Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Verkeerde adviezen van ingrado

Op de website van Ingrado staat het volgende:

http://www.ingrado.nl/standpunten_adviezen/qa/view/19

Q&A: Privacy

Vraag:
"Is vanuit de leerplichtfunctie een toestemmingsverklaring nodig voor het uitwisselen van informatie met netwerkpartners?"

Antwoord:
"In het Vrijstellingsbesluit Wet bescherming persoonsgegevens is in artikel 20 opgenomen welke informatie gedeeld mag worden derden en met welke derden. Zie tekst in de bijlage. Indien de partners en de informatie opgenomen is in het Vrijstellingbesluit mag deze informatie gedeeld worden zonder dat er toestemming voor nodig is. Het betreft hier vooral een schoolarts en een schooldirecter. Zodra er andere partners zijn, die niet zij opgenomen in het Vrijstellingsbesluit is er dus wel een toestemmingsverklaring nodig om informatie te mogen delen. Bespreking in het ZAT kan dus niet als er geen toestemmingsverklaring is getekend..."

Vraag:
"Welke gegevens mag de GGD bij de gemeente opvragen?"

Antwoord:
"Op grond van artikel 20 lid 4 vrijstellingsbesluit Wet bescherming persoonsgegevens blijkt dat de leerplichtambtenaar met de in de gemeente werkzame schoolartsen gegevens mag uitwisselen omtrent schoolverzuim (artikel 20, lid 3 onder f). Als de schoolartsen dus gebruik willen maken van de schoolgegevens kan dit alleen als er een relatie is tot schoolverzuim, dan is er dus geen juridische belemmering. Als de schoolartsen willen weten op welke scholen de leerlingen staan ingeschreven ivm hun periodieke onderzoeken, dan mogen de gegevens niet verstrekt worden. Het heeft te maken met welk doel de schoolarts de gegevens wil hebben, betreft het schoolverzuim dan mag er informatie in de individuele casus vertrekt worden."

Het Vrijstellingsbesluit Wbp geeft echter enkel en alleen aan voor welke verwerkingen er een vrijstelling is VAN MELDINGSPLICHT bij het CBP of functionaris voor de gegevensbescherming en beidt GEEN grondslag voor de verwerking van de persoonsgegevens.

Vrijstellingsbesluit Wbp
http://wetten.overheid.nl/BWBR0012461

Wet bescherming persoonsgegevens
http://wetten.overheid.nl/BWBR0011468

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sancy

Sancy

17-02-2013 om 14:38

En heb je dat al gemeld bij Ingrado?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.