Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Waarheen deze zomer?

We gaan hier thuis weer een beetje nadenken over de zomervakantie, en hebben de volgende wensen:
- kamperen
- liefst in de bergen
- kleine camping, leuk voor kids onder de 10 jaar
- land maakt niet uit
- indien mogelijk in de buurt van wandelroutes met overnachtingsmogelijkheid in een berghut (man en zoonlief willen volgend jaar een 'echte' huttentocht gaan lopen, en zouden nu dan vast een dagje wandelen met overnachting kunnen proefdraaien...)

Uiteraard gaan we zelf nog op zoek naar leuke opties, maar misschien heeft iemand anders de gouden tip voor ons.
Iemand suggesties?

T@sje

T@sje

16-01-2016 om 12:19 Topicstarter

Niemand?

Geen suggesties?

Pyreneeën

Catalaanse kant. Op kidseropuit .nl staan hele leuke dingen! Heb geen aandelen maar volg ze op Facebook, wordt heel enthousiast van wat ze schrijven en volledig op kinderen gericht.

Stond ook een leuke blog over de Spaanse Pyreneeën dus, zeker even lezen, komt volgens mij aardig in de buurt van wat je zoekt.

Bakkum?

https://www.campingbakkum.nl/recreatie/themaweken
Bakkum is ook leuk.
Voldoet alleen niet aan je 'bergen' en 'wandelroutes'.

Zwitserland?

http://www.vevey.ch/N1134/camping-de-la-pichette.html
In Zwitserland heb je bergen.
Deze camping heeft geen animatie maar wel een kleine baai. En er zijn veel bergen in de buurt.
Het nadeel van Zwitserland vind ik dat je alles met de auto moet doen. Als je naar dit soort dingen wil.

Toch animatie

http://www.vevey.ch/N800/service-jeunesse.html
O, lijkt toch ook animatie te hebben.

De gouden tip

Dat lijkt me lastig, je keuzeopties zijn enorm. Bergen hebben we in een groot deel van Europa, camping's geschikt voor kleine kinderen duizenden.

Ik zou eerst een land kiezen en dan de optie kiezen : geschikt voor kinderen, met overdekt zwembad(?), en dan worden het er iets minder.
Als je zegt:" land maakt niet uit", dan wordt de gouden tip lastig.

Oostenrijk?

40er

40er

16-01-2016 om 22:07

oostenrijk?

Steiermark waren wij afgelopen jaar. Mooi wandelgebied. Wij zaten een uurtje vanaf Grass, uurtje tot aan Slovenië (?). Camping was klein, netjes. Voor jongere kinderen heel leuk, klein zwemmeertje erbij.

Tijgeroog

Tijgeroog

16-01-2016 om 23:52

Oh!

Kijk eens bij de nkbv. Bergsportkampen zijn geweldig. hoewel ze tegenwoordig geloof ik basiskampen heten.
Mijn ervaring is dat er op de kleine campings, zeker in de bergen, vaak niet heel veel te doen is voor kinderen, maar dat ze zichzelf toch wel vermaken. Zeker op zo'n kamp, want dan zijn er allemaal andere kinderen om mee te spelen.
Je kan daar trouwens ook de campings van de kampen vinden, dan heb je ook wat tips. Wij zijn, twee keer, bij Lienz in Oostenrijk geweest, aan de tristachersee. Camping is niet bijzonder, maar ligt bij een heerlijk meertje, met speeltuintje enzo. Je kan er mooi wandelen in de omgeving, ook veel mogelijkheden voor huttentochten met kinderen. Eenvoudigste daarvan is, via de kortste route, een uur looptijd, en dan kom je bij de Lienzerhutte, met leuke speeltuin en alles. Maar er zijn meer mogelijkheden, ik heb daar, met dochter van vijf, al meerdere huttentochten gelopen, dus ik kan meer tips geven.

Maar eigenlijk is toch de belangrijkste tip om met een nkbv-kamp mee te gaan. Een van de beste dingen die wij ooit gedaan hebben.

Thursday Next

Thursday Next

17-01-2016 om 12:24

franse alpen

camping river: http://camping-river.eu/camping.htm
Er staan heel veel nederlanders en er zijn veel kinderen.
Camping aan een snelstromende rivier waar je kan raften, erg leuk. Er is een klein zwembad en een ondiep meertje om in de zwemmen of op te roeien. Midden tussen de hoge bergen dus wandelingen en huttentochten zijn er ook wel.

Of anders naar Schotland, daar zijn supermooie wandeltochten en ik persoonlijk vind Schotland veel vriendelijker dan Frankrijk. Wandeltochten en info zijn te vinden op http://www.walkhighlands.co.uk/

Machteld

Machteld

09-02-2016 om 20:21

tip

Net een heel verhaal getypt over een geweldige plek. Helaas ging er iets mis met verbinding.
Kijk zelf even via google op Val sinestra berghaus of kasteel. Fantastische plek, mooie prijs/kwaliteit, prachtig gebied. (Zwitserland)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.