Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Pien

Pien

19-10-2017 om 21:29

In groep 7 al middelbare scholen kijken?

Mijn oudste zoon zit in groep 7. Ik hoor om me heen van mensen dat ze in groep 7 al naar open dagen van middelbare scholen gaan. Als ik vraag waarom, zeggen ze dat je kind dan alvast wat scholen heeft gezien, dat het leuke uitjes zijn en dat je de leukste scholen het jaar daarop nog eens kunt bezoeken.

Nu is mijn zoon totaal nog niet bezig met het VO. Toevallig vroeg hij me vorige week welke niveaus er nu eigenlijk bestaan. Verder is het echt nog een jonge 10-jarige. Ik neig er dus naar om dit jaar nog niets te doen met open dagen. Doe ik dan iets doms, of kan het gerust wachten tot volgend jaar?

Het lijkt me ook heel lastig om scholen te bezoeken als je nog helemaal geen advies hebt. Ik schat mijn zoon in op Havo, maar misschien is het advies volgend jaar november wel anders. Een aantal scholen heeft meerdere vestigingen, bijv vmbo op de ene en havo/vwo op de andere. Dat is toch niet handig om nu te gaan bezoeken?

Het is zo dat we hier nogal wat keuze hebben, We wonen in een dorp zonder VO-scholen, maar om ons heen liggen drie kleinere steden met in totaal 8 scholen om uit te kiezen. Allemaal zo'n 10-15 km fietsen. Loting is hier nergens aan de orde.

Ik ben benieuwd wie er bewust wel al zijn gaan kijken in groep 7 en wie juist niet en wat de redenen waren.


ijsvogeltje

ijsvogeltje

19-10-2017 om 21:42

hier wel

Juist als je veel keuze hebt, kan het handig zijn om in groep 7 al een aantal scholen te bezoeken. Anders krijg je het in groep 8 wel erg druk. De open dagen zijn ook niet persé op elkaar afgestemd.
En als je nog teveel twijfelt over het niveau, dan kies je voor dit schooljaar nu de scholen waar de verschillende niveaus bij elkaar zitten.

Pug

Pug

19-10-2017 om 21:44

zit er over te denken

Er zijn hier bijna 10 VWO scholen en ik ken er geen van. Ik zag al dat open dagen op zaterdag zijn en dat we bij de 2 die ik het eerste opzocht niet eens kunnen. Ik denk wel dat dus dit jaar al moeten beginnen met kijken, want volgend jaar zullen wel ook wel eens niet kunnen.

Hier

Bij kind 1 pas in groep 8 gaan kijken en bij kind 2 al wel in groep 7. Bij de oudste had ik hetzelfde als wat jij hebt. Het is op zich nergens voor nodig. En waarom deed ik het wel bij kind 2? Omdat ze een bepaalde beperking heeft waardoor ik bij wat scholen wilde navragen hoe ze daarmee omgaan. En ook een beetje omdat de jongste meteen al riep dat ze naar de school van de oudste wilde. Ik wilde daarom eerder al laten zien dat er nog meer scholen zijn om uit te kiezen. Alhoewel ze nu toch bij zus op school zit

Mijn idee: doe wat goed voelt voor jullie. Het is ondertussen best ook een trend geworden om in groep 7 overal heen te gaan waardoor open dagen soms onwijs druk zijn. En dat is dan weer jammer voor de kinderen die echt serieus een keuze gaan maken en misschien afhaken vanwege de drukte.

Aanvulling

Ik denk inderdaad dat het anders is als je heel veel scholen hebt om uit te kiezen tzt. Bij ons waren het er drie

Jeanne

Jeanne

19-10-2017 om 21:57

Nu wel

Bij de oudste twee hebben we het niet gedaan, we zijn overigens maar bij één school geweest, ze wilden niet bij de andere school kijken die ook in aanmerking kwam. Bij de derde gaan we wel kijken nu ze in groep 7 zit, maar dat heeft als reden dat de basisschool, dochter en wij er nog niet over uit zijn of ze groep 8 gaat overslaan of niet. Nu is dat nog niet het idee, maar dat zou het in het voorjaar zo maar wel kunnen worden.

40er

40er

19-10-2017 om 22:05

Als

Je zoveel keuze hebt, nu tijd hebt zou ik wel gaan. Wat je nu al weg kunt strepen scheelt je volgend jaar weer. Eventuele ja's volgend jaar nog een keer.

