Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
lot

lot

04-12-2012 om 15:07

Ingewikkeld

Ondanks dat onderzoek misschien uitwijst dat kleuterverlenging geen zin heeft, ken ik ook positieve gevalllen. Kinderen die het na kleuterverlenging nu heel goed doen. Daarentegen zijn er in groep 3 ook kinderen die het niveau niet trekken omdat ze nog willen spelen. Ze kunnen het werken nog niet aan. Ook weleens meegemaakt dat kind terug werd gezet. Ouders en kind dolblij.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
lot

lot

04-12-2012 om 15:08

Hoort bij draadje kleuterverlening sorry

Sorry

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Lot

De vraag is alleen, of de door jou beschreven situaties echt verandering brengen in het eindniveau dat ze in groep 8 bereiken.

anoniem

anoniem

04-12-2012 om 17:02

Eind niveau groep 8

Hoe meet je dat? Dat lijkt mij niet te meten, met welk onderzoek dan ook. Daarbij, elke uitspraak gebaseerd op een groep, is niet per definitie toepasselijk op een individu.

Anoniem

'elke uitspraak gebaseerd op een groep, is niet per definitie toepasselijk op een individu.'
Dat klopt. Maar je kunt wel een aantal factoren die van belang zijn meten in een onderzoek. Bijv. of kinderen bepaalde stoornissen hebben of niet, of gewoon heel jong zijn. Als je dat doet, kun je behoorlijk verfijnde analyses doen en bijvoorbeeld (ik noem maar wat) constateren dat er bij kinderen met een bepaalde stoornis geen verbetering merkbaar was bij kleuterverlengen maar bij kinderen die niet stil konden zitten juist wel. Of andersom.

Het gaat altijd over groepen en niet over jouw kind, maar die groepen kunnen wel helpen om je inschatting van wat voor jouw kind het beste is zo goed mogelijk te maken. Hoe verfijnder die groepen in het onderzoek zijn samengesteld, hoe beter je een groep kunt selecteren die lijkt op jouw kind. Als dat onderzoek eenmaal gedaan is, ben je minder afhankelijk van het onderbuikgevoel van de juf. Maar zekerheden krijg je nooit.

Waarom zou je trouwens het eindniveau van groep 8 niet kunnen meten? Citotoets geeft toch best een indicatie? Ook al kan die toets altijd beter, de eindtoets zegt heus wel wat van het niveau van een kind.

anoniem

anoniem

04-12-2012 om 19:06

Niveau

Natuurlijk kan je het niveau meten in groep 8 (dat gebeurt al voor het VO) maar hoe dat in functie is met al dan niet kleuterverlengen, al dan geen leerstoornissen, wat je een kind wel of niet meegeeft van huis uit, dat is best ingewikkeld. Cito meet maar 1 soort intelligentie, er zijn er meer. En er zijn nog meer factoren waarom kinderen wel of juist niet naar hun kunnen presteren.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.