Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Longland

Longland

02-03-2016 om 12:54

Reis naar westkust Amerika. Diverse vragen

Wij zijn druk aan het sparen voor onze Amerikareis. Hopelijk gaat die wens volgend jaar of dat jaar daarop in vervulling. We willen graag naar San Francisco, Los Angeles en Las Vegas. Wij willen overnachten in hotels/motels en vervoer met de auto. Nu heb ik al in het archief hele leuke en bruikbare tips (o.a. over uren model auto) gelezen. Maar toch een vraag. Wat moeten we absoluut in SF gaan zien en wat moeten we niet missen onderweg van SF naar LA? Ik las Monterey? Hebben jullie nog meer tips? Onze kinderen rijden paard. Zijn daar ook nog tips over? Een ranch die we kunnen bezoeken o.i.d..? Ik ben heel benieuwd. Oja links naar websites of reisverslagen zijn ook welkom!

Amerikaforum

Kijk eens op http://forum.allesamerika.com/ Daar heb ik voor onze reis heel veel informatie gevonden.

Yura

Yura

02-03-2016 om 14:32

Westkust

Wij hebben ook erg veel gehad aan bovengenoemd forum. San Francisco vonden wij geweldig, hadden we wel langer willen blijven. Houd er in ieder geval rekening mee, dat het daar ook in de zomer aardig fris kan zijn, dus warme kleding mee. Een bezoek aan Alcatraz vonden wij geweldig, uiteraard eerst even thuis de film gekeken, want dat is al een ouwetje en die kenden de kinderen nog niet. Je herkende echt alles terug uit de film, het verhaal van de ontsnapping blijft intrigerend, ook voor onze kinderen ook al is het al heel lang geleden.
Verder hebben we uiteraard over de Golden Gate bridge gefietst, fietsen is echt heerlijk in SF. Er schijnt ook een leuk science museum te zijn werd ons onderweg door een arts die we bezochten aangeraden, maar daar hadden we geen tijd meer voor.
Monterey hebben we ook een nacht overnacht en een walvistocht gedaan, erg indrukwekkend en een absolute aanrader, ook weer erg warm aan kleden en primatour vantevoren nemen. Ik heb snel last van zeeziekte, maar gelukkig geen last gehad. Ik had me vantevoren ingelezen en iedereen die last van zeeziekte heeft zegt unaniem dat het desondanks de moeite waard was.
Wat ik ook geweldig vond was de zee-olifanten kolonie ergens langs de kust, weet niet de naam van het dorp meer, maar is vast wel te googelen. Wij hebben echt enorm lang naar die beesten staan kijken, wat zijn die indrukwekkend zeg.
Ik noemde ff tussen neus- en lippen een arts. Mocht je een arts nodig hebben rijd dan niet blindelings naar een ER van een groot ziekenhuis, met een beetje pech kun je duizenden dollars voor schieten voor iets kleins als een hechtinkje ofzo. Vraag bij de receptie van het hotel waar je moet zijn. Wij werden naar een soort huisartsenpost verwezen en hoefden maar een paar tientjes af te reken, dat we achteraf keurig van onze verzekering terug kregen.

Longland

Longland

02-03-2016 om 14:46

Irisb en Yura

Bedankt voor de link. Ga na dit bericht meteen kijken! Fietsen in SF over die brug. Jaaa opgeslagen! Lijkt mij erg leuk. Ook je andere tips ga ik bij langs. Alcatraz lijkt mij ook erg interessant. Ik denk dat mijn man dat ook wel vind. Idd, van te voren die film zien. Hoeveel dagen zijn jullie in SF geweest? Is 3 voldoende? of te veel? Moeilijk hoor want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk er uit halen in een korte tijd.

Meer tips zijn welkom. Ga nu de link bekijken!

Bedankt!

Longland

Longland

02-03-2016 om 15:40

Wat een geweldige site!