Inanna

Inanna

19-10-2017 om 22:08

wel

Hier is het ook echt de norm, beide kinderen kregen in groep 7 een voorlopig kijkadvies, aan dit advies konden geen rechten ontleend worden, maar dan had je een idee waar je kon gaan kijken.
Mijn zoon is in groep 7 bij alle scholen die in aanmerking kwamen, zowel het niveau als wat hij een acceptabele afstand vond, in groep 8 alleen nog bij de school waar hij het liefste heen wilde.
Mijn dochter is in groep 7 en 8 bij diverse scholen gaan kijken, ze had in groep 7 al een aardig idee van welke school ze het liefste wilde, maar twijfelde nog wel. We hebben wel in groep 7 een aantal scholen kunnen schrappen, dat scheelde weer in groep 8.

Je zegt dat hij er nu nog helemaal niet mee bezig is, maar het kan zomaar ineens gaan leven als er allemaal klasgenoten wel naar de open dagen gaan en er op school over gesproken wordt.

saar

saar

19-10-2017 om 22:19

Op school

wordt er vast over gesproken, vooral straks in groep 8.
Het is fijn als hij nu al een soort van voorstelling heeft, over waar ze het eigenlijk over hebben.
Dus ja, ik zou zeker al eens ergens gaan kijken.

Ad Hombre

Ad Hombre

19-10-2017 om 22:22

Wel

Wel gedaan en ook al een school gekozen. Hij gaat dit jaar (grp 8) naar open lessen.

Erica

Erica

19-10-2017 om 22:38

Ook

Wij zijn ook al in groep 7 gaan kijken. Hier was ook keus uit tien scholen. In groep 8 heb je ongeveer anderhalve maand om een keuze te maken. Dat leek ons krap, al had het achteraf wel gekund.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

19-10-2017 om 22:56

Yep

Wij zijn ook in groep 7 al gaan kijken, gewoon zodat dochter dan een beeld zou hebben van een middelbare school. Nou hebben we hier niet zoveel keus, dus het was in eerste instantie vooral voor de lol. Maar toen al wel een voorkeur gekregen en in groep 8 is ze nog eens bij die school gaan kijken en was de keuze snel grmaakt. Scheelde een hoop stress zei zij.

Ik geloof toch niet dat ik 8 scholen zou afgaan. Eerst op papier wat schiften denk ik.

Tango

Tango

19-10-2017 om 22:58

Zelfde verhaal als Picasso

Beetje hetzelfde verhaal als Picasso. Bij oudste pas in groep 8 gaan kijken en bij jongste al in groep 7 begonnen omdat hij een beetje een apart verhaal is. Dyslexie, wat lager IQ etc. Zin had het achteraf gezien niet. Wij en hij hadden een keuze voor een bepaalde school gemaakt en hij is uiteindelijk door omstandigheden op een andere school gekomen die we maar 1 keer hadden bezocht omdat het totaal zijn keuze niet was en we in groep 7 niet konden op die dag.
Uiteindelijk is het allemaal wel goed gekomen.
Wat ik absoluut vind is dat je op een open dag geen beeld krijgt van een school. Er was 1 school (die we met dochter bezochten, zoon had hier een te laag advies voor) die vooral liet zien wat er allemaal zo leuk was. En eigenlijk doen alle scholen dat natuurlijk wel zo'n beetje. Dochter en wij kozen uiteindelijk voor een school waar we ook de open dag van hadden gemist en we een aparte afspraak hadden gemaakt terwijl de school in werking was.
Hier overigens 4 scholen, dus voor het aantal hoef je het niet te doen een jaar eerder. En ik zou het dus ook niet doen omdat je bang bent een open dag te missen. Een andere afspraak maken kan altijd nog.
Jeanne, wat een bijzondere keuze om groep 8 evt. over te slaan. Wat is de reden dat je daarvoor zou kiezen en niet bijv. groep 7? Groep 8 is natuurlijk toch wel een bijzonder jaar om mee af te sluiten. Zelfs mijn jongste, waarvan ik dacht dat hem dat niet zo zou interesseren heeft toch best een leuke periode gahad met het kamp en de musical.

Jaina

Jaina

19-10-2017 om 23:19

Hangt er van af

Het hangt er van af hoeveel keuze je hebt qua scholen en hoe goed je zelf die scholen al kent. Als je bijvoorbeeld al vrij lang in plaats x woont en daar zijn 3 scholen dan heb je waarschijnlijk al een redelijk beeld.
Zijn er 10 scholen of meer en heb je een minder goed overzicht is 2 jaar eerder handig.
En soms kan het ook voor het kind leuk/interessant/motiverend zijn om alvast een beeld te krijgen van de middelbare school. Dus daar zou ik het ook van af laten hangen.

