Getest! De meest hippe en kidsproof slaapbank, die ligt als een boxspring (en met kortingscode!)
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Katniss

Katniss

10-08-2015 om 22:44

Italië, omgeving Venetië/Rimini?

Ik wil voor volgend jaar een vakantie plannen die een mix is van strand en cultuur. Het lijkt me dat ik dat in Italië wel moet kunnen vinden. Oudste wil graag een keer naar Venetië dus het plan was om daar in de buurt een appartement te huren. Rimini is natuurlijk een bekende plaats, maar tijdens het googelen kwam ik erachter dat daar vooral jongerenreizen heen gaan En wat is het met die strandbedjes? Kilometers aaneengesloten parasols, is dat echt zo?
Wat ik zoek is een appartement met minimaal twee slaapkamers in een kleinschalig (5-40 app) complex, vlak bij zee, WIFI, hoeft niet heel luxe, voor ca. 1000 euro per week (minder mag ook). Max. 200 km bij een luchthaven vandaan, en in de buurt van Venetië. Ik ben er nog niet uit of ik daar een dagtrip heen maak of er een of twee overnachtingen doe.
Omdat ik nul ervaring heb met Italië hoop ik hier wat goede tips te krijgen? Leuke badplaats, leuke accommodatie, luchthaven met de goedkoopste vluchten e.d.
Alvast bedankt.

filalu

filalu

11-08-2015 om 08:03

Lido

Als je alleen strand en Venetie wil waarom huur je dan geen appartement op Lido. In venetie heb je geen auto nodig. Als je hier naar toe gaat hoef je dus geen auto te huren.
Zelf heb ik ooit een appartement voor een week vlakbij het San Marco plein gehuurd. En zijn we van daaruit een dagje naar het strand in Lido geweest.(even op de boot en je bent er)

Alleen een appartementen complex weet ik hier niet. Maar dit zijn voorbeelden van appartementen:
http://www.wimdu.nl/offers/6843T18T?per_page=25&checkin_date=15-08-2015&checkout_date=22-08-2015&min_bedrooms=1&max_price_step=3&sort_by=score&search_geolocation=1931-venice

https://www.airbnb.nl/rooms/236585?s=ouZx

Je kunt ook vliegen op Venetie.

Italie is prachtig. Je zou ook nog kunnen overwegen om twee locaties te kiezen. Bijvoorbeeld een week in de buurt van Florence (geen strand)En bezoek hier ook Pisa en Siena. En een week in Venetie. (wel strand) Vlieg heen op Florence met de trein naar Venetie en terug vanaf Venetie.
Of vlieg op Milaan en ga een week naar het Gardameer.(strand) Van hieruit kan je makkelijk Verona en Milaan bezoeken. En weer een week Venetie.

Misschien zijn mijn voorstellen wel helemaal niet wat je zoekt, of het brengt je op een idee. In ieder geval veel plezier met het plannen van de vakantie.

Katniss

Katniss

11-08-2015 om 09:55

Niet alleen strand

Het idee was dat als je ergens bij het strand zit, je makkelijker nog een paar uurtjes strand doet na een uitstapje. Ik wil dus ook zeker niet zonder auto. Een keer 'verhuizen' zou wel kunnen, maar twee keer een week vind ik te lang. Dan eerder een week + 2/3 dagen.

Katniss

Katniss

11-08-2015 om 19:52

Lido

Ik heb eens naar Lido gekeken. Dat ziet er best aardig uit, maar dan wordt het ineens echt een 'strandvakantie' voor mijn gevoel. Ik houd het wel even in mijn achterhoofd en gooi het in de groep
Verder nog mensen met Italië-ervaring en goede tips?

