Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Arawen

Arawen

26-08-2013 om 21:24

Tips om het volgend jaar anders te doen (vakantie met 1 puber)

Dit jaar zijn we voor het eerst met maar 1 kind op vakantie geweest; zoon van 13. Grote broer gaat niet meer mee. Camping (in Tjechie) zorgvuldig uitgezocht; Nederlandse eigenaar en veel Nederlandse gasten, volgens Zoover ook erg geschikt voor 'gezinnen met oudere kinderen'. Maar helaas... na een paar dagen liep zoon te mokken omdat het 'saai' en 'stom' was... Camping met veel jonge jeugd en het tiener-vermaak bestond uit een apart kampvuur voor 'boven de 16 met een pilsje in de hand' zoals zoon het omschreef. Tja.. hij zit in die heerlijke 'tussen servet en tafellaken-leeftijd' en dan is het moeilijk om gelijkgestemden te vinden.. en alleen vindt hij het maar saai. Hij wil graag een groep om activiteiten mee te doen. Van raften tot mountainbiken. Camping organiseerde dat niet.
We hebben er van geleerd; volgend jaar beter opletten. Dan is ie 14 en zitten we hoogstwaarschijnlijk nog met hetzelfde. We zijn vast aan het oriënteren, want het zou ook wel leuk zijn als de keuze voor volgend jaar ook wat budgetvriendelijk zou zijn (dat is zo heerlijk aan Tjechie..) terwijl Franse campings met grote zwembaden e.d. in het hoogseizoen heel duur zijn. Daarom; wie heeft er ideeën? Mag ook iets anders zijn dan een camping..

May

May

26-08-2013 om 21:28

Vriend mee

Ligt erg voor de hand en had je vast zelf ook al bedacht..
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Arawen

Arawen

26-08-2013 om 22:41

Wordt 'm niet

Ja, dat van dat vriendje hadden we ook al bedacht.. maar dat wordt 'm niet. Er is geen 'geschikt' vriendje (voor hem of voor ons.. om het twee weken mee uit te houden. Helaas... We zoeken dus nu eigenlijk iets waar hij zich met andere jeugd kan amuseren c.q. bezig gehouden wordt. Hoeft niet de hele dag animatie te zijn, maar net genoeg om elkaar te leren kennen... Om af en toe iets met leeftijdsgenoten te kunnen doen.

Knurf

Knurf

27-08-2013 om 09:11

Kamp of andere camping

je zou hem een week op kamp kunnen 'sturen', Simba en Vinea organiseren onder andere survivalkampen. Jullie kunnen dan eventueel in de buurt kamperen?

Of een camping uitzoeken waar wel dergelijke dingen georganiseerd worden (in de Ardennen).

Tijgeroog

Tijgeroog

27-08-2013 om 09:53

Bergsportkamp nkbv!

Wij zijn met de nkbv op bergsportkamp geweest. Je staat dan met een groep mensen twee weken op een camping, iedereen met eigen tent, eigen eten enzo. Maar allemaal geïnteresseerd om dingen in de bergen te doen. Er is niets georganiseerd, maar er ontstaan vanzelf groepjes en ideeën, waar anderen zich weer bij aan kunnen sluiten.
Wij gaan normaal heel graag alleen met z'n vieren op vakantie, maar dit vonden we ook heel leuk. We hebben iets meer dan 100 euro betaald voor het kamp, maar kregen korting op de camping, wat uiteindelijk ook iets van 100 euro was (maar dat verschilt per camping, of er korting is enzo), dus voor het geld hoef je het niet te laten.
Er zijn veel verschillende kampen, in verschillende gebieden, met verschillende mogelijke activiteiten. Je kan op de site zien welke leeftijden de kinderen van de andere deelnemers hebben, dus wij hebben specifiek een kamp uitgezocht met veel leeftijdgenootjes. Onze kinderen zijn nog vrij jong, maar ik weet dat er ook veel gezinnen met pubers naar dit soort kampen gaan, waarbij de jongeren onderling ook veel ondernemen, of bij de activiteit van het gezin van een vriend aansluiten ofzo. De tieners die ik gesproken heb die naar een bergsportkamp zijn geweest willen allemaal heel graag weer terug.