Bij onze jongste kinderen heb ik het niet gedaan omdat ik de scholen hier in de buurt goed ken en er ook niet zo heel veel keuze is (tenzij je ver wil reizen). De keuze was dus eigenlijk vrij beperkt en eigenlijk al gemaakt.

Wij niet

Wij hebben vorig jaar niet de open dagen bezocht. De lerares adviseerde een lager niveau en ik vond het niet kloppen. De open dagen waren voor het voorlopig advies. De lokaties waren ook per niveau ingedeeld en zodoende raakte ik in de war. Wilde gelijk bij juiste niveau kijken, maar door twijfels van de juf uiteindelijk toch niet gegaan. Nu hebben we al een voorlopig advies en zullen de open dagen makkelijker zijn vind ik dan. Ik hoef niet van de ene lokatie naar de ander te snellen. Hier trouwens maar 3 scholen in de buurt en maar 2 waar hij echt wil kijken.

Kaori

Kaori

19-10-2017 om 23:25

was advies van beide scholen

dochter heeft op 2 scholen hetzelfde advies gekregen, ga in groep 7 al kijken, dan kunnen ze in groep 8 beter voorbereid een keuze maken omdat ze dan naar heel andere dingen gaan kijken.

Bij mijn dochter viel 1 school in groep 7 af, dus daar hoeven we dit jaar niet naar toe. Ik merk dat ze nu heel andere vragen stelt dan vorig jaar.

Tijgeroog

Tijgeroog

19-10-2017 om 23:56

Ook groep 7

Wij zijn ook in groep 7 al geweest. Toen hadden we ook al een voorlopig advies, wat overigens precies in lijn lag met mijn eigen verwachtingen (havo). Dus vraag daar eens naar op school.

We hebben hier op dit niveau 8 scholen op fietsafstand. We zijn die allemaal in groep 7 afgeweest en hebben een shortlist van 3 gemaakt. Het plan was om die in groep 8 uitgebreider te bezoeken. Bovendien zijn de meeloopmiddagen hier voor de open dagen, dus om te voorkomen dat hij naar 8 meeloopmiddagen moest was het ook handig om al een korter lijstje te hebben (zoveel meeloopmiddagen zou planningstechnisch ook niet mogelijk zijn, omdat ze allemaal op woensdag zijn).
Vervolgens bleek eind groep 7, onverwacht, dat hij in aanmerking kwam voor een verrijkingsklas op een middelbare school. Met het advies om de school te kiezen waar hij heen wilde. Toen was het erg fijn dat hij alle scholen al gezien had en dus een betere keuze kon maken.
Na die lessen was hij helemaal overtuigd van die school. Is nog wel op de andere twee naare meeloopmiddag geweest, maar dat was alleen een bevestiging van z’n keuze. In groep 8 hebben we dus nog maar 1 open dag bezocht. En nu heb ik een blije brugklasser die heel gelukkig is met z’n keuze.

Mijn huidige 7e-groeper is ook nog maar net 10 geworden. Maar met haar gaan we ook dit jaar al de scholen bezoeken, want ik ben blij dat we het met de oudste ook zo gedaan hebben. Ze vonden allebei de open dagen ook inderdaad leuk om te bezoeken.

als er veel keus is, wel doen

Wij waren het wel van plan maar het liep uiteindelijk in de soep. En dat was niet zo handig. Hier in Amsterdam is de keuze nogal groot. Alle scholen hebben hun open dagen in dezelfde periode, en er staat natuurlijk wel meer op de gezinsplanner, dus als je veel scholen wilt bezoeken loop je de kans dat dat niet gaat zoals gepland omdat een aantal open dagen overlappen of om een andere reden niet uitkomen. En als dat niet aan de hand is, dan word je wel gek van het aflopen van al die scholen in korte tijd.

Dus zou ik zeggen: wil je veel scholen zien, begin dan een jaar eerder, weet je nu al dat je keuze hebt uit bijvoorbeeld 3 scholen, maak je dan niet druk en wacht tot volgend jaar.

Groeten,

Temet

Anoniem

Anoniem

20-10-2017 om 11:53

Ook in groep 7

Ik zou ook wel gaan kijken in groep 7.