Super@

Tussen LA en SF

In Monterey kan je met een boot walvissen gaan kijken. Kost wel even wat, maar het is een ervaring om nooit te vergeten. Het is vanuit de haven/pier maar een uurtje varen naar de plek waar de walvissen zitten. Welke soort walvissen je kan zien is afhankelijk van het seizoen, maar de kans is ontzettend groot dat je ze ziet. Wij zagen een blauwe vinvis en een bultrug met haar jong dat steeds opsprong uit het water, echt waanzinnig! Onderweg kom je ook nog dolfijnen en zeeleeuwen tegen. Enorm de moeite waard. Verder meurt het hele stadje naar clam chowder en naar die zeeleeuwen.

De Big Sur moet, en kan je ook haast niet overslaan. Het daar in gelegen Julia Pfeiffer Burns State Park lijkt net een Bob Ross schilderij, bijna onecht mooi. Geen plaatjes googlen maar je daar laten verrassen. Verder is Carmel een lief stadje en is de 17-mile drive (zo heet het geloof ik) ook mooi om een keer te rijden.

Parkeertip: je kan je auto twee uur gratis parkeren op Rodeo Drive, net even de winkels voorbij in het gedeelte met woonhuizen. Als je de Walk of Fame wil gaan bekijken op Hollywood Boulevard kan je ook weer twee uur gratis parkeren als je een willekeurige zijstraat van Hollywood Boulevard inrijdt en dan nog een keer een zijstraat neemt, dan zit je weer in een residential area.

Ons favoriete strand in LA was Zuma Beach/Malibu. Ook daar kan je gratis parkeren, het is er rustig en heel mooi. Toen wij daar zaten kwamen er steeds groepen dolfijnen voorbij vlak achter de branding. Nadat ze een paar keer voorbij gekomen waren gingen ze precies waar wij zaten allemaal door de lucht buitelen, alsof het een privéshow voor ons was. Daar kan Seaworld niet aan tippen.

Ik vond Las Vegas een verschrikking. Ik vind wel dat als je eenmaal zo ver hebt gereden dat het zonde is als je de Grand Canyon niet aan doet. Ook al heb je dat ding al 100x op foto of tv gezien, in het echt is het zo iets onvoorstelbaar indrukwekkends! Wij waren aan de North Rim, daar is het heel rustig en niet zo massatoeristisch.

skik

Mari39

Mari39

02-03-2016 om 19:59

lang geleden

Hebben wij die reis op gemaakt. We hebben een helicoptervlucht gemaakt boven Grand canyon en een wandeling naar benden . Beiden fantastisch.

Ik vond een heleboel nationale parken mooi. Bryce canyon en ook yosemite.
Las Vegas is absurd maar als je er bent moet je het zien.
Er is in SF een uitkijkpoint met mooi uitzicht. Ben de naam ff kwijt. De haven van sf heeft veel zeehonden. Maar goed dit was allemaal op de huwelijksreis van 17 jaar geleden.
We sparen nu ook voor een amerika reis met de kinderen. Hopelijk volgend jaar.

Yura

Yura

02-03-2016 om 20:46

San Francisco

Ik denk dat ik wel een week in SF zou kunnen door brengen, geweldige stad. Maar wij hadden een hele rondreis gepland, dus dan moet je keuzes maken, wij waren er 2 nachten. Beetje bekende rondje gedaan LA,SF, LV met de nodige nationaal parken ertussen zoals Yosemite, Zion, Bryce en Grand Canyon. Inderdaad ook de helicoptervlucht gedaan boven Grand Canyon, rib uit mijn lijf, maar wat was dat een fantastische ervaring.
Wij vonden overigens Las Vegas wel enorm leuk, je moet wel zorgen dat je er door de week bent en niet in het weekend, dan is het rustiger en de hotels veel goedkoper, dus dan kun je redelijk voordelig eens in zo'n vreselijk decadent luxe hotel zitten. Geweldig vonden we dat en 's middags gingen we bij de ticket-shop staan om te kijken welke show we 's avonds konden zien voor de helft van de prijs. Ik had verwacht dat het een vieze stoffige stad zou zijn, maar ik vond het er erg schoon en netjes. Toevallig was het niet echt bloedheet toen wij er waren, dat scheelt ook, zelfs in Death Valley was het "maar" 42 graden toen.

reiziger

reiziger

02-03-2016 om 21:14

'er zoveel mogelijk uithalen'

"Moeilijk hoor want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk er uit halen in een korte tijd."

