Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

Even niet

Even niet

12-07-2009 om 12:15

Seksualiteit na keizersnede

Ik heb 3 kinderen waarvan alleen de laatste geboren is met een keizersnede. Voor de keizersnede was de seks prima, maar na de keizersnede voelt het allemaal anders. Het hoogtepunt is helemaal afgevlakt en daardoor ook niet meer zo intensief. Eerlijk gezegd, boeit de seks me niet meer zo en dat is echt vanwege het lichamelijke aspect.
Zijn er meer vrouwen die dat herkennen?
Zo ja, heb je iets gevonden om te doen? Mijn partner wil namelijk wel graag.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rafelkap

Rafelkap

12-07-2009 om 18:14

Nou

juist lichamelijk is er niet veel veranderd bij een kz (aan de onderkant). Dat het anders voelt komt m.i. niet door de kz, maar door hormonale veranderingen of vermoeidheid. Dat dat bij je eerste kinderen niet zo was zegt niets (maar hoe meer kinderen hoe moeier..) Ik zelf had 2 x (en 2 x een kz) in het begin niet zo'n zin en het ging moeizaam (misschien ook door de cerazette? - pil die ik na de bevalling slikte). Ik vroeg hier ook naar bij de gyn (nagesprek) en die zei wat ik net schreef: geen lichamelijke oorzaak.
Hoe dan ook, het ging vanzelf weer over en bij jou vast ook. Geduld en vertrouwen!

Even niet

Even niet

12-07-2009 om 18:55

Rafelkap

Ik denk dat het juist wel met de kz te maken heeft. Mijn baarmoeder trekt niet meer samen, ook niet bij de menstruatie. De menstruatie is dus al een heel gerommel. Een dag wat, dan een paar dagen weer niets, dan weer wat en dan zet het pas door. Hetzelfde geldt ook voor het hoogtepunt, er gebeurt niets. Die hele baarmoeder zou er net zo goed niet meer kunnen zijn, behalve dat ik er last van heb omdat ik wel menstrueer.
En een gynaecoloog? Ach, die roept als eerste dat het geen lichamelijke oorzaak heeft. Ik heb al eens een myoom gehad, zo'n 3 dagen per maand geen bloedverlies, maar volgens gynaecoloog 1 was dat hormonaal. Na maanden ellende een second opinion gevraagd, bleek het toch het myoom te zijn. Myoom is uiteindelijk verwijderd. Dat is zonder litteken gebeurt. Nu een litteken van de kz en het lijkt wel alsof alles nu dood is.

Yvon Meijer

Yvon Meijer

12-07-2009 om 21:38

Even niet

Hoe lang geleden heb je de keizersnede gehad? En gebruik je nu anti-conceptie, welke? Er zit natuurlijk littekenweefsel wat anders voelt dan normaal, ik kan me voorstellen dat dat alles veranderd heeft. Maar ik kan me ook voorstellen dat dat niet zo hoeft te blijven en het beter wordt of dat er wat aan gedaan kan worden. Maar ik ben geen expert. Het lijkt me toch een vraag voor de arts. Ga naar een gynaecoloog waarvan je wél het gevoel hebt dat die je klachten serieus neemt. Sterkte, Yvon.

Even niet

Even niet

13-07-2009 om 11:02

Ruim 16 maanden

De kleine is nu ruim 16 maanden, binnenkort 17. Zo lang is het dus al geleden dat de keizersnede plaats heeft gevonden.
Mijn buik is ook nog steeds gevoelloos op bepaalde plaatsen en met wat mij ooit verteld is (dat zenuwen een jaar hebben om te herstellen en als dat dan nog niet gebeurd is, dat dat dan ook niet meer gebeurt), hou ik het erop dat dat gevoel weg blijft.

Ik gebruik nu geen anticonceptie, mijn partner gebruikt een condoom. Dat is omdat ik eigenlijk niet weet wat er nog te gebruiken is. Een Mirena ben ik 2x verloren, de pil vond ik niet prettig en ik zie het ook niet zo zitten om een staafje te laten implanteren. Mijn voorkeur heeft de Mirena, maar wie kan ik vertrouwen voor een goed advies? Ooit heeft een gynaecoloog een Mirena geplaatst, die was ik binnen 48 uur kwijt. Bij de second opinion werd me verteld dat dat logisch was (die gynaecoloog gaf aan in mijn situatie nooit een tweede Mirena te hebben geplaatst). De myoom is weg, maar of een nieuwe nu nog kan...

En tja, een geloofwaardige gynaecoloog zoeken? Ik weet even niet waar te beginnen. De laatste zwangerschap en bevalling zijn dusdanig fout gegaan dat ik niet zomaar de eerste de beste gynaecoloog meer vertrouw (ook in combinatie met mijn ervaring met de myoom).
Misschien ga ik contact opnemen met het ziekenhuis dat mij wel goed geholpen heeft destijds, dat is nog wel een idee. In mijn woonplaats zijn door gynaecologen echt fouten gemaakt.

Ja dat is het

ik herken dat, ik heb na de geboorte van dochter1 een diep wantrouwen gekregen tegen alles wat met ziekenhuizen en onderzoeken te maken had, met name specialisten. Simpelweg omdat er bij de bevalling heel veel fout is gegaan. Ik wilde niet eens nog een kind als ik geen keizersnede kon krijgen.

6,5 jaar later, afgelopen donderdag, is mijn 2e dochter geboren, met een geplande sectio die maanden van te voren al besproken was. Ik ben buitengewoon goed begeleidt door artsen en verpleegkundigen. Het ziekenhuis hier waar alles fout is gegaan ben ik gewoon uitgestapt, heel simpel, ik zat altijd met een mitrailleur aan tafel en zij ook, dat ging dus gewoonweg niet.

Ander ziekenhuis gezocht en ik ben gaan praten, en dat praten dat was dus een echt gesprek dat was al zo'n andere ervaring.

Een andere arts, een ander ziekenhuis is misschien de oplossing, gewoon vertellen waar je last van hebt en dat je het moeilijk vindt vanwege die laatste bevalling. Veel sterkte.

Ik kan je overigens een specialist in Hoofddorp aanraden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.