Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

suus36

suus36

28-06-2014 om 20:16

Alleen op vakantie met 3 jongens, waar tussenstops

Een vriendin van mij is net gescheiden en wil alleen met haar 3 jongens (14, 12 en 8) naar Umbrie in Italië. . Ze heeft trekkerstenten gekocht om onderweg te stoppen. Ze moet de hele afstand zelf rijden. Weten jullie een leuke tussenstop voor onderweg? Alvast bedankt voor de tips!

Tihama

Tihama

28-06-2014 om 22:44

Mooie route

De kortste route is via Andermatt in Zwitserland. Ik weet niet of ze daar dan een paar dagen door wil brengen of dat ze alleen 1 overnachting wil doen.

De oude pasweg,de Teufelsbrücke en het museum zijn absoluut de moeite waard.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Gotthardpas
Onze kinderen vonden het verhaal erachter ook erg fascinerend. Het Gotthardmuseum is ook mooi: http://www.museen-uri.ch/National-St-Gotthard-Museum.27.0.html?&L=1

Zwitserland is wel vrij duur.

Je zou bijv. 1 nacht in Andermatt kunnen doen, dan de volgende dag relaxed via de Gotthardpas oversteken. Museum en schlucht bezoeken. Dan kom je aan het eind van de avond bijv aan bij het Comomeer. Wereldberoemd dankzij de trouwscene in Star Wars: http://starwars.wikia.com/wiki/Lake_Como

En dan rij je de volgende dag door naar Umbrie. Dat is dan nog 500 km. Je kunt dan ook nog een tussenstop maken Florence, Siena of Piacenza. Maar dan moet je wel rekening houden met niet meer dan een korte wandeling, want de wachtrijen voor de musea (als de jongens er van houden) zijn in het hoogseizoen nog steeds erg lang.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.