Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Tonny

Tonny

16-01-2016 om 20:24

Tips voor Spanje gevraagd

We zijn van plan twee weken in september naar Spanje te gaan. Nooit geweest, alleen een weekendje Barcelona. Waar moeten we ( we gaan samen) beslist heen - of beslist niet.
Cultuur interesseert ons, mooie natuur, we hoeven niet zo nodig aan het strand te liggen. Nou ja, een dagje, maar dan hebben we dat wel gezien.
Oh ja, we willen niet kamperen.

september ... cultuur

perfect om het (echte) binnenland in te gaan. Salamanca, Extremadura.
Kijk eens of je in Paradores kunt overnachten. Maar nog leuker: kijk waar je een hotelletje ziet en loop naar binnen.
Laat die toeristen-streken maar achter je liggen (vlieg op Sevilla of als je wat meer in het midden van het land wil zijn: op Madrid). Huur een auto en gaan.

Krullevaar

Krullevaar

17-01-2016 om 12:00

fly drive Andalusie

Bijvoorbeeld vliegen op Malaga, door naar Nerja en Granada (Alambra), daarna Cordoba (Mezquita), Sevilla (prachtige stad), Jerez de la Frontera (sherry), Tarifa (surfbestemming), Gibraltar (apenrots), Ronda (kloof/natuur) en eindigen op het strand in de buurt van Marbella (of niet, dan eindig je in Malaga dat is de laatste jaren ook mooi geworden).

Cultuur, prachtige steden, natuur en heerlijk eten.

Paradores zijn inderdaad prachtig, je kan daar overnachten en dat afwisselen met gewone hotels. Wij hebben in de Parador in Ronda overnacht met uitzicht op de kloof daar. Geweldig!

Andalusië

Wij hebben ook eens rondgereisd in Andalusië, het is er schitterend en zo anders door de Moorse cultuurinvloeden. Het Alhambra bijvoorbeeld heeft echt een verpletterende indruk op me gemaakt. Wij gingen in het hoogseizoen op de bonnefooi, da's geen aanrader, tussen de steden is het redelijk leeg en verlaten dus je hebt niet zo maar even een hotel gevonden, een fly-drive lijkt me heel relaxed reizen.

skik

Voetbalfan?

Hi Tonny,

Als echte tip wanneer je door Spanje heen trekt is om eens een bezoek te brengen aan Camp Nou. Daar kan je een rondleiding boeken door het stadion en zo alle mooie plekken zien. Je kan via deze link de kaartjes gewoon al thuis bestellen: http://campnou.nl.

Daarnaast is Madrid een hele mooie stad en ook de hoogste hoofdstad van Europa. Dit is iets wat veel mensen niet weten.

In Andalusie heb je een woestijn waar bijna alle cowboy films worden opgenomen.

Groetjes Richard

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.