Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Lynna

Lynna

04-06-2014 om 15:22

Camper huren door studenten?

Mijn zoon wil heel graag met een paar vrienden met een camper door Europa trekken. Nu zijn ze allemaal rond de 20 en hebben 1,5-2 jaar een rijbewijs. Weet iemand een camperverhuurder die aan zulke jongen mensen een camper verhuurt?

Angela67

Angela67

04-06-2014 om 15:29

google

deze zegt bij punt 13 dat ze misschien wel willen afwijken van leeftijdsgrens: http://www.huuronzecamper.com/faq.php

deze site misschien ook handig (verzamelsite/misschien mogelijk dat je bij hen deze vraag stelt?) http://www.huren.nl/c109/campers#

hier eentje met 21 jr: http://www.holidaycampers.com/nl/algemene-voorwaarden

http://www.camperfun.nl/huren/voorwaarden: hier staat alleen 'bij sommige campers geldt leeftijdsgrens' (dus niet bij allemaal denk ik dan).

gr Angela

ps zonder leeftijdsgrens is misschien nog wel te vinden, maar ik lees dat vooral 3 jr rijbewijs belangrijk wordt gevonden

duurder

Soms kan het wel, maar betaal je een toeslag en wordt het flink duurder.

Suze

Suze

04-06-2014 om 23:06

Lynn

Het is niet je vraag, dus ik weet niet of je mijn reactie op prijs stelt, maar vind jij het zelf een goed idee dat je zoon en vrienden met een camper gaan rondrijden?

Schijnt nl. best een groot en zwaar ding te zijn, dus mogelijk best gevaarlijk voor minder ervaren rijders. En dan zeker jonge jongens die misschien stoer gaan doen?

Ik geef het je maar even mee. Misschien zijn dit hele serieuze jongens, maar hoorde laatst verhalen over een volwassen man die moeite bleek te hebben de camper in de hand te houden.

Lynna

Lynna

05-06-2014 om 05:46

Zeker spannend

Ik vind het inderdaad best spannend. Ik heb wel het idee dat ze met zo'n camper voorzichtig zouden rijden. Misschien nog wel voorzichtiger dan wanneer ze met een gewone op auto op reis zouden gaan.

Lynna

Lynna

05-06-2014 om 05:46

Zeker spannend

Ik vind het inderdaad best spannend. Ik heb wel het idee dat ze met zo'n camper voorzichtig zouden rijden. Misschien nog wel voorzichtiger dan wanneer ze met een gewone op auto op reis zouden gaan.

vlinder72

vlinder72

05-06-2014 om 11:02

mailen

Dat wordt camperverhuurders mailen denk ik.

Maar weet je wel zeker dat dit een goed idee is? Een camper is log en klinkt handiger dan het is. Je moet altijd alles steeds weer inpakken. Het vergt de nodige onderhoud (af- en aankoppelen). Het is niet handig in kleine dorpen / steden in Italie of Frankrijk. Verblijf op een camping is niet goedkoop. En gaan staan op een parkeerterrein is echt gevaarlijk. Voor de kosten hoeven ze het niet te doen in ieder geval. Een camper is duur in onderhoud, verblijf en verbruik.

Ik zou ze aanmoedigen om een auto te regelen en tentjes mee te nemen. Of Eurorail en dan naar Griekenland of zo.

En anders zouden ze nog kunnen kijken naar een oude vervallen Westphalia op marktplaats. Ik weet niet of ze handig zijn maar er staan behoorlijk wat barrels op marktplaats.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.