Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Waarheen in de meivakantie?

Eindelijk hebben wij dit jaar ook 2 weken meivakantie! We willen deze twee weken gebruiken om voor het eerst een vliegvakantie te maken met onze kinderen van 9 en 11. Maaarrr... waar gaan we naar toe? Waar is het mooi, gezellig, niet te druk, niet te duur, wel mooi weer?

En dan: waar boek je zoiets het beste? Wij zijn bonnefooi-kampeerders, de laatste keer dat ik een reis heb geboekt gingen we nog gewoon naar het reisbureau. Ik heb gisteren eens even gekeken op internet, maar zag na een half uur de bomen door het bos al niet meer.... Wat is een goede reisorganisatie? Of kun je beter een losse vlucht boeken en het hotel/appartement apart?

Onze wensen op een rijtje:

Lekker weer, maar niet bloedheet
Dichtbij het strand is leuk (maar geen must)
Niet te massaal/te druk, maar dat zal ook wel meevallen in de meivakantie, toch??
Er moet voldoende te doen/zien zijn qua natuur, leuke stadjes, terrasjes, etc. We willen sowieso een auto huren om de omgeving te verkennen, dus mooie natuur/omgeving is wel een must
De kinderen willen graag eens in een hotel (het liefst all inclusive, de hele dag onbeperkt ijs, haha), maar volgens mij zijn wij toch meer appartement-mensen. Of weet iemand een leuk all-inclusive-gebeuren wat niet te massaal is?

Dusss... wie heeft er goede ideeen, waar moeten we heen? Waar is het leuk?

Alvast bedankt voor jullie reacties?

MK

MK

07-10-2014 om 13:07

niet massaal

Als je niet massaal wilt, is het misschien interessant om het zelf te boeken. Dus vliegtickets en appartement apart.

Als je nu boekt, kan je nog voor weinig. Ik heb zelf net de meivakantie naar Zuid-Spanje geboekt en was ca 70 euro enkele reis kwijt (vliegen vanaf Eindhoven). Andalusie is leuk qua weer, strand, lekker eten en mooie steden.

Barbara

Barbara

08-10-2014 om 11:40

let op

Als je een all inclusive boekt zit het wel goed met het zwembad. Als je een kleinschalig iets boekt, heb je kans dat in mei het zwembad nog niet gevuld is of nog steenkoud doordat de zon er nog niet lang op heeft geschenen.

Wij hebben in Turkije wel een goede temperatuur gehad, maar van de 10 dagen slechts 4 echt zon.
In Spanje (aan de kust ter hoogte van Barcelona) hebben we ietsss mindere temperatuur gehad maar wel twee weken de zon.
Kreta 2 weken zon gehad.
Het kan "vriezen", het kan "dooien" in mei! Ofwel, je kunt pech hebben of fantastisch weer.

Tijgeroog

Tijgeroog

08-10-2014 om 12:01

Marokko

Wij zijn in de meivakantie naar Marokko geweest, met iets jongere kinderen. Daarheen gevlogen (tickets €800,-), auto gehuurd en twee weken rondgereden. Elke nacht in een hotel geslapen, maar meestal niet meer dan een nacht in een hotel. Meestal betaalden we €70,- a €80,- voor een hotel, inclusief ontbijt, en dat waren prima hotels maar geen superluxe. Regelmatig met een zwembad erbij. Voldoet wel aan je meeste eisen, alleen hebben wij geen strand gezien. Wel woestijn, dat was ook veel zand. dat was ook het enige stuk van eens reis waar het echt heet was, maar ook goed te doen, beter dan wanneer het in Nederland zo heet is.
Wij zijn ook bonnefooi-kampeerders. We hadden hier het vliegtuig, de auto en het eerste hotel geboekt, de rest ter plekke geregeld.
De kinderen vonden het heel spannend van te voren, maar waren uiteindelijk erg enthousiast en willen heel graag nog een keer terug.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.