Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

donderkopje

donderkopje

21-01-2014 om 12:49

Leukste vakanties in Nederland voor 9-jarige?

Wegens bezuinigingen gaan we een buitenlandse vakantie dit jaar waarschijnlijk niet kunnen opbrengen. Vandaar: wie weet een leuke vakantie tip in Nederland voor ons gezinnetje met 9-jarige jongen?

We zijn een beetje verwend dus dat is lastig maar zoeken dus eigenlijk een combinatie van comfort en rust maar ook aanwezigheid van andere kinderen, zwemmogelijkheden en leuke uitjes.... Geen grootschalige lokaties dus.
(Standjes over verwend zijn hoeven niet hoor, dat zijn we ons terdege bewust

Dank je wel!

vlinder72

vlinder72

21-01-2014 om 16:42

Schiermonnikoog

Bij al mijn kinderen is dat echt de vakantiebestemming in Nederland. Met de boot er naar toe. Geen auto tot je beschikking. Alles op de fiets doen en er is maar een excursie mogelijkheid namelijk de balgexpress dus je houdt de kosten ter plaatse binnen de perken. Schiermonnoog heeft een camping en een openluchtzwembad. Wil je een overdekt zwembad (je) dan moet je naar Landal vitamaris gaan. En daar zijn in de zomer ook zat kinderen te vinden.

Moai Fryslân

Zoek eens in de buurt van Terherne en Earnewald.

Zeilen, kanovaren, zwemmen, Het kameleondorp, ruimte en rust

http://www.earnewald.nl/
http://www.terherne-terhorne.nl/

amk

amk

21-01-2014 om 18:49

vlinder

er zijn nog veel meer excursies op Schier:
de nachtwandeling vanuit het bezoekerscentrum (ook leuk in de regen)
wadlopen
de rondrit met de paardentram

Denk ook aan de leuke activiteiten in het buurthuis, de film op woensdag. En vooral de absolute vrijheid die je je kind kan geven.
Wij wonen in de stad en zelfstandig rond crossen zit er voorlopig nog niet in. Wat een heerlijkheid op Schier: je geeft ze 2 euro mee (voor het snoepwinkeltje) en de beperking dat ze alleen in het dorp los Mogen en je ziet ze de hele dag niet terug. Ja, in de supermarket.

Wij gaan dit jaar waarschijnlijk ook weer. Heerlijk.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

21-01-2014 om 18:49

Hier

buitenhof de Leistert.

vlinder72

vlinder72

21-01-2014 om 20:04

Amk

Je hebt natuurlijk gelijk. Er zijn nog meer excursies. De balgexpress is wel heel erg leuk. De kinderen hebben genoten van de tocht. De zeehonden en alle modder.

En de vele korte fietstochten. Het is nooit ver dus ook een elfjarige prepuber vindt het nog leuk. En je kan altijd bij het strand eindigen. Of tussen de koeien door wandelen.

Het is echt een van onze favoriete vakantiebestemmingen.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

21-01-2014 om 20:16

Camping 3akers

Klein, meutig, aan het water, vlakbij Hoorn/Amsterdam. Ze hebben fantastische caravans te huur. Tiengemeten, de natuurspeeltuin is echt fantastisch, je kan er ook blijven slapen in eigen of gehuurde tent of in de herberg. Hoor van collega's dat Dwingeloo leuk is.

Dalarna

Dalarna

22-01-2014 om 08:37

Kijk eens naar

Vakantie op safaripark de Beekse Bergen en speelland, in onze tijd kon je als je naar de ene camping ging één van de twee als gratis entree en de andere goedkoper. Ik weet niet hoe het nu is maar het was wel heel erg leuk toen.

donderkopje

donderkopje

15-02-2014 om 17:04

Texel

We gaan naar Texel! Dank voor het meedenken!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.