Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

nat

nat

23-04-2012 om 21:12

Genant probleem

Haha, twijfel over in deze rubriek posten of in huis en tuin...Maar ben vooral benieuwd eigenlijk of anderen hier ook 'last' van hebben, en sta daarbij open voor praktische tips...
Het probleem zit 'm vooral in het vaginaal klaarkomen, dan wordt ons bed zo nat! Ik probeer eea op te vangen met handdoeken etc, maar erg romantisch is dat niet en bovendien lukt het niet altijd op tijd een handdoek te grijpen.
Onze matras heeft er duidelijk last van. Nu zijn we sowieso aan een nieuwe toe, dus ook tijd voor een nieuw, (droger haha) systeem. Maar weet niet zo goed hoe en wat, want een waterdichte beschermer lijkt me niet zo gezond slapen, vond het ook niet fijn, hebben een tijdje zo geslapen toen de kinderen nog ongelukjes hadden en in bed bij ons kropen.
Hoe doen jullie dat?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Floddertje

Floddertje

24-04-2012 om 00:18

Lekker laten komen

Er is een naam voor, ik weet niet weer welke. Het is een soort vrouwelijke ejaculatie. Het kan er echt uitspuiten. Gewoon lekker laten gaan. Het bed is er toch voor jou, niet andersom.

Neem anders een wasbare, niet-plastic, niet-waterdichte matrasbeschermer/dekmatras, van die dikkere 'matten' (Ikea heeft ze wel). En leg daarover een molton en daarover een laken, standaard. Nou, voordat het daar doorheen komt...

Overigens braken bij mij de vliezen zeer onverwacht 's nachts, een hele plas zoals op tv, en ik kan me niet herinneren dat we er ooit wat mee gedaan hebben, behalve laten indrogen. Er waren toen belangrijker zorgen...

Swinger

Swinger

24-04-2012 om 21:27

Oh...

Wat een bijzonder artikel op Wikipedia...Ik ben dus een mythe...
Beste nat, ik herken je probleem. Ik ejaculeer ook en het is geen urine. En het komt allesbehalve uit mijn blaas. Maar ik lees net dat dat onmogelijk is, dus...
Ik heb er trouwens alleen 'last' van als mijn G spotlangdurig gestimuleerd wordt. Maar wat blijkt? Die bestaat ook niet! Dus nat, wij hebben geen probleem en jouw matras wordt niet nat. Het zit allemaal tussen je oren!
GRoet, Swinger

Floddertje

Floddertje

24-04-2012 om 22:23

Sja

Sja, idem als Swinger: ik 'ejaculeer' (of hoe je het ook wil noemen) echt (maar geen sperma hoor...) en het is zeker geen plas. Vlak van te voren naar de wc gaan maakt geen verschil. Ik heb me trouwens nooit in industriële porno verdiept, maar ik heb wel in een overzichtsboek over seksualiteit erover gelezen. Ik zal het eens opzoeken. Maakt ook niet uit wat het is, het is er.

Over G-spot etc: volgens mij maakt het niet uit, of dat nou wel of niet bestaat. Een vrouw heeft ongeveer evenveel zwelweefsel als een man. Bij de man bungelt het grotendeels onderaan het lichaam (penis), bij de vrouw zit het grotendeels in het lichaam "verstopt". De clitoris is het topje van die ijsberg. Directe, eenzijdige stimulatie van dit topje vind ik meestal irritant. Er zijn vele manieren waarop het hele (incl. interne) gebied aangesproken kan worden. Een belangrijke daarvan is je eigen, innerlijke activiteit. En dan bedoel ik niet alleen geestelijk, maar bewegen, gebruik van spiertjes, spanning/ontspanning, ademhaling, bloedsomloop, etc. Het directe effect van wrijving wordt m.i. overschat!

Overigens kan de gewone slijmproductie o.i.v. opwinding en seks, gecombineerd met sperma, er ook een kledderboel van maken.

Floddertje

Floddertje

24-04-2012 om 22:39

Huh? betweter!

