Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

Tigress

Tigress

28-05-2011 om 21:40

Ben ik a-seksueel?

Beste lezers,

Al bij mijn eerste keer met een man dacht ik: "is dit het nu waar iedereen zich zo druk om maakt?" En ik denk niet dat het aan m'n bedpartner lag. Ik heb 3 kinderen en juist de vader van de kids was errug seksueel aktief ( lees= wou heel vaak)en misschien heb ik er door hem een afkeer van gekregen. Door zijn ontrouw (tja, hij vond HET wél belangrijk) is ons huwelijk misgelopen. Of het door een toch wel traumatische ervaring (overaktieve ex) komt of doordathet altijd al heeft ingezeten ( is dit het nu?) ga ik me afvragen? Ben ik a-seksueel? En nee, ben niet lesbisch.
Alvasdt bedankt voor jullie reakties.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
dc

dc

28-05-2011 om 22:02

Nou

Raak je weleens fysiek opgewonden? Zo ja, dan ben je beslist niet a-seksueel.

Wat je beschrijft met je eerste ervaring overkomt trouwens veel mensen denk ik, het wordt gewoon veel te veel opgehemeld in films enzo, en laten we eerlijk zijn, vaak is een eerste keer met iemand niet echt om over naar huis te schrijven. Je moet elkaar ook wel leren kennen om de goede dingen te doen (en de wil en aantrekkingskracht moet er ook zijn). Ik heb lang nodig om klaar te komen, en als een man dan verkeerd gaat lopen prutsen, dan ben ik er al snel klaar mee (of niet eigenlijk

Heb je behalve met je ex nog andere ervaringen gehad? En doe je aan zelfbevrediging?

Tigress

Tigress

28-05-2011 om 22:20

Ja hoor

Ben echt wel eens fysiek opgewonden geweest en ook nog spontaan. Ook klaargekomen. Maar al lang geleden...
Ben inmiddels bijna 50 en bijna 3 jaar single. Use it or lose it. Maar heb ik het ooit gehad of had ik alleen beroerde partners? Mijn ex man heeft me compleet gefrustreerd op dat gebied. Ik vraag me af of er misschien toch wat aan me mankeert? Een vriendin raadde me aan om een seksuoloog m/v te raadplegen. Maar ikzelf heb er geen probleem mee als HET niet hoeft. Hahaha. Maar serieus: seksualiteit boeit me niet zo. ??????

Heintje Davids

Heintje Davids

28-05-2011 om 22:39

Ex-man

Waarom heeft hij je gefrustreerd op dat gebied? Deed hij het niet 'goed' (beroerd, zoals je het zelf uitdrukt), wilde hij teveel, wat frustreerde je precies?
Je posting leest op het eerste oog alsof je het bij jezelf zoekt, maar langzaam sijpelt door dat je de mogelijkheid ook openlaat dat het aan hem lag.

Tigress

Tigress

28-05-2011 om 23:06

Frustraties

Mijn frustratie lag/ligt bij het feit dat HET wat hem betrof 3x per dag kon. En HEt heeft dan ook mijn huwelijk gekost. Ik kon het niet zo vaak opbrengen en vaak gebeurde HET dan ook omdat ik me enorm gepushed voelde. Zo bleef zijn humeur hanteerbaar. Hoewel ik me letterlijk en figuurlijk maar liet naaien, ging hij uiteindelijk toch vreemd.
Om HET toch beheersbaar te houden blowde ik zelfs weet (wiet) omdat ik daar opgewonden van raakte. Tijdens onze vakantie (de allerslaatste) rookt ik het om meneer de vakantie van zijn leven te geven. Elke dag behalve de laatste was een feest :-S Toen "werkte" de joint niet. Meneer trok zo'n smoel en ik trok aan mijn stutten. Was er zooo klaar mee... Ik zag mijn hele huwelijk vóór me uit strekken in bed, op de bank in de caravan in het kleedhokje in de sauna en ik voelde er steeds minder bij en ik dacht dat ik het niet meer trok en ... Finite huwelijk dus. Frustratie genoeg?
Later kreeg ik nog 2x een relatie maar hier voerde seks niet de boventoon. Voor de heren in kwestie was HET misschien het kersje op de taart (ipv de taart op de kers) maar voor mij had die kers niet gehoeven als ik eerlijk ben.
Misschien ben ik niet a-seksueel als wel als een frustiseksueel..... Zolang ik single ben heb ik geen probleem.

