Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Prakje

Prakje

24-01-2013 om 07:04

Zoon, havo 2, wil naar andere school

Onze zoon heeft 2 jaar geleden heel bewust gekozen voor een school in plaats A, waar de rest van zijn vriendengroep koos voor een school in plaats B. Hij gaat hierheen met een klasgenoot uit groep 8. Samen fietsen ze dagelijks de 12,5 km naar school. Contact met deze jongen is goed, soms spreken ze na school ook af, het zijn geen dikke maatjes.

Hij heeft het prima naar zijn zin op deze school, heeft aansluiting bij klasgenoten en maak makkelijk contacten met docenten en kinderen die hij tegenkomt.

en nu komt zoon aan met de vraag of hij naar de school in plaats B mag waar de meeste van zijn oud klasgenoten ook zitten.

We hebben hierover met hem gesproken, en hij wil dan graag in de klas komen waar bepaalde kinderen (zijn maten) zitten. Ook geeft hij aan dat het fietsen (ook 12km) minder saai is. En dat hij dan weer vaker kan afspreken.

Wij vinden dat eigenlijk een wat mager argument om over te stappen. We zijn nu met hem in gesprek om samen met hem te verkennen wat de mogelijkheden zijn en wat er evt. Nog meer meespeelt.

Willen jullie eens meedenken over de vragen die wij zoon kunnen stellen. Heeft iemand dit al eerder meegemaakt, waar moet je dan allemaal aan denken?

Manlief gaat van de week de andere school iig bellen om te zien of het mogelijk is, en hoe eea dan in zijn werk gaat.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Vraag

De vraag die ik zoon zou stellen is of hij de afgelopen 1,5 jaar regelmatig contact met die jongens heeft gehad en hoe dat ging.

Je ziet vaak dat kinderen die in groep 8 dikke vrienden waren op het vo heel andere contacten krijgen. En al is die vriendengroep nog intact, je zoon maakt daar nu al 1,5 jaar al geen deel van uit, komt hij er zo maar weer tussen? Misschien romantiseert je zoon die vriendengroep.

Zoals jij beschrijft hoe het nu op zijn huidige school gaat (best prima dus) lijkt het me ook een smalle basis voor een overstap.

skik

En wil hij ook nog als...

... hij niet bij die bepaalde kinderen in de klas komt? Dat zou hier een vraag zijn. Dochter heeft er nogal een handje van gehad om een bepaalde sport te willen waar een vriendinnetje op zit. En als vriendinnetje dan niet ging wilde dochter ook niet. Dat is bij ons dus een goede eikvraag.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.