Sjonge, Evenzo, wat weet je het 'goed', maar waar komt die 'kennis' vandaan? Zelfs in die wikipedia.nl link die evenzo geeft, staat helemaal niet dat het een mythe is!

'Uit onderzoek blijkt dat het vaak om een meestal glasheldere, smaak- en reukloze vloeistof gaat, die wat samenstelling betreft lijkt op het prostaatvocht van mannen. Soms kan er zich ook een kleine hoeveelheid urine in bevinden.'

Op de Engelse wikipedia staat meer informatie, ook over de controverses:

http://en.wikipedia.org/wiki/Female_ejaculation

nat

nat

24-04-2012 om 22:51

Oh gelukkig

Ik heb dus geen probleem, of maar een ingebeeld probleem! Plassen dus..
Ik vind vrijen met een volle blaas helemaal niet fijn, dus ik kan me niet voorstellen dat ik weleens vrij met een volle blaas. In ieder geval ben ik er wel zeker van dat het geen plas is. Dat heb ik 20 jaar geleden wel goed uitgezocht, toen ik er iei van schrok en iid dacht dat het plas was. Ik had er toen nog nooit van gehoord. Het is iig volkomen geur en kleurloos, en dat kun je van mijn plas echt niet zeggen. Ik laat me wat dat aangaat nu niets meer wijsmaken, ook niet door wetenschap.
Ik vind wel dat het meer 'troep' geeft dan andere lichaamssappen, sperma incluis. Omdat de rest allemaal toch wat dikker is en niet zo doordringt. Dit vocht is enorm dun en gaat overal doorheen. Hoop dus dat de gegeven tips het 'houden'. Ga het zeker proberen.
Weinig ervaringen trouwens van anderen, toch taboe?

Floddertje

Floddertje

24-04-2012 om 23:13

Nat: idem

'Ik vind vrijen met een volle blaas helemaal niet fijn, dus ik kan me niet voorstellen dat ik weleens vrij met een volle blaas.'

Ik heb precies hetzelfde. Ik plas vrijwel altijd voor het vrijen.

Je zou trouwens ook nog een stapel oude dikke katoenen handdoeken standaard onder de molton kunnen leggen. Als het maar dik genoeg is dan komt het er toch niet doorheen lijkt mij... Maar inderdaad, het vocht is veel dunner dan sperma en blijft dus niet 'kleven' en op het laken liggen.

Of er gewoon niet zo mee zitten... Hoe heb je het de afgelopen 20 jaar gedaan? Maar als je op het punt staat om hele dure nieuwe matrassen te kopen, dan kan ik me je zorgen wel voorstellen hoor. Misschien helpt het om te bedenken dat je 'officieel' toch iedere 10 jaar een nieuwe matras zou moeten nemen, misschien relativeert dat een beetje?

Overigens, volgens mij bestaan er wel ademende, vochtwerende stoffen. Bij een dure wiegset hield de (niet-plastic) matrashoes de plasongelukjes verbazingwekkend goed tegen. Maar waar je zoiets voor volwassenen zou kunnen kopen, geen idee.

hierook

hierook

25-04-2012 om 15:06

Baarmoeder

Ik heb het idee dat dat vocht uit mijn baarmoeder komt. als ik ongesteld moet worden, komt het er ook spontaan uit - zonder klaarkomen en nee: het is beslist geen urine!

Monet

Monet

25-04-2012 om 16:09

Onze eigen vraagbaak schreef hier al in 2005 hetvolgende over

http://www.ouders.nl/mdiv2005-orgasme.htm

En ja, ik ben het ermee eens, het is zeer herkenbaar wat daar geschreven wordt. Gewoon een paar dikke badlakens op de plek waar jij denkt dat het 'feest' zal gaan plaatsvinden en genieten maar!

an200

an200

25-04-2012 om 18:23

Re: verkeerd forum?