Oud gediende

Oud gediende

27-08-2013 om 11:14

Veertien jarige op dezelfde camping

Hoi Arawen,
Ik had een week of twee geleden al een oproepje voor je neergezet. Toevallig stonden wij op dezelfde camping als jij en ik vraag me steeds af of jij die moeder bent waar ik mee heb staan te praten tijdens de afwas. (over onze zonen en over het gebruik van social media tijdens de vakantie). Later kwam deze moeder (jij dus wellicht) bij ons vragen of onze zoon (ook hangend bij de carvan en zich vervelend) zin had om met haar zoon met de kano het water op te gaan.
Groetjes

Vic

Vic

27-08-2013 om 12:18

Estivant of cirkel

Via Estivant of Cirkel (gespecialiseerd in eenoudervakanties) kun je ook als 'normaal' gezin boeken. Er wordt dan van alles georganiseerd voor kinderen en ouders, waar je al dan niet aan mee kunt doen. Voordeel voor de kinderen is dat het een vaste groep is, en de kennismaking wordt geregeld.
Leuk voor pubers zijn de locaties in Argelès sur Mer en Kreta. En er is ook een locatie in Duitsland met veel outdoorsporten. Daar ben ik zelf nooit geweest, maar mijn zwager vorig jaar met zijn kinderen (18, 17 en 8).

Arawen

Arawen

27-08-2013 om 12:25

It wasn't me

Hallo 'oudgediende', wij stonden op camping Frymburk. In een gehuurde mobile home, waar ik ook wel eens heb staan afwassen. De kans dat ik naast jou heb afgewassen is dus niet zo groot.. herken het gesprek ook niet echt, dus ik denk niet dat ik het was..

Estivant ken ik wel, uit de tijd dat ik alleen was met de kinderen. Geweldige vakantie mee gehad. En ja, dat concept zou wel iets zijn.. Maar ik dacht toch echt dat die alleen vakanties voor 1-ouder gezinnen organiseerden? Is dat veranderd dan?

We hebben dus geen eigen kampeermiddelen, we huren accomodatie op de camping. Nog iemand ideeen???

Knurf

Knurf

27-08-2013 om 13:09

Estivant niet hoor

Estivant is alleen voor eenoudergezinnen, in de zin dat de ouders niet perse vrijgezel hoeven te zijn maar wel in hun eentje met hun kinderen op vakantie gaan.

Anneke

Anneke

27-08-2013 om 23:34

Misschien...

Misschien hoort het gewoon bij de leeftijd dat het saai en stom is. Die 16-jarigen hadden ongetwijfeld ook 14 jarige broertjes. Ik vind het moeilijk om aan te nemen dat er helemaal geen jongeren in zijn leeftijd waren. Niet aanvallend bedoeld, maar ik denk dat saai en stom ook gewoon bij een 14-jarige puber op vakantie hoort.

Nauwelijks rekening gehouden

Vorig jaar stonden we op een grote(familie-)camping, zowat op het strand, met allerlei activiteiten, maar hebben onze twee pubers (nu bijna 13 en ruim 15) voornamelijk op of bij de tent rondgehangen en geen gebruik gemaakt van wat er werd aangeboden. Na deze ervaring hebben we dit jaar besloten om bij de keuze maar tot op zekere hoogte rekening te houden met de dames. We zaten op een camping met een klein zwembad en een paar tafeltennistafels. Wifi was alleen bij het restaurantje tegen betaling, daar hadden ze eigen zakgeld niet voor over. Dus zijn we ± 2 x per week naar de Mac Donalds geweest voor gratis Wifi.
We zijn een paar keer naar een strandje in de buurt geweest om te zonnen en te zwemmen, ze hebben zich een middag in een klimbos uit kunnen leven, we zijn naar een grot met waterval geweest, hebben een kasteel bezichtigd, zijn een middag naar een winkelcentrum geweest zodat ze konden shoppen, hebben een rondvaart gemaakt etc. Kortom voldoende variatie in activiteiten zodat er voor allemaal wel wat leuks bij zat.
Ook deze vakantie hebben ze in het begin veel bij de tent rondgehangen, maar waren op een gegeven moment ook veel bij de tafeltennistafels te vinden, wat de hangplek voor de campingpubers was. Er werd af en toe wel gemopperd dat er weinig te doen was op de camping, maar dan wees ik ze erop dat we vorig jaar op een plek zaten waar wel van alles was en dat ze daar toch niets mee deden. Ze moeten zelf de aansluiting met leeftijdsgenoten zien te vinden en dat gaat m.i. sneller op een camping met minder voorzieningen/activiteiten.
Wat we volgend jaar gaan doen hebben we nu nog geen idee van, waarschijnlijk gaan we het op dezelfde manier als dit jaar doen.