En dat is een enorme valkuil. En dan ga je je dus afvragen, zoals jij doet, of drie dagen SF niet teveel is. Alsof je zo'm megastad binnen drie dagen 'helemaal gezien en beleefd' kan hebben. Alsof de vakantie pas geslaagd kan zijn als je 'alle highlights' aan de westkust hebt bekeken. Grappig hoe dat werkt. Als je in zuid-frankrijk op vakantie hebt, ga je ook niet even een dagje naar Barcelona omdat je er het maximale uit moet halen. En vanaf je camping aan het Gardameer ga je ook niet even naar Rome. Dan pak je een reisgids en merk je dat er meer dan genoeg te bleven is in de regio waarin je bent. En misschien ga je volgend jaar weer omdat je nog lang niet alles hebt gezien.

Amerikanen en Japanners gaan naar 'Europa' op vakantie. Hooguit twee dagen Nederland (Amsterdam en Volendam) en dan snel door naar Londen, Parijs en Berlijn. Dat vinden wij maar raar. Toch hebben wij diezelfde neiging als we naar een ver land gaan. Dan zijn we alleen nog maar geïnteresseerd in de échte highlights (waar iedereen heen gaat en het vaak knetterdruk is) en zijn oneindig veel tijd kwijt met reizen. Ik vind dat zonde. Waarom niet wat meer rust en kwaliteit?

MK

MK

03-03-2016 om 09:41

tja reiziger

Wij Nederlanders hebben dan wel meer vakantiedagen dan Japanners en Amerikanen, maar ook ik mag maar max 3 weken achter elkaar opnemen. Daardoor wordt zo'n reis in 3 weken gepropt. Zou heerlijk zijn als ik er 2 maanden voor zou mogen uittrekken, maar helaas... en dat geldt voor de meesten.

Ik denk dat reiziger meer bedoeld dat als je maar 3 weken hebt, dat je ook kunt kiezen voor minder dingen maar dan uitgebreider, in plaats van àlle highlights afjakkeren om toch maar niets te missen.

Longland

Longland

03-03-2016 om 11:29

Wat een tips!

Ik sla ze allemaal op en heb ook veel aan de genoemde website.

Reiziger, ik begrijp het helemaal en ik probeer zeker een paar rustmomentjes te creeren maar het zal vooral op een (wellicht over) actieve vakantie uitdraaien. Om de doodeenvoudige reden dat wij geen geld hebben om elk jaar of om het jaar of binnen een aantal jaar weer richting Amerika te gaan. Dat geld hebben wij niet. Misschien/waarschijnlijk wordt het eenmalig. Dus dan wil je ook zoveel mogelijk zien en doen. En dan nog moeten we keuzes maken. De vergelijking met een vakantie naar Frankrijk gaat bij ons dus niet op.

Longland...

Eenmalig DUS je moet zo veel mogelijk zien.

Nee dus. Gewoon niet doen.

Even domme vraag..,,,wanneer ben jij voor t laatst in Volendam geweest? Kinderdijk? Deltawerken? Rijksmuseum? Keukenhof? En hoe voel je je bij t idee dat allemaal in 3 dagen te moeten doen? Vreselijk toch?

Ook al ga je maar 1 keer in je leven naar Amerika....who cares dat je niet alle highlights ziet. Wij zijn meerdere keren geweest, maar mijn mooiste herinneringen zijn eerlijk gezegd niet perse al die parken. Maar wel de tussendagen in obscure motelletjes in gekke dorpjes, of de ongeplande tussenstops op interessante plekken die we echt niet voorzien hadden. Het 'gewoon' winkelen in een echte Amerikaanse supermarkt, of een paar dagen in een cabin op een volstrekt niet toeristische plek, met alleen maar Amerikanen om je heen.

MK

MK

03-03-2016 om 12:31

Jippox

Tuurlijk en het zou geweldig zijn als je elk jaar zo'n reis kunt ondernemen met je gezin, maar vaak is dat niet de realiteit. Het is vaak een reis die eens of tweemaal met het gezin wordt ondernomen en dan wil men er het meeste uithalen.

