Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Jessica O

Jessica O

22-08-2013 om 20:48

Campings?

Nu alles nog vers in het geheugen zit..... nog leuke camping tips? Of juist afraders? Wij zaten dit jaar op een camping die ik niet snel zal aanraden, vandaar.
Man had al wel van een collega een tip gehad, maar dat is nog wel een flink stuk rijden, dus als er iets leuks dichtbij te vinden is. Duurt nog wel haast een jaar, maar voorpret is ook leuk, toch?

De vraag van waar en wat we leuk vinden... gewoon campings noemen zo heeft iedereen er wat aan.

Kari1

Kari1

23-08-2013 om 08:03

Te algemeen

"gewoon campings noemen zo heeft iedereen er wat aan.", zo heeft niemand er iets aan denk ik. Er zijn heel veel campings in de wereld, en wat de een geweldig vindt daar gruwt een ander van. De camping die jij niet zou aanraden vindt een ander misschien weer helemaal geweldig.
Er zijn genoeg sites te vinden met beschrijvingen en meningen van campings, daar kun je onveer inschatten of een camping jou zou aanspreken.
Kari

rosa

rosa

23-08-2013 om 09:30

Toch wel leuk, ik begin met de jura

Domaine les Epinettes bij Chatillon in de Jura.
Gemiddeld grote camping, grote plaatsen, camping ligt aan de rivier. In de (brede) rivier wordt gevist en gekanood, maar weinig gezwommen.
Veel kinderen, 's avonds verzamelplek bij meerdere pingpongtafels. Ook veel tieners, dochter kwam pas om 3 uur naar de tent.
In de buurt (15 min auto) is er een groot meer met een enorme ligweide, daar kun je wel heerlijk zwemmen. Ook afgebakend stuk voor kleintjes.

rosa

rosa

23-08-2013 om 09:36

Gorges du tarn (millau)

Les Bords du Tarn
Gemiddeld grote camping, grote plaatsen, camping ligt aan de rivier. De rivier heeft een lang en breed kiezelstrand. Hij stroomt snel, maar er is een stuk afgezet dat diep is en waar je kunt zwemmen. Er was ook een aftakking gemaakt waar het water snel doorheen stroomde naar het rustige stuk, een soort wildwaterbaan waar je met luchtbed doorheen kon (heel ondiep).
Mooie omgeving. Om te kanoën werd je een stuk stroomopwaarts gebracht. Veel stroomversnellingen, best lastig soms.
's Avonds op het strand werden er iedere avond meerdere kampvuren gestookt. Door gezinnen, door grote groepen gezinnen en door tieners tot diep in de nacht/ochtend. Zonder overlast overigens.

rosa

rosa

23-08-2013 om 09:39

Alpen

La Pierre de l'Aigle
Kleine camping, prima restaurant erbij, aardige mensen, prachtige omgeving.
Te doen: zwembad, Lac de Serre Poncon (zwemmen, waterfietsen, surfen, zeilen etc), parapente (20 min afstand), raften (misschien half uurtje rijden).
De camping zelf was dus erg rustig voor tieners, maar de omgeving maakt veel goed.

Les bords du tarn

Hebben wij vorig jaar gestaan. Prachtige plek direct aan het kiezelstrand. Maar die kampvuren elke nacht tot diep in de nacht op het strand, daar hadden wij dus helaas wel last van, en dan zaten ze nog op redelijke afstand van onze tent. Ik kan me voorstellen dat je er minder van merkt als je verder achter op de camping zit.

Verder vonden wij het eigenlijk een iets te grote en iets te Nederlandse camping naar onze smaak. Disco op de camping met luide muziek tot 12 uur 's nachts vinden we ook niks. Directe omgeving is prachtig, maar vrij druk en toeristisch. Verder wel een goeie tijd gehad hoor. Kari heeft gelijk, zoveel mensen, zoveel wensen

rosa

rosa

23-08-2013 om 14:55

Chrish

Ja, die plekken aan het strand zagen er mooi uit maar die rook lijkt me een probleem. Daar stonden wij inderdaad niet. Disco was er overigens niet.