been there done that, maar dan anders

Ooit heb ik boven Venetie op een camping gestaan. Camping aardig, aan de romeinse opgravingen grenzend. Venetie wilden we met de trein doen, scheen heeeeel goedkoop te zijn. Bleek die trein maar 2 x in de ochtend en 2x in de middag te gaan! Toch maar met de auto en bij venetie naar een parkeerplaats gewezen door aardige italianen. Konden we met t bootje naar venetie!!!! Bleek wel 50 euro te kosten..... Was een leuk tochtje hoor, kwamen we bij venetie aan de verkeerde kant van het eiland aan. Met twee kleine kinderen een uurtje of zo sjokken in de hitte. En daar ziet venetie er echt niet zo mooi uit. Van ellende begonnen de kinderen te klieren in de wachtrij bij de sant marco, en zijn we eruit gezet (alleen maar omdat een kind zich lostrok uit mijn hand). Nou, ik was er ff klaar mee. Ook met het kopje koffie van 10 euro aan dat pleintje.
Vond het zoooo tegenvallen, echt....
Er is zoveel moois is Italie. Stranden zijn wel apart; je mag er alleen op als je een parasol en of ligbedje huurt, en daar betaal je voor. Gratis stranden zijn er alleen op de minder mooie plekken, en de troep drijft daar in zee. De badgasten staan op t strand daar, want in die viezigheid ga je niet liggen. Hmmmm, ga ik terug om nieuwe ervaringen op te doen? Wat geweldig was, was Siena, Florence, en t is de moeite waar je te verdiepen in t eten (pasta is een voorgerecht, en daarna komt vlees of vis, waar je de groente apart bij besteld. Alleen pasta nemen wordt niet op prijs gesteld). En die keer dat we in een geweldig groot landhuis verbleven samen met bekende nederlanders, en wat ze daar kookten!!! De vergezichten, de huizen...

Ik zou een budgetvlucht nemen, en dan even bepalen wat je wil; van plek naar plek om te bezichtigen, of een paar dagen op een plek aan t strand en dan pas een auto huren om een paar uitstapjes maken.

Ow ja, dat huis kost een vermogen. Als ik dat had, dan zou ik het weer huren....

Evanlyn

Evanlyn

11-08-2015 om 20:27

Garda-meer

Bij Riva en Torbole (noordkant Garda-meer) zitten vooral windsurfers en is het strand niet zo druk. En af en toe steekt er opeens wind op en verandert het meer in een golfslagbad! Het strand bestaat wel uit steentjes, dus waterschoenen mee.

filalu

filalu

11-08-2015 om 20:34

Venetie

Een vakantie van ongeveer 10 dagen dus. Met de omgeving en het strand rondom Rimini heb ik geen ervaring maar ik denk dat je daar wel een mooi appartement kan vinden. Bologna is wel leuk.

Geen zee, maar in mijn ogen meer cultuur om te bekijken: Is het strand bij het Gardameer een optie?. Is niet verder weg van Venetie dan Rimini. Vanuit hier kan je naar Milaan, Verona en Paicenza.

Dit appartement zit wat dat betreft op een mooie locatie. Alleen is geen complex
https://www.airbnb.nl/rooms/7165998?s=ZbEL

Twee nachten in Venetie zou ik wel doen. Je kunt dan vliegen op Venetie daar je auto huren, dan een week naar Rimini of Gardameer. Terug naar Venetie en daar je auto inleveren. (hoeft die niet in die dure garage te staan) En nog een paar nachtjes in Venetie.

filalu

filalu

11-08-2015 om 21:00

Nog even over Venetie

Wat Dorry1 erover zegt herken ik wel. Het kost geld om in Venetie te komen. Maar vanaf het vliegveld is een enkeltje met de boot €15,- en als je online koopt scheelt het nog een euro.

Verder is wat eten of drinken op het san marco plein heel duur. Maar in de straatjes in de buurt kan je voor heel aardige prijzen eten.

Heel lang geleden al weer zijn we een keer 1 dag naar Venetie geweest. Die dag vonden we toen vooral duur en vermoeiend. Toen we later overnachtten in Venetie hadden we een heel andere ervaring. Dat is ook al weer lang geleden dus een paar nachtjes Venetie staat wel weer op mijn verlanglijstje.

vlinder72

vlinder72

11-08-2015 om 21:02

Gardameer

Wij hebben een appartement in de buurt van Peschiera de. Garda gehad. Ideale ligging. Uitstekende treinverbinding naar Venetie en Verona. En andere plaatsen zijn ook binnen bereik. Wij vonden het Gardameer een aangename verrassing. Het was veel mooier en afwisselender dan wij hadden verwacht. En Venetie is uitstekend bereikbaar. En het Gardameer biedt ook mogelijkheden om op het strand te liggen em te zwemmen.