Vriendje mee

Hoi

wij hebben hetzelfde, broer niet meer mee. Voor de wintersport hebben we iemand meegenomen(betaalde mee). Als je gaat kamperen, zijn de grootste kosten, accomodatie en reis hetzelfde voor 3 of 4 personen, allen het verblijf daar niet. Misschien iemand meevragen? Wie weet is er iemand die niet weggaat in die periode?

Jean

Vic

Vic

28-08-2013 om 14:12

Geen aansluiting nodig

Mijn eigen puber heeft helemaal geen dringende behoefte aan andere kinderen. Als het er is is het leuk, of niet want ze wordt niet met iedereen vrienden, maar anders vermaakt ze zich met haar IPod, foto's maken of lezen. Dit jaar hadden we een particulier vakantiehuis gehuurd, dus we moesten ons met zijn drieën redden. We zijn elke dag ergens heen geweest, soms een paar uur, soms de hele dag. Puber heeft zich opperbest vermaakt, maar jongste (8) vond het soms wel een beetje saai. Ik heb ook geen zin om de hele dag spelletjes met haar te doen, en buitenspelen durfde ik daar eigenlijk niet aan.
Volgend jaar dus weer iets op een vakantiepark, maar voor mijn puber hoef ik dat niet te doen. Wifi is wel een vereiste

oud gediende

oud gediende

28-08-2013 om 23:37

Arawen

Wij stonden ook op camping Frymburk. De laatste drie weken van juli. In onze eigen caravan op een hoekje vlakbij het restaurant.
Het kan kunnen zijn dat we samen hebben staan babbelen maar dan was het vast op je harde schijf blijven staan.
Groetjes

Bellefleur

Bellefleur

29-08-2013 om 09:12

Frymburk

Wat toevallig, ik ben ook op Frymburk geweest.
In de derde week van augustus.
Wat een gruwelijke camping! Zo vol. Ongelooflijk slechte bediening in het restaurant. Zo bot heb ik het nog nooit meegemaakt. Je staat echt hutje mutje. Ik kon alles horen van de buurman. Hij was ernstig rookverslaafd, en 's ochtends om 6 uur konden zijn longen het niet langer aan, en begon hij te hoesten. Dat is op zich niet zo erg, maar hij had apneu. En ik werd er plaatsvervangend benauwd van. Dus daarvoor sliep ik ook al niet. We stonden vlakbij een kinderspeelplaats, en dat werd 's avonds de hangplek van de campingpubers. Twee meisje met wat teveel aan hormonen stonden daar naar stoere puberjongens te luisteren. En ze giechelden. Drie uur lang giechelen. Ik werd er gék van. Mijn eigen pubers ook.
En dan nog die drukke weg voor de camping. En zoon heeft een voedselvergiftiging opgelopen bij een restaurant in het dorp. Dus, Frymburk? Nooit meer!

Trix

Trix

29-08-2013 om 12:12

'camping organiseerde dat niet...'

Dat zinnetje zegt volgens mij alles. Hoezo moet de camping iets organiseren? Als je zoon graag dat soort dingen wil doen, dan ga je toch zelf op pad? Ik bedoel dus als gezin. Of wilden jullie zelf relaxen en de zoon actief zijn?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Arawen

Arawen

30-08-2013 om 22:42

Reactie

Wij waren de eerste 2 weken van augustus op camping Frymburk (dus oudgediende, ik was het echt niet..). Overigens wel tevreden over de camping. Al was onze zoon ook een dag ziek, maar dat volgens mij meer door de hitte dan door het restaurant. Er waren die dagen veel kinderen ziek.
Wij zijn inderdaad minder aktief dan zoon (kan ook niet want ik heb een handicap) en daarnaast wil zoon niet 'saai' met ons maar met leeftijdsgenoten. Ik had gedacht dat de camping daar meer aan deed, maar nee, de aktiviteiten waren meer voor jongere kinderen. Heb inmiddels jullie info bekeken en Cirkel lijkt me wel wat. Ik ken het Estivant-principe uit mijn alleenstaande-periode en dat was geweldig. Als Cirkel niet zo iets is, dan voel ik daar wel voor!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.