Enja, ik ben ook al vaker de boot ingegaan: een camping geboekt met goede beoordeling, maar wij wisten niet hoe snel we er weer weg moesten komen. En toch, ik heb best lang moeten zoeken naar campings met kampvuur en campings met oudere tieners - die criteria wogen voor ons dit jaar zwaar, de rest van de dag zijn we toch niet op de camping - en dat soort informatie is lastig te vinden. Als het geen megacamping met disco mag zijn tenminste.

neteret mut

neteret mut

23-08-2013 om 17:38

Rosa

de camping die wij hadden dit jaar (en vorig jaar) had elke avond kampvuur en er liepen een redelijk aantal tieners rond. Of hij verder aan jouw eisen zou voldoen weet ik natuurlijk niet. In Virton ( nog net Belgie) Colline de Rabais .

rosa

rosa

23-08-2013 om 21:40

Dank

We gaan meestal naar Frankrijk, maar een leuke camping onderweg is altijd goed.I bewaar m!

Ir

Ir

24-08-2013 om 20:03

Niet!

Hier een camping waar je niet heen moet gaan. Mooi Zutendaal, in Zutendaal België net over de grens bij Maastricht. Ze hebben ook huisjes maar dat schijnt nog erger te zijn. Wij reserveerde voor een plek. Gemeld 5 personen met een caravan. Krijgen we een kleine plek aangeboden met een boom in het midden! Onmogelijk om een caravan neer te zetten. Krijgen we een nieuwe plek aangeboden, is die plek bezet. Derde plek uiteindelijk goed. Nog meer dingen mis, mensen die er al voor de derde keer kwamen lieten weten dat dit keer de laatste keer was. Douches met koud water, slecht restaurant, zwembad dat schoongemaakt wordt terwijl het vol met kinderen zit. Stank bij de plaats, kwam wel iemand kijken na de klacht maar die verzon terplekke wat het kon zijn. Wat aantoonbaar niet waar was. Er werd dus niet aangedaan.
Nee, ga niet naar Mooi Zutendaal (van Hoogeboom parken).

Jessica O

Jessica O

28-08-2013 om 18:39

Een niet en een wel

Onze niet, Duitsland, camping altschmiede in Bollendorf. Camping is vrij normaal qua grootte, veel te doen, maar da's ook gelijk het nadeel. Daar door zijn de toiletten altijd puinhoop. Ze worden te weinig gepoetst en na een avond disco wil je er al helemaal niet zijn.
Onze wel, camping harfenmuhle, ook in Duitsland. Gemiddelde camping maar super netjes. Kinderen kunnen er dagelijks edelstenen zoeken, mogelijkheid voor het maken van een kampvuur.

Puck

Puck

29-08-2013 om 12:58

De onze

Wij willen nooit meer naar RCN het Grote Bos in Doorn. Wat een verschrikkelijke camping! Onbeschofte campinggasten, een sfeer onder de afwas alsof er iemand overleden was, niemand zei een woord, campinggasten zeiden ook geen goededag als je langskwam ofzo. Echt erg ongezellig.
Ook geen aanrader was een camping in Duitsland die intussen gesloten is, maar in het algemeen: campings waar ze Mittagruhe hanteren. Je kan dan niet de camping op of af omdat de slagboom gesloten is en er werd verwacht dat je je kleuterkind ook stil hield tussen 12 en 3.
Onze aanraders:
Camping in Cromary: aan een leuk riviertje waar de kinderen heerlijk in konden spelen en zwemmen
Le Paradou in St Priest la Prugne: geweldig mooi gelegen met eigen meertjes op de camping en een schitterende natuur en leuke stadjes in de omgeving.
Diverse boerencampings van de SVR: eigenlijk altijd heerlijk kleinschalig en vriendelijk. Geen georganiseerd vermaak, maar de kinderen vinden dat prima. Onze topper op dat gebied is de Paardeboer in Kampen: zwemmen en vissen in het aanliggende Ganzendiep, paardrijden, kampvuur, etc. Alles is mogelijk. Overigens geen aanrader als je ultraschoon sanitair wilt, dat mankeert nog wel eens.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.