Katniss

Katniss

11-08-2015 om 21:09

Oh wat goed

Dat had ik helemaal niet bedacht, dat het Gardameer ook best in de buurt ligt. Lijkt me een wat 'sympathieker' omgeving dan aan de Adriatische kust. En dan aansluitend naar Venetië. Ik ben daar ook al eens geweest, maar dat is bijna 20 jaar geleden. Toen was het warm en duur
Ik ben van plan om al in ca. oktober te gaan kijken of ik goedkope vluchten kan boeken. In mijn omgeving krijgen mensen het altijd voor elkaar om voor 100 euro pp een retour te hebben, dus ik ben benieuwd.

vlinder72

vlinder72

11-08-2015 om 21:32

treinkaartje

Ik heb het treinkaartje er van destijds bij gepakt. Wij vertrokken om 09.23 vanaf Peschiera en kwamen aan op het centraal station in venetie om 11.09. Kosten 40 euro voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Terug gingen wij om 17.51 en wij waren weer terug in Peschiera om 19.32.

Na aankomst hebben wij toen een busboot genomen naar het San Marcoplein. Vanaf het plein hebben wij alles gelopen.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

11-08-2015 om 22:27

Gardameer

Ja, het Gardameer is een perfecte uitvalsbasis! Ik ben er een maandje geleden met zoon van 14 geweest. Met de trein naar Verona en terug. Wij zaten in een goedkoop hotel (ik hou niet van kamperen in het plaatsje Garda, pal aan het Gardameer. Heerlijk gezwommen (idd wel waterschoenen mee!) op het meer (er was een klein strandje 100 meter van het hotel) en een waterfiets gehuurd. Busstation om de hoek en perfecte bus-, trein- en bootverbindingen naar andere dorpjes zoals Peschiera, Lazise en Malcesine (kabelbaan naar de top van de Monte Baldo, 2 kilometer hoog). We hebben ook bijvoorbeeld de veerboot genomen naar het schiereiland Sirmione om daar naar een leuk, klein strandje te gaan en oude Romeinse ruines bezocht en mooie oude kerkjes. En het lekkerste ijs gegeten
Venetie wilden we ook doen (was maar anderhalf uur met de trein) maar uiteindelijk hadden we daar net te weinig tijd voor; ook omdat we (vooral zoon natuurlijk ook nog naar pretpark Gardaland en waterpark Canevaworld gingen en we maar een week hadden. Wij zijn echt verliefd geworden op het Gardameer. Wel toeristisch maar niet krankzinnig druk en een hele relaxed sfeer. En ook nog eens veel betaalbaarder dan ik had gedacht; zeker het eten en drinken. Kijk ook eens op Airbnb; er zijn leuke, betaalbare huisjes en appartementen te huur rond het Gardameer. Volgend jaar gaan we zeker weer en dan wel een dag naar Venetie

Krullevaar

Krullevaar

12-08-2015 om 12:47

stranden

Waarom heb je problemen met de Italiaanse georganiseerde stranden? Ik vind dat juist heerlijk. In Italie, Spanje of Griekenland lekker comfortabel op een bedje liggen. We waren dit jaar in zuid Frankrijk en we moesten echt zoeken naar een mooi strand met bedjes en parasols. Wat daar bovendien erg duur was. De 'openbare' stranden waren overvol en hutje mutje handdoekje leggen is weer niet mijn ding. Bovendien ligt het gewoon niet lekker.

Vakantievierder

Vakantievierder

13-08-2015 om 12:17

Is dit wat voor je?

http://www.marepineta.it

Hier zijn wij wel eens geweest, Het is een vakantiepark met zwembaden en echt vlak bij zee. Wij gingen naar een klein publiek strandje, waar weinig touristen en meer Italianen kwamen, vlak bij het park. Op het park betrekkelijk weinig Nederlanders, wel animatie waar onze kinderen niets mee deden.
Het ligt in de buurt van Ravenna (minder ver dan naar Rimini), met echt prachtige cultuur. Daarnaast een kleine twee uur vanaf een parkeerplaats bij Venetië, van waaruit je met de boot naar een goede plek in Venetië kunt. Maar idd: Venetië is erg druk, erg duur en daarnaast verschrikkelijk warm. Ik vind het trouwens wel leuk dat ik een keer in Venetië ben geweest, maar meer dan een dag zou voor mij niet hoeven. Behalve Ravenna en Venetië is er niet zo veel denk ik. Hebben wevook niet echt naar gezocht, trouwens. Pubers wilden chillen aan zwembad, strand of bij het huisje, wij waren moe en lazen boekjes. En keken mozaïeken in Ravenna.

