Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Maastricht

Hallo wij gaan volgende maand een lang weekend
naar Maastricht met een dochter van 10.
Wie heeft er tips voor leuke musea restaurants etc
Alvast bedankt

pooh bear

pooh bear

12-09-2013 om 17:49

Grotten ford

Wij zijn in de zomervakantie naar Maastricht geweest. Wat we daar leuk vonden was gewoon lekker door Maastricht lopen en verder hadden we een combi kaartje voor het ford Sint pietersberg samen met de grotten.
Verder zijn we een dagje naar Valkenburg geweest daar hebben we de Wilhelmina toren beklommen bij die toren kan je ook rodelen en tubbingen. Verder heb je zowel in Maastricht als Valkenburg verschillende grotten doe je kan bezoeken en is de steenkolenmijn in Valkenburg erg mooi.

Wij zijn ook nog bij funvalley geweest maar dat is misschien alleen leuk met heel mooi weer. Funvalley is een strandde met speeltuin springkussens glijbanen enz ook kan je er kanoën en waterfietsen.

mamagaby

mamagaby

13-09-2013 om 08:57 Topicstarter

Dank je wel

Dank je wel voor de tips!

natuurhistoriach museum

Het natuurhistorisch museum vonden wij heel leuk om met de kinderen te doen (wij waren er ook afgelopen zomer). Ze hebben net een nieuw skelet opgegraven en daar was een tentoonstelling over. Misschien loopt die nog. En anders is het sowieso de moeite waard het museum te bezoeken.

lisbeth

lisbeth

17-09-2013 om 15:11

maastricht

een grottentocht is leuk, te boeken bij het VVV. Het centrum is natuurlijk heerlijk om doorheen te wandelen. Natuurhistorisch is ook leuk en die tentoonstelling is er nog.
Funvalley is voor een 10 jarige niet meer heel spannend, zeker het binnen gedeelte niet.
Als het lekker weer is kun je vanuit de stad ook richting de st pietersberg lopen, je kunt dan van bovenaf de afgravingen van het enci bos bekijken. Daarna een kop koffie drinken bij casino slevante.

mocht je een auto tot je beschikking hebben is een dagje Aken of Luik ook aan te raden.

qua restaurants: Minckeleers op de markt is goed en niet te duur, op het vrijthof de Italiaan Il Bacaro. La bodega voor tapas, is echter wel wat duurder. Goh er zijn gewoon zoveel goede eetcafe's, je struikelt er bijna over.
En ga zeker een ijsje eten bij luna rosso, er zijn er twee, eentje bij plein 1900 en eentje bij het onze lieve vrouwe plein.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

23-09-2013 om 22:34

Lisbeth

Is Luna Rosso toevallg wat vroeger Veneziana was? Of bestaat deze ijszaak ook nog steeds?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.