Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Kopenhagen tips

In de herftsvakantie ga ik samen met mijn dochter van 9 jaar een paar dagen naar Kopenhagen. Ik ben er nog nooit geweest, sterker die hoek van Europa is tamelijk nieuw voor me. Inmiddels weet ik van het bestaan van Tivoli en blijkt ons hotel daar ook in de buurt te liggen. Maar wat is verder de moeite waard? Wat is leuk om te bekijken, te doen, te eten etc? Tips zijn enorm welkom!

Tripadvisor

Op tripadvisor vind ik altijd veel info met foto' s en reacties. Mijn gids voor elke nieuwe plek.
Op zoover trouwens de tip een fiets te huren.

Fietsstad

Kopenhagen is een ideale stad om te fietsen. Verder nog tips in http://reizen-en-recreatie.infonu.nl/steden/119175-vakantie-in-denemarken-kopenhagen.html

Libertine

Libertine

22-09-2014 om 17:25 Topicstarter

Tips van ervaringsdeskundigen

Dank voor de tips!

Ik hoopte eigenlijk nog op tips uit de eerste hand. Van mensen hier die er geweest zijn en net dat ene leuke restaurantje hebben gevonden. Of weten dat je beter aan het eind van de dag dat leuke museum kunt bezoeken. Je weet wel, in de hoop dat je niet enkel het rondje loopt dat alle toeristen met een gids in de hand lopen

amk

amk

22-09-2014 om 17:40

Ja, doen

ik ben er met mijn 7 jarige geweest:
dierentuin: ze heeft de kameel mogen aaien bv.
tivoli: zeker doen
de ronde toren beklimmen
er is een paleis met kroonjuwelen, daar hebben wij ons schatkistje voor thuis virtueel bijgevuld ☺

Naar de kleine (heeeeeel klein) zeemeermin lopen natuurlijk. En dan met de trein terug naar het centraal station. Is wel een beetje een must do.

Kinderfilms vooral de animatie zijn goed te volgen in het Deens. Je hebt daar een nogal opvallend gekleurde bioscoop , vonden wij ook erg leuk.

Als je Tivoli uitkomt en je gaat rechts zitten daar op de hoofdweg een heel goed italiaans restaurant http://www.vesuvio.dk/, en iets dichterbij ook een australisch restaurant: http://en.reefnbeef.dk/ was erg gezellig en leuk eten daar.

En eten op Nyhavn natuurlijk, zeker als je kind vis lust.

Ik zal mijn dagboek uit die periode eens opzoeken, als ik daar nog wat leuks lees kom ik er op terug.

Libertine

Libertine

23-09-2014 om 22:35 Topicstarter

AMK!

Dat was precies waar ik op hoopte. Heb al je tips opgeschreven. Hartstikke leuk. We hebben nu nog meer zin. Dank!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.