Succes met zoeken (en vinden hoop ik).

guera

guera

13-08-2015 om 12:31

milaan vliegen

Wij zijn vorig jaar op Milaan gevlogen met ryanair. 90 euro retour. Toen naar Venetie gereden (kleine 3 uurtjes) en daar in hotel op het vasteland (mestre). Daar rijdt heel vaak een bus van en naar Venetie en dan ben je er in 20 minuten. Venetie in de zomer is bloedheet en druk. Onze oudste was 11 en vond 1 dag echt meer dan genoeg. Vervolgens reden we langs de adriatische kust een end naar beneden voor een strandvakantie. In vind Italiaanse stranden helemaal niks als je het vergelijkt met spanje bijvoorbeeld. Echt hutjemutje bedjes en schreeuwend duur. Prima om een bedje met parasol te huren maar in Italie vond ik het echt prijzig en dan die italianen die vol vanzichzelf zijn in hun porno zwembroek. Nee niet helemaal mijn ding maar goed. Aan de Toscaanse kind hebben wij wel een paar mooie handdoeken relax stranden gevonden.

Ravenna en lido di classe

Het gardameer vind ik een verschrikking in het hoogseizoen. Ik heb heel erg genoten van de schitterende kunst in Ravenna en lido di classe. Geen hotelervaring. Had een camping op het strand.

Tsjor

Jaina

Jaina

13-08-2015 om 13:44

Venetie

Venetie vind ik geweldig. Het is een van mijn favo steden. Maar de zomer is zeker niet de fijnste tijd om een bezoek te brengen: druk en warm.
Ik zou sowieso aanraden om een nacht een hotel te boeken in Venetie. Venetie is 's avonds en 's nachts heerlijk. Het is dan ook wat rustiger.
Het leukste van Venetie is om te gaan dwalen: weg van het San Marco plein en de route tussen daar en het station die iedereen braaf volgt. Je moet juist de kleine zijstraatjes hebben. Daar is het veel rustiger.
Met de boot een bezoek brengen aan Murano, Torecello en Burano is ook aan te raden. Leuke eilandjes.
Giudecca is ook een fijne week om door heen te lopen.
Ik vind Venetie pas echt mooi in de avond en de nacht dus ik zou zeker minstens een nacht blijven. En dan heerlijk de halve nacht over straat zwerven en verdwalen. Want dat hoort bij Venetie: verdwalen.

Wat betreft de Adriatische kust heb ik niet zo veel eigen ervaring maar ik hoor altijd dat er heel veel muggen zijn. Dan is misschien Gardameer een betere aanrader? Ik kan me niet meer zo veel van muggen herinneren maar het is enige tijd geleden. Het pretpark Gardaland doet het bij mijn kinderen ook goed.

Openbare stranden zijn inderdaad niet overal even goed. Meestal is er overal wel een fijn openbaar strand maar je moet net weten waar het zit. Ik vind zelf inderdaad ook wel een voordeel van Frankrijk dat de standen daar bijna allemaal openbaar zijn. Aan de andere kant als ik een hele dag naar het strand ga dan heb ik er geen probleem mee om bedjes/parasol te huren. Ga je maar voor een paar uur is dat zonde van het geld. Maar elke gemeente heeft een openbaar strand. Het is soms alleen even zoeken naar een leuk openbaar strand maar ze zijn er zeker wel.

Jaina

Jaina

13-08-2015 om 13:47

Als je daar in de buurt zitten zijn aanraders:
San Marino (wel heel toeristisch)
Ravenna
Bologna
Padova
Verona
Ferrara
Po Delta park

De andere kant op:
Trieste

Er is daar zoveel te zien en te beleven in de omgeving. Je kan elke dag wel vullen.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