Dit forum onderdeel gaat over kindersexualiteit.... Hier worden onderwerpen geplaatst die echt op een ander forum thuishoren!

kaatje1972

kaatje1972

25-04-2012 om 18:53

An200

Ik begrijp jouw reactie niet helemaal geloof ik. Wat bedoel je precies?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

an200

an200

25-04-2012 om 19:21

Re:

Dit is een ouders-forum met vragen over opvoeding van kinderen. Dit forumonderdeel gaat over sexualiteit van kinderen (kindersexualiteit ) in de breedste zin.

Dus niet over hoe de ouders zelf sex beleven etc. Daar zijn andere fora voor en niet het forum van Ouders Online lijkt me.

Aïda

Aïda

25-04-2012 om 19:43

Dit is, naar mijn inziens, een forum voor en door ouders. maar in de breedste zijn van het woord. Dus dat kan gaan over je kind, hoe bak ik een quiche, help ik ben ontslagen en dus ook over ons seks leven. Maar dit gaat helemaal ot, en aan de vraag van de topic startster kan ik niets toevoegen..

Cato

Cato

25-04-2012 om 20:25

Nee hoor an200

IK weet niet beter dan dat deze rubriek ooit in het leven is geroepen omonze eigen seksualiteit te bespreken (geïntroduceerd met gedichten van Justine - geloof ik). Seksuele zaken van kinderen worden
besproken in de rubriek die correspondeert met de leeftijd van de betreffende kinderen.

Swinger

Swinger

25-04-2012 om 21:29

Gale

Daar zou je best eens gelijk in kunnen hebben! Bij mij is het ook sinds een paar jaar 'opgekomen', na/rond mijn 40e. Ik dacht zelf dat het ook te maken heeft met mijn sexuele ontwikkeling; ik geniet namelijk veel en veel meer dan vroeger
Ik ben wel benieuwd naar 'Nat' haar ervaringen: Heeft zij het inderdaad al van jongs af aan? Of ook pas na/rond haar 40e?
Groet, Swinger

Caro

Caro

25-04-2012 om 21:55

Vandaag in de krant: g-spot bestaat

Een Poolse arts heeft hem gevonden bij een overleden vrouw. Vandaag (25 april) gepubliceerd in 'Journal of Sexual Medecine' compleet met foto's. Staat in NRC op p. 17.

Swinger

Swinger

25-04-2012 om 22:26

...

....had ik hem ook wel kunnen vertellen!

Swinger

Swinger

25-04-2012 om 22:27

........

Die Poolse arts dus he!

Cato

Cato

26-04-2012 om 06:30

Swinger

Maar ik wel graag die foto's zien! niet als bewijs, maar gewoon uit belangstelling

krin

krin

26-04-2012 om 10:02

Dat g-spot onderzoeksresultaat

Is gepubliceerd op basis van één sectie op één vrouw (van 84). De onderzoeker is behalve dat ook gynaecologisch plastisch chirurg die wel oren heeft naar een nieuwe specialisatie: G-spots verbouwen (of inbouwen, desnoods). En dan haalt hij ook nog de fysieke G-spot door elkaar met een genetische G-spot, een GGG sequentie (vraag me daar niet op door). Plus dat het artikel is gepubliceerd in een tijdschrift dat wel vaker over die G-spot schrijft omdat het zo lekker veel media-aandacht oplevert.

http://blogs.scientificamerican.com/guest-blog/2012/04/25/a-tale-of-2-g-spots/

In een artikel dat ik nu helaas niet meer kan terugvinden werd het überhaupt zoeken naar die G-spot trouwens bekritiseerd, met de rake vergelijking dat men hooguit dom zou grinniken bij een onderzoeksvoorstel dat erop gericht was eindeloos penissen en testikels open te snijden op zoek naar de mysterieuze bron van het mannelijk orgasme. Bij een man is het volstrekt normaal dat de een dit, de ander dat lekker vindt, en het waarom zal iedereen worst zijn (pun intended), betoogde die schrijver, en dat men nog steeds precies wil weten waarom vrouwen klaarkomen zoals ze doen, en wáár precies, en hoe, impliceert dat sommige orgasmes beter zijn dan andere, dat je bijvoorbeeld niet écht van seks zou genieten als je niet spuitend 'kunt' klaarkomen. Dat het vrouwelijk orgasme verbeterd moet worden. Ik vond het een interessante stelling. Dus ik sla G-spot onderzoeken voortaan maar over.

rode krullenbol

rode krullenbol

26-04-2012 om 10:21

Michel foucault

Michel Foucault zei hierover, dat aan de wil tot weten een streven naar macht ten grondslag ligt. Sterker; hij schreef er in 1976 een boek over, dat in het Nederlands vertaald heet: De wil tot weten.