"Wij hebben vorig jaar niet de open dagen bezocht. De lerares adviseerde een lager niveau en ik vond het niet kloppen. De open dagen waren voor het voorlopig advies"

Dit ken ik dus niet. Hier in de stad en regio zijn de open dagen voor iedereen toegankelijk. De meeste open dagen zijn rond januari en dan hebben de kinderen in groep 7 hier nog niet eens een voorlopig advies. Zou het ook een beetje krom vinden, omdat die adviezen nog vaker veranderen. Definitieve advies krijgen wij pas in februari, dus dan zouden we geen enkele school voor het uiteindelijke advies meer kunnen bezoeken.

"Het lijkt me ook heel lastig om scholen te bezoeken als je nog helemaal geen advies hebt. Ik schat mijn zoon in op Havo, maar misschien is het advies volgend jaar november wel anders.".
Heb je al eens gekeken of er in jullie regio een overgangsprocedure po-vo is? Vaak kun je daar al redelijk uit opmaken, welke kant het advies opgaat en ook is het onderwerp al best vaak op dit forum besproken. Als jij nu denkt dat hij rond havo-niveau zit, dan zou ik me daar nu op focussen. Scholen die havo hebben of eventueel mavo-havo of havo-vwo. Dan ben je van die mogelijkheden vast op de hoogte.

Ervaring is hier ook dat veel scholen tegelijkertijd open dag hebben. Wij hebben geen auto en dan ben je nog best een tijdje bezig om van de ene naar de andere school te gaan en meer dan 2 op 1 dag is eigenlijk al bijna niet te doen. Eigenlijk vond ik 1 op een dag al genoeg, ook omdat de open dagen dan bijvoorbeeld maar tot 14.00 duurden.

Misschien is het ook een idee om je nu vast een beetje te online oriënteren en dan dit schooljaar vast 2 totaal verschillende scholen te bezoeken, zodat je vast een beeld krijgt wat voor een soort school jouw kind het leukst vindt. Hier heb je bijvoorbeeld een aantal vernieuwende scholen en een aantal traditionele scholen. Of juist cultuurscholen en scholen met meer focus op techniek. Ik denk echt dat het voor je kind nu al leuk is om te gaan kijken en dat maakt het volgend jaar wel veel gemakkelijker.

Hier was de oudste ook versneld en met haar zijn we in groep 7 al gaan kijken. De jongste 2 zijn toen ook mee geweest en die vonden die open dagen toen al heel leuk om te zien. Vaak worden er toch ook leuke dingen voor kinderen gedaan, ze proberen immers mensen te trekken. Die open dagen zijn natuurlijk vol met promotiepraatjes, maar soms verandert daar toch je beeld. Bij oudste waren we vantevoren over 1 school heel positief, maar op de open dag zijn we al na een kwartier weggegaan.

En als je die promotiepraatjes al in groep 7 hoort, kun je je nog genoeg verdiepen in de scholen die interessant lijken.

Hier overigens bij nummer 2 niet in groep gaan kijken, omdat ons beeld toen nog vers was van de open dagen met oudste. Voor mijn gevoel kenden we de scholen nog wel. We zijn toen pas in groep 8 gaan kijken, maar toen stond de keus al redelijk vast. Voor nummer 3 geldt nu hetzelfde.

Wat ik trouwens ook nog wel eens heb gedaan, is een afspraak maken buiten de open dag om. Gewoon een gesprek met kind en afdelingsleider. Open dagen zijn vaak zo druk, dat je niet de tijd hebt om uitgebreidere vragen te stellen.

Triva

Triva

20-10-2017 om 11:59

zeker doen

Zeker met zoveel keus moet je dit zeker doen.

Je kunt vast wel van die 8 scholen er 2 onderaan op het lijstje zetten op basis van signatuur, afstand of iets anders.

Dan heb je er nog 6 over. Check even alle websites, kijk of je wat opvalt en maak een lijstje van 3 favorieten en ga daar kijken. Als de opendagen samenvallen bezoek je één van de drie andere scholen zodat je er iig 3 gehad hebt dit jaar.