13-08-2015 om 13:57

Gardameer

Wij zijn geen stranden tegengekomen met huurbedjes en parasols; we zijn naar twee hele kleine, gezellige lokale strandjes (in Garda en Sirmione) geweest waar je je handdoekje legt en dan lekker zwemt, relaxt en kletst met je mede-strandgangers. Die zijn idd in iedere gemeente te vinden. Maar wij zijn dan ook geen echte strandgangers die de hele dag op het strand liggen. Als je dat wilt kan je misschien wel beter naar zo'n groot prive-strand gaan.
Enne, geen mug te bekennen aan het Gardameer hoor; dat vonden we zo heerlijk en verbazingwekkend En als je kinderen hebt die van pretparken en waterparken houden, zou ik zeker Gardaland en Canevaworld bezoeken. Gardaland is een geweldig mooi opgezet attractiepark met spectaculaire attracties waar je een hele dag zoet kan zijn en Canevaworld is ook heel leuk. Ga dan wel vroeg zodat je een plekje in de schaduw hebt en jij kan dan lekker relaxen terwijl je kinderen zich vermaken met de waterglijbanen. Beide parken zijn natuurlijk wel druk maar we vonden het toch prima te doen zonder echt lange rijen. Beter dan Walibi of de Efteling in de zomervakantie Maar wat dat betreft is juli beter dan augustus in Italie; augustus is de drukste maand. Wij gaan zeker nog een keer naar het Gardameer en dan ook naar Venetie!

Anne Carin

Anne Carin

16-08-2015 om 16:47

muggen

Wij zijn net terug van een vakantie aan de Adriatische Riviera en inderdaad het stikt daar van de muggen. Zodra de schemering inzet komen ze in grote getalen tevoorschijn. Ook al smeerden we ons goed in met 50 % Deet, evengoed werden we allemaal regelmatig gestoken. Wij stonden op een camping aan het strand en daar was 3/4 bezet met bedjes en parasols die bij de mobilhomes van camping hoorden. Er was een apart deel wat openbaar was en daar was het idd behoorlijk vol. Ondanks de mooie steden die daar te bezichigen zijn, wat we ook gedaan hebben, Venetie, Ferrara, Ravenna, Bologna is ook leuk en Choggia, voor ons geen Adriatische Riviera meer. Wij kennen ook het Gardameer en geven daar echt de voorkeur aan. Geen muggen en prettiger strandjes!

Net teug

Net teug

16-08-2015 om 19:23

Oh dit draadje....

Ik had vooraf geen beeld bij het Gardameer, maar wij zijn er helemaal verliefd op. Een warme sfeer inderdaad en wel ingericht op toeristen maar echt geen Costa Brava. En dan die views, echt eindeloos.

Wij zaten op een camping in de buurt van Salo (in zo'n Vacansoleil bungalow). Dat is aan de westkant van het meer (de mooie kant zegt men, maar volgens mij is er geen niet-mooie kant). Aanraders waren wat mij betreft Pieve (wel flink klimmen in de bergen met de auto, flink wat haarspeldbochten en soms zo smal dat er maar 1 auto tegelijk door de bocht kan, maar echt echt een prachtige rit), absoluut Sirmione ( de burcht, de ruïne en het strand), Cavour (vergelijkbaar met Caneva, maar ietsje goedkoper), een tocht met de boot over het Gardameer (bij voorkeur rondom Isola de Garda en Sirmione) en absoluut Venetië.
Zijn we maar 1 dagje geweest en dat was echt te kort. En ja het is duur en best druk, maar ook echt een prachtige stad. De busboot is inderdaad een aanrader, ook niet goedkoop maar wel praktisch en grappig. En ja ook wij hadden de busboot de verkeerde kant opgenomen en hebben toen bij San Marco de boot gepakt richting Rialto. En vandaaruit terug gelopen. Dit smaakte voor ons echt naar meer en wij gaan zeker binnen het jaar nog terug voor meer Venetië. En dan wellicht ook Verona meepakken. Stond nu ook op het lijstje, maar dat kwam er helaas niet meer van. Wel zijn we een dag naar Pisa gereden. Mooi, maar erg ver.

Die Vacansoleilbungalow was overigens ook echt een aanrader en aan het Gardameer heb ik echt voor de rest van mijn leven mijn hart verpand. Allen jongst vond het er te warm, maar de overige 4 leden van ons gezin zaten op de terugweg serieus te filosoferen over emigreren. Nog nooit een plek gezien waar ik me zo thuisvoelde. Ik was nog nooit in Italie geweest, echt een gemiste kans.
Ik wil terug...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.