Er was al eerder onderzoek naar die g-spot gedaan

http://nl.wikipedia.org/wiki/G-spot
"Patholoog Robert Mallon is één van de weinige mensen die in de jaren tachtig onderzoek heeft gedaan naar de G-spot op lijken [bron?]. Bij 42 vrouwen werd tijdens een autopsie klierweefsel gevonden dat erg leek op het weefsel waaruit de mannelijke prostaat bestaat. Zijn onderzoek werd later nog eens overgedaan[bron?]. Dit keer werden de volledige urinebuis en het omliggende weefsel van 17 vrouwenlijken onderzocht. Bij meer dan 80% van de autopsies werd prostaatweefsel aangetroffen." Maar lees vooral het hele stuk even Ik moet wel zeggen dat het ook mij worst zal zijn of die G-spot nu wel of niet bestaat en of ik daar dan ook de trotse eigenares van ben. Ik heb wel wat beters te doen op zo'n moment...

lelijk eendje

lelijk eendje

26-04-2012 om 11:34

Artikel op wiki spreekt zich zelf tegen

quote: "Uit onderzoek blijkt dat het vaak om een meestal glasheldere, smaak- en reukloze vloeistof gaat, die wat samenstelling betreft lijkt op het prostaatvocht van mannen"
Urine is geen glasheldere, smaak- en reukloze vloeistof
quote 2: "De para-urethrale klieren kunnen zelf vocht produceren wanneer zij gestimuleerd worden, echter hebben deze klieren niet het vocht voorradig dat tijdens de ejaculatie geloosd wordt. Vermoedelijk is het geëjaculeerde vocht afkomstig uit de blaas. Dit verklaart het gevoel van plassen dat vrouwen net voor het ejaculeren kunnen ervaren."
Vocht wat uit de blaas is urine, toch?!!!

Lezer (ot)

uterus = latijn
hyster = grieks

Uit de wiki:
"De eerste die het woord hysterie gebruikte was Hippocrates. Hij beschreef hiermee de onregelmatige bloedstroom bij vrouwen van de uterus naar de hersenen. Het woord hysterie is dan ook verwant aan het Griekse woord voor baarmoeder ("hystera")."

gr Lionne

Hombre

Hombre

27-04-2012 om 09:41

Lionne

Laat haar nou, sommige mensen hebben nog steeds behoefte aan samenzweringen. Dat wetenschappers meer van eikels dan van kittelaars afweten heeft twee voor de hand liggende redenen:

- Een eikel steekt nogal opvallend uit, je hoeft maar naar beneden te kijken en je weet alles. Kittelaars zijn wat meer verborgen (ik heb me zelfs laten vertellen dat sommige mensen 'hem' niet kunnen vinden al heeft me dat altijd bijzonder onwaarschijnlijk geleken)
- De meeste wetenschappers hebben zelf een eikel.

Ja, dat laatste zou op een mannelijke samenzwering kunnen duiden maar waarschijnlijk eerder op het vermogen van sommige mannen om zich op bijna autistische wijze op kleine kennisgebieden te concentreren. In de wetenschap is dat vaak een voordeel.