Het is echt teveel om volgend jaar er 6 of zelfs 8 te bezoeken en inderdaad zijn de lesmiddagjes er soms al in december.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

20-10-2017 om 12:07

Niet gedaan

Wij hebben het niet gedaan en daar achteraf wel spijt van gehad. Nu was het best hectisch om in groep 8 vijf scholen te bezoeken, terwijl er twee al bijna direct afvielen door de sfeer en omgeving.
Bij ons was juist het advies allesbepalend. De knip wordt vaak gelegd tussen kb en tl (scholen die tm tl hebben, of juist vanaf tl), en toen het advies werd aangepast naar aanleiding van de Cito hebben we last minute nog moeten leuren om haar op een juiste school te krijgen.

Yaron

Yaron

20-10-2017 om 13:36

Tango

Ze zit in een combinatie groep 7/8 en doet nu waar nodig is nog groep 7 lessen en voor de rest doet ze mee met groep 8. Op kamp gaan ze ook samen, dus dat maakt ze sowieso een keer mee. Het is ook nog lang niet zeker, maar ze heeft helemaal geen aansluiting in beide klassen, vandaar dat deze optie nog open blijft, het valt haar nu al zwaar om elke dag naar school te gaan waar ze zich alleen voelt. Een optie om naar een andere basisschool te gaan hebben we besproken, maar dat zou 15 kilometer verder zijn en dat wordt logistiek gezien erg lastig.

Meerdere redenen

In groep 7 kijken is best wel nuttig.

Je kunt er lekker blanco ingaan. Je hoeft het niet echt voor te bereiden. In groep 8 moet dat wel (welke scholen ga je wel en niet bezoeken?). Maar nu kun je gewoon de indrukken op je in laten werken.

Van die kijkavonden kun je leren waar je bij de kijkavonden in groep 8 op gaat letten. Of op welke criteria (schoolgids/website) je een voorselectie wilt gaan maken.

Kinderen vinden de kennismaking met de nieuwe vakken (scheikunde, natuurkunde, vreemde talen) vaak erg leuk. Dat kan motiverend werken om dat laatste jaar basisschool een beetje door te komen. Of zelfs een tandje harder te werken om op die leuke zelfstandige havo / categoraal gymnasium te komen. Hoewel je als ouders goed te inschatting moet maken of het wel of niet verstandig is om je kind te laten kijken op een school waar hij misschien niet heen mag. Ik vind het wel kwalijk als de basissschool helemaal geen niveau-indicatie heeft gegeven.

Voor vmbo b/k/gt kinderen is de keuze van een beroepsrichting belangrijk. De eerste twee jaar maakt het nog niet echt uit qua onderwijs. Maar qua klasgenoten en sfeer op de school maakt het wel uit. Scholen waar kinderen heen gaan vanwege een specifiek beroepsspecialisme (banketbakkerijk, groenscholen, grafisch) zijn vaak een stuk prettiger dan meer algemene vmbo kolossen.

Pien

Pien

20-10-2017 om 14:28

Bedankt!

Bedankt voor alle reacties. Lekker eenduidig, dus ja: wel gaan kijken.

Wat Triva zegt is inderdaad zo, er valt van de 8 scholen er in ieder geval al 1 af die niet goed bekend staat. Ik ga met mijn zoon in de kerstvakantie eens rustig de websites van de scholen langs en wat dingen opschrijven die ons wel/niet aanspreken. Dan maken we een keuze welke scholen we gaan bezoeken en hopelijk komt daar dan een shortlist van een stuk of 3 scholen uit die we in groep 8 nog eens bezoeken.

Ik zal ook met de leerkracht eens praten of hij ook richting Havo denkt. Ik sta zelf voor de klas, heb een aantal jaren geleden ook twee keer groep 8 gedaan, maar nu met m'n eigen kind is het toch anders

Groet, Pien

Triva

Triva

20-10-2017 om 14:56

syboor

'Voor vmbo b/k/gt kinderen is de keuze van een beroepsrichting belangrijk. De eerste twee jaar maakt het nog niet echt uit qua onderwijs. Maar qua klasgenoten en sfeer op de school maakt het wel uit. Scholen waar kinderen heen gaan vanwege een specifiek beroepsspecialisme (banketbakkerijk, groenscholen, grafisch) zijn vaak een stuk prettiger dan meer algemene vmbo kolossen.'

Sorry maar wat een vooroordelen weer. In het buurdorp zijn een aantal van die scholen die jij zoveel prettiger vindt gewoon samengegaan tot 1 grote school. Het hele concept vind ik overigens wat achterhaald ook. Hoeveel kinderen weten al wat ze willen in groep 8?

Net zoals dat kleine scholen beter zouden zijn dan grote: dit is gewoon geen wet, kijk wat bij je kind past maar schuif niet op basis van dit soort vooroordelen alles opzij.