Tigress

Tigress

29-05-2011 om 15:20

O jee

Zelfs nu ik bijna 3 jaar single ben masturbeer ik niet of nauwelijks. Als ik al begin dan lukt het me amper om ook maar een beetje opgewonden te worden. Al snel bekruipt me een gevoel van: "Wat lig ik hier nou eingenlijk te doen?"
Kan een mens a-seksueel wórden of is dat iets wat je bént?

Tigress

Tigress

30-05-2011 om 11:13

Lieve lezer

Vroeger kon ik het wel hoor. Ik heb zowel clitorale als vaginale orgasmes gehad. Ik weet ook wat ik lekker vind en als het nodig is kan ik dat ook overbrengen aan een partner.
Ik ben alleen alle interesse in seks verloren.

Tigress

Tigress

30-05-2011 om 16:29

Tja lezer

Dat is een goede uitdrukking: weinig tot geen sexdrive. Ik heb nu geen partner en voorlopig althans voelt dat niet als een gemis. Maar stel dat er weer een man in mijn leven komt, dan zal HET wel een probleem worden vrees ik.
Even voor de duidelijkheid: Ik heb ook een korte relatie voor mijn huwelijk gehad die mij persoonlijk nogal vond tegenvallen maar de relatie nog aanhield vanwege de "fantastische seks". Hij vond dat, ik vond het... Tja, niet om hemel en aarde te bewegen om er maar aan te komen.
Ik vermoed dat ik tijdens mijn huwelijk ben veranderd van 'redelijk normaal' naar 'frustiseksueel' naar a-seksueel. Kan een seksuoloog nou veel veranderen?

dc

dc

30-05-2011 om 17:28

Seksuoloog

"Kan een seksuoloog nou veel veranderen? "

In elk geval kan hij je wel helpen om antwoord te geven op je vragen. Het lijkt me sowieso fijn om erachter te komen hoe je nu precies in elkaar zit.

En volgens mij heb je inderdaad je seksuele kant aardig onderdrukt door slechte ervaringen als ik het zo lees. En volgens mij kan dat best wel gevolgen hebben op andere aspecten in je leven, dus ik zou toch wel proberen je seksuele kant weer naar boven te halen. Maar goed, ik geniet enorm van seks, dus ik vind het gewoon zonde als je dat gedeelte moet missen in je leven

Truus

Truus

30-05-2011 om 21:40

Herkenbaar

Toen ik begon met seks met een van mijn eerste vriendjes vond ik er niet zoveel aan. Bij mijn latere echtgenoot heb ik in het begin wel genoten van de seks maar toen het huwelijk verslechterde werd het een verplichte opgave. Eentje waar ik niet onderuit kwam overigens, hij zorgde wel dat ik regelmatig mee deed (niet met geweld, maar door eindeloos op me in te praten). Na de scheiding heb ik wat korte relaties gehad waar de seks in het begin wel leuk was, want spannend, maar voor zover ik me kan herinneren heb ik er nooit een orgasme bij gehad. Vervolgens een aantal jaren probleemloos seksloos, en toen ik daarna een nieuwe partner kreeg lukte het ineens wel. Ik denk dat het een combi is van een goede (liefde, respect, vertrouwen) relatie en het stoppen met de pil. Ik vind seks nu in ieder geval heel erg fijn en zou niet meer zonder willen. Aan de andere kant begrijp ik mijn exman ook beter. Het is enorm frustrerend als je een vrouw hebt die 1 keer per jaar wel voldoende vindt (of eigenlijk al overbodig), en met zichtbare tegenzin 2 keer per week klaar gaat liggen.