Zie ook het antwoord van Longland.

het meest eruit halen

Dat hoeft niet te betekenen dat je alles ziet, natuurlijk. Zie ook antwoord Ingrid.

afstanden

Je vergist je ook nogal snel in de afstanden daar. Voor je het weet zit je vooral in de auto. Dat lijkt mij niet vallen onder 'het meest uit je vakantie halen'. Tenzij je niets liever doet dan in een auto zitten, natuurlijk

Autorijden....

In de usa is echt gaaf. Maar niet als je al jakkerend je volgende doel moet halen. Wel als je gewoon op weg gaat, en her en der onderweg stopt voor een mooie wandeling, een grappige lunch in een minidorpje, of een bezoek aan een jou volkomen onbekende attractie die je per ongeluk tegenkomt. Vorig jaar zaten wij opeens in een of andere mijn. Ergens in georgia. Waar ze edelstenen dolven. Hilarisch. Er was een soort van mini pretparkje bij, je kon zelf in de mijn steen uitbikken en kijken of er een 'emerald' tussen zat. Ze hadden daar nog nooit een Europeaan gezien. Wat hebben wij een lol gehad. Het was zo grappig ouderwets....en zo vreselijk amerikaans.

Waren we vast zoef langsgecrosst als we de volgende highlight hadden moeten halen.

Ingrid

Moni

Moni

03-03-2016 om 13:19

Wij zijn één keer in VS geweest (tot nu toe)

en dat is 10 jaar geleden.
We hebben overal de tijd genomen om rond te kijken, zolang als we dat leuk vonden. Voor ons geen gejakker langs de highlights. Op die manier kan ik niet genieten van mijn vakantie.
Het scheelde dat we met een camper reisden. Zo was het makkelijker om flexibel om te gaan met het aantal nachten per plek.
Wij zijn ook lans de westkust gegaan. Las Vegas hebben we overgeslagen. Dat vonden we teveel voor drie weken.

MK

MK

03-03-2016 om 16:19

keuzes

Dat heeft alles te maken met het maken van keuzes en toch zoveel mogelijk zien. Zo hebben wij vanuit Las Vegas de Grand Canyon met een klein helikopter bezocht, maar dat kost een boel dollars en is niet voor iedereen weggelegd. Anders kost het je minimaal een dag heen en een dag terug rijden. Maar iedereen maakt zijn eigen keuzes en viert vakantie op zijn eigen manier.

Verder eens met wat eerder is gesteld: autorijden in de US is geweldig en relaxed. Ik hoef ook geen hele dagen in de auto te zitten, maar het is wel DE manier om het echte Amerika te leren kennen. Lunchen in een typische diner in een of ander gehucht, slapen in een mama en papa motelletje......

Yura

Yura

03-03-2016 om 19:29

Rustig aan

Wij hebben ook rustig aan gedaan. Bijna overal 2 nachten in een hotel blijven. Ik vind telkens 1 nacht echt een gejakker. Zo bouw je een beetje rust in. Meestal lig je met zijn vieren op een hotelkamer, die zijn vrij groot daar in de VS, maar dan heb je dus wel 1 badkamer met het toilet daarin, zeker pubermeisjes kunnen vrij lang bezig zijn in de badkamer. Wij maakten wel eens de grap dat als we wilden vertrekken 's ochtends dat als de laatste naar het toilet was geweest de eerste intussen weer moest. Wij vonden het ook prettiger om op 1 dag een lange afstand af te leggen en dan 2 nachten in hetzelfde hotel te slapen ipv deze in tweeën te knippen en dan 2 verschillende hotels te nemen. Maar dat is heel persoonlijk natuurlijk.

USA reizigster

USA reizigster

03-03-2016 om 22:09

Las Vegas

Ook rondje westkust gedaan. Geweldig.

Las Vegas is leuk om te zien als het je leuk lijkt. Voor mensen die niet van drukte houden is het vreselijk en kan je het beter over slaan.

Ik vond het leuk om te zien, maar wij hadden er 2 nachten en ik zou adviseren maar 1 nacht te doen. Als je dan in elk geval een avond daar bent en bij voorkeur ook een middag, kan je in elk geval een voldoende indruk hebben.