Floddertje

Floddertje

27-04-2012 om 12:42

Vocht zonder vochtblaas

Volgens mij is er niet per se een flinke 'vochtblaas' o.i.d. nodig om grote hoeveelheden vocht te kunnen afscheiden. De afgelopen week heb ik griep, en er komen enorme hoeveelheden vocht uit mijn neus gelopen, soms dun en waterig, zelfs zodanig dat het de lakens 's nachts natmaakte, opeens stroomt het er uit; maar een mens heeft toch geen 'vochtblaas' bij de neus zitten? Zweten idem: in korte tijd kan het lichaam een plas water uitscheiden. Nog een voorbeeld: bij mijn zwangerschap zijn de vliezen veel te vroeg gebroken; maar toen bleek dat je best nog lang zo zwanger kunt blijven (onder begeleiding), de baby komt niet 'droog' te liggen omdat het vruchtwater continu wordt aangemaakt.

Conclusie: het lichaam kan in korte tijd veel vocht produceren en afscheiden en hoeft daar geen apart groot reservoir (blaas) voor te hebben. De bloedsomloop zelf is natuurlijk een groot vochtreservoir. En dan zijn er allerlei kleinere kliertjes e.d. Overal in het lichaam zit vocht.

Opslag

Wordt bij de heren het prostaatvocht dan ook ergens in een soort blaas opgeslagen? Ik heb dat nog niet kunnen vinden, maar voor zover ik ben ingelicht, produceert die prostaat dat ter plekke. Waarom zouden vrouwelijke para-urethrale klieren dat dan niet doen? En aan vullend op Floddertje: zoogdierenmelk (waaronder mensenmelk) wordt tenslotte ook niet in de hoeveelheden opgeslagen die een baby per keer kan drinken. Dat maak je ook vooral tijdens het voeden aan.

tulpje

tulpje

27-04-2012 om 17:06

Drijfnat bed

Of mensen er nu wel of niet in geloven, feit bij mij is ook dat ik sinds mijn 38e ik regelmatig spuitend klaarkom. Of het aan de leeftjd ligt of aan mijn nieuwe partner weet ik niet.

De ene keer is het een beetje, de andere keer hebben we echt een drijfnat bed. Dwars door badlaken en dikke matrasoplegger van Ikea heen.

Zeiltjes in bed vind ik vervelend slapen en tijdens een vrijpartij allerlei absorberend materiaal tevoorschijn halen spreekt me ook niet aan. Dus behalve dat het heel prettig voelt (heel anders dan een ander soort orgasme) vind ik het ook wel lastig soms.

Op pubmed vond ik wel wat artikeltjes over het vrouwelijk ejaculeren, iets toegankelijker (maar niet wetenschappelijk) is dit: http://www.spiritueleseks.nl/amrita.html

tulpje

tulpje

27-04-2012 om 21:39

Lezer

Dat denk ik ook.

Ik vind de vloeistof in kwestie (bij mij) soms wel erg naar urine ruiken trouwens, maar weet zeker dat het niet door de plasbuis naar buiten komt.

Bij mijn weten heeft de blaas geen andere openingen dan de urineleiders en de plasbuis, maar wellicht is er toch een manier waardoor urine langs een andere weg de blaas kan verlaten en via de vagina uitgescheiden wordt?

Wat me dan wel intrigeert is de vraag: waarom?

Er zijn eigenlijk weinig fenomenen in het menselijk lichaam die geen functie (gehad) hebben. Squirten zal dus ook wel ergens goed voor zijn...

Miepje

Miepje

28-04-2012 om 20:40

Lezer

ik vind het echt wonderlijk hoe jij het vrouwelijk orgasme waarbij veel vocht vrij kan komen vanuit de vagina in twijfel trekt.
Heb je al eens kennis gemaakt met het fenomeen prostaatmassage? Ik vergelijk dat nl. met een vaginaal orgasme. Bij beiden wordt nl. een inwendige plek gestimuleerd waarbij het lichaam onverwacht veel vocht aanmaakt. Het sponsachtig weefsel, de zogeheten G-spot, lijkt inderdaad in verbinding te staan met de uitwendige clitoris, het is nl. ook mogelijk om alleen door stimulatie van de clitoris spuitend klaar te komen, en echt....daarbij komt er geen druppel urine vrij. Proef het vocht, ruik eraan, en je weet 100% zeker dat het geen urine is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.