Tigress

Tigress

01-06-2011 om 19:14

Truus

Bedankt voor het delen van je ervaring.
Wat me trof was dat je uiteindelijk toch van seks hebt leren genieten. Dat doet me goed en laat me denken dat het misschien nog wel goed met me kan komen, mits ik de juiste partner maar tref én ik over die vreemde blokkade kom.
De pil gebruik ik niet meer omdat ik in de overgang ben en niet meer menstrueer. (dat rijmt) Maar inderdaad is verminderde lust een bijwerking van de pil. Daardoor werkt ie meestal ook al Maar ten tijde van mijn huwelijk en relaties gebruikte ik het ding wel. Maar nu ik hem niet meer slik zijn die gevoelens niet genormaliseerd. Misschien omdat ik geen partner heb of date. Use it or lose it.

Tigress

Tigress

03-06-2011 om 10:20

Single lady

"Het is ook bekend dat je sex gewoon moet dóen, dan komt het gevoel weer terug. Alsmaar uitstellen met het idee, ik voel nog steeds niks, daar komt het niet van terug."
Misschien heb je het gemist, maar ik ben single. Ik zie het niet zitten om een onenightstand te hebben om het gevoel terug te krijgen (als dat al lukt).

Elx

Elx

10-06-2011 om 10:30

Use it or loose it

Zoals al eerder gezegd; use it or loose it. Als er geen seksuele prikkels binnenkomen ;leuke vent, porno, bij mij heerlijke "romantic comedy", dan komt bij de de zin ook niet.

Ik ben gelukkig getrouwd, maar mijn man is 2x 3 maanden weggeweest en had ik totaal geen behoefte aan sex. Ik had t druk genoeg met beide kinderen en als ik zelf wat onder de lakens rommelde, voelde dat inderdaad als; waar doe ik dit voor? Veel te veel moeite.

Als je het mist, gewoon naar sexuloog gaan en eraan werken. Aan andere kant, als het je niet zoveel uitmaakt, gewoon zo laten. Als je ooit weer eens een leuk persoon tegen komt en verliefd wordt, dan kan je er altijd nog wat aan doen, als je sex drive laag blijft.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

ik dus

ik dus

02-07-2011 om 08:45

Hier ook zo eentje

Van mij hoeft het ook niet. Bij de eerste keer (inmiddels ca. 25 jaar geleden) was ik ook nogal teleurgesteld. Wat een geklungel (het was voor ons allebei de eerste keer).

Ik heb inmiddels een behoorlijke afkeer voor sex opgebouwd, dus als mijn huwelijk ooit mede hierdoor strandt, zou het mij niks verbazen

Ik niet

Ik niet

02-07-2011 om 20:01

Jammer

Kan het zijn dat jullie het stadium van 'beginners-sex' nooit achter je hebben gelaten? Naar mate de sex 'vordert' wordt het juist steeds leuker, steeds verrassender, spannender en zeer intiem.

MonieMonie

MonieMonie

03-07-2011 om 08:15

Sexdrive verdwenen

Kan het iets met de overgang te maken hebben? Mijn seksleven met partner is en was niet erg opwindend, 1 a 2 maal per week een vluggertje. Maar ik had wel altijd zin om te masturberen en dat deed ik wel een paar keer per week als ik alleen was. Sinds ik in de overgang ben doe ik dat veel en veel minder, het komt gewoon niet meer in mij op. Wel ben ik enorm bezig met eten, koken, recepten en dat had ik daarvoor helemaal niet. Dus ik denk dat de hormoonhuishouding er mee te maken heeft.
Maar jij zet een bericht hier op het forum dus het gemis is er wel anders zou jij je daar helemaal niet mee bezig houden denk ik. Misschien hormoonsubstitutie?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.