Ik zou adviseren eerst de hele Strip over te rijden en daarna een stukje (niet helemaal) te lopen. Het zijn echt mega-afstanden. Loop aan de goede kant, want als je aan de andere kant loopt, moet je steeds en nog meer loopbruggen over en leg je nog meer kilometers af .

Omdat wij er langer zaten hadden we wel tijd om naar een shooting farm te gaan. Daar geregeld. Ik ben niet gewelddadig aangelegd, maar vond het wel heel grappig en Amerikaans om te gaan schieten in zo'n schiettent. Zoon en dochter van 16 en 14 vonden het ook leuk . Omdat alles duur is, hebben mijn man en ik samen 1 pakket (goedkoopste) voor volwassenen genomen en die gedeeld. Het gaat immers om het idee.

Nog een tip is om in casino's een 1 dollar munt (een echte waar je mee kan gokken) te kopen en te bewaren als souvenir (voor je kinderen). Leuker souvenir en typisch Las Vegas is er denk ik niet.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

03-03-2016 om 23:41

Dat niet jakkeren

Dat snap ik wel. Ik herken ook de valkuil om vooral alles te willen zien, maar het is makkelijker om dat in Noord-Italië los te laten dan in een land waarvoor je al een vermogen hebt neergelegd om er te komen en waar je dus niet zo heel gauw nog een keer terugkomt.
Maar de vraag is dan waar kies je dan voor? Is alleen San Francisco en ommelanden interessant genoeg om al dat geld waard te zijn. Krijg je dan een mooiere vakantie dan als je twee weken aan de Franse Riviera zit?

Longland

Longland

04-03-2016 om 09:53

Bedankt!

Wederom voor alle tips en suggesties. Wij zijn inderdaad van plan om minimaal 2 overnachtingen in 1 hotel te doen. Ik bedoelde er meer mee te zeggen dat wij niet een hele dag bij het zwembad van het hotel gaan hangen. Wat wij tijdens een vakantie in eigen land of Europa wel zouden doen. We hebben allemaal een aantal wensen binnen het gezin en die willen we gaan proberen te realiseren. Zo te zien moet dat lukken. We gaan sowieso SF LA LV aandoen. Las Vegas lijkt mij zeker een ervaring en daar wil ik ook zeker 2 nachten verblijven. De voorpret en uitzoeken vind ik heerlijk om te doen.

Tihama

Tihama

05-03-2016 om 22:18

Arizona

Wij zijn 3 jaar geleden weer eens in de VS geweest (na 20 jaar) en we sparen nu om volgend jaar weer te mogen.

Een tip die je niet zo snel tegenkomt (maar die ik graag kwijt wil: In de meeste routes wordt Arizona nauwelijks meegenomen, maar ik vind bijv. de omgeving van Tucson machtig mooi. Maar goed, ons voorkeursplaatje was wat ongebruikelijk: de aircraft boneyard, Biosphere 2 en de Sonora Desert met de Saguaro cactussen komen in de meeste reisgidsen niet voor.

Ik vond ook de bezoeken aan Navajo en Hopi county bijzonder. En de bezoeken aan Wal Mart (kijk, hier verkopen ze kogels in de supermarkt).

Ik vind overigens Las Vegas wel heel erg leuk. Totaal over de top, maar leuk om te ervaren.

Bryce en Zion vind ik zelf imponerender dan de Grand Canyon. Eigenlijk vind ik Zion wel het allermooiste. En de Redwood Sequoia's en....nou ja, dat is nu net het probleem: er is zoveel mooi en als je 5000 euro verder bent voor de tickets, dan wil je er eigenlijk alles uithalen. Ik zou wel af en toe een rustdag inplannen. Mijn man vond dat in eerste instantie onzin, maar onze zoon(toen 15) gaf aan dat hij zoveel indrukken kreeg dat hij echt blij was dat we een dagje bij het zwembad bleven.
Hij had letterlijk tijd nodig om die indrukken te verwerken.

Maar het is zo ontzettend mooi allemaal.

Wij vinden overigens uren in de auto zitten geen opgaaf. Maar voor ons geldt ook in Europa dat onze vakantie begint, zodra we de straat uitrijden. Dat is in de VS nog minstens zoveel waar.

