http://www.dewitschijndel.nl/frontera-280-tent/
De laatste twee hebben een vast grondzeil.
Bij de eerstgenoemde tent met BT 5000 tentwanden stond er niet bij dat je niet in de tent mag koken, de kwaliteit schijnt wat beter te zijn dan polyester.
Gelukkig hebben we nog even om te bedenken welke tent we willen. Marktplaats houd ik ook in de gaten, een nieuwe tent is zo gekocht (als je weet wat je wil.....)

Trix

Trix

23-06-2013 om 14:52

In de tent koken?

In de tent koken? Dat doen wij nooit! Maar goed, koken tijdens de kampeervakantie bestaan bij ons voornamelijk uit BBQ-en en een enkel pasta- of rijstmaaltijd. Bovendien hebben wij een benzinebrander en dan wordt het afgeraden om het binnen te doen. Maar bovenal zie ik totaal geen reden om binnen te koken, waarom zou je dat doen?

Marie

Marie

23-06-2013 om 15:50

In de tent koken - hollandse zomers

Toen wij no met de tent kampeerden (wij gaan altijd op vakantie in Nederland), moesten we meestal wel in de tent koken. Vooral met het weer van de afgelopen dagen (harde wind en regen).
Kan prima als je maar voorzichtig bent en bij de buitenkant van de tent vandaaan blijft . In onze nylon tunneltent met stahoogte kookten we op deze kookplaat die dan op een kookkastje met windvang stond
http://www.vrijbuiter.nl/kampeerartikelen/kooktoestellen/campingaz-laredo-3-pits-kooktoestel/
http://link.marktplaats.nl/690385991
Toen wij vroegah nog met z'n tweetjes met een 3persoons katoenen tent kampeerden kookten we ook wel in het "voortentje" op een voorloper van dit kooktoestel
http://link.marktplaats.nl/690365435
Benzinebranders vind ik nogal eng eigenlijk

Trix

Trix

23-06-2013 om 16:20

Zijn niet eng hoor

Valt best mee met de engheid hoor, benzinebranders zijn vooral handig als je naar plaatsen gaat waar je niet zo gemakkelijk campinggazblikjes kan kopen. Mij lijkt koken in de tent dan weer eng, uiteindelijk heeft elke manier van koken een vlammetje nodig
Wij kamperen dan wel niet in NL, maar gaan zeker niet naar zonzekere bestemmingen, denk Alpen, Scandinavië of de Pyreneeën... En we koken altijd buiten, daarom hebben we dan ook een grote luifel.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

neteret mut

neteret mut

23-06-2013 om 17:49

Vroeger

nog zonder kinderen gingen man en ik weg met een klein tentje. Bij voorkeur buiten koken maar wat als je echt een week lang alleen maar regen hebt en een trekkerstentje achtig ding zonder echte luifel. Wel een redelijk ruim voortentje, dan maar zittend koken. Heerlijk waren toen de deense campings waar gastoestellen stonden voor de kampeerders.

Trix

Trix

23-06-2013 om 19:34

Jaaaa!

Inderdaad, zelfde ervaring maar dan in Schotland! Ideaal, een overkapte plek met zelfs BBQ's. Paar jaar terug waren we trouwens in Noorwegen en daar hadden ze een volledig ingerichte keuken voor trekkers. Hoefden wij niet te gebruiken, maar de afwas doen daar was wel heel prettig.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Vera*

Vera*

24-06-2013 om 11:53

Haha

Als het kan wordt er zeker buiten gekookt. Wij hebben twee gasflessen met elk een pit waarvan de ene een outdoorchef is zodat we de grillplaat kunnen gebruiken.
Wij trekken veel en de varioluifel is veel werk dus die gebruiken we meestal niet. Heel soms wordt er dus in de tent (katoen) gekookt.
Ook zou ik wel heel graag mijn blue cat gebruiken als het koud en erg vochtig is omdat als ik het koud heb ik het écht niet warm krijg of ik nu thuis ben of kampeer.
Ik lees trouwens niets over een koelbox op gas die niet zou mogen in een polyester tent.
We komen er nog wel uit

une femme

une femme

24-06-2013 om 21:30

Decathlon

Wij hebben een hele fijn tent van Decathlon die voldoet aan jouw beschrijving, nylon, lichtgewicht, en die kost maar 99 euro.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

une femme

une femme

24-06-2013 om 21:40

O ja

Hij heet quechua T4.1, kijk maar eens op site. Wij zijn er helemaal blij mee. Het kost niets, weegt niets en staat in mum van tijd. Hij is voor 4 personen, maar wij slapen er met z'n 2 in. Onze kinderen hebben allebei een popup tentje van quechua, ook al zulke aanwinsten.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Coleman Tasman 3

Wij hebben deze:
[url]https://www.teun.nl/nl/187714/coleman-tent-tasman-3/?pos=500[/url]
Best ruim en niet duur.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.