Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Liz

Liz

08-09-2013 om 16:20

Wat kopen in New York?

Ik ben niet zo'n shopper, maar nu ik naar NY ga vraag ik mij af: wat is leuk (of financieel aantrekkelijk, daar (stuk) goedkoper dan hier?) om daar te kopen voor mijn kinderen (dochter net 14), zoon (11 jaar), man en mezelf?

Ik hoor wel eens van die verhalen van mensen die met tassen en tassen rondsjouwen in NY. Ik kan me er voor mezelf niet zoveel bij voorstellen, maar als ik daar dan toch ben en een beetje los wil gaan, dan hebben jullie misschien nog wel goede tips .

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

09-09-2013 om 23:19

Dollar

Wat ik lastig vond is dat je tegenwoordig zo'n beetje alles overal kan kopen, je hoeft niet meer naar de andere kant van de wereld. Mijn kinderen waren blij met wat kleding van Abercrombie, zoon was erg blij met de zwart/witte m&m's.
Het voordeel is dat de dollar laag staat. Spijkerbroeken ed zijn niet duur en bij de grote warenhuizen kan je bij de klantenservice een bon ophalen waarmee je als Europeaan 10% korting krijgt.
Ik heb overigens thuis de kinderkleding opgemeten en dit opgeschreven. Bij het winkelen had ik dit bij me zodat ik zeker wist dat de nieuwe dingen zouden passen.
Tassen vol kopen is alleen handig als je toch al van plan was om geld uit te geven en als je niet boven je maximale toegestane koffergewicht komt. Op de heenreis hadden man en ik 9 kilo, terug 12. Samen. Voor ons doen énorm veel maar ik heb inderdaad gezinnen gezien met allemaal een koffer zo groot als een kledingkast. Zo veel heb ik niet eens. Ik kreeg destijds de tip om schoenen van Cole Haan te kopen, daar is het helaas niet meer van gekomen (en die kan je dus écht niet hier krijgen) en dat vind ik wel erg jammer.
Heel veel plezier, NY is een heerlijke stad!

reiziger

reiziger

10-09-2013 om 11:04

Rosa!

Die korting... is dat bij alle warenhuizen? Of bij bepaalde ketens? Ik had er nog nooit van gehord, maar eht klinkt erg interessant!

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

10-09-2013 om 19:20

Volgens mij

Volgens mij bij alle grote warenhuizen, Macy's, Bloomingdale en zo. Met je paspoort langs de klantenservice en dan krijg je een speciale voucher of een pasje. Ik heb me heerlijk in de make up laten zetten bij de stand van Bobbi Brown en ook wat aangeschaft. De warenhuizen zijn zo groot dat ik het overzicht een beetje kwijt raakte, ik was erg gecharmeerd van de gespecialiseerde winkels. Een warenhuis met alleen één type pop met dezelfde kleding voor pop als kind. M&M winkel, dat soort dingen. Bij de museumwinkels krijg je geen korting maar daar kan je wel waanzinnige cadeaus voor alle leeftijden en in alle prijsklassen krijgen. De winkel van Moma vond ik erg leuk.
Ik bedoelde hierboven niet 'lastig' maar jammer, waarom de halve wereld over als je het hier ook kan krijgen. Het is niet handig om je metrokaartje van te voren te kopen, als er een prijsstijging is geweest dan is hij niet meer geldig. Been there done that. Zat ik met tweeoverbodige kaartjes à €40,-.

hangt ervan af

Hou je van Amerikaanse merken? Dus kleding van Tommy H, Ralph Lauren, Gap, Abercrombi & Fitch? Zo ja, dan kom je daar zeker aan je trekken. Geef je er niks om, dan is kleding bij de Primark of H&M nog steeds goedkoper.

Voor de rest is het vooral afhankelijk hoe de dollar staat. Wij hebben eens een Ipad meegenomen en dat scheelde zo'n 30%, maar puur vanwege de lage dollarkoers.

NY shopping tip

Wow die korting lijkt me ook wel wat! Ga ik eens verder uitpluizen

Vrienden van mij hebben daar hun iPad en iPhone gekocht, omdat dit toch een sterk prijsverschil (van 20 tot 30% goedkoper) maakt, dus moest je naar zoiets op zoek zijn voor de kinderen - maar misschien dan wel eerder de iPad !

Kijk ook zeker even rond by 'Century 21', erg leuke winkel!

Veel plezier!

lennest

lennest

24-09-2013 om 10:33

Uggs

Voor als je er van houd..... echt de helft goedkoper!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.