Brr.. Koud! Check onze hacks om je kind lekker warm én gezond te houden
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

quinn

quinn

20-05-2013 om 12:11

Surfkamp

Ook deze zomer wil en mag mijn dochter weer op zomerkamp. Vanaf haar 10e is ze iedere zomer een weekje weg. (komt door een vriendin, die nu niet meer mee gaat)Zelf gaan wij ouders in de herfst op vakantie en mei zijn we met zn 3en gegaan. Zomer is echt voor onze dochter. Ze gaat dus Surfen bij Dynamite Vakanties (ieder jaar iets anders) Vorige zomer was het Avontuur bij Tweehek.

Zijn er meer kinderen die alleen gaan of willen op zomerkamp? Gezien onze dochter voor het eerst alleen gaat zonder vriendin!

Marie

Marie

20-05-2013 om 13:27

Pomykamp

Hoi
Dochter (16) is al een paar keer alleen op ponykamp geweest en daarna een keer met zus en een keer met vriendin.
Dit jaar voor het eerst een keertje niet.
Zo'n weekje kamp is heel goed om zelfstandig te worden en bij haar hielp het ook om eens wat anders te leren eten.

Groep vormt zich gelijk bij aankomst

Maak je geen zorgen, je zult zien dat je dochter een topweek heeft.

Mijn dochter gaat ook al jaren in de zomer een week op kamp. Al jaren haken er allerlei kids aan die ze kent, maar soms ook helemaal niet. En ze vermaakt zich die week net zo goed als anders. Sterker nog, er komen vrienden bij

Bij aankomst wordt zo'n groep gelijk gevormd en de begeleiders doen daar ook veel aan. Tenmiste, hier dan.

Elk jaar halen we een kind op met dikke tranen bij het afscheid van de groep.

Misschien is de aankomst even onzeker en onwennig, maar dat komt vast en zeker goed. En het is ook een goede ervaring voor je kind, zelfstandig haar plekje vinden in een groep.

keuzes

Kijk wel even naar tips. Hoewel de surfkampen voor de jongste kinderen vrij uniform zijn, hebben kampen met 16/17 jarige kinderen hele verschillende karaktertrekken. Zo zijn sommige wat stenger, en zijn andere wat losser.

Ook kunnen er veel verborgen kosten zitten, zoals voedsel en huren van materiaal. Kijk hier voor wat meer informatie: http://www.surfhostel.net/category/surfkampendutch/

Marjoleine64

Marjoleine64

30-05-2014 om 21:37

Ja hoor

Onze zoons zijn ook alleen op kamp gegaan. Oudste (nu 16) was 11 toen hij op Sterkamp ging, doodeng voor hem, helemaal alleen. Nog voordat wij afscheid namen (na de intro voor ouders) was hij al helemaal gewend en hij heeft aan die week daar een beste vriend overgehouden. Ze gaan nu altijd samen, een keer maankamp gedaan en sindsdien computeren bij Tweehek. Jongste (nu 14) ging toen hij 10 was helemaal alleen naar 'Vierkant voor wiskunde' kamp. En sindsdien ieder jaar weer, dit jaar voor de 5e keer. Maar nu kent hij er veel mensen die net als hij ieder jaar op nieuw komen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.