Je moet overigens maar net zo'n school in de buurt hebben. Ik ken ze niet op een normale afstand.

lieverdje

lieverdje

20-10-2017 om 15:11

wel doen inderdaad

Nouja, je hebt al bedacht dat het wel handig is om te gaan kijken in groep 7. Wij hebben dat met onze oudste niet echt gedaan... die had er op dat moment nog 0.0 belangstelling voor, dus toen dachten we, ach dat komt nog wel.

Hier keuze uit grofweg 4 scholen, en ze hebben allemaal hun open dag in een heel korte periode (ongeveer 2,5 week). In groep 8 moesten we dus 4 scholen vlak achter elkaar bezoeken, waarvan er 2 hun open dag op dezelfde avond hadden. Niet te doen eigenlijk....

Als je veel keuze hebt, kijk dan ook een beetje welke scholen er op dezelfde avond hun open dag hebben. Dan doe je er 1 dit jaar en de ander eventueel volgend jaar. Het is volgens mij heel vaak elk jaar hetzelfde, het opendag-programma van middelbare scholen (ze hebben toch standaard -ik noem maar wat- de derde vrijdag van januari hun open dag elk jaar.

Marjoleine64

Marjoleine64

20-10-2017 om 16:17

Hier ook

Wij zitten in dezelfde situatie, een behoorlijk dorp met wel een basisschool, maar VO op minimaal 10 km (tot 22 km) afstand in 4 richtingen rondom. Wel heel veel keus dus, zeker 10 scholen die HAVO-VWO bieden. Wij zijn dus eerst met oudste in groep 7 naar een paar scholen geweest. Voor hem was de keus niet zo moeilijk, hij wilde perse technasium doen, en daar waren er 3 van. Daar dus één van gekozen. Eén viel af omdat ze nog niet konden garanderen dat de bovenbouw ook op die locatie zou zijn (op dat moment nog 2 treinstations verder), de ander omdat de onderbouwlocatie wel erg weinig VWO-gehalte had. In groep 8 nog een keer gaan kijken, en de keus was gemaakt. Ook jongste ging toen mee, in groep 7. Dat jaar dus meer op jongste gefocust, die nog helemaal niet kon kiezen. 4 scholen bezocht, die het niet werden. Het jaar erop weer een paar. Uiteindelijk heeft hij voor dezelfde school gekozen als grote broer, naar volle tevredenheid (inmiddels allebei klaar).

Over nog niet het juiste niveau kennen: ik heb een geval gehoord die altijd dachten dat hun zoon naar VMBO zou gaan, dus daar hadden ze scholen op uitgezocht. En toen kreeg hij ineens een HAVO advies! Dat was best lastig, om dan NA alle open dagen nog een goede keus te maken. Ook echt veel verder weg voor hem, omdat hij dus ook iets technisch wilde en Technasium koos. Hij kwam bij mijn oudste in de HAVO/VWO brugklas, en is daarna HAVO gaan doen.

Caesar

Caesar

20-10-2017 om 17:52

Pien

Met de LVS scores uit groep 6 kan je toch wel een educated guess maken welke richting het advies op gaat? Als je zelf ook voor de klas staat, dan weet je toch wel hoe dat werkt.

Pien

Pien

20-10-2017 om 19:02

En daarom denk ik ook Havo.

angel3

angel3

20-10-2017 om 19:49

Je geeft de reden al

Het zegt hem niks. Geen idee. Houdt hem niet bezig. Precies om die reden ging ik kijken in groep 7 met ze. Zodat ze erin kunnen groeien en snappen waar het om gaat. Hier ook erg veel keuze en veel open dagen op dezelfde dag. Dus ideaal om in groep 7 vast te gaan en in groep 8 nog een keer naar de leukste 2.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

20-10-2017 om 20:11

Zoals Syboor

Groep 7 lekker blanco, en ook wel een school bezocht die erg uit de richting ligt maar interessant was ivm onderwijsvorm (Jenaplan). Erg verhelderend en erg leuke school. En in groep 8 serieuzer gaan kijken. We hebben hier ook ruime keus en ik heb bepaald bij welke scholen we gingen kijken en kind heeft aangegeven bij welke school hij graag nog een tweede keer ging kijken. Uiteindelijk ging het bij allebei de kinderen om de keuze uit twee scholen en waren ze er na de 2e opendag (in groep 8 dus) uit en was de keuze gemaakt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.