Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

passieveling

passieveling

27-06-2009 om 19:33

Praktische vraag over vrijen

Vanochtend gevreeen met mijn man en toen hij klaarkwam en moe was (en ik er een grapje over maakte) zei hij een beetje sjacherijnig dat ik dan ook een keer wat meer moest doen (of iets in die trant). We zijn trouwens rond de 40 en 20 jaar bij elkaar, dan hebben jullie een beeld.

Behalve dat ik die sjacherijnige opmerking niet zo leuk vond (maar daar wil ik het in dit draadje verder niet over hebben, zal ik nog wel tegen hem zeggen), graag even jullie praktische tips of mening over actief/passief met het vrijen (neuken dus, daar gaat het over).
Als we het doen is hij altijd degene die het meest beweegt. Als ik probeer mee te bewegen met mijn heupen ga ik al gauw tegen zijn ritme in, dat is niet zo fijn. Als hij echter niets doet en ik probeer het alleen te doen, man, dat lukt me echt niet. Ik kan wel heel rustig bewegen, maar ik krijg het niet voor elkaar dat lang en/of snel te doen.
Ik ben best sportief met goede conditie, slank, niet lenig (maar dat is volgens mij niet het probleem), maar heeft iemand ideeen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Marga

Marga

27-06-2009 om 19:42

Zwoegen

Hm nee geen herkenning. Hier een man die vlot klaarkomt na penetratie, ik denk binnen een minuut daarna. Is dat misschien het verschil? Dat is dus maar enkele keren stoten, of van mijn kant bewegen. Daar word je niet moe van.

Ik zie wel eens pornofilms waarin men een half uur aan het neuken is, het lijkt me doodvermoeiend. Hoe lang duurt dat dan bij jullie? Is je man dan ook steeds aan het stoten (ik noem het maar even zo) en raakt hij daar vermoeid van misschien? Dat hij het een beetje ziet als "zwoegen"?

passieveling

passieveling

27-06-2009 om 20:04

Marga

Oeh, dat is kort!
Ik kijk nooit zo op de klok en kan tijd niet zo goed inschatten, maar als je het vraagt: misschien iets van rond de 10 minuten (soms ook korter, maar echt veel langer dan 1 minuut). In elk geval is hij inderdaad wel vaker een tijdje bezig met bewegen (soms eerst een tijd rustiger), neemt soms ook even een pauze om uit te rusten, en gaat dan weer verder. Soms is hij onder, soms boven (dat is natuurlijk vooral vermoeiend - daar eindigden we vanochtend mee), of op zijn hondjes, of combinaties. Ik geloof zeker dat het vermoeiend is voor hem, maar weet niet zo goed wat ik op dat vlak kan bijdragen zonder het ritme te verstoren.

De vraag is dus eigenlijk: doen jullie zelf veel aan (mee)bewegen of ook niet (zoveel). En zo ja, hoe doe je dat of hoe hou je dat vol?

actief

actief

27-06-2009 om 21:32

Meedoen

Als ik jouw bericht zo lees is het vooral eenrichtingsverkeer tijdens jullie vrijpartijen.
Ik mis jouw aandeel.
Als het meebewegen in zijn ritme niet makkelijk gaat, dan kun jij met je handen en mond het een en ander bijdragen toch?
Als hij bovenop je ligt kun je je benen om zijn heupen slaan waardoor het meebewegen bijna vanzelf gaat.
Zit jij op hem, dan kun jij zeker meebewegen, dan kun jij het tempo bepalen.

Lieneke

Lieneke

27-06-2009 om 23:23

Mijn ervaring

Hoewel ik tot nu toe maar drie sekspartners heb gehad is mijn ervaring dat mannen het makkelijkst klaarkomen als ze zelf stoten en zelf het ritme en de diepte bepalen. Ik beweeg wel mee maar omdat ik dat zelf lekker vind. En volgens mij vinden mannen dat ook wel erotisch. Maar verder denk ik niet dat het veel zou uitmaken als ik muisstil zou liggen Actief mond of handwerk voor de echte seks werkt natuurlijk wel versnellend.

Lepeltje

Lepeltje

27-06-2009 om 23:58

Wij..

Wij doen het meestal lepeltje-lepeltje (man ligt achter mij, uiteraard). Zo kan ik bewegen wat ik wil, of stil liggen en man het werk laten doen. Vaak is het een combinatie of wisselen we elkaar af. De momenten dat man niks doet en ik al het 'werk' doe vindt hij in elk geval superopwindend.

Bovendien heeft hij zo een hand vrij voor mijn clitoris, wat ook altijd wel prettig is.

Ik zou het zo rustig uren volhouden zo terwijl ik toch verre van atletisch ben.

passieveling

passieveling

28-06-2009 om 13:03

Actief

ik doe wel wat hoor, ook voor de daad (of zelfs tijdens de daad), maar mijn vraag is eigenlijk:
als je bovenop zit, wie kan het dan helemaal alleen doen als de man niet zelf beweegt en stoot? Ik hou dat nl. niet lang vol.

En voor zover je onder ligt: ik probeer dus wel mee te bewegen, maar als ik dat iets meer/enthousiaster wil doen, dan ga ik al snel tegen zijn ritme in. Misschien ben ik wat a-moto (maar ik heb toch redelijk gestijldanst, dus je zo zeggen dat ik wel een beetje ritme gevoel heb ...), maar ik vroeg me dus af of meer dat probleem kennen, c.q. tips hebben om dat te voorkomen.
Ook alle overige reakties en tips (bijv Lepeltje), fijn, dat is inderdaad een idee. Ik hoor er graag nog meer!

Wisselwerking

Bij ons kan een vrijpartij 5 minuten maar ook een uur of meer duren. We vrijen, dat betekent soms een tijdje standje zus, dan weer standje zo, dan weer hand, mond, over en weer. Soms kom ik meerdere malen tot een orgasme en soms maar 1 keer. We doen het samen om maar zo te zeggen. Ik boven, hij boven, ik actief, hij actief.

Als hij wil klaarkomen is het inderdaad een kwestie van regelmatig bewegen en dat kan hij zelf het beste bepalen. Of hij geeft zich over aan mijn tempo. Dan duurt het langer.

Het is een wisselwerking vind ik. Heeft niet zo veel te maken met altetisch of conditie. Wel met hartstocht, liefde en opwinding.

Fély.

droogmolen

droogmolen

29-06-2009 om 11:32

Soms doe ik alles, en soms hij

Er zijn keren dat mijn man alles doet, en er zijn keren dat ik alles doe, en wat verreweg het meeste gebeurt is dat we afwisselen.
Vaak beginnen we in de missionaris houding, en als hij moe word ga ik bovenop, dan ligt hij aardig stil, en doe ik dus het werk, vaak kom ik dan na een tijdje klaar, en snel daarna neemt hij het heft weer in handen, en doen we het nog even op zijn hondjes. Dit is dus een voorbeeld van hoe je kunt afwisselen zodat geen van beiden te moe wordt.
Hoe ik het doe als ik zin heb om hem te verwennen.. Ik lik hem tot hij al behoorlijk op weg is, dan ga ik daarna op hem zitten, en meestal komen we dan ongeveer tegelijk klaar.
Lepeltje lepeltje is idd een manier waarop je allebei je steentje bij kunt dragen, en niemand erg moe word.
Heb je het al eens geprobeerd als hij op de bank zit, en jij op "zijn schoot" zit (gezichten dus naar elkaar toe) deze manier is ook niet zo vermoeiend voor jou.(en hij kan zo goed bij je borsten dan)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.