Noname

Noname

13-03-2016 om 12:53

Rondreis ergens te downloaden

Ik wilde ook met mijn twee dochters van 12 en 16 jaar een rondreis maken in het westen van de VS en vroeg me af of er ergens al rondreisroutes te downloaden zijn met daarbij de namen van geschikte hotels die ik dan zelf vooraf boek. Een compleet verzorgde reis gaat vaak in een moordend tempo en misschien is de reisgoedkoper door vlucht, huurauto en hotels zelf te boeken? Heeft iemand daar ervaring mee hier?

mijk

mijk

13-03-2016 om 17:12

ik heb gewoon

Via booking.com hotels gebookt. Telkens even recensies gechecked en meldingen op bedbugregistry. In amerika kun je vrijwel overal tot 24 uur van te voren gratis annuleren dus je kunt ook tijdens de reis nog switchen...

Mijk

USA reizigster

USA reizigster

13-03-2016 om 21:04

Noname

"Ik wilde ook met mijn twee dochters van 12 en 16 jaar een rondreis maken in het westen van de VS en vroeg me af of er ergens al rondreisroutes te downloaden zijn met daarbij de namen van geschikte hotels die ik dan zelf vooraf boek. Een compleet verzorgde reis gaat vaak in een moordend tempo en misschien is de reisgoedkoper door vlucht, huurauto en hotels zelf te boeken? Heeft iemand daar ervaring mee hier?"

Wij hebben via een reisorganisatie geboekt (Amerikaonline) en dan kan je zo lang als je wilt op plekken blijven. Dus als je het niet wilt, heb je geen moordend tempo. Wij zijn trouwens erg tevreden over die reisorganisatie (onderdeel van Riksja, hebben ook allerlei andere landen).

Een tijdje geleden zag ik hier op OO ook een draadje voorbij komen van iemand die zelf de rondreis had geboekt (ik geloof in Canada). Toen vervolgens een familielid ziek was of stierf moest ze zelf al die hotels gaan annuleren. Dat was voor haar reden om voortaan niet meer zelf alles te boeken. Was nl. heel veel gedoe. Als je via een reisorganisatie boekt is 1 berichtje voldoende. Ik geef het maar even mee ter overweging, naast het feit dat het ook wel makkelijk is als een reisorganisatie dingen voor je boekt.

lennest

lennest

21-03-2016 om 17:33

camper?

Wij hebben een camper gehuurd, och, dat was zo fijn! Gewoon met rijbewijs B. De campings in de USA zijn er echt op ingericht, soms super de luxe soms heel basic, maar altijd goed. Geen gedoe met koffers sjouwen, aan het begin van de vakantie berg je alles op in de camper en klaar. Onderweg een kopje koffie of lunchen? Geen probleem. Grote koelkast, dito vriezer, goed bed, veel ruimte, badkamertje met toilet, grote voorraad tank voor water en een tank voor het afval; we konden zeker drie dagen doorkomen zonder aan te vullen of te lozen.
Je ziet een mooi plekje, hup, camper aan de kant. Qua rijcomfort doen de campers niet onder een personen auto. De laatste week hebben we een auto gehuurd, dat leek ons handiger in SF. We hadden het beter niet kunnen doen. Rondom SF zijn veel campings met een bustour naar SF, ook hop on hop off.
De afstanden zijn heftig in Amerika, beperk jezelf tot een bepaald gebied of neem voor lief dat je veel achter het stuur zit.
Wij hebben een reisgids gekocht (bij ANW met meerdere routes plus een campinggids. Dan kom je toch langs de highlights, maar je bent vrij om te gaan/staan waar je wilt. We hadden niet één camping vooraf geboekt, was ook niet nodig. Zo 's middags tegen een uur of 3 gaan rondkijken voor een camping, we hebben maar één keer op een stuk asfalt gestaan, maar we hebben ook in de natuur tussen de herten gekampeerd, ook op een camping naast de Grand Canyon, op de strip in Las Vegas, echt, je vindt op de meest rare plaatsen nog wel een camping. Prijzen tussen $5 en $ 70 per nacht (laatste was in Monterey Bay, in de heuvels, prachtig!) Vergeet hier het aquarium niet